icon

Môžem dať dcérku do škôlky, keď má trošku soplík?

6. sep 2023

Maminky Ahojte, idem si k Vám po radu.
Dcérka dnes ako prišla zo škôlky začala trošičku chuchmať a trolinku jej tečie soplík. Horúčku nemá ani nič ostatné. Dnes tretí deň v škole a už mám strach z toho, že už od niekoho ochorela. Idem sa Vás ale spýtať a prosím NEUKAMEŇUJTE MA TU 🙏🏻 som nováčik, čo sa takýchto vecí týka, dcérka teraz prvýkrát nastupovala do škôlky, tak naozaj chcem len úprimne poradiť, mám už zajtra nechať dcérku radšej doma? Alebo ju môžem nechať normálne ísť do škôlky pokiaľ to nieje vyslovene chrípka? 😏 Vôbec neviem, čo mám robiť a ako sa zachovať. Bojím sa toho, že ak ju nechám teraz doma bude sa potom znova tazko prisposobovat škôlke. Teraz to tiez nieje niekedy vyhra a placeme hlavne doma, ale ked uz prichadzame pri skolku celkom sa teší aj ked ide odtial. 🙂 Ďakujem za každú rozumnu radu 🙏🏻

Strana
z4
sisaka
14. sep 2023

@maciatkolulu to tu neobhajiš 😅 Na Slovensku sú posadnutí soplami a ich farbou, konzistenciou, bežne tu spomínajú atb 10x do roka, 2 týždne z mesiaca na OČR…. Ja som sa fakt s niečim takým v zahraničí tiež nestretla. Sople, kašle nikto nerieši, ak dieťa nemá horúčku, ide normálne do škôlky, dáva sa pozor na hnačky a vracanie, to sú samozrejme tiež doma. Dieťa som mala prvý rok chore 3x a potom už nič, po zvyšok škôlky. Nejakú nádchu, kašeľ nerátam. ATB tiež odvtedy nemal a to ma 15 rokov okrem úrazu, keď musel brat koli nakazenej rane.
V škôlke sa vždy našlo nejaké usmrkané, ukašlane dieťa, nik neriešil. Škôlka je tu drahá, možno keby na Slovensku tiež stala viac a ľudia by tam dávali deti, koli tomu, že musia pracovať a ešte by im nikto nevyplácal OČR, tak by to tiež prestali riešiť a zamerali sa na zdravie a imunitu svojich deti a nie tých druhých

misinka0611
14. sep 2023

@nikaeli Môj syn 5 dní v škôlke a už cez víkend sopel ktorý sa vyvinul v kašeľ. Keď sme informovali o tom, že je chorý tak učiteľka povedala “ áno, niečo tam muselo byt lebo už sú chorí minimálne ďalsie štyri deti “. Pýtala som sa syna či tam niekto nekašľal nesoplil a áno, chlapček jeden vo veľkom… 🤨

nikaeli
14. sep 2023

@maciatkolulu ja som ešte veselé a hravé dieťa so soplíkom nevidela, a tom som v školstve už takmer 20 rokov 🙃

táto téma je nekonečná.. každý nech robí tak, ako uzná za vhodné 🤷🏻‍♀️

joannita
14. sep 2023

@nikaeli dojdi k nam domov, ukazem ti 2 vesele a hrave deti so soplikom 😉

maciatkolulu
14. sep 2023

@nikaeli včera asme s takým boli ,normálne sme sa stretli a to aj ja sk a žiaden scénu som nestropioa,dieťa sa ešte aj v jazere mávali🤣behalo a soplik mama sem tam utrela. Dieťa živšie ako všetci dospelí dohromady.

sisaka
14. sep 2023

@nikaeli nestretla? Ja sa zase stretávam s deťmi, ktoré v pohode fungujú s nádchou, síce nerobím v školstve, ale moje deti majú 25 a 15, tak som si už prešla všetkým - školkami, školami, športom, zažila nielen moje, ale aj cudzie deti, bežná populácia normálne funguje aj s nádchou, nie sú z toho malatny a neschopný výkonov

maciatkolulu
18. sep 2023

Bohovsky sa zabavam....do škôlky je smrť dať dieťa zo soplom a do lietadla,je to ok👍👏👏👏👏👏
@nikaeli
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dieta-pred-dovolenkou-ochorelo/

nikaeli
18. sep 2023

@maciatkolulu a čo s tým mám ja?

maciatkolulu
18. sep 2023

@nikaeli tvrdila by si to isté,kebyže máš zaplatenú min.3000dovolemku a dieťa by malo soplik,že teda nedá sa sadnúť do lietadla so soplom?

Strana
z4