Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
@basska_b MŠ aj ZŠ už len tak benevolentne nebudú všetko ospravedlňovať. Práve kvôli takýmto nezodpovedn6m rodičom nastala zmena. Chvalabohu, lebo niektorí si zo vzdelávania robia dobrý deň. Čo vidno aj tu u autorky.
a teda este takto - ak aj vybavis vzdelavanie doma, tak lahke to nebude:
* Ak pôjde o dieťa podľa § 28b ods. 2 písm. b) školského zákona (ktorého zákonný zástupca z vlastného rozhodnutia má záujem, aby dieťa plnilo povinné predprimárne vzdelávanie individuálnou formou), žiadosť zákonného zástupcu o povolenie individuálneho vzdelávania musí obsahovať:
a) meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo a miesto trvalého pobytu dieťaťa,
b) obdobie, na ktoré sa má individuálne vzdelávanie povoliť,
c) dôvody na povolenie individuálneho vzdelávania…
ak by si ho chcela teda doma vzdelavat ty - musis dolozit skolke doklad o tvojom vzdelani,
tvoje dieta sa aj tak ku koncu skol. roka bude musiet zucastnit vzdelavania aj v skolke niekolko dni, no a ak skolka posudi, ze to “nefunguje”, vzdelavanie doma zrusi.
a to len pre zakruty a kopce a zle busy 🙈🤦🏼♀️
Veď maju dvor, záhradu kamienky… nie sú v byte medzi štyrmi stenami, dostanú najesť, tak čo viac by tie deťúrence potrebovali. Ehm…. Ja neviem či ty si si nesplietla deti so šteňatami. Lebo to by tá starostlivosť cca odpovedala. Ja úprimne dúfam, že ťa začne riešiť sociálka. Ty si ako rodič zlyhala a najhoršie na tom je to, že podľa teba robíš všetko správne.
@jaskolka ona sa ozve, s ďalšou strasťou dospelackeho života, ktorá ju nabuduce stretne 😅 ale tiež by ma zaujímalo ako fungujú respektíve či vôbec fungujú
Tak jak sa dari? Zavolal uz dakto na teba socialku? Davno mi z cloveka, ktoreho ani osobne nepoznam nebolo tak velmi zle🤮.
Skúšam k tejto téme opäť... blíži sa september,tak či sa už poriesila "predškola"lebo teraz by dieťa malo nastúpiť do školy.

@basska_b zo stránky ministerstva
Vo výnimočných prípadoch môže škola vyžadovať lekárske potvrdenie aj pre kratšie obdobia neprítomnosti, najmä ak ide o opakovanú neprítomnosť, alebo ak sú dôvody na podozrenie z účelového ospravedlňovania.
Tu jednoznačne o taký prípad ide.