icon

Možnosti ZŠ pre Aspergera v BA

zuzzii
19. sep 2018

Ahojte maminy, mame doma aspergera s vyssim intelektom, pred nastupom do ZS. Potrebovala by som si porovnat skoly, ktore su ustretove voci takymto detickam. Mozu byt aj sukromne s malym poctom deti. Viete o nejakych? Viem len o Cenade v Karlovke. Su aj ine moznosti skol? Nemyslim teraz zabezpecit v klasickej ZS specialneho asistenta. Dakujem

Strana
z2
janka_k
18. apr 2022

@lubbie neviete prosim nahodou, oni tam maju len jednu takuto triedu v kazdom rocniku na prokofievovej?

lubbie
18. apr 2022

@janka_k Podľa záujmu, pred tuším tromi rokmi otvárali 2 prvé tredy, potom bola jedna prípravná a jedna prvá. Teraz myslím sú prípravné ročníky zrušené, tak neviem koľko plánujú otvoriť. Asi aj podľa kapacity školy, pedagógov a tak. Treba tam zavolať, či majú ešte voľné miesto.

janka_k
20. apr 2022

@lubbie plno je v rocniku kde chceme. Jaj preco takych skol nie je viac

lilitela
21. apr 2022

@janka_k A do ktoreho ste chceli? Lebo mne na mail ani neodpovedali, ale este som tam nevolala.

lubbie
21. apr 2022

Je tam nová riaditeľka, školská psychologička, celé osadenstvo. S tou starou riaditeľkou sa dalo lepšie komunikovať ☹ Synova trieda (4.C) má 6 detí. 5.C má 7 žiakov, pôvodne ich bolo 8. Ostatné ročníky však majú len po 4 žiakov. To je štandard. Na výnimku môže riaditeľka povoliť 6.

janka_k
9. máj 2022

@lubbie dakujem za info

silviad
12. sep 2022

@lubbie Ahoj, tiež som pozeral informácie o Prokofievovej ale vraj od 5. ročníka sa tieto deti snažia integrovať do bežných tried. Je to tak? Môj syn je 3tiak tak zvažujem či to ešte stojí za to, je VFA tiež s nadaním takže je to špecifická kombinácia. Ďakujem za info

janka_k
12. sep 2022

@silviad nie je to pravda, maju aj druhy stupen

lubbie
12. sep 2022

@silviad Nie, pokračujú v tom istom zložení aj na druhom stupni. Akurát im pribúdajú noví učitelia a predmety. Ten prechod je náročný, uvidíme ako to pôjde. Syn je akurát piatak. Majú aj šiestakov. Tí písali minulý školský rok monitoring a urobili v priemere na 75%.

lubbie
12. sep 2022

@silviad Mali by písať slohové práce a aj matematika bude ťažšia, rovnice, delenie a pod. V šiestej triede im pribudne druhý jazyk, asi nemčina.

lubbie
12. sep 2022

Podľa mojich skúseností, naše deti zle znášajú zmeny, prechod na inú školu alebo triedu ☹ My sme boli aj na skúšobný pobyt v CENADE a malý tam nechcel prestúpiť z tejto svojej triedy. Myslím, že všade chýbajú kvalitní a skúsení špeciálni pedagógovia. Veľa učiteľov poodchádzalo aj z Prokofievovej. Nás učí pani Ing., ktorá si urobila špeciálnu pedagogiku.

silviad
13. sep 2022

@lubbie ďakujem za info, zvažujem aj Znievsku tak uvidíme kde vôbec bude miesto

ria_ba
10. okt 2024

@lubbie este ste na prokofievovej? stale spokojnost?

Strana
z2