icon

Natierajú deti v materskej škole opaľovacím krémom?

15. aug 2024

Alebo treba natriet doma ale teda poobede uz to nema ucinok.

Strana
z2
terina25
15. aug 2024

Nie

viestta
15. aug 2024

V nasej natierali, v lete sme mali v skrinke opalovak.

anavixy
15. aug 2024

Asi ako kde, ako kto, ako koho (nie kazdy rodic, alebo skor maloktory na to dba, ale mozno ak o to vyslovene poprosis, tak s tym problem nebude). Ale teda existuju opalovacie kremy v tycinke, roll-on, ktore si dieta s trochou treningu bude vediet (re)aplikovat aj samo (iste nie dokonale, ale lepsie ako nic v pripade potreby), videla som, ze to skincare “influencerky” davaju detom do skolok/skol tiez.

belle_vie
15. aug 2024

V nasej skolke natieraju. Ale ide o sukromnu, kde ma ucitelka max 4 deti na starost. V statnej pochybujem.

nikpa
15. aug 2024

U nás áno, dokonca pýtali aby malo každé dieťa v skrinke opalovak. A naozaj, ak sa aj stalo, že som ho ráno nenatrela ja ešte pred odchodom z domu, lebo tak som bola zvyknutá. Poobede keď som pre neho prišla bolo cítiť, že je natretý.

danyelia
15. aug 2024

A čo idú na kupko či opaľovať sa? 😃 V našej škôlke nenatierajú a nikdy som o tom ani nepočula, že sa tak deje v nejakej škôlke...

simona20201309
15. aug 2024

Áno natierala som. Štátna škôlka. Ti co mali svoj tak s tým a ti co nemali tak tým co som kúpila ja. Rodicia samozrejme o tom vedeli a súhlasili. Nikto nemal alergie a reakcie. Dnes by som si to už osetrila aj písomným súhlasom.

mery34
15. aug 2024

Syn bol v dennom tábore, ráno som ho natrela a po týždni mal rovnaký odtieň ako na začiatku.

luccija
15. aug 2024

@danyelia majú bazén v škôlke nafukovací a, keď sú doobeda a poobede vonku, tak ich učiteľka natiera.Ked išli na výlet riaditeľka písala nech ich rodičia ráno natru.Inak bolo zakázané, aby mali deti v skrinke akúkoľvek kozmetiku, Labello a pod...my sme mali v triede prejave a rysave dievčatko tá sa musela natierať jar, jeseň hneď bola cervena

petamich
15. aug 2024

V nasej ano, museli sme priniest opalovaci krem na zaciatku leta a kazde dieta ma svoj vo svojej skrinke

petamich
15. aug 2024

@danyelia v nasej skolke sa kupu teraz takmer kazdy den v bazene na terase a rovnako ich natieraju, ked idu na dlhsiu prechadzku von 🤷‍♀️

klip0
15. aug 2024

Učím v škôlke a u nás máme nakúpené skolkarske opaľovacie krémy pre deti a natierame pred každým pobytom von. Niektorí rodičia natierajú aj ráno doma dieťa. My ale natierame všetky zaradom

klip0
15. aug 2024

@danyelia slnko nesvieti len na kúpalisku a spáliť sa dá aj na preliezke alebo prechádzke, nie iba pri opaľovaní. Slnku je jedno či ležíš na lehátku a opalujes sa alebo sa hojdas na hojdacke

mikitilik29
15. aug 2024

U nás nenatierali, radšej som dcéru každé ráno natierala doma s krémom, lebo keď som videla ze len tak behajú po tom slnku🤦‍♀️

anjelicek26
15. aug 2024

U nás natierali cele leto...minimálne tvaricku a ruky

zuzanaete
15. aug 2024

U nas v statnej skolke natierali, ked isli von. Ucitelky mali svoj krem a rad radom natreli deti.

4stanka4
15. aug 2024

Ja natieram ráno doma a v skrinke ma tycinkovy opaľovak ktorým si natrie aspoň tvár a na zimu jej zase dávam krem do chladu lebo keď je vonku ma hneď červené líčka

michaela329
15. aug 2024

U nás v škole - v ŠKD deti musia mať opalovak a repelent, plus čiapku. Ak niekto nevie, pomáhame.

danyelia
15. aug 2024

@klip0 Och, tak to mi je jasné, že slnko svieti všade...u nás v škôlke to ale nikdy nespomínali, deti sú väčšinou vonku na ich veľkom škôlkovom dvore a tam je tieň, majú tam aj striešky, tak asi preto...

adonish
16. aug 2024

Natieram kazde rano doma, na dvore maju vela stromov, ktore im poskytuju tien. Ked boli najväčšie horucavy, tak sa zdrziavali v tieni, mali kludove aktivity (piknik,, kreslili si apod) plus ich pani ucitelky chladili "rozprašovačom" s vodou 😊

sisska96
16. aug 2024

Čosi? Učiteľka nie je chobotnica, má iba 2 ruky, nemôže 20 deti doradu natierať . Upozorňujú ich aby sa natierali, niektoré dieťa zvládne, pre najmenších pomôžu. Ak nestíha, tak nie. Ale to prežijú, počas najväčších horúčavách aj tak nie sú na slnku

gerrwie_girl
19. aug 2024

Áno v nasej mali žiadosť aby každé dieťa malo v skrinke opaľovací a natierali ich keď boli na dvore 🙂

gerrwie_girl
19. aug 2024

@sisska96 precitaj si komentare vo väčšine škôlok to tak je 🙂

pohodacka03
19. aug 2024

U nas nenatieraju, ale zvyknu upozornit nech rano natrieme. Nerobia to, lebo mali zlu skusenost ze davali mamicky nevyskusane opalovacie kremy a deti dostali alergicku reakciu

mclissa
19. aug 2024

My sme v UK, ano natieraju deti. Ale pytali odo mna suhlas, ci mozu.

idomi
19. aug 2024

Ja rano natriem, v skrinke ma svoj opalovak, p.ucitelka mensie deti ponatiera, predskolaci sa natieraju sami.

penelope2066
19. aug 2024

Natieram ja doma ráno.

sisska96
19. aug 2024

@gerrwie_girl Čítam a nie všade natieraju...

gerrwie_girl
19. aug 2024

@sisska96 viem ze nie, ja len na margo toho ako si bola prekvapena jej otazkou 🙂

amelia123
19. aug 2024

@danyelia Slnko nesvieti len na kupku a v pripade malych skolkarov je podla mna slnecna ochrana na mieste vzdy a vsade - aj na skolkarskom dvore ☝️

Strana
z2