Nechávate si doma deti zo škôlky len tak?
Ahojte. Nechavate si doma deti zo skolky len tak ? Samozrejme mysliet nie tie co chodia na predskolskej povinnej.
Ide o to, ze som ju prihlasila automaticky, lebo sak sa to ocakava, mala 3r, potrebuje kolektiv a nech si zvyka.
Ale som nazoru, ze moze si zvykat pomaly nakolko som doma na materskej, cize mam moznost si ju nechat doma.
Najlepsi scenar, ze sa jej bude pacit a nebhde ziadny problem. (Nastupuje teraz lebo bola chora).
A teda, ci si nechavate deticky doma aj len tak?
Ze vy sami chcete.
Ja mam z toho hruzu, vzdy sme mali krasny cas pre seba, ked babo doobedu spi, my dve sa hravame a kadeco vymyslame.
Teraz mi ide do skolky a mne bude strasne toto chybat
Tak, ze ci je problem resp ci robite aj vy, ze sa spytate dietats ci nechce byt s Vami doma nejaky den, ze si spravite program?
Samozrejme v tom pripade, ze rado chodi do skolky :D
Ak sa jej tam nebude pacit tak toto riesit asi nebudem ale skor budem riesit aby tam chodila, ked uz som ju rihladila.
@matiska15 keď to nebude každý týždeň, tak Ok, len ak by to bolo príliš často, aby sa Vám to nevypomstilo, keď už nebudete doma, alebo sa Vám zmenia plány. Ja by som si užila mladšie a voľno a po staršiu prišla normálne po škôlke. Jasne, výlet raz za čas, nie je problém. Ale ako čítam vaše Komenty, aj Vám prospeje prestrihnúť “pupočnú šnúru” 😃
raz za čas by som ju nechala doma
to vynechávanie častejšie nie moc vhodné, pretože robia aktivity, hry, pesničky basničky atd ktoré na seba naväzujú, takže deti čo vynechavajú su mimo obraz občas
tiež ak niečo nacvičujú, tvojej zbytočne dajú niečo len aby bolo pretože nevedia či pride nepride čo pride kedy pride
to isté pracovné listy alebo väčšinou zošitky, majú nejaku temu na celý tyžden , každy den sa rieši ohladne temy vždy niečo iné zase stráca nadväznost a kontext
iné je ked je dieta choré ale načo mu toto robiť ked nemusí
bud si ju nechaj proste rok doma alebo potom kompromis na 4 hodiny ale každy den , spat môže aj doma
Ahoj tak ja som bežne nechávala doma a robili sme si výlety. Obe moje deti milovali škôlku a tak ak nemali chut ist tak sme sa dohodli, ze ci iba doobeda pojdu a vezmem ich skor, alebo nepojdu v ten den alebo niektorý iný ked aj niečo vymyslíme. Ale aj ked som bola doma chceli ísť predsa len kolektív, paradne hračky super program... pri predškolskej rovnako nebol problem boli naučený že školka je super ale teda už tam musí tak ked naozaj nehcela tak šla len na doobedie.
V prispevku mi prislo, ze uprednostnujes svoje pocity pred dietatom akoby - povedane mierne prehnane. “Bude mi chybat, mali sme pekny cas” potom uz som nasla v komentaroch aj ine vysvetlenie. jasne, ak chces ist na vylet, tak na den, dva vyhlasis dieta zo skolky. Sucasne by som to nerobila kazdy tyzden. Nakoniec bude mozno aj tak viac doma chora ako v skolke - prvy rok. Zaroven rezim s babatkom sa bude radikalne menit. Coskoro budes mat 2 deti neustale ak ostane doma🙂
Ked ju odtial budeš stále brat, nikdy si nezvykne. Zvykne si akurat tak na to, ze pride mama a zachrani ma,zlahci mi to. Urobis jej medvediu sluzbu.
Ano, stalo sa, ze som si syna nechala doma, lebo sme niekam isli. ale to len vynimocne.
Deti potrebujú byt s detmi, tvoje mladsie ta casom bude potrebovat viac a byde tazsue zosúladiť program a potreby dvoch deti v rozdielnom veku
Áno, tiež som bola vtedy na MD a nechávala som dcéru doma vždy, keď chcela. Keby tam nechcela kvôli tomu potom už vôbec, tak by tam nechodila vôbec, načo? 🙂 teraz je síce predškoláčka, ale ja sa za chvíľu vraciam do práce, tak aj teraz ju nechávam, kým ešte môžem.
Bez dovodu nikdy. Bud to bola choroba. Alebo ze sme potrebovali niekam ist a nestihli by sme vybrat zo skolky-casovo.
Kym som bola doma s mladsim, tak som zvykla starsieho nechat 1 den v tyzdni doma a mali sme svoj program. A este starsi chodieval na obed domov. Cez den nespaval od 3 rokov, tak bolo zbytocne ho tam nechavat. Takze mal aj kolektiv a boli sme aj dost spolu.
@matiska15 ak má len 3 roky a si doma tak kľudne. Je fajn, že si ju prihlásila a môže chodiť do škôlky sa aj socializovat ale tento čas sa už nikdy nevráti. Využi, že si doma a môžete si toto obdobie predĺžit a trávit spolu viac času. Keď nastúpis do práce, toho času už bude oveľa menej.
Ja som na materskej teraz už viac ako rok a môj 5 rocnzy syn si stále myslí ze chodím do práce. Povedala som mu že v práci máme tety ktoré strážia bábätká 😂 ale nechávam ho len tak doma mimo choroby. On je zvyknutý, od menej ako dvoch rokov chodil do jaslí. Toto leto bol doma 2 mesiace lebo prerábali škôlku a katastrofa ako bol znudený. Dcérka ešte spávala 2 spánky denne, doma v postieľke najlepšie, takže sa tomu prispôsoboval a aj keď som sa ho snažila všemožne zabaviť, nebolo to také ako keď sa vybehá niekde s deťmi.
Ano, nechavala som si dceru doma. Cca raz za 2-3 tyzdne, aby sme mohli ist niekam na vylet, kedze ja aj manzel precujeme aj cez vikendy. Alebo len tak, aby som s nou bola viac, kedze pracujem hlavne poobede. Alebo ked vonku lialo ako z krhly a mne sa nechcelo trepat s dcerou a s malym v kociku.
Prave dnes vyplakavam, ze aj mne a muzovi vyslo volno spolu, mohli by sme niekam ist, ale dcera uz je prvacka a nemozem si ju nechat len tak doma.
@amelie2017 preco by si nemohla?
@hederamonstera a co poviem ucitelke? Nesla do skoly, lebo sme boli v zoo??
@matiska15 ja osobne by som to nikdy nespravila, lebo by som jej tým len domotala hlavu. S nástupom do škôlky učíš dieťa aj to ze už je súčasťou nejakého systému, ktorý má určite pravidlá. Pre dieťa je skolka ako pre rodiča práca. Doma môže byť keď je chorá alebo keď ideme raz za čas na dovolenku. Ak máš pocit že by mohla byt viacej s tebou tak to potom skôr riešiť tak ze ju das na menej hodín, ale každý deň rovnako. To je len môj názor, nie som psychológ.
@amelie2017 lebo sa necitila dobre?
@amelie2017
kľudne povedz že rodinné dôvody. nemusíš nič vysvetľovať.
a do Zoo sa dá ísť aj cez prázdniny, kvôli tomu by som dieťa zo školy nebrala.
Kedze robim ako robim, ranne/poobedne/vikendy a vidim, ze sa malo v ten tyzden vidime, tak si ju necham doma jeden den, prip. ju beriem naobed domov. Nevidim na tom nic zle.
Mamicky dakujem za nazory. Urcite nemam v plane ju nechavat stale doma ani nic podobne. Ani som nic tak nepisala, ze stale. A robit jej bordel v hlave.
Chcela som len vediet (nakolko mam prve dieta v skolke) ci raz za cas RAZ ZA CAS jej vysvetlit vynimku, ze spravime vylet ak to inak nepojde. A ci je to ok.
Ok. Cize este raz vdaka za vsetky nazory.
Ja som po nástupe do zamestnania mala veľmi veľa starej dovolenky plus novú, takže som si brala veľa.dni voľno aj keď drobec nebol chorý a keď som s ním chcela niekam ísť, tak sme išli a zo škôlky ho odhlasila. Hlavne v lete cez prázdniny, a na začiatku, keď si zvykal, sme mu skracovali týždeň.

@jesenzima inak áno ..ja som rada ,že moje deti brali výlet ,ako niečo výnimočné . Vedia ,že do škôlky či školy musia .. 12rocny syn má každoročne najmenej vymeškaných hodín v škole. Mal dokonca 2 roky s nula vymeskanymi hodinami . Žiadne spekulovanie . Verím ,že určity prínos to môže mať ,aj v čase jeho pracovného života . Ale ako píšem .. raz -dva krát vynechanie dna za polrok z dôvodu výletu s rodičom , v tom problém nevidím ,najmä v prvej triede v škôlke