Neposlušný 5 ročný syn
Dobry den.
Chcem sa opytat mamiciek, ktore maju s tymto skusenost o radu. Ide o mojho syna. Ma 5 rokov a to, co s nim zazivame by nam asi ani nikto neveril. Je neposlusny, ale nie tak bezne decky...on vkuse neposlucha, robi schvalnosti, papuluje, nadava, jaci, mladsej sestre robi zle, smeje sa nam do tvare. Denno denne dookola to iste. Ked bol mensi radila som sa aj s psychologom, pretoze on je problemovy uz asi od 1,5 roka, len vzdy sa to prejavovalo inak, dokazal mat amoky zlosti a kriku. Psychologicka vravela stale o obdobi vzdoru, potom nespracovany mladsi surodenec...lenze rokmi sa to nelepsi. Myslela som aj na rozne diagnozy, ale co je cudne, ze v skolke je ucitelkou vychvaleny, aky je zlaty, ako vsetko zje, uprace, poslucha atd. A prideme domov a v sekunde sa meni na niekoho ineho. Nema pred nami ziaden respekt, ale neviem cim sme ho stratili. Nerozmaznavali sme ho hrackami ani sladkostami. Skusali sme dohovor, dookola vysvetlovanie, zakazmi, prikazmi, odmenami, krikom, bitkou. Mate s tym skusenost? Dakujem
Aaaano, presne to deticky robia! Mali sme stretko s ucitelkou, vychvalila ho do nebies. Ja hovorim, ze super sa to pocuva, ale pride domov a brata (ma tiez mladsieho) zacne komandovat, rozkazovat atd atd... ucitelka sfleku mi hovori: mame 2 dievcence, co sa takto spravaju ku vsetkym, to ma asi od nich, ked to cely den pocuva.. ja som to brala osobne, akoze nam / bratovi chce rozkazovat, pritom on len kopiroval, co cez den zazil. Akonahle som to zistila, pri najblizsej prilezistosti som si to s nim vysvetlila. Jednoducho, s kludom, narovinu: pocula som, ze mate v skolke spoluziacky, co by chceli rozkazovat vsetkym detickam... asi nie je prijemne, ked to musis pocuvat, vsak? Ani nam to nie je prijemne... viem, ze to nie su tvoje slova, dohodnime sa, ze nebudeme opakovat vsetko, co robia ostatni.. zabralo takmer okamzite. Celkovo sa teraz snazim mu vysvetlovat, ze je dolezite byt sam sebou a ked uz chceme niekoho napodobnovat, radsej dobrych ludi, ktori maju laskave srdce, spravaju sa pekne alebo nas mozu nieco dobre naucit...
@katkaaaaaaaaaaaa Prosím Vás ako ste to zistili?
@casperik však sme s ním chodili ku psychologičke 🙂 A diagnostikovali mu. My sme na ňom skôr videli príznaky už
Ahoj. Ako sa u vás situácia zmenila za tie roky? Nieco podobne zažívam aj ja doma s mladším synom. Staršia je anjel a on je úplný opak. Má všetko, lásku, moje neustále vysvetľovania, pochopenie, ale on neustále robí všetko zle a podľa seba. Hrajem sa s ním, vhodíme vonku, nič mu nechýba. V škôlke je tiež dobrý, doma nie :( trhá mi to srdce

Ale dakujem vsetkym za rady.