Nezodpovední rodičia škôlkarov
Dnes mali ísť deti v MŠ na predstavenie do divadla. Za lístky sme zaplatili 10€ , dieťa sa tešilo a teraz príde SMS, že žiaľ nikam nejdú lebo 17 detí z 21 nemá dáždnik ani pršiplášť a vonku prší 🤦 . Týždeň bol vyvesený oznam , že rodičia majú dieťaťu doniesť dáždnik pre prípad nepriaznivého počasia. To sú naozaj tí rodičia tak hlúpi ? Jedno , dve deti pochopím , stane sa ale 17?Peniaze za vstupné sa vracať nebudú samozrejme.. akože žasnem
@monsterablue nezvladnuta organizácia? Áno, ale zo strany rodičov
No vidim, ze na sk mate tolerantne a ohladuplne ucitelky, ze len tak sa zrusi divadlo za 10e, lebo rodicia necitali oznam (alebo boli lenivi doniest prsiplast) 🤔🤔🤔u nas by sa slo tak ci tak a komu by dieta zmoklo, tak hold smola- mal si rodic poriadne dieta obliect (alebo vybavit)- aj ked by ich bolo az 17 z 21.....🙃🙃🙃
@kvetinka75 keby ráno lialo dietko by malo aspoň nepremokavú bundu na sebe. Dúfam, že to konzultovali aspoň s riaditeľkou inak si neviem predstaviť ako bude pani učiteľka zrušenie riešiť s rodičmi. (neriešim ci to bolo správne rozhodnutie alebo nie, ak naozaj lialo nešla by som asi ani keby mali pršiplášť)
Tak toto zamrzí. Chápem že niekto zabudne ale 17 z 21? 🤭 Ešte keď to bolo viac dní vyvesené. Ja tiež na veľa vecí musím myslieť a práve pre to si robím poznámky do mobilu alebo niekam na viditeľné miesto.
no na začiatku roka by sa mali rodičia pozbierať napríklad po 5e a každému kúpiť dážnik.... alebo aj takého zriadovateľa by nezabilo vyčleniť 100 e na dáždniky do škôlky
Inak by som "zrelativnila" tych 17/21... ci ucitelky vyslovene nepindali ze nie dazdnik nie prsiplast a pogumovana bunda ci softshellka im proste prisla malo... ja si neviem predstavit, ako by tie deti v dazdi dorazili do skolky inak...
V nasej skolke maju mat prsiplast cely rok v skrinke, tak ho tam ma 😀 a ked rano prsi vtedy beriem dazdnik....u nas sa ide napr strvtok teraz tiez kdesi autobusom ale ziadny oznam o dazdnikoch atd neni, len im mame pribalit nieco male na cestu na jedenie.
@monsterablue skôlka chcela aby mali deti v skrinkách oblečenie do dažďa pre takéto prípady. Pár akčným rodičom sa to nepáčilo, lebo nebudú kupovať pogumované nohavice navyše. Nebodaj ich niekto v škôlke ešte ukradne. Tu majú výsledok. Nezvládli to rodičia. Stále je to takto, 3 týždne visí oznam, že treba zaplatiť za krúžok aj a ešte týždeň po splatnosti naháňa učiteľka rodičov čo stále " zabudnú" . Minulý pondelok malo byť vyhodnotenie súťaže o najkrajšieho šarkana, bolo v piatok lebo rodičia nevedeli blbý vyzdobený papier do MŠ doniesť. Mali na to dva týždne. Na pracovné zošity sa neposkladali rodičia doteraz od septembra.
autorka - ,,radosť ,, pracovať s takýmto ,,materiálom,,
Ak máš len tento problém - si šťastný človek
@emlaju a keby aj mala iba tento problém, teba by to nenaštvalo? Mňa veru áno
@anjelicek26 väčšina rodičov deti vozí, škôlka je tak na kraji dediny, sem sa málokto bude pešo trepať.
@miskakyska určite sa mi nezdalo, že prší. Ešte pred desiatou mrholilo, deti mali odchádzať z MŠ o deviatej , divadlo bolo na pláne o desiatej. V čase odchodu bol dážď . Možno sú to len lokálne dažde , alebo teda boli, teraz už neprší ani tu.
@monsterablue krúžok sa platí vždy na poslednej hodine v mesiaci, tak si to určil lektor, učiteľka nemôže vedieť, že rodič za dieťa nezaplatí. Nechápem čo ty stále útočíš na učiteľky. Ich starosť sú deti, nie ignoratsky rodičia.
@monsterablue žiadať vrátenie môžeš od ostatných rodičov ktorí nesplnili svoju časť ulohy
Ucitelka nezodpovedá za rodičov, zodpovedá za pobyt deti v škôlke
Tak toto by aj mňa naštvalo, hlavne ten hlúpy argument, ze nebudú kupovať veci na 2x 🙈🙈.akoby to stalo 100 eur alebo co, ved kúpim v prvom čínaku lacné gumáky a pršiplášť ako náhradný, dám do skrinky a vybavene...
Syn ma v škôlke tieto veci stále v skrinke.
Divadlo peniaze vracat nebude, vina nie je na strane divadla a pokial by sa nasiel “akcny” rodic, ktory by peniaze pozadoval po ucitelkach, tam by som tym ucitelkam kludne zaplatila pravnu radu od pravnika, preco ucitelky vracat nemusia. Rodicia su nezodpovedni, je im to jedno, ze prsalo, svoju zodpovednost za zdravie dietata prehodili na ucitelky.
Na stranu druhu je tu aplikovana kolektivna vina, neviem, ci bolo mozne poslat do divadla pat deti a ostatne nechat v skolke vzhladom k zodpovednosti za urcity pocet deti na jednu ucitelku.
@kvetinka75 vieš čo, ja mám občas pocit, že nie s deťmi je ťažká robota, ale s rodičmi.
Som prekvapená že toto učiteľky spravili. Prečo nešli aj po daždi? Je dážď nejaký toxický, že prší nikde nejdeme? No tak by im zomkli vetrovky. Isto išli autobusom a pochybujem, že by museli ísť dlho po daždi z autobusu do divadla. A keby aj mali prsiplaste a dáždniky. To tiež musia deti niekde odložiť, alebo by si mokré držali na kolenách? Bolo na ozname napísané, že keď nedonesu všetci prsiplaste, tak sa nikam nepôjde? Zas z komára urobili somára. A vieš ako to dopadne? Že tým 17 rodičom bude jedno, že nešli do divadla. Ozeleju 10€. Ja by som bola nahnevaná na učiteľky. Nechceli mať starosti s trochou dažďa.
Ja by som to žiadala od učiteľky, pretože ona rozhodla, že sa nikam nejde. Nemala pozerať na deti, ktoré neboli vhodne pripravené. Teraz aby nikdy nešli von, lebo jedno nemá gumáky, či mikinu pod bundu. Nemá, prebehne toľko do autobusu. Určite nešli pešo. Za 10e mali v tom aj autobus.
Nič si z toho nerob...je pomaly koniec októbra a u nás v triede z 20tich detí, 15 detí ešte stále nemá úbor na telesnú 🤭 10 detí nemá kefku a pohárik...a ešte aj bolo upozornené, že neobliekať detí do oblečenia, ktoré si samé nedokážu vyzliecť a obliecť a aj tak polka mamičiek to nerešpektuje a potom učiteľky majú robotu navyše...
ked ucitelky vedeli, akych 'nezodpovednych' rodicov maju deti v ich skolke, nemali vobec planovat takuto akciu, alebo si to mali sakra lepsie zorganizovat - napr. prijat platbu desat eur jedine zaroven s prsiplastom a dazdnikom do skrinky.. nie idu 'vychovavat' rodicov tym, ze im nechaju prepadnut desat eur z ich vlastneho rozhodnutia (a to aj tym, co dazdnik mali - za mna velka drzost).. tiez si nemyslim, ze by to bola taka tragedia s tym dazdom, ved isto nesli do toho divadla kilometer pesi .. neviem, nejak neverim, ze az tolko rodicov by sa na to uplne vykaslalo, mozno mali deti bundu s kapucnou a podla rodicov to bol dostatocny odev do dazda, ale podla ucitelky proste musi mat dieta dazdnik, lebo inak sa nikam nejde 🙄
ja zas niekedy ziram, co vsetko su ochotni rodicia robit, lebo ucitelky (ci uz v skolke alebo skole) si nieco zmyslia.. tie rozne sutaze a 'dones do skoly' - ked chceli mat sutaz o najlepsieho sarkana, tak ho mali vyrobit v tej skolke a nie rodic ma doma vyrabat a do skolky nosit, aby ucitelky mohli nieco vyhodnocovat.. fakt nie kazdy ma na taketo veci cas a chut a potom su rodicia akoze 'nezodpovedni'
@tosomja deti mali ísť medzimestským spojom do mesta a odtiaľ pešo do divadla .Zo škôlky na zastávku sa ide pešo a veru to nie sú dve minúty cesty. Naspäť znova autobusom. Ty by si zobrala premočené deti do divadla? By ich tam triaslo od zimy. Učiteľky nekázali tie dáždniky brať pre srandu králikov.
@reanda ak nemáš čas a chuť dať decku doma papier na nakreslenie šarkana, tak nechápem na čo ti to dieťa vlastne je. Vytiahnuť papier je trojsekundová záležitosť, môžeš to urobiť namiesto komentovania na modrom koníku. Zbaliť ráno ten papier do tašky keď ideš s tým dieťaťom do škôlky tiež nie je činnosť z ktorej by ti hlava vybuchla.
Ja ako učiteľka s 21 deťmi by som vôbec nešla mestským spojom. To je väčšia zodpovednosť, ako nezobrať dáždnik.
Podľa mňa si buď vymýšľaš, alebo už prekrucaš.
A ináč, každý piatok berú domov uteráky na vypratie. Každý pondelok učiteľka sa chytá za hlavu, koľko rodičov zabudne ráno. Minule mi povedala, že už ona nosí 3 pre istotu, aby sa deti mali do čoho utierať.
Áno, mnoho rodičov je nezdpovedných. A následne to deti preberajú od nich. Videli sme dnes v skle s pomôckami..100 krát môže učiteľ povedať zapísať, aj tak 0 bodov.

pochybujem, že divadlo bude vracať peniaze, však to nebola ich chyba, ale chyba skolky, že deti neprišli.... a na druhej strane, ako mala ísť učiteľka s tolkými detmi v lejaku?