icon

Nezvládnuteľné štvorročné dieťa

katie303
10. máj 2016

Neviem ci to je mnou alebo mojim synom. ma 4 roky a sprava sa ako pubertak co mi dost vadi. pozera tv cely den samozrejme rozpravky. ked sa nieco opytam tak odpoved je Co Chces ? teraz sme obedovali a hosil vidlicku ze on to jest nebude. ked ideme po vonku nepocuva robi si co chce. neviem ako ho zvladnut ci su to len moje nervy lebo sa nesprava slusne. najlepsie je ked mi povie ze ma nelubi ze chce otca. samozrejme on zapne vecer po praci tomu dietatu tv aby mal pokoj. tak som ja ta zla. uz som skusala bitku,kricat,zakazovat pekne dohovarat. nic nepomaha neviem ako ho vychovat. ja ako matka by som ho mala lubit ale uz nevladzem lebo sa sprava strasne zle

Strana
z2
natalym
11. máj 2016

Takže je to ok. 😉

Mama aj decko žijú.

marianna_peskova
11. máj 2016

Dieťa celý deň pozerá telku a potom sa matka diví, že je nevrlé. To je tá chyba dnešnej generácie. Všetko sa digitalizuje, dvojročné deti vedia perfektne ovládať tablet...
Ja keď som bola malá, liezla som v záhrade po stromoch a hrala sa s halúzkami a servítkami. 😀

bro1
11. máj 2016

deťom sa treba venovat , chodit s nim von na ihrisko, do kolektivu medzi ostatné deti, do prírody, ved je tolko aktiví čo možte robiť a ver ze nestihne kričať tak ako kričí doma, lebo sa nudí tak si vynucuje tvoju pozornosť.. tv u 4 rocneho neprichadza do uvahy , teda aspon u nas to tak nebude. je to zbytočný zabijak času.

henikav
11. máj 2016

Len na tomto fore je v poslednej dobe problem napisat svoje pocity, aj ked nie najspravnejsie, lebo cloveka hned znosia az pod ciernu zem. Myslim ze ked niekto napise, hlada pomoc a nie zadupanie do zeme a kazdy robi chyby, je fajn, ked hlada sposob ako sa z nich vymotat, to je prvy krocik k uspechu

anjeli_k
11. máj 2016

Ahoj, ja mam tiez veeeelmi narocne dieta a naucila som sa, ze obcas treba nieco ignorovat a nereagovat(po case ho to prestane bavit),dalej si myslim, ze bitka nic nevyriesi, akurat len to, ze bude este horsi.ja som svojho syna este nikdy neudrela a nelutujem.treba mu iba ukazat tvoju lasku.skus sa s nim hocikedy pomojkat(aj ked ta zbije, nevracaj mu to, hladkaj dalej).tv mu dovol iba ked ste doma.ved na pozerani rozpravok nie je nic zle.co by som ja za to dala, keby moj syncek vydrzal aspon 10minut pozerat.a skus s nim chodit na ihrisko medzi deti, nech sa vyblazni.drzim palce, hlavne pevne nervy

timea7
11. máj 2016

@katie303 správanie tvojho syna je odrazom vašej výchovy, vlastne nevýchovy. 😒 😒 😒 😒 Ako si reagovala, keď šmaril tú vidličku? U mňa by mal dojedené, ak to nechce, jedlo by skončilo v koši, do olovrantu by nedostal ani omrvinku okrem vody a poupratoval by si po zemi, čo zostalo po šmarení tej vidličky. Bez kriku, bez zvýšenia hlasu, kým by to neurobil, z kuchyne by sa nepohol. Ako ho chceš zvládať o desať rokov? Máte viac detí, či? S manželom ste sa rozprávali o spôsobe výchovy? Ak nenachádzate spoločnú cestu, treba navštíviť odborníka, lebo vychováte malého tyrana. Či už do škôlky chodí alebo nie, nie je podstatné, väčšina detí, ktoré toto doma robia, sú v škôlke bezproblémové, lebo vedia, že by im to nikto netoleroval.

triciachloebrody
5. sep 2018

Pozvi si Pestunku - ta vas da do laty ! Lebo dieta je len odrazom rodicov

frantiseks
25. apr 2024

Ja deti nemam. A ako to tak citam...

Strana
z2