Nosia sa pani učiteľkám v škôlke kvety v prvý školský deň?
Mamicky, ako je to teraz, nosia sa kvety pre pani ucitelky prvy den nastupu do materskej skolky?
@libka1 inak tu nikto neposudzuje deti podla darcekov, to uz zase ako sa to tu prekruca, okrem toho, moj muz je napr alergik, ja by som si kvety ani neuzila a ani po nich netuzim, ide cisto o ten pocit, ze niekto na mna myslel a ma ma rad. Ked som bola triedna, tak som aj detom vravela, ze ak chcu , nech mi nenosia kazdy ziak kvet , alebo cokolvek, ale nech sa teda poskladaju na jednu kyticu a to mi staci, zase niekto napise, ze si ucitel nieco vynucuje, nie, vedela som, ze ked som bola triedna, tak kazdy a fakt kazdy mi nieco priniesol a ja som sa nemala ani ako odniest domov. Tu ide o princip, ja som napr zakazdym kupila malickost a nielen ucitelkam, casto aj kucharkam v skolke , napr na zaver, ked syn koncil v skolke, tak triedne ucitelky dostali hodvabne satky, zase neberiem to ako nejake meradlo a vôbec som s s nikym nepredhanala, nikto ani nevedel, co im je darovane, kedze to bolo zabalene ako mala cokoladka. Tu islo o to, ze som im chcela vyjadrit vdaku za to, ze sa venovali môjmu dietatu. A ja som sa napr s kvetmi, co som dostavala aj podelila s upratovackami. ved na ne nik nemysli.
@sorciera24 ja súhlasím so všetkým čo si napísala... ja si ani nemyslím, že si to učitelia vynucujú, ak by tomu tak bolo, tak je to nepochopitelné. tu to ako nazor pisali niektore mamicky, ze sa to ma nosit a že to robia ti slusnejsi a uctivejsi.. Podla mna si nervy z nosenia kvetov robia len rodičia. ja som napísala len nazor, že nosiť sa nemusí a že to nie je prejav neucty. A že prejavy ucty voči učitelovi nepadajú na donesení či nedonesení kvetu. A ani sa nemá posudzovať charakter rodiča či dieťaťa na takejto somarine.
A ja dám tiež dcérke kvet na konci tohto šk. roku, bude sa lučiť s pani učitelkami v škôlke. ja len proste nedávam na začiatku roku, tod vsjo. 😉
@petra7777 ja som velké" ja" na seba nikde nenapísala, tak ma nemusíš zveličovať 🙂 na fore je uplne jedno, čo napíšem o charite, v škôlke o tom nikto nevie a vlastne nikto nikde nevie o tom, koho ja podporujem či nie. Neprezentujem sa tým ako bukretou pred učitelkou a rodičmi. A myslím že ani ty ma nepoznáš, nebudem mať z toho žiadne výhody na tomto fore a ani moje dieťa. V tom je rozdiel. A celkovo, neviem prečo ťa toto trapi. Ale je mi to jedno 😉
@zuzana76 mala som takú pani triednu učitelku, ktorá nám toto isté povedala, aby sme sa zložili na spoločný kvet. Rozumná to žena bola a ja osobne keby som učitelkou toto isté by som deťom navrhla a na začiatku roka by som ich poprosila, aby si nerobili starosti vôbec. Vieš, ja ťa chápem, že ty osobne si to nevynucuješ, ale to skôr niektoré mamičky tu idú presviedčať, že sa "to nosí" a kto nedonesie, je neúctivý, neslušný a že sa to "má". Ja s týmto nesúhlasím. Nie že deti nemajú nosiť vôbec. Je to predsa na každom človeku. Ale nemá to byť meradlom, ani povinnosťou a nemajú ani rodičia prehánať, predhánať sa a porovnávať. Robí to zbytočne rozdiely medzi deťmi. Ono s tými kvetmi je to tak, že jedna matka priniesla, druhá uvidela a nechcela, aby jej dietko bolo horšie, tak tiež priniesla a podobne. Vôbec to nie je o deťoch a ich vzťahu k učitelom. Je to o prezentovaní sa rodičov a ich predbiehaní sa v tom, "kto z koho". Vidím totiž, ako jedno dieťa nesie jeden kvietok, druhé celú bukretu, dalšie tu písali kočky že bonbonieru. No neviem...
@libka1 a ako teda vyjadrujes vdaku pani ucitelke napr ty? ludia dnes beru mnoho veci ako samozrejmost, tym nekritizujem teba, ale naozaj podla mna" dakujem " patri najma do skol a skolok, aby sa aj deti ucili podakovat, ucili prejavovat uctu , lasku, mne sa stalo naozaj vynimocne, ze rodic prisiel a podakoval sa, nevravim, ze sa nestalo, ale málokedy.
@peneloppe jeziš ty keby si nemala to zahraničie!! Lebo tam sa to nerobí....a ty nevidíš dovod.
Ja si učitelku vazim, a vyjadrim jej uctu u len tým ze ju moje dieťa privita tým že sa predstaví a a poda jej kvet na znak ucty. Učitelka a poobede vychovavatelka (bavime sa na Slovensku, aby si tu zase netahala zahraničie) su s deťmi časovo pomaly viac ako vlastní rodičia. Preto je fajn ked ludia začnu pekne, a urobia ,,niečo navyše,,. Niečo čo vobec nie je treba, nikto to nechce a ani nečaká, ale ja ako rodič to chcem.
A ako pedagog v škd to tiež nečakám, nechcem, nevyzadujem..mne je milší usmev od fajn dieťaťa, ktoré je slušne vychované, priatelské, mozem sa ne neho spolahnuť, veriť mu, s rodičmi pokecať ako ,,puget,, ruží alebo neviem čoho. Ale je to tak...zvyčajne deti rodičov, ktorí su namyslení ,,duležitý ako ,,,na hajzlovej kefe,, (pardon za vyraz)
nedonesu nikdy nič ani na tombolu...lebo zvyčajne na nas pozeraju cez prsty, furt im niečo vadí, raz špinave nohavice, potom ze sme nestihli ulohy, potom ze prečo nešiel na kruzok...len sa stazuju. Dobreho slova sa od nich nikdy človek nedočká a medzi rečou je jasne citit že ,,ťa maju za chuderu,, čo sa prechadza po ihrisku a nič nerobi. Ale mna to už po tolkých rokoch v praxi nevytača...lebo to su také ,,známe firmy,, ktorým nevyhovie ani anjel z neba len ich deti su ,,skrížené so svätými,, všetci im krivdia, ubližuju len oni su so svätožiarov - pritom provokuju ešte viac. našťastie stale prevladaju fajn deti, so zaujmom, usmevom...deti ktoré ked niekde vojdu tak pozdravia, v jedalni podakuju. Každe dieťa je viac menej obraz svojich rodičov- nemože mat dieťa iné navyky len tie ktore mu daju doma mama a otec. Fajn deti maju zvyčajne aj fajn rodičov, neplati to uplne vzdy ale velmi často to tak je.
@sharmana ja ta chapem a suhlasim, ja by som bola za keby sa nenosilo vôbec nic, ja som si napr s detmi upiekla v skole na hodine medivniky, alebo nepecenu tortu, urbili sme si peknu zaverecnu hodinu, napr. tu ide o to, ze mne chyba napr to slovo dakujem. Starsi ziaci sa podakuju uz aj sami, len napr u mensich by mal ist prikladom podla mna rodic. Mne ide o uctu vo vseobecnosti, ako som vravela, podakujem aj v obchode, v autoservise, an pumpe...
@zuzana76 my mame velmi dobre ucitelky. Pisala som hned na prvej strane odpoved na otazku. Mne chodi dcera do cirkevnej skoly. Ja nie som veriaca, ale toto bolo najlepsie rozhodnutie co sme spravili. Je to mala, takmer rodinna skola kde kazdy pozna kazdeho a tam ucta vyzaruje uz len z tej atmosfery co tam je a sala z kazdeho rohu 😉 Toto som ja na svojej skole v detstve nezazila a to sa nosili kvety ostosest. O daroch to rozhodne nie je, to je uz len ceresnicka na torte...
@libka1 ja ucim tiez na cirk. skole, ale my sme velka skola a o rodinnu atmosferu sa tiez snazime, ale pri velkom pocte ziakov to nie je az take vyrazne, prave preto pisem, rodina = ucta, laska, porozumenie a tak by to malo fungovat aj v skole, nielen ziaci a ucitelia, ale aj rodicia
@libka1 ano, asi tym, ze ho k tomu vediem, si sam aj kvet pre pani ucitelku vypytal.......neberiem to ako prezentovanie.....na konci roka ako prejav vdaky, na azciatku ppre prvy kontakt a potesenie....to je vsetko...kazdy mame nejaky pohald na vec a preto je kvet (chvalabohu) dobrovolny 🙂
@sharmana ano, s tym suhlasim..... 🙂
@sardinka333 @peneloppe ale robiiiii 🙂 my sme teda niesli malickost,ale preto,ze sme chceli 🙂
@zutomad ??? sedim si na kabli nechapem odpovedi..čo sa robíí?.. 🙂 🙂 🙂
Ale kvety som vzdy dostala od niektorých aj čokoladu a pod. Nevyžadujem to ale poteší a naopak ja davam vždy na zač. aj na konci, aj na den učitelov.... 🙂
nie, dokonca aj v skole priniesla len jedna druhacka.

@sorciera24 mama a ucitelka sa nejak vylucuje? V dalsom prispevju pise ze kto neskusil...socialne slabsie dieta je teda neuctive lebo nedonieslo kvet pani ucitelke ktora si to zasluzi. Krasny pohlad na vec, hlavne ked tie deti si rodicov nevyberaju. Ci tvoje dieta kupilo kvet same od seba? Predpokladam ze za to ze ho k tomu vedies... aspon moje teda natolko vyspele same nie je...