Obliekajú sa vaše deti bez pomoci?
Ahojte mám dcérku bude mať o chvíľku 6 rokov. A neviem ako ju mam donúťiť, alebo motivovať aby sa obliekala sama. Napríklad ľahne na posteľ a čaká aby som jej dala tričko, gaťky, o punčoškách ani nehovorím nohavice atd. Ja nemám problém jej pomôcť, ale všetko za nu robiť. Ako sú na tom vaše deti ??
Boze tu zas budeš zlyncovana lebo ostatne deti sa už v porodnici same zaviazali do zavinovacky. Dôležité je aby to vedela spraviť keď tam nie si. Dcéra sa sice vedela obliecť ale vždy jej to trvalo ako v lete na saniach, tak som jej proste pomáhala a nerobila som z toho drámu. Teraz ma 12 a fakt si už ani nepamätám kedy to prestalo, ale isto ma teraz nenechá ju obliekat 😅. Je úplne možné že ti to robí napriek, ale tak co teraz, ak je to niečo co ti vadi tak to rieš, ak to pre teba dolezite nie je tak ju nechaj a oblec ju.
Koľko ročné? To nemyslíš vážne. Mám troch chalanov a začali v 1,5 roku. Od troch sami. 😳😳😳
Moja 3,5r sa vie komplet povyzliekať aj obliecť sama (okrem zipsov, pančúch a tak). Samozrejme občas je niektorý kus odevu naopak, ale to nevadí 🙂. A doma presne robí to, že sa hrá na bábo a že ona nevie…tak ju väčšinou poobliekam, potrebuje podľa mňa tú pozornosť, v škôlke sa musí sama.
Ale zaberá, ak niečo veľmi chce (mandarínka, lízatko, telka…) a poviem že ok, hneď ako budú oblečené ponožky, gaťky a tepláčky, môžme sa o tom baviť. Hneď vie potvorka, ako sa to robí 😂.
Samozrejme sa ozvali dokonale mamičky, akože môj najmladší syn mal problém obliecť si ponožky aj ako 5-6-rocny. Ráno bol vždy rozospaty, akože obliekol by sa aj sám, ale trvalo by to dlho, tak občas som mu aj pomohla, aby sme stihli prísť na čas do škôlky.
Moj bude mat 5 a vacsinu veci si vie obliect sam. Ale neskutocne ho to nebavi. Rano ho motivujem tym, ze ked sa expresne rychlo oblecie, tak mu zostane este cas na hranie. Ked ideme von a suchce sa a otala s obliekanim, tak sa zacnem chystat, ze ja uz teda idem. Ked povie, ze si nevladze obliect gate, tak mu poviem, ze v pohode, moze ist von aj holy.
@janickacrazy štve ťa to, že?
@janickacrazy obcas,jej dcera to robi asi pravidelne. Moja ma 5,sama sa oblieka od 3r. S ponozkami pomozem aj teraz. Nie som zdaleka dokonala,ale aby dieta lezalo a cakalo kym ho niekto oblecie?! To nie
Ja mam 5r a 9r, obcas,maaalokedy pomozem ked sa im nechce alebo napr tazko im idu dat ponozky. Inak maju na vyber,bud sa oblecu alebo odchadzaju tak,ako su.
@janickacrazy
Sorry, tu nejde o žiadnu materskú dokonalosť, ale aby mi 6 ročné zdravé dieťa ležalo na posteli a čakalo kým ho oblečiem, tak to je dosť odveci, nemyslíš???
No vekovo by sa mala uz dávno obliekať sama.Otazne je,či je od zaciatku taká ,alebo mala zo začiatku aspoň nejakú snahu
a má teraz nejaký vzdor , skúša,chce niečím zaujať, upútať na seba....
Treba asi zmeniť spôsob výchovy, byť ráznejši, prísnejší,...
Podľa mňa podstatná otázka je, či sa doteraz nikdy nemala snahu obliekať sama a ak tú snahu niekedy dávno mala, či ste ju nechali… Necháva sa obsluhovať len tebou, alebo aj pri iných členoch rodiny? Chodí do škôlky? Má mladšieho súrodenca?
Lebo ak nemá nejaký zdravotný problém, tak to bude asi len potreba zvýšenej pozornosti, musíš sa jej takto tých pár minút venovať. Len jej.
Môj 4 a pol ročný sa oblieka sám, pančuchy nenosí. 3 a polročná tiež. Sem tam pomôžem. A veľa chválim 🙂
@mamamasama nie, vôbec, môj už bude mať 9 rokov, oblieka sa sám, mne išlo len o to, že nie každé dieťa je rovnaké a môj skôr chcel v tom veku, aby som ráno bola pri ňom, pritulila ho, kým sme išli do škôlky, tak ani nešlo o to obliekanie, ale bola to zámienka, aby som prišla za ním
@janickacrazy Ignoruj, neverím, že len my dve pomáhame deťom ráno pred škôlkou 😁 ale samozrejme sa tu nikto neprizná...a tiež moja bude mať 6 a keď si prispíme, alebo sa jej nechce, tak ju rýchlo oblečiem, učešem a ide sa do škôlky....nebudem sa tu hrať na dokonalú, lebo dokonalá nie som 😁 a je mi jedno, či si 90% mamičiek z MK myslí, že som neschopná....ja rada pomôžem, robí mi to radosť...pritom sa môžeme túliť...
@earlgrey presne, ale tu sa všetky deti obliekajú samé už od narodenia asi 😂
@earlgrey
@janickacrazy ja sa náhodou teším, že je tu toľko genialnych deti. Teraz nemyslím len tie co sa od 1,5 roka same obliekajú, tie sa ani nechytaju na ine zazracne ukazy co tu sem tam precitam
Čaká nás svetlá budúcnosť 🤣
@earlgrey tak pockaj. Viacere sme priznali,ze pomozeme. To je samozrejmost,ale aby moje dieta lahlo na postel a cakalo kym ho obleciem je nonsens! To nie je uz pomoc
@petulda333 Nech ľahne 😉 pomôžem, oblečiem, vystískam, pobozkám a ide sa ďalej 😁
No. Mam 7-rocnu. Rano sa ponahlam, obleciem ju ja, inak by som prisla o nervy. Chodila na tanecnu, bol velky problem s prezliekanim na hodinu. S pancuskami sa proste trapi. Tak som ju odhlasila, boli to aj pre mna nervy. Chce zase chodit, ale povedala som jej, ze kym nebude samostatnejsia, nehrozi. Proste skusaju.
@earlgrey no,ale to uz nie je pomoc. To uz je skoro sluzenie.
@petulda333 Tak jej poslúžim. Ako som písala, pokiaľ viem, že to moje dieťa vie samo, že s tým v škôlke nemá problém a to ako predškoláčka sa prezliekajú do úboru každý deň, pri rannej rozcvičke a áno, aj tie blbé ponožky, ktoré síce naťahuje na nohy dlhšie ako ostatné deti, ale natiahne ich...tak mne osobne nevadí moje dieťa ráno obliecť, pomojkať pri tom...ja neberiem to, že som matka ako SLÚŽENIE dieťaťu, ja to robím s láskou....
@earlgrey este raz,ja tiez pomozem,ano tie ponozky je des,minimalne aj vsetko obleciem,no tu mam pocit,ze autorkina dcera je len leniva sa oboiekat a vyuziva,ze mama ju oblecie. Preto sme viacere pisali,ze sa deti obliekaju same. Aj moje musia,kym ja robim ine
@janickacrazy dievčatá. Nemusíte sa tu rozčuľovať.To nie sú genialne deti. Akurat iná výchova.
Lenze vy im tymto nepomahate, ale velmi skodite. Vychovate z nich nesamostatnych dospelych, lebo predpokladam, ze za nich robite aj vsetko ostatne. Ked budu este v 30 v detskej izbe, vobec sa necudujte. Vsetko so vsetkym suvisi.
@lulu0123 Každý nech si vychováva ako chce 😉 ty vychovávaš tak, iní zase onak. Načo sa nad tým vzrušovať. Každý si je zodpovedný za výchovu sám. A druhí môžu poradiť, ak o radu niekto stojí a tam to končí. Ale robiť závery by nemal nikto. Nevidíš do výchovy nikomu, len sebe samej.

Jasné už od troch rokov komplet všetko, len skúša v MŠ myslíš, ako to má. Nedaj sa obalamutit princezná sa vie obliecť aj sama neboj buď neoblomna