icon

Odpúšťajú škôlky školné za prázdniny?

10. nov 2024

Ahojte ako to je u vas v skolke so skolnym v ms ak su prazdniny? Odpocitaju vam skolne po prazdninach alebo konvom skolskeho roka? Myslim tym skolne kde je 50 eur a vyssie skolne mesacne. Nam minuly rok odpocitali po kazdych prazdninach predtym rok az koncom skolskeho roka. Tento mesiac ma prekvapilo ze neodratali za jesenne prazdniny. Ide mi hlavne o to ze v decembri sa plati posledny krat skolne v ms a ak neodrataju dopredu prazdniny tak uz ani nevratia peniaze :( ekonomke sa dovolat u nas je zial tazsie ako prezidentovi :/

Strana
z2
alexandra197
10. nov 2024

Asi to je malo dní.

jankalukasova
10. nov 2024

@bublinka1426 no ja si naopak myslím, že autorka hospodári viac ako dobre. Zjavne má výborný prehľad o svojich financiách a možnostiach šetrenia. Mnohí o VZN ani len nevedia... Ona dokonca vie, čo sa v ňom uvádza. Tá poznámka bola od Teba dosť nevkusná a ešte sa ukázalo, že blbosti píšeš Ty .. 🤷

misinka0611
10. nov 2024

Nie, nič sa neodpočítava.

autor
10. nov 2024

@patka06 od 1.1.2025 financovanie skolok prechadza pod stat, cize uz sa "skolne" nebude platit zriadovatelovi

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
danyelia
10. nov 2024

Neviem, nikdy mi toto nenapadlo riešiť, peniaze za prázdniny sa nevracajú...🤷‍♀️

lucik194
10. nov 2024

ak si v oktobri zaplatila skolne 50 eur, bolo 23 pracovnych dni, tak naspat Ti vratia necelych 4.5 e....

lucik194
10. nov 2024

vacsina obci nema takto postavene VZN aby ivoli prazdninam vracali peniaze, prave kvoli tomu, ze im budu niekde inde chybat.

autor
10. nov 2024

@lucik194 aj keby 4.50 mas z toho 32 rohlikov alebo 4 chleba alebo 4 litre mlieka aj to su peniaze, plus keby odrataju vianocne to uz je cca 15-20 eur premna to uz je SUMA. Pytam sa hlavne preto lebo nam nikdy nevratili ale stale odpocitali dalsi mesiac avsak ak v decembri zaplatim tak v januari nemaju z coho odpocitat. U nas v ke su dost vysoke poplatky co sa tyka skolok/dane/odpad tak nastastie mame tuto vyluku vo vzn.

lucik194
10. nov 2024

nechcem Ti brat iluzie, ale ak skolky prejdú pod stat, pojde skolne hore..... lebo na obecnej urovni maju ludia na to vacsi dosah, na stat nemaju ziadny.....
vyjde jedno nariadenie, vsetci platit rovnako, je vybavene

lienka.7
10. nov 2024

@autorka okrem letných prázdnin, kedy sa skolne neplati sa vracia iba v prípade, že je dieta preč celý mesiac. Ešte som nepočula, ani sa nestretla s tým, žeby sa to "pocitalo" po dňoch.
A na to sa odvoláva aj to tvoje VZN, neplatis v lete, keď sú spriaznených, pripadne ak by z rozhodnutia "vyssej" moci bola skolka zatvorená.
Pre MŠ ine prázdniny neplatia, to, ze ty tam nedáš diea je tvoja vec.

autor
10. nov 2024

@lucik194 praveze skolne sa nebude platit ale samozrejme je mi jasne ze rezijne strava zrps dane a vsetko pojde hore, nemam iluzie :/

autor
10. nov 2024

@lienka.7 tak si skus este raz precitat znenie, lebo nam minuly rok strhavali po jesennych, po vianocnych, po jarnych, takze som si to nevycucala z palca len tak

lienka.7
10. nov 2024

@autorka ešte raz, aby si pochopila, pre materské školy (a ani vysoké skoly) NEPLATIA prázdniny ako majú základné školy, rozumies tomu? Cize narok na vrátenie školného mas keď bude skolka zatvorená co ja viem pre chrípku a pod. Inak nie.
Neviem, kto u Vás tvoril to VZNko, ale teda musel to byť odborník 👌 alebo ste bohaté mesto 🤣🤣🤣 verím, že aj ine poplatky vám takto vracajú

autor
10. nov 2024

@lienka.7 tak este raz: minuly rok ak som nevyuzila nahradnu skolku pocas prazdnin tak mi boli odratane dalsi mesiac peniaze. PO JESENNYCH ...PO VIANOCNYCH ..PO JARNYCH, tak opakujem nevycucala som si to z palca

lucik194
10. nov 2024

tak mate v obci schvalene protipravne VZN, pokial je to tak ako pise @lienka.7 a Vasi poslanci ak to tak je, su neznali zakona

s tym nic nenarobis

matkahelka
10. nov 2024

@lucik194 protipravne VZN? to je co za vyraz? VZN je prave na to, ze zriadovatel ma v istych veciach "volne ruky" a moze si iste nariadenia prisposobit. nic protipravne na tom nie je.
@lienka.7 oficialne skolky prazdniny nemaju, ale v KE viem aj ja o skolkach, kt. boli teraz pocas jesennych prazdnin normalne off a dovod bol "jesenne prazdniny". cize ak ma mesto vo VZN, ze pocas toho peniaze zo skolneho vracia, je to uplne v poriadku.

sara07
10. nov 2024

záleží od zriadovatela, skus zistiť či sa niečo nemenilo, teraz samospravy dostali menej prachov tak sa ide škrtať
u nás ked chodili pri prvom sme neplatili za prázdniny, pri poslednom sa platil celý mesiac aj ked chodilo len jeden den aj tak sa musel zaplatit celý mesiac , prázdniny tiež ,takže som to potom riešila že cez prazdniny som ho občas dala do škôlky
nehovoriac že kompelt všetky poplatky šli hore, stravne ,režijne, triedny fond, riaditelský poplatok, príspevok na upratovacie prostriedky, 2% sa dávali a čo chceli navyše pastelky papier som ignorovala už ako

autor
10. nov 2024

@lucik194 ale co je protipravne? Mozes mi prosim ta citovat neaky zakon nech si to aj ja prestudujem?

autor
10. nov 2024

@matkahelka u nas aj ked funguje nahradna skolka ak dieta nieje prihlasene- nevyuzije pocas prazdnin skolku tak dalsi mesiac odpocitali

autor
10. nov 2024

@sara07 od januara 2025 sa vzn nemenilo a za jarne nam odpocitali tak predpokladam ze to este plati. Skusim sa samozrejme informovat a dovolat ekonomke snad sa mi to podari do vianoc

lucik194
10. nov 2024

moze sa stat ze VZN je v rozpore zo zakonom, ako to maju teraz v Ciernej vode pri BA, co je teraz taka velka kauza.
Proste schvalilo sa VZN, ktore ide proti uz schvalenemu zakonu.
nic viac, nic menej. proste pri schvalovani VZN sa urobila chyba.

matkahelka
10. nov 2024

rozumiem tomu. ak je moznost, ziadala by som € spat, vsak Polacek poplatky za vsetko navysil do astronomickych sum

autor
10. nov 2024

@matkahelka presne a uz hlasil ze odpad zase pojde hore :/ som si takmer ista ze aj dane pojdu :(

lienka.7
10. nov 2024

@matkahelka ze nemôže byť v rozpore so zákonom??? 🤣 poslanci si teoreticky môžu prijať co chcú, platí pokial to nenápadne protestom prokurátor.
Si vygoogli, co to v reali teraz nedávno spôsobilo pri prijímaní deti do školy. A nie, VZN nemoze byt nad zákon 🤦‍♀️
A inak pokial raz nemáš oficialne prázdniny, nemôžeš skolku zatvoriť z dôvodov prázdnin 🙈 vidím, že na tom východe nie ze nič nie je, ale práve naopak, je to tam veeeelmi zaujímavé 👌🤣
@lucik194 bolo to v Chorvátskom Grobe tuším.

matkahelka
10. nov 2024

Vsetko sa zvysi. aj dane, aj parkovne, aj komunal. vsak tu pokutu za Slanecku musi mesto z niecoho zaplatit.

matkahelka
10. nov 2024

@lienka.7 som rada, ze si sa pobavila.
1. co je v rozpore so zakonom, ked si VZN schvali, ze vracia poplatky za prazdninove dni? na toto zakon nie je, doteraz boli poplatky plne v kompetencii samosprav. preto sa niekde skolne plati 10€ a niekde 50€.
2. ak z 80 deti v skolke sa na prazdniny nahlasi 20, lebo zvysok zostava doma, tak uplne logicky skolku zatvoria a funguje zberna skolka. a uplne logicky nenapisu, ze skolka je zatvorena kvoli karantene, ked je skolka zatvorena kvoli prazdninam.

lienka.7
10. nov 2024

@matkahelka ešte raz, keď pre matersku školu neexistujú prázdniny, nemôžu skolku uzatvoriť z dôvodu prázdnin 🤦‍♀️
Ani ty si v práci nemôžeš vziať dovolenku, pokial ju už nemáš. Môžeš si vziať Pcko, PNku, OCRku... ale NIE dovolenku.
Taktiež v lete sa skolky neuzatvaraju z dôvodu prázdnin, ale z dôvodu letného rezimu/prevádzky a pod. Ale nie z dôvodu letných prázdnin. Chápeme sa?

matkahelka
10. nov 2024

@lienka.7 neboli ta hlava z tolkeho buchania si po nej? ci mas pocit, ze s emotikonom ma tvoj prispevok vacsiu vahu?
Precitaj si vyhlasku MS SR, kde je uvedene, ze skolka si moze pred kazdymi skolskymi prazdninami zistovat zaujem o dochadzku deti pocas bluziacich sa prazdnin a ak je zaujem nizky, skolku moze zriadovatel podla svojho rozhodnutia zatvorit. nic protizakonne. a ak je skolka zatvorena v case jesennych prazdnin, dovodom na zatvorenie su jesenne skolske prazdniny a skolka nemoze vypisat, ze je zatvorena z inehu dovodu, pretoze sa to nahlasuje na RUVZ. vsetkym nam je jasne, ze skolky prazdniny ako take nemaju. a len tak mimochodom, skus pogooglit, urcite najdes viacero skolok aj zo zapadu, ktore mali pocas jesennych prazdnin skolku zatvorenu a mali udany dovod jesenne prazdniny.

lienka.7
10. nov 2024

@matkahelka ano, mas pravdu, boli ma hlava z niektorých tu, ktoré tu mudruju a keď ich tu niekto opraví, tak sa potom fucia a mudruju ešte viac ďalej.🤦‍♀️👌
Ale to je taky národný šport MK.

Strana
z2