Patrí dieťa s kašľom do škôlky?
Ahojte, v skolke sme len zacali, uz viem ako je to ohladne soplov, teraz sa vsak dieta rano zobudilo s dusivym kaslom. Sople ma uplne minimalne, treba mu vyfukat tri krat do dna aj to skoro nic.Kasel je samozrejme hlavne rano, potom cez den len obcas (raz za dve hodiny) zakasle. Pri vacsej pohybovej aktivite ako odrazadlo, beh, sa rozkasle. Ale rano to naozaj znie zle. Moja otazka je, chodia taketo deti do skolky? Alebo ho pre jeho vlastne dobro aj dobro ostatnych nechat doma? Chodi len na pol dna. Este nikdy to nemal takto, ze kasel zrazu z nicoho, vzdy mal najprv teplotu, potom sople, potom kasel.
@anonym_autor nas takto ide uz tyzden,je v skolke, to nema zmysel ho nechavat doma. Ako normal funguju tam take deti a keby mu je zle, tak je hned doma. Ale toto bude s pauzou 3 dni do aprila a moze vymeskat iba male percento u nas.
Ak mas moznost nechat si ho doma (nechodis este do prace alebo bude s niekym kto nechodi), tak urcite hned nechat (za par dni by pravdepodobne zacal kaslat viac a to ho uz doma budes musiet nechat tak ci tak). Kasel je taky isty priznak choroby ako sopel, ked kasle - zacal kaslat (nie ze pokaslieva po chorobe, to moze bohuzial aj niekolko tyzdnov), tak je dieta chore a ma, ako si napisala, pre dobro seba aj ostatnych zostat doma a mat kludovy rezim.
Moja dcéra takto kašle už 3 týždne a hodí do škôlky, doktorka to sama navrhla, že to je už len vykašľanie, ráno kašle trosku, potom keď vstanu z obedneho spánku. Ináč vôbec.
Moja dcéra takto kašle už 3 týždne a hodí do škôlky, doktorka to sama navrhla, že to je už len vykašľanie, ráno kašle trosku, potom keď vstanu z obedneho spánku. Ináč vôbec.
@kavasmliekom a bola predtym chora alebo dostala len kasel zrazu?
Ak musis vyfukavat, nechala by som doma, ak ma len kasel a ziadne ine priznaky, dala by som do skolky…
s kašlom určite nie.
Ak nemusíš do práce, nechaj ho doma.
@anonym_autor po viroze moze byt kasel este aj 3t, su to uz len take dozvuky a dieta moze do skolky. To mam od nasej detskej dr.
@kavasmliekom po chorobe je to niečo ine
@anonym_autor daj ho do škôlky, prečo by mali ostatné deti byť zdravé, keď to tvoje je choré? Pošli ho tam, dakial sám neodpadne, dovtedy ho tam treba poslať, v škole netreba riešiť rozdiel medzi byť chorý ( sopel, kašeľ, slabosť, .. ) a nebyť zdravý ( nemať sopel, nemať kašeľ, cítiť sa dobre) skrátka to je tak teraz, tak smelo do toho. 🤢
Samozrejme ze nechat doma
Pises že zacina kaslat tak asi zacina byt chory naco ho tam budes davat? Po 1. nakazi dalsie deti. Po 2. moze si ku kaslu doniest dalsiu chutovku a po 3. teraz tie prechody vonku, dnu, potom doobedny pobyt von, fakt chces aby mu to chytilo priedusky alebo pluca? Do skolky chodia deti s kaslom to ano, ale bud alergickym, alebo postinfekcnym nie zacinajucim a este dusivym. Je ine ked rano dieta zakasle že mu treba odkaslat zatecene hlieny z noci a ine je že rano ho dusi. Fakt ho nechaj doma.
@anonym_autor môj syn je týždeň doma a týždeň (alebo 3 dní ) v škôlke
Presne pre to, že iní rodičia dávajú deti do skolky - veď iba sem tam zakasle, veď mu iba 3x fukam soplik
Ja som doma na RD s druhým dieťaťom, takže si ho nechávam doma ale u nás to postupne chytíme všetci a takto sa u nás vlečú choroby aj mesiac
Dakujem vam za reakcie, nepojde teda do skolky
U nás s takým zakaslanim chodia deti do škôlky, aj ráno na šatni počujem ako deti kašľu alebo fukaju nos. Je to normálne teraz je ten prechod z tepla do zimy. Pokiaľ dieťa nekasle ako tuberak že má dusivy kašeľ tak nikto to nerieši.
Nechápem ženy čo nechajú doma dieťa s občasným zakaslanim alebo fukanim nosa. Tie deti potrebujú získať si imunitu v kolektíve medzi deťmi. Keď rodič ich nechá každú chvíľu doma tak stačí že ofukne dieťa a stále bude choré.
Ak nema horucku a dieta je aktivne, normalne chodilo do skolky. Ak ma horucku, je malatne, ostavalo doma. A to je jedno, ci je sprievodny znak sopel/kasel/vyrazka...
Kašeľ dieťa nemá len tak, vždy je to choroba
ja som tak nechala tento tyzden jeden den doma dieta, lebo sa zobudilo s kaslom, ale napokon iba sem-tam zakaslala, dalsie dni uz isla do skolky, to nema zmysel, lebo by bola vkuse doma s kaslikom
@anonym_autor súhlasím s tým, že ak si doma, nedávaj ho do škôlky. Ak musíš pracovať, to už treba pomaly stratégiu🙃 Ja to robím tak, že pri prvých príznakoch nechám vždy doma na 2-3 dni a nasadíme kľúčový režim, vitamíny, cajiky, naparovanie a pod. Dieta bez sladkostí, viac ľahkých jedál a veľa spánku..A väčšinou to aj zaberie a dieťa je fit na ďalšie 3- 4 mesiace. A tie prvé dni aj ukážu, či ide o niečo vážnejšie ( chrípka) alebo len nachladenie. Ak by malo dieťa dlhodobý kašeľ a doktorka vylúči niečo akútne, či vážne a dieťa je bez teploty, tak dávam do škôlky. Lebo niekedy trvá dlho, kým kašeľ odznie.
Ano detom budeme budovat imunitu tym, ze ich budeme strkat s kaslom a soplom do skolky?! 🙈🙈 Budovat imunita sa da aj inac. Akoze ja som doma takze ak mam chore deti (ano doknca ked aj kaslu a soplia), ich necham doma a nedavam ich do skolky ked maju priznaky choroby. Pride mi to bezohladne voci druhym rodicom a zdravym detom. Jednej matke som to raz “jemne naznacila”, ze ci je slepa/ hlucha, alebo totalne pripecena ked chce davat chore dieta do skolky?! Samozrejme jej ho ucitelka nezobrala.
@anonym_autor
Ano chodia taketo deti do škôlky, potom kašlú aj na ostatných, kašlú na ceruzky na hračky a na všetko. Keď poobede chceme spinkať tak nemôžu lebo tam furt niekto kašle. Je Nám veselo. 👍
Ak to trva dlhšie sla by som k dr, pre istotu.. a aspon budes pocut nazor odbornika, ze čo a ako
Je mozne, ze sa to bude pomaly zhorsovat, ak tam cosi je a neide to von, v zmysle zatejuce hlieny napr
@anonym_autor ak máš možnosť nechaj doma ak nie, pošli do škôlky
@anonym_autor ak nemá žiadne vedľajšie príznaky a zakasle sem tam môže kašľať napr zo suchého vzduchu keďže nekasle stále teploty nemá prípadne daj stoptusin ráno a uvidíš ale myslím že to nebude nič hrozne
@anonym_autor ak kašle, nechaj ho doma.
@anonym_autor moj syn mava to iste, zateka mu hlien preto este kasle. Potom ked sa salie, tiez kasle. Ja ho nechavam doma, ked je na tom takto, obzvlast, ak je von zima. Ked by sa vonku v skolke salel, tak by sa rozkaslal a akurat si zarobi na dalsiu chorobu. Male deti sa nedaju v tomto ustriehnut, aby dodrziavali kludovy rezim.
@anonym_autor čítať tieto diskusie je jedna perla za druhou.
1. Moje dieta nie je chore, iba kašle. Zdravé dieťa kašle? Asi nie.
2. Moje dieta nie je chore, ma iba sopel. Taky vodovy. Ktorý je ten najinfekcnejsi, ze?
3. Nemôžem si dovoliť byt doma s dieťaťom. Iné si to asi dovoliť môžu.
4. Keď je dieta chore, buduje si tym vlastne imunitu.
5..... atď atď.
Inak potom sa divime, ze su alergie, astmy a iné lahôdky. No z čoho asi? Z toho, že vedome dávate svoje chore deti do skolky. Čím vedome ohrozujete nielen ich zdravie, ale aj zdravie cudzích deti! To je vám ale samozrejme ukradnuté.
Milé matky, imunita sa rozhodne nebuduje prekonávanim chorôb.
Keď teda ti škôlkari majú "iba kaslik a soplik", co sa potom tehotne učiteľky hádžu na PNky aby od nich neochoreli? Vdak tie deti predsa nie sú chore!
V pondelok kašľala jedna slečna. Nič, iba kašľala. V utorok ďalšie tri deti. V stredu ďalšie. Poniektoré až napínalo na zvracanie. Nesoplil nik, občas niekto kýchol. Lavína sa rozbehla a dnes bolo prítomných iba 11 detí. A ja už začínam sopliť. Ďakujem. Cez víkend sa dám dokopy a v pondelok môžeme pokračovať. Som zvedavá, koľko detí ostane doma preliečiť sa.

@anonym_autor bude chorý nechaj ho doma