Pochybila som ja alebo pani učiteľka?
Chcem sa opýtať či som pochybila alebo som postupovala správne. Dcéru išiel vyzdvihnúť muž zo škôlky.otvorila mu pani upratovačka nič mu nepovedala dcéra si ho všimla tak utekala knemu zbalil ju obliekol a zobral domov. Nebol prítomný žiadny učiteľ ktorému by oznámil že dcéru berie domov.skratka ju zobral. Ja som potom volala do škôlky aby sa nebáli že ju muž zobral a nikoho tak nevidel...aby si nemysleli že sa dieťa stratilo alebo niečo podobné.rano pri nástupe do triedy má učiteľka "sfukla" že aký mám s nimi problém pritom som sa ani nesťažovala iba som im slušne oznámila že ju zobral muž aby sa nebáli. Nepríjemné mi povedala že aj ona musí ísť na záchod čomu samozrejme rozumiem a že bola poverená pani upratovačka. Ale to som ja ani môj muž nevedeli. Určite tam bol komunikačný problém len teda neviem čo si o celej situácii mám myslieť. Nechcem aby si kôli tomu zasadli na dcéru alebo boli voči mne nepríjemné. Ja som sa ospravedlnila ale neviem či opravnene. Za názor dakujem
@merrysa ja na ňu nenadávam...chápem ľudské potreby len neviem ako mám pristúpiť k tejto situácii keď sa snou opäť stretnem.... Muž je skôr tichá povaha nerozpráva keď nemusí.. a nerozpráva ani keď musí 🤣 on je ticho ešte aj keď sa hádame.lepsie povedané hádam sa sama zo sebou....
@katarinaba no ja pani upratovačku nepoznám a to som chodila pre malú 2tyzdne lebo muž bol v Nemecku... Ešte sa len vrátil bol pre ňu 2x
Tak by som sa s ňou ešte porozprávala, lebo neprimerane na teba vybehla.Ked bola upratovačka poverená strážiť deti, pokým ide na wc, tak mala ona povedať učiteľke xy išla domov a upratovačka dajme tomu tvojmu mužovi, že učiteľka si odbehla a ona jej povie ...Nikam si nemusela volať...a ako píšes ty nemáš rada konflikty a ešte si sa jej ospravedlnila a kvôli čomu?
Že si si dala námahu jej volať a oznamovat?ona sa nemala čo na teba osopit
@arabesqe a tvoj muž nepozná slušne chovanie? ani ja nerozprávam keď nemusím, ale naozaj mi príde zvláštne potichu zobrať dieťa zo škôlky a ty potom spätne vyvolavas do škôlky, ze dieťa tam už dávno nie je.. Zrejme si volala na nejaké všeobecne číslo a zdvihla to iná pani učiteľka a potom to musela vaša učiteľka vysvetľovať, prečo rodičia musia volať ze si vyzdvihli dieťa zo škôlky a ona o tom nevedela a nebola tam.
Urobila si správne,nič si nevycitaj. Ja neviem,ale v tých škôlkach, školách,by mali mať prehľad,čo kto príde do škôlky,či školy,či sa mýlim? Keď som chodila ja do školy, akokoľvek som chcela robiť sprostosti,či zaplatiť si prvú ukradnutu cigu s babami, vždy o nás vedel aspoň školnik a ten nám dohováral. Mám pocit,že už sa nik o nikoho nezaujíma,doba tupá,nevšimavá?! 🙄
@arabesqe ale dieta asi pozna. A ked si dieta spoznalo otca, tak neriesila. A ucitelke urcite povedala. Ty si chcela len oznamit, ucitelka to brala ako utok. Chyba v komunikacii. Muz sa mal upratovacky opytat, ta mala oznamit ucitelke. Kazdy mate podiel viny. Normalne sa s ucitelkou porozpravaj, pochopite sa a vsetko bude v poriadku.
@katarinaba hej hej...lebo ja som naozaj nemyslela zle... A prekvapilo ma ráno že na mňa vybehla a ja naozaj nemám z nikym problém. Ja som im vďačná že sa starajú o malú a aj o iné deti... Mala tam má kamarátky ktoré ju ľúbia. Nechcem aby boli problemi to sa radšej človek ospravedlní aj keď nepochybil.... Problém je že ju vidím iba ráno a to mi black dcéra že nechce ísť nemám šancu sa v kľude porozprávať...
Nechápem ako môže dospelý muž prísť do škôlky nepovie ani mu a potom za neho manželka vyvoláva do škôlky. On mal povedať dobrý deň, beriem Zuzku domov, pani upratovačka by povedala dobre, dovidenia potom to určite povedala pani učiteľke a ty si nemusela nikam volať.
@arabesqe ?chyba ucitelky?, kde bola druhá ? Keby sa nieco v tej chvilky stalo, obvinia pani upratovacku ? Za 2. upratovačka nemala dovolit, aby vzal niekto dieťa zo škôlky aj ked to je iba rodič .. aj moja dcera by sa rozbehla za svojim otcom, pri tom sudne nesmie ju prevziat, keby to upratovacka dovolila, asi by som narobila bordel...
3. Aj ucitelka ma pravo ist na wc.. predsa je to len žena, a nie je to z dovodu potreby..
4. Otec tiez mohol pockat na pani ucitelku
Chyba na vsetkych 3 stranách
Tak ale hadam je normalne, ze aj ked teta nie je velmi komunikativna tak ja ako rodic dojdem, pozdravima a poviem jej, aj ked sa ma na totetuska nepyta, ze som prisla po dieta xy a beriem ju domov. Co uz potom tetusa urobi s danou info mi je ukradnute, ale ja som informovala
Podľa mňa si zbytočne učiteľke písala, veď upratovačka je tiež zamestnanec škôlky a vie odkázať učiteľke, že jedno dieťa odišlo (manžel mohol povedať upratovačke, že berie dieťa menom …). Na chvíľu dohliadnuť upratovačka predsa môže, na to hádam netreba pedagogické vzdelanie. Ono to vyzerá teraz tak, že manžel prišiel s dieťaťom domov a povedal, že učiteľka tam nebola a ty hneď píšeš, čo ona pochopila ako sťažnosť. Je to nedorozumenie, stáva sa. Písala si priamo učiteľke? Ak sa to dostalo do rúk jej nadriadenej (napr. e-mail, sms v služobnom telefóne), tak mohla mať kvôli tomu nejaké upozornenie, ktovie. U nás v ZŠ tiež púšťa deti upratovačka na vrátnici, keď ich vyzdvihnú rodičia v čase vyučovania. Samozrejme, vopred upozornia triednu učiteľku, že dieťa odíde skôr a učiteľka tam fyzicky nemusí byť. V škôlke je to iné, ale ako som písala, upratovačky môžu takto zaskočiť za učiteľku na chvíľu a treba s nimi komunikovať.
Podľa mňa je úplne nepodstatné, či otec, dcéra oznámili že odchádzajú . Neexistuje , aby v škôlke bral deti hocikto , hala bala .
Správne by bolo bývalo, keby sa bol muž opýtal upratovačky, kde je učiteľka a ak ju poverila dohliadaním nad odchodom deti, tak už oni dvaja by si to boli vyjasnili.
Teraz to už nechať tak, nič také sa nestalo.
@lenka.25 áno pretože sa nepoznajú vzťahy v rodine a aj "prekáračky". Vezmite si príklad,dvaja rozvodovom
v konaní a dieťa vidia len,ako ublížiť jeden druhému. Má mať škôlka, škola vedomosť o tejto situácii? Len sa pýtam,nebola som,nechcem byť v tejto situácii. Ona si nemá čo vyčítať, zobrať dieťa môže aj nejaký ujo pedifilny známy. Dieťa to nechápe,len ide. Mali by sa zaujímať v týchto zariadeniach,kto vezme akože domov a mali by mať prehľad,kde sa im v areály škôlky, školy deti pohybujú.
@zuzanita1609 presne tak , hlavne, že keď ide dieťa do škôlky , dajú ti podpísať , vypísať milion papierov a potom ani nevedia , kto dieťa zo škôlky odvedie
Na vine sú všetci podľa mňa otec ma komunikovať aspoň čo sa týka takýchto veci a nie ani hu ani mu, môj je tiež tichý ale na takéto veci komunikatívny ved je to aj jeho zodpovednosť, učiteľky sú podľa mňa dve ako u nás tak jedna mohla mať prehľad a upratovačka u nás deti nepúšťa
Mohla ist jasne na zachod ale mala pani upratovacku upozornit nech zatial ziadne dieta nepusta ak nepozna rodica kt prisiel. Ja som tiez niekedy bola prekvapena ked som vosla do satne, male dietatko v zachode a cez dalsiu chodbicku a dvere az pani ucitelka obliekala ine deti. No byt ja nejaky uchyl dieta chytim na ruky ako nic, deticky male 2r kym zareaguju, aspon teda moj je schopny cusat, tak si ho kludne vezmem do auta a nik nevie kde sa dieta podelo. Pani ucitelka sa sice brani ze oni davaju pozor aj spoza dveri ale velakrat som aj vosla az do herne a taka bola zaneprazdnena detmi ze minutku trvalo kym si ma vsimla.
@arabesqe mne to príde, že učiteľka dostala vynadané od inej učiteľky alebo riaditeľky - záleží kto zodvihol v tej škôlke telefón, čiže vlastne nechtiac si tej učiteľke zavarila a preto sa k tebe tak zachovala - neprofesionálne. A tvoj muž by sa nabudúce tiež mohol aspoň opýtať upratovačky, či má počkať na učiteľku alebo ako to majú vyriešené a nie len zobrať dieťa a ísť 🙈
Tvoj muz a aj upratovacka su na tom rovnako.
Upratovacka ho nemala co pustit do skolky, ked nevedela kto to je. Mozete mat manzelske spory, manzel mohol prist uniest dceru a teraz by ti zostali oci pre plac.
30 sekund trva, dobry den, som Jozko Mrkvicka, prisiel som pre Betku.
Muz mal cakat na pani ucitelku a povedat jej, ze berie dceru. Tiez dceru rano odovzdavate ucitelke, nehadzete ju cez plot ako vo Francuzsku pocas covidu.
U nas ci uz v skolke, alebo v skole su pevne opatrenia, a teda bola som uz vymknuta, lebo tam prisla pani pre dieta, pani nepoznali.
@arabesqe ahoj, podla mna pochybila upratovacka a tvoj muz. Ona sa mala ozvat, ze prave zastupuje ucitelku a tvoj muz nemal brat dcerku bez toho, aby o tom dal hocikomu vediet (kludne mohol oslovit aj tu pani upratovacku).
Ty si sa to len snazila zachranit, nakolko si si ocividne uvedomila, ze muz neurobil spravne, a preto si aj zavolala do skolky. Ucitelka dostala s velkou pravdepodobnostou kva0ky kvoli telefonatu, potom jej upli nervy a vyzula si si to ty. Nehovoriac o tom ze keby som ucitelka, vratim sa z toalety a chybalo by mi dieta, asi by mi ztuhla vsetka krv v zilach 😄
Nevadi, stava sa, vysvetlili ste si to. 😊 ospravedlnila by som sa, ze ti to je luto, co sa stalo a s manzelom ste sa poucili a nabuduce pockate na niekoho, koho o tom mozete informovat.
Vždy keď beriem dieťa zo škôlky oznámim učiteľke, že ho beriem. Chybu urobili obaja, tvoj manžel upratovačka. Tá sa v prvom rade mala spýtať, po koho prišiel a následne to povedať učiteľke. Rovnako manžel mal povedať. Chápem, že on zrejme netušil, že nejde o učiteľku.
Vôbec to už nerieš.
Za mňa,ja som ako najstaršia brala domov na autobus najmladšieho brášku. Nemali sme školu, škôlku v jednej budove. Keď sem tam prišiel tatko po neho,už sa s ním pani učiteľky vykecavali,kým sa bráško oblečie 😏Maminu poznali hneď,len tichšie "zakričali" ,aby sa Paľko obliekal a ustlal postieľku. A pritom naši neboli nikdy v rozvodovom,ale ako ženy,matky,tatka "zdržiavali" 🤭. Boh vie,čo v tom bolo 😆😜
Je to chyba učiteľky. Moja známa je učiteľka v škôlke a teda majú pravidla, že ak si niekto príde po dieťa, musí zvoniť. V prípade, že učiteľka nie je prítomná (napr riesi nejaký problém s dieťaťom, s riaditeľom, s rodičom), tak poverená osoba musí o tom informovať rodiča, ktorý prišiel a ten musí čakať. Proste nemôže len tak opustiť škôlku, kym sa učiteľ nepresvedčil, že dieťa jw v správnych rukách. Pani upratovačka to mala zjavne na háku.. A zároveň tá známa hovorila, že v čase najväčšieho náporu rodičov si nikdy nedovolí opustiť triedu. Chapem, že potreba je potreba, ale zodpovednosť za deti nesie učiteľka.
@h2 ale aj tá upratovačka nepozná všetkých rodinných príslušníkov, všetky situácie v rodinách. Malo by to byť asi tak,ako pri podpisovaní zásielky pri poštárke. Ak prijímateľ nemá možnosť podpísať, podpíše ďalší,od odosielateľa schválený adresátom. V dnešnej dobe asi , určite.
@zuzanita1609 Ale to nevieme. Napríklad môj syn mal v škôlke jednu pani, ktorá tam oficiálne pracovala, ako upratovačka, ale veľa času trávila aj s deťmi, pomáhala im pri obliekaní, zastupovala učiteľky v takýchto situáciách, aká je tu spomenutá aťď. Poznala všetky deti a aj rodičov, aspoň tých, ktorí chodievali pravidelne pre tie deti.
Tu napríklad nevieme, či to nebolo na malej dedine, kde sa každý s každým pozná.
Ale, samozrejme, máš pravdu v tom, že sú situácie v rodinách, kde napríklad dieťa môže byť vydané len matke. Ale o tom by zase učiteľka musela vedieť a v prípade, že poverí upratovačku dozorom, jej to povedať.

Mne tiež príde divné že muž nič nepovedal. Ale tak nevolala by som. Keby sa učiteľka bála sama by vám predsa zavolala veď každú chvíľu už musela byť naspäť v triede a kým prišli domov vedela by či jej chýba dieťa...ona podľa mňa vedela že už odišla