Podmienky pre prijatie trojročného dieťaťa do škôlky
Ahojte
Potrebujem od vás radu. Dcérka bude mať v septembri 3 roky a chcela by som ju dať do škôlky. Niekde som čítala,že ju nemusia vziať kvôli tomu,že jej zle padajú roky. Momentálne ešte samostatna veľmi nie je. Nevie sa sama obliecť a napapat tiež je trošku problém. Prosím bez urážok,keďže naozaj nemám skúsenosti a rada sa dozviem niečo nové. Vopred ďakujem
@alex1999 moja mala tri roky v októbri a vzali ju v pohode, len závisi kde, koľko detí berú a ci bude miesto! Samozrejme uprednostňujú tých, čo majú plniť povinnú dochádzku!
A to, že nieje samostatná, do jesene ešte času dosť a keď niečo nebude vedieť, pôjde s davom!
Mladší ten je lenivec, ale v školke zrazu musel, tak sa naučil všetko čo bolo treba ☺️
@alex1999 ahoj, ja myslím ze závisí od konkrétnej škôlky. Moja bude mať 3 v januári ale chcela by som ju tiež dať už v septembri ako 2,5 ročnú. Ešte nie je odplienkovana vravím si ze do septembra času dosť 😁
Moji šli tiež ešte nemali tri .keď sme podávali prihlášku ešte ani odplienkovaní neboli. Dali sme to v lete a len im škôlka prospela . Za ďalšie v tvojom prípade by som rozmýšľala čo snou ďalej ak by si ju do škôlky nedala .kto snou bude ? Budeš môcť ostať doma kým nepôjde na ďalší rok ?
@alex1999 Zvyčajne sa to robí tak, že sa detičky prijímajú podľa veku, čiže koľko sa im kapacitne vojde, toľko vezmú. Záleží od počtu detí. Moja dcéra je narodená v máji, čiže nastupovala ako 3r 4m, no najskôr ju nevzali, bola prvá pod čiarou. Odvolanie som ani nestihla napísať a už mi volali, či mám ešte záujem, aby dcéra navštevovala ich zariadenie, že bolo odhlásené jedno aprílové dieťa, čiže sa moja posunula nad čiaru a teda mi ako prvej ponúkajú dané miesto.
A bez hlúpych rečí a urážok samozrejme - skúšala som ti nájsť zoznam, čo sme dostali, no neveim ho nájsť, bol tam však taký základ, čo ma dieťa zvládať - dieťa sa vie samo pekne najest, napiť, rozpráva, zvláda bežné samoobslužné činnosti typu obliekanie, obuvanie sa (samozrejme, že maličkým pomôžu, no nie, že ich komplet obliekajú), chôdzu po schodoch, samozrejme je bez plienky. Ešte tam niečo bolo, no už si to nepamätám.
Napis mesto lokalitu, obec..
@alex1999 pozri mne rovno povedali ( jedno z najvacsich miest na SR, skolky statne v centre mesta)- pokial dieta nema trvaly pobyt v meste, dana skolka nieje pre neho spadova, nema v skolke uz strasieho surodenca a nema povinnu dochadzku mozu a nemusia, dieta musi byt odplienkovane, nemoze mat cumlik, aspon aby sa vedelo vyzliect a obliect nohavice , s trickom a mikinou pomozu a nieco vedelo aj samo zjest a hlavne pit z pohara
Bohuzial prve podmienky moje dieta nespada takze ide do sukromnej skolky
Ahoj, u nás je podmienka len odplienkovany. Všetko ostatné naučia, malý mal 2.5r keď skm ho dala.. Ale zas vie sa vyzliecť, piť z pohára, pýtať sa na wc, nemáva nehody, vie sa najesť (ale musia mu dávať podbradník)

Neviem akú radu chceš od nás.. Ved podaj si prihlášku, informuj sa v danej škôlke a uvidis. Sú škôlky, kde neberú kvôli miestu ani 3 ročne deti a inde berú aj také, ktoré ešte nemali v septembri 3 roky, keď majú miesto.. 🤷♀️ pripadne ich zoberú počas sk. Roka..