Poznáte dobrú škôlku v Bratislave?
AHojte mamičky,
bola by som rada, keby se mi poradili nejakú dobrú škôlku v Bratislave, kde by mohlo byť moje dieťatko spokojné...prípadne ktorej škôlky by som sa mala vyvarovať...Bola by som nerada, keby som si musela prejsť takým obdobím ako tu písali niektoré mamičky:(
@alexandra17 Mila alexandra absolutne s tebou nesuhlasim- ucitelka v materskej skole nie je ziadna nahradnicka matky. Je to odbornik a profesional, ktory pre dieta pripravuje zaujimavy a putavy program tak, aby sa dieta maximalne rozvijalo. Dieta potrebuje podnety pre svoj rozvoj a nielen opatrovanie. A vobec to nie je jedno dietatu- keby sme urobili pokus, ze ja budem pripravovat pre dieta atraktivny a zaujimavy program a ty mu ponuknes iba nahradu matky , istotne by si bola prekvapena, ze deti maju radi aktivity a zaujimave cinnosti a prave naopak, neznasaju "mojkanie" a obmedzovanie. (inak ja ako matka by som s tymto tvrdenim vrcholne tiez nesuhlasila, nikto nie je moja nahrada, matka je len matka a ucitelka je ucitelka, kamarat alebo dospely, ktory ma ku mne vztah, ale nie nahrada matky!!!!) A neviem odkial beries, ze dieta nie je emocionalne pripravene na odputanie sa od matky,. Z poznatkov modernej vyvinovej psychologie vyplyva, ze dietatu sa cca 2rokoch vyrazne strukturuje ego a sebaidentita. dieta sa odclenuje od matky a stava sa z neho samostatny subjekt. Dieta si zacina uvedomovat seba sameho ako samostatneho a nastava emocionalne odputanie sa od matky a vyhladavanie inych socialnych kontaktov. Dieta vyslovene potrebuje ine socialne interakcie a vyrazne sa zacina zaujimat o rovesnicke socialne subjekty. Takze neviem, odkial su tvoje tvrdenia, ale i moja prax v nasej materskej skole, kde mam vacsinu deti medzi druhym a tretim rokom ukazuje, ze deticky vyslovene sa tesia na ostatne deti, chcu sa s nimi kontaktovat, aj ked este nedokaze s nimi uplne zdielat socialnu realitu a spolupracovat. Aj v hrach sa dieta snazi vytvarat interakcie a vzajomne komunikovat a je uzasne sledovat ako tieto male osobnosti sa prezentuju a vyjadruju svoje nazory. Ja deti chapem ako mojich rovnocennych partnerov, ktori su len aktualne na inej urovni rozvoja a deti mi reciprocne prejavuju, ze ocenuju takyto vztah. samozrejme ucitelka musi mat odborne profesionalne pozitivny vztah k detom, ale urcite nemozeme tvrdit, ze bude lubit vsetky deti a este aj rovnako.Ucitelka predsa len je limitovana tym, ze ma v tirede viac deti a ani jendo z nich nesmie mat dojem, ze si k nemu ucitelka nevytvorila pozitivny vztah. A mama je charakteristicka predsa tym, ze svoje dieta lubi, v com sa absolutne odlisuje od ucitelky a tak to ma byt. Okrem toho ani detsky pediater, ktory lieci deticky nelubi svojich pacientov a predsa ich moze s adekvatnym pristupom vynikajuco liecit a moze byt vynikajuci lekar.
My sme mali veľmi dobrú skúsenosť s mš Malá ul. v Bratislave. Je to taká maličká škôlka v tichom prostredí. Má len dve triedy a keď tam naši chodili (SAška 10, Riško 9), tak tam boli strašne mileé učiteľky. Riško tam chodil rád aj keď nemusel -napr. keď som bola doma so Saškou apod.
Ahojte hladam skoľku pre moju malu, planujem ju dat tak na pol dna od septembra kedy bude mat 2 rocky aj 4 mesiace do jasliciek by som ju davat nechcela bola by som radsej ak by bola v kolektive so starsimi detickami kde sa bude moct ucit, sme uz takmer bez plienok velmi pekne rozprava tak sa mi skolka zda vhodnejsia. Poradte mi prosim alebo ake skusenosti mate vy? Dakujem 🙂
@palinkovamaminka prosim ta ten stvorlistok je na sklenarovej? dakujem 🙂
@lusa889 ano, na sklenarovej. od 2 rokov - to sa aj mne paci, ze bude viac menej so starsimi detmi tam. treba ist pozriet osobne a podla moznosti co najskor, uz aj sukromne jasle/skolky maju od septembra dost plno 😉
@palinkovamaminka dakujem za infosku, pojdeme si to pozriet ale asi az pondelok dnes nas zmohla choroba 😒
Ahojte, ja som bola na Jadrovej v Čarovnom svete a veľmi sa mi tam páčilo. Hlavne mali výborný personál. Mali deň otvorených dverí a tento víkend majú zase nejakú veľkonočnú akciu, určite Vám odporúčam sa tam ísť pozrieť ak ešte nemáte miesto v škôlke. Ja som svojho malého hlásila do štátnej škôlky ale asi mi ho tam nezoberú a tak som si už zarezervovala miesto v Čarovnom svete lebo už tiež majú posledné miesta voľné. Tak ako písala palinkovamaminka aj súkromné škôlky majú skoro obsadené.
@marionhanh my sme tam boli na dni otvorenych dveri a taku antireklamu,ako si u nas spravila tato skolka sme nezazili. Totalna neorganizacia, skasli 2e za nic, priestory nedokoncene, vychovavatelky okrem jednej sa vobec detom nevenovali, ze v cene obcerstvenie,tak za ten cas,co sme tam boli,maly ani vodu do pohara nedostal.ako ceresnicka na torte bolo,ked sme si z detskych skriniek vybrali bundy cele spinave od prachu.kedze ich nemali vyumyvane...
@luly13 tak neviem kedy ste vy odchádzali lulu ale my sme tam boli so synom do 14tej a o 12tej dostali decká džúsy, koláče, ovocie a chlebíky. Nesúhlasím s tebou tiež v tom, že majú nedokončené priestory, dokončovali sa akurát tak okolité priestory (aj tie už sú aktuálne dokončené - chodíme denne okolo) ale škôlka je pekne a novo spravená, myslím že ako jedna z mála v Bratislave (mám 3 staršie deti takže o tom už niečo viem, absolvovali sme viacero škôlok). Takisto nesúhlasím, že by vychovávateľky neboli milé k ďeťom, môjmu synovi sa tam venovali a nemám výhrady. Na konci každé dieťa dostalo diplom a hračku, čo tiež nie štandardom ale považujem to za nadštandard.
Ja sa pripájam k ujonickovi lebo do Čarovného sveta na Jadrovej ulici dávam našu Andrejku od marca každý týždeň na jeden deň a je tam veľmi spokojná. Každý raz sa do škôlky veľmi teší a keď po ňu prídem tak musím sa s ňou tam ešte aspoň pol hodinku hrať, lebo nechce odísť. Učiteľky úplne zbožňuje, venujú sa jej a nestalo sa mi to čo sa mi predtým stalo vo Fairylande, že na ňu úplne kašlali alebo že by na ňu učiteľka bola zlá. V Čarovnom svete sme ako v tretej súkromnej škôlke a tu som naozaj spokojná so všetkými službami, môžem malú kedykoľvek priniesť, riaditeľka nám vychádza od začiatku v ústrety so všetkým, čo potrebujeme, majú v škôlke zdravotnú sestru, chodí im logopedička aj pediatrička a psychologička každý týždeň a za to sa neplatí nič navyše. Moja dcéra je tam šťastná a chodí tam rada a to si myslím, že je pre každú maminu to najdôležitejšie.
Ahojte🙂
Kedze chcem respektovat pravidla fora, rada Vam dam tip v IP.
ahojte mamicky, delim sa o skusenost so skolku SOVICKA vo Vrakuni, pri ruzinovskom cintorine. velmi pekna skolka, ktora ma vlastnu kuchynu, velku zahradu, dve triedy a mily personal. skolne tiez celkom ok.
ahoj, aj ja mam jedenu, ktoru mozem odporucit. Je to ale pre mensie deticky, tak do 4 r, ak hladate mensi kolektiv. Moja dcerka tam chodila cca 2 roky a boli sme velmi spokojni. Je to v Ruzinove, ci skor uz Trnavke, rodinny domcek. Kontakt radsej poslem do IP. Referencie si mozete precitat aj tu: http://www.zariadim.sk/pribeh/ako-sme-nasli-tie...
Ahojte🙂
Kedze chcem respektovat pravidla fora, rada Vam dam tip v IP.
Pekny vikend,
z
ja som spokojná so škôlkou Vilkou na Trnavskej ceste pri Martinskom cintoríne, malý kolektív detí, maximálna pozornosť zo strany učiteliek, ihrisko v rámci vnútorného átria, v lete fungujúca fontána, veľmi príjemné osvieženie 🙂 Tým, že je menšia počtom detí , priestory majú veľké, je to tam také rodinné, páči sa mi....
mne osobne sa nepacila skolka vilka, ked sme boli na obhliadke..Jakubko navstevuje skolku happydays a som max.spokojna..blizsie info napisem v IP.
Naša Larka chodi do City Baby Care a sme veľmi spokojni. Mile a trpezlivé učiteľky, pekne nové priestory a vybavenie, Larke tam dokonca chutí papagáje, pričom doma mi často štrajkuje s jedlom potvorka 😀 Na to že sú v centre aj prijateľná cena, mala chodi na posledný pobyt za 400€ , beriem si ju domov keď sa vyspinka. Majú super program, každý deň je venovaný nejakej činnosti-hudobná, výtvarná a tak. Už mame polepenú celú chladničku 😀
mamičky ja som počula od známej od novej škôlke v Devínskej, volá sa Lambee, vraj je to tam pekne a detickam sa fakt pekne venuju. Zatial poznam len kladne skusenosti.
V Bratislave v Trnávke je novootvorená škôlka, pomaličky sa rozrastáme, dieťatku sa venujeme individuálne, preto sú detičky u nás spokojné a šťastné 🙂
Berieme detičky už od dvoch rokov, počas celého roka. Navyše máme výhodné zľavy. Príďte sa k nám pozrieť 🙂
Ja osobne som teraz od septembra dala mojho 2-rocneho syna do novootvorenej skolky TUCNIACIK. Skolka sa nachadza blizko Polusu - je velka, krasne cela prerobena vo velkom rodinnom dome, deti maju svoj krasny dvor s hupackami, preliezkami, domcekom, hrackami..., zimnu zatvorenu zahradu... No proste vsetko. Ucitelky su tam uplne uzasne a mile, tak isto majitelka je velmi prijemna a mojmu synovi sa tam hrozne paci. Tuto skolku mozem len odporucit, vsetko o nej pisu na stranke a fotky naozaj odpovedaju realu. Ako som uz povedala, mne sa veli paci a co je pre mna najdolezitejsie, paci sa tam mojmu synovi, takze ja nemam co riesit. 🙂 Btw pozrite si ich stranku, odporucam. Nada.
MS Tabakova v Starom Meste je dobra a navyse je aj statna, malokto o nej vie,takze je velka sanca,ze vam vezmu aj mladsie dietatko 🙂 🙂 🙂
Ahojte, vedeli by ste mi odporucit nejaku dobru statnu skolku vo Vrakuni, Poddunajskych Biskupiciach a Ruzinove? Dakujem velmi pekne!
@bleelka ahojte skus pozret tu http://kamsdetmi.sk/uzitocne-informacie/caka-va... som na to natrafila ked som tiez hladala veci ohladom skolok, mozno sa ti to zide
blizsie info o nasom novom opatrovatelskom centre na Trnavke v sukromnej poste 🙂 Moznost ziskania statneho prispevku.dakujem 🙂

@improvizacia Ahoj, aka je cena Brillinat stars v petrzke? neviem to nikde na ich stranke najst