Prázdniny u škôlkarov a neprecujúce mamičky
Čaute baby, ja len neviem lebo už som taka rozpenená… pracujem niekoľko rokov ako učiteľka v materskej škole… vždy keď prišlo k prázdninám tak samozrejme Mš prázdniny nepatria tak sme spisovái záujem rodičov …vždy boli ústretoví a podpísali že nemajú záujem a musíme si občas oddýchnuť aj my keďže to nei je ako s inými zamestnaniami že vyberiem si dovolenku vtedy kedy sa mi zachce alebo kedy potrebujem, nie tu to take neexistuje… až prišli naši noví rodičia, z hodou okolnosí od začiatku roka boli vždy zle podpísali prázdniny aby neboli aj keď mali pripomienky… a zrazu teraz pred sviatkami kedy by aj my najradšej sme trocha vypli a urobili si v domácnosti veci ktoré nam treba tak sa naši rodičia spikli a podpísali že majú záujem…podotýkam kvôli dvom dňom!!!! Štvrtok a utorok, ktorý by bol pre nás vykúpením…ALE!!! Najhoršie na tom je ,že máme veľa nepracujúcich mamičiek ktoré práve tie!!! Čo doma sedia (a to vieme pri každodenej poznámke) to práve podpísali a ešte do xichtu sa smiali že “podpisaliii smeee”…ja už naozaj niekedy nerozumiem…príde mi choré keď mi mamička v piatok povie “bože len dva dni prežiť doma” (myslela tým vikend s vlatnym dietatom)… alebo mi mamička povie ,,keby bola škôlka aj cez víkend”…dávam si taký čas otázku…prečo takí ľudia majú deti? Iní by za ne dali aj posledné a nemôžu mať a tí čo majú sa len dookola mi sťažujú ake je neposlušné a nezvládajú ho a v škôlke žiadny problém… preto milé mamičky vážte si svoje ratolesti aj napriek tomu aké je to s nimi náročné a ťažké🙏🏻 A niekedy za ten volný deň/ čas s nimi prežite s radosťou😇 (a niekedy učiteľkám dať oddych pretože my sme škola nie úschovňa)🙏🏻
@juja78 kecy upratovacky/ucitelky by som nebrala vazne. Vazne by som ich zacala brat az vtedy, ked by mi napriklad dieta nezobrali do ZŠ (napriek tomu, ze som zo spadovej oblasti) lebo nepredpokladali, ze ho tam budem chciet dat. Vtedy by som chcela doklad na zaklade coho predpokladali. "Potom sa dozviem na benzínke, že na konci roka majú také párty v jacuzzi až no." A toto su tiez iba kecy jedna babka povedala. Ty vies dokazat, ze si to neplatili sami, ale vybrali na kvetinace a isli do virivky za to? Ak ano, podaj trestne obvinenie, je to bezdovodne obohatenie.
@mooonika1975 myslim si, ze to uz je ina tema. Ja chapem, co chces povedat. Isto sa na to tazko pozera, aj mne by sa. A pritom sa take stavalo aj nam, ked som bola napr. v porodnici a cesal a obliekal manzel. Cely tyzden to iste oblecene a s vlasmi to nevie. Raz dcerku obliekol do tricka a pancusiek a zobral do skolky. Na gate zabudol 😄 bola som celu noc hore pri mladsom a rano som nebola schopna. Tiez som si tak povedala, co na to asi ucitelky, ze ako sa nestarame o dceru a pritom zanedbana nie je a venujeme sa jej. No je to naozaj ina tema.
@akje toto nie je o jednom dni , týždni, to je o niečom inom, iné ani nejdem pisať,
@viestta to bolo kedysi predpokladam, keď sa robilo v závodoch a továrňach, nebudem to rozvádzať, každá ma svoje svedomie, vie čo robi a nerobi s deťmi, môžeme sa tu obhajovať, vravim, o matke ,ktorá je doma a decko jej je permanentne najdlhšie v škôlke
@mooonika1975 ja nespochybnujem, co pises. Len, ze sa stalo aj nam.
@mirka17 aký môj jednostranný pohľad? Veď som napísala, že pracujem do 16.00, takže ak nie sú deti v MŠ po tomto čase, tak mi to môže byť jedno, kedy chodia domov a napísala som, že sa nájdu AJ matky, čo sa prechádzajú s druhým dieťaťom po vonku a pre prvé prídu pred 16.00. A to už osobne nechápem, ale tiež mi to môže byť jedno.
Nikde nepíšem, že máš kocikovať a niečo inak organizovať. Ja som pre svoju prvorodenú tiež chodila po spánku dieťaťa, je to normálne.
Tak neviem, aky jednostranný pohľad, skôr ty máš nejaký problém všeobecný s učiteľkami asi. 😄 Žijete normálny život, ak to niekto komentuje, tak sa asi nemá v čom rýpať.
Inak, ešte k tejto téme dodám, že 80% deti, pre ktoré prídu rodičia do našej triedy reaguje "boooooozeeeee prečo si už tuuuuu?!" :D
@nominativ ja len k tomu poslednemu. Ked chodil moj mladsi do skolky, pretekali sa so vsetkymi spoluziakmi a spoluziackami (ano vsetci do jedneho bolo zapojeni 😀 ), kto odide posledny a kto pride prvy do MŠ. Bol to pre mna znak, ze v MS medzi spoluziakmi a ucitelkami sa citili dobre, nie znak toho, ze vsetci rodicia sme zli a deti sa v rodinach citia zle. V predchadzajucej skolke toto nemali, prave naopak, moj uz rano vyjednaval ci moze ist domov na obed.
@nominativ prechádza sa s druhým dieťaťom v kočíku po vonku, aby spalo. Dieťa má dva spánky. Také mudrlantky, ktoré deti dajú ihneď k babke. Takúto vec neovladas? Doma nemáš žiadne dieťa, prípadne jedno, a to ešte muža, babku, dedka. Toto riešia učiteľky? Či s druhým dieťaťom je doma a čo robí. Mne to pripadá, že má autorka príspevku pomýlené povolenie a trpí, že je vôbec v práci.
@viestta ja neviem, spravim si decko a potom ho v dvoch rokoch drbnem na 10 hodín do inštitúcie , cely rok, vikendy je u babky. A ja sedím doma. Ozaj dobre, fakt. Ozaj mi to oči nekole, nevie nič, ani rozprávať . Veď kto by ho to naučil? Hádam ja? Pri 25 deťoch ? Áno, to si myslia
@mooonika1975 ty úplne opisujes jednu moju známu :D len s tým že ona má viac detí a nerobí nič nič nič ešte aj do tých inštitúcií ich vozí jej podpantoflak 😀 a víkendy u jednej alebo druhej babky však čo sa bude panička namáhať. Sranda bola keď mali covid a boli v karantene to normálne odratavala dni kedy to skončí.
@viestta nám ide vždy o dieťa, mne je jedno , že sú tam od do , lebo pracovnú dobu mám jasnú a som s ňou uzrozumena, ide o to, ze to dieťa je radšej v škôlke ako doma, lebo sa mu dostane viac pozornosti, nie preto , že sa potrebuje socializovat, bože, najlepšie slovo za korona obdobie. A ďalšia vec, strašne zle sa potom pracuje, deti nevedia rozprávať, správať sa, nikto ich to neučí.
@aurora33 takých je vieš koľko? Na každom jednom decku to vidieť, lebo všetky deti môžu byt šikovne , múdre, ale málokomu sa dostane tej starostlivosti , záujmu .
@viestta ok, každá mame svoj názor, byt tam dlho, keď matka robí je iné, akl keď matka sedi doma. Pre teba logické, pre mna nelogického
@juja78 nie, prechádza sa s druhým veľkým chodiacim dieťaťom, ktoré je už vyspaté preboha a dieťa v MŠ boli žalúdok a kresli tristo sŕdc pre matku... Len píšem, že aj takéto veci sú bežné, že sa na dieťa OCIVIDNE SERIE. Nech si to maľuje každý ako len chce, je to tak, to, čo NIEKEDY my učiteľky vidíme, je úplne na palicu.
Ja nemám doma deti a mám babky a dedka? Diagnostika na základe čoho? 😄
Akoze, niektorí by si mali vážne dať niečo na hlavu. A čiapka to nie je.
@loliki jemine , že tvorivé dielne ??? nesranduj, a napiecť ?? za moju eru, nenapiekol nikdy nikto nič, ani na 500besiedok, nikto. Pridu, posedia, a bežia preč, niektoré ani na besiedku pre matky nepridu. Decko plače, matka pride vysmiata... Bože, to by bolo na knihy, aké ste tu všetky dokonale, len v skutočnosti to je niečo úplne iné. No a letne prazdniny, pretlak matiek na materskej, tá čo nestiha cez rok dieťa, že fakt leti z roboty do roboty, si ho necháva doma, že sa mu ide venovať, lebo aj DIEŤA POTREBUJE PSYCHOHYGIENU
@nominativ no je to žiaľ tak
@liz_lemon my sme otvárali o 6:30 a bežne prišli rodičia 6:20, lebo vedeli, že už som tam a varím čaj a pripravujem triedu.
@nominativ ale, ak by si nerobila v škôlke tak je dosť problém si nájsť prácu kde môžeš vyzdvihnúť dieťa o 16.Teraz veľa firiem začína o 8:30-9
Podľa mňa je škôlka otvorená do 16 veľmi malo
@mooonika1975 v ostatnom súhlasím, ale to je vec rodičov.Ze deti si nechcú chytiť chlieb či rožok do ruky, lebo doma ho mama kŕmi.A to, že deti nie sú citovo uspokojené a potom hľadajú mamu v učiteľke.Ano boli deti, ktoré prišli prvé a odišli posledné čo už..
@viestta ok, mám nazor, vidim v priamom prenose, mňa nepresvedčiš, žiaľ. Vidim deti, ktoré sú denno denne v škôlke, pritom viem, že keď pre nich pride rodič, idú vonku spolu, do večere sa im venujú. Vidieť to , lebo v škôlke ja nemam šancu sa venovať individuálne. A áno, dieťa sa rozrečni, lebo sa s nim komunikuje v tej mš 😝
@luccija vidiš, mne vôbec nevadi, keď su deti nie sebaobslužné, nejako to patri k veku, alebo nechytia chlebik, nevedia papať, to sú také špecifiká, mne vadi, keď s nim nekomunikujú, keď ho neučia, keď sa mu nevenujú , keď mu púšťajú tv doma a najradšej mám , keď mi poveida, vytrieskajte ho, keď nebude počúvať 😂
@viestta nehovorte ze pracujete 7 dní v týždni, každý deň 8 hodín,
@mooonika1975 ja som to tiež dosť prežívala, ale potom som si zvykla veď sú to ich deti.A nie každý rodič je uvedomelý všetko sa vráti, keď deti nastúpia do školy.Ano, ale tak isto nie si povinná lietať od dieťaťa k dieťaťu a kŕmiť, lebo to nevedia.

Nehnevajte sa ale velmi mi vasim spravanim pripominate pani ucitelku, kt. mala dcera v skolke, vzdy ked boli prazdniny cez skolsky rok sa pytala kt deti budu doma a kt budu chodit do skolky… a nahodou ked mali deti starsich surodencov tak im rozpravala ze tvoj surodenec ma prazdniny a je doma a ty chodis do skolky… a my s malou sme boli iny priklad kedze pani ucitelka nechcela pochopit preco davam malu do skolky kedze su prazdniny cez skolky rok lebo vsak tvoja mama chodi do skoly… ano chodila som na denne studium na VS… mala vela krat plakala ze preco musi ist lebo pani ucitelka jej pripominala ze mamina si spravi volno a teba da do skoly…co nebola pravda, kedze moja skola sa nedala studovat externe ani individualne a musela som chodit denne… akonahle som mala skuskove a nemusela som chodit do skoly radsej som nechavala malu doma… tym chcem povedat aby sa este proti vam neotocilo vase stazovanie sa… ja som malu zo skolky zobrala do druhej tam s radostou chodila s nikto sa nepytal ci pride do skoly kedze maju skolaci prazdniny ale rodicia sa zacali stazovat neskor na pani ucitelku ze co detom rozprava a pani vyhodili… mam najlepsiu kamaratku ucitelku v MS a viem ze volno si beru vzdy o dohode a ma volno cez letne prazdniny mesiac a mesiac robi… a cez rok tiez s kolegynou sa vykriju… ona svoju pracu zboznuje aj deti… niekedy posomre ze prave teraz nemoze mat volno ale to si myslim ze v kazdej praci…