icon

Prechádzky v škôlke

22. mar 2023

Chodia v každej štátnej škôlke deti s učiteľkami na prechádzky alebo výlety ? Je to nejak povinne alebo môžem aj nesúhlasiť ? Alebo dať radšej dieťa do súkromnej ? Či je to tam take iste ? Ďakujem

euka210
22. mar 2023

Rozum mi zastava...vsade chodia aj mimo areal...nie casto, ale chodia.
Vylety nie su povinne, ale tie maju u nas len predskolacj pred koncom sk.roka.
Zo skolky u nas bezne chodia na postu posielat list Jeziskovi, k poziarnikom, k zubarovi, predskolaci pozriet do skoly...

zorkahorka
22. mar 2023

V nasej kazdy den nechodia a ja by som bola praveze rads, keby isli. Za kazdeho počasia. Po dedine som uch videla prejst za tie takmer 3 roky asi 3x, inak su na skolkskom dvore. Nemozu ist na preluezky, lebo su nebepzpecne, ak je blato, travia cas na kusku betonu pred vchodom 🙈

autor
22. mar 2023

Neviem čo sa tu domňa navazate ako teliatka normálne som sa opýtala 😄, myslela som von z areálu , cez cesty , na dlhé trate kde sú dve učiteľky na 20 deti a idu v reflexných vestách a držia sa za ruky. A tie čo ste sa tu vyjadrili že moje dieťa je chudatko , tak nie, vaše deti sú chúďatá , že ich matere vôbec ani nepomyslia na to, čo všetko sa môže stať , moje dieťa nemá núdzu o čerstvý vzduch, chodi do jaslí a po jasliach mu robim dosť pestrý program na čerstvom vzduchu na to, aby ste ho tu nazývali chuďatkom.
Jednoducho mi to nepríde bezpečné aby moje dieťa bolo jedno z 20 na prechádzke na dve učiteľky , potom buďte múdre , keď sa niečo stane nedajbože , ako keď na toho chlapčeka spadol strom na prechádzke.

zuzana76
22. mar 2023

@autor niekedy sa nevyhnes niecomu, ano, dieta moze aj utiect, v skole na brannom cviceni zomrel chlapec, lebo ho zasiahol konar, dieta zomrelo na lyziarskom, ano, je vela toho, ale aj s tebou sa mu moze stat nieco zle. Radsej si, prosim ta, nechaj svoje dieta doma a nekomplikuj ucitelkam zivot.

gabika128
22. mar 2023

V súkromných škôlkach chodia niekde viac von a aj viacej na vychádzky ako v štátnych, aspoň čo ja mám skúsenosť. Maličké deti chodia s takým hadom, ktorého sa držia, staršie za ruky spolu po dvojiciach.
Ak máš takýto strach, lebo poznáš svoje dieťa, že je napríklad adhd alebo aktívnejšie, tak stačí upozorniť učiteľky a oni si väčšinou dohliadnu, chytia za ruku, vždy postavia k sebe....

zuzana76
22. mar 2023

@autor nebola to prechadzka, bolo to branne cvicenie, este ti poviem, ze dokonca chlapec zomrel aj po zasahu stetcom svojho spoluziaka, bolo to v 2006-2007, to bolo v triede cez prestavku. Jedna ucitelka ma na starosti celu chodbu asi 100 deti, myslis, ze ma nejaku sancu zabranit niecomu nekalemu? to by musela byt jedna ucitelka na maximalne dve deti, nerealne.

belllinka
22. mar 2023

Strom môže na tvoje dieťa padnúť aj keď s ním budeš ty sama vonku. Či ty si superman a dokážeš tomu zabrániť? Najlepšie bude, ak s ním vôbec nebudeš vychádzať z domu lebo veď všeličo sa môže stať.

januska12323
22. mar 2023

Von z areálu chodia len deti, ktoré sú naučené držať sa za ruky a ísť za sebou. To sa naučia na prechádzke na školskom dvore. Keď nejaké dieťa odbehne pani učiteľka mu dohovorí a drží ho za ruku. Ty s nim na prechádzky nechodíš? Nebojíš sa, že sa naňho vyruti auto zo zákruty?

zuzuliennka1
22. mar 2023

ja ucitelkam verim, maju niekolkorocne skusenosti a vedia, navyse vsetky deti sa inak spravaju doma a inak v skolke, aj to tvoje dieta.
ja mam syna v specialnej skolke a chodia normalne von, dokonca aj tak, ako @euka210 pise, na postu, do potravin,.. trenuju si socialne zrucnosti, nikdy som sa nebala, ze by sa nieco stalo.
dokonca som neverila vlastnym usiam, ked mi ucitelky rozpravali, ako moj syn pekne ide za ruku a dava dokonca pozor na ostatne deti, lebo teda so mnou ked ideme von, zakazdym uteka.
a zrazit ho auto, alebo spadnut konar,.. sa moze stat na prechadzke aj tebe, u vas na ulici, kdekolvek

tamvtme
22. mar 2023

na jednu stranu ta chapem, ja som bola tiez z toho nesvoja, ked malo moje dieta nastupit do skolky a ja som si predstavila, ze budu chodit po ulici, 2 ucitelky a hromada deti....nakoniec moje dieta skoncilo v skolke, ktora nema vlastny areal ani vlastne ihrisko....von chodia kazdy den minimalne 1x (ked je pekne aj 2x), chodia na verejne ihrisko, na prechadzky, chodia autobusom na plavanie, po velkej noci, pojdu do babkoveho divadla....maju take to lano, kde sa kazde dieta drzi za akesi drzadlo a tak si pekne cupitaju, jedna ucitelka vpredu, druha vzadu....a zvladaju to uplne v pohode 🙂

simca06022011
22. mar 2023

fuha, tak ja na to myslim, a necham si to pre seba a dieta podporim nech ide vsade kde sa da. Stat sa moze hocico hocikde, nebudem deitatu upierat nic z tychto beznych aktivit. A zakazovat, ono sa ti bude skolkarovi 5-6rocnemu zle vysvetlovat, preco 20deti ide na vylet (na vylety chodia viaceri dospeli) a ono bude doma s mamou. lbeo mama je potentovana, ze na neho/ju padne strom :D aj teraz zomrelo dieta na svahu, urazy sa stavaju, nepustim dceru lyzovat? ani plavat. ani z domu.. no ale aj doma, na jedno dieta padla skrina, dalsie sa popali, spadne, udrie... cize fakt menej stresovat. Este len to budu nervy prvy tabor.. a nie prechadzka so skolkou.

ropucha6
22. mar 2023

Vsetky urazy, co som pocula, sa stali v skolke na dvore. Vzdy sa moze nieco stat. Ak sa takto obavas, do skolky ho vobec nedavaj, najdi si pani na strazenie.

belllinka
22. mar 2023

Autorka: Ani autom, autobusom nikam nechodíš? To že budete mat nehodu je pravdepodobnejšie, ako to, že na tvoje dieťa padne strom.
Myslím, že máš nejakú paradnoidnú fóbiu a mala by si vyhľadať odbornú pomoc.

zorkahorka
22. mar 2023

@autorka nemozes byt taka uzkostliva. Mozes kracat vedla dieťaťa a nevies ani ako a zlomi si nohu na rovnej ceste

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
22. mar 2023

Zle sa môže stať aj keď ty budeš s dieťaťom. Nebuď úzkostliva .... stačí ze zle stupne na nohu a hop spadne a noha zlomená.

autor
22. mar 2023

@tamvtme ďakujem za prvý normálny komentár , napísaný ženou žene a matkou matke ! A nie jak teľce v stajni čo sa predbiehajú ktorá je nepríjemnejšia a neempatickejšia aby pozbierala lajky od rovnakých😂
Ešte pre tie najviac nechápave, nad ktorých komentármi sa mi rozum zastavuje a robia zomna dokonca psychicky narušenú osobu ktorá ma vyhľadať odbornú pomoc 😂😂
Jedna matka ustráži lepšie jedno dieťa ako 2 učiteľky 20 deti , to je proste fakt , takze s týmito rečami či nechodím autobusom alebo cez cestu alebo do lesa alebo neviem kam choďte niekam , asi nepojdem s deckom do lesa pod stromy keď fúka 60km/h vietor ,
Neviem ako to v škôlkach funguje , či nato seru ale idu do lesa alebo hocikam za každého počasia lebo su pod nátlakom rodičov a systému , ja mám na to vlastný názor jednoducho a žiadne z vašich primitívnych reči mi ho nezmení. Predškolaci nech chodia , kam chcú , neviem si predstaviť že môj syn v 3 rokoch pôjde so škôlkou na prechádzku a začne robiť na prechode to čo robí mne a tu sa dostávame k tomu že keď to spraví mne tak ho schmatnwm na ruky a ideme , dve učiteľky keď sa im 3 deti rozbehnú po ceste čo spravia ?

autor
22. mar 2023

@kukulda1234 sama sa chod liečiť

heln
22. mar 2023

u nas sa trojrocne deti hraju v areali skolky na ihrisku, az so starsimi chodia na vychadzky alebo externe ihriska, na dlhsie trasy mozno az s predskolakmi.

autor
22. mar 2023

@heln ďakujem. To som chcela vediet.

sajmonka_1216
22. mar 2023

čo sa má stať sa stane aj dnu aj vonku, aj s tebou aj s neviem kým..
keď sú malé deti, majú take lano, ktorého sa dieťa drží za uško.. takisto nechodia na prechádzky tam, kde to je nebezpečné.. my chodíme s deťmi na menej rušne ulice, vždy ďalej od cesty.. a keď je veľmi silný vietor napr., tak vonku nejdeme, aby náhodou niečo nespadlo… myslím, že to dokážu zhodnotiť či to je bezpečne alebo nie.. vravíš že nech chodia predskolaci… a keď bude tvoj predškolák tak už bude môcť chodit von?
A nemusia chodit stále na prechádzku, môžu byt na dvore v pieskovisku, na šmýkačke atd.. a neboj sa, učiteľka je sama jednou nohou v base za tie deti a dáva na ne sakra pozor… dupľom keď ich ma viac.. neraz mamička ktorá je na dieťa sama si sadne ďaleko od dieťaťa s mobilom v ruke a ani nevie kde to dieťa ma, hlavne že je pokoj..
čudovala by si sa ako sa deti dokážu správať inak doma a ko v škôlke.. to že vystrája tebe, neznamena že to robi aj učiteľke… mali sme v triede aj deti s autizmom, ktorý sa bežne rozbehol za niečím čo videl, hoci aj na cestu.. to už učiteľka vedela a to dieťa bolo vždy pri nej, držala ho za ruku atd. Na to sú tu tiež rodičia, aby učili svoje dieťa, že nemá behať na cestu a pod. a keď sme mali 2 ročne deti, ktore ešte nevedeli chodit vedľa seba, tak sme nešli na prechádzku, ale boli na dvore… netreba z tých učiteliek robiť neschopné… určite nebudú dobrovoľne ohrozovať život žiadneho dieťaťa, za ktoré sú zodpovedne..

marcellka32
22. mar 2023

@bajka16 nie, nikto sa nenájde zatiaľ, kuchárky musía variť a upratovacky upratovať, školník opravovať...

autor
22. mar 2023

@sajmonka_1216 vôbec som nenarazala na to že by boli učiteľky neschopné , skôr naopak na deti, keď sú “besné” ako ten môj. Tak predškolaci sú už rozumnejší a ľahšie sa im vysvetli riziko keď “nebudú poslúchať” ako trojročnému

simca06022011
22. mar 2023

mozem sa opytat, ktora skolka podla teba chodi do lesa, lebo hocikam s detmi? ty myslis, ze tie ucitelky su vypatlane? ze maju radi adrenalin a behaju s detmi po lesoch, a lukach a este aj v kazdom pocasi a fujavici? :DDD ako som pisala, na rezim sa pytaj v konkretnych skolkach, nasa dedinska deti nikam nenosila mimo areal, na co aj, maju dvor obrovsky.. vacsie deti chodia po dedine par ulic. Vylety nie su povinne.
A ano, my rodicia tlacime na skolku a ziadame ich aby dieta v kazdom priapde islo von, ci vonku prsi, snezi, furiky padaju.. musi ist von :D

sajmonka_1216
22. mar 2023

Dovolím si tvrdiť ze som zažila určite horšie deti ako je tvoj besný.. s poruchami správania, s agresívnym správaním a pod.. a nikdy nebol vonku problém… práveže vonku sa tak vyjašil, ze bol kľudný cely deň… často mal odrete kolena, ale to už mama vedela, ze je to u neho normálne.. veď nech sa vybesnia deti, nie každý ma takých rodičov, ktorí ich berú na ihrisko, von a pod..

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
deedol
22. mar 2023

u nas chodia mimo areal len s predskolakmi a aj to velmi zriedka. zrejme to zavisi od konkretnej skolky, ako to maju zauzivane.

autor
22. mar 2023

@kukulda1234 kedy si tu videla naposledy príspevok ktorý nebol anonymný? Všetky príspevky sú tu už anonymne presne kvôli takým ženám ako si ty a ostatne v tejto diskusii , neviete sa správať. Nikdy by som nikoho nevysmievala nech by položil akú kolvek otázku. Zavrela by som to a isla by som ďalej a zapojila by som sa do niečoho kde by moja odpoved bola prospešná a nie uštipačna a ponižujúca. Ale to som ja , neboj aj pre take ako ste vy slnko svieti ☀️🙂

zuzanaete
22. mar 2023

Spravanie v skupine je ine ako pri mame. Ucitelky uz maju finty. Je pravda, ze obcas sa objavi nezvladatelne dieta a vtedy ucitelky veci mimo areal skolky neriesia. Nechcu skoncit v base. A myslim, ze uz je aj riadne osetrene, aby deti nechodili von za silneho vetra. Sice uz v skole, ale druzinarka mi hovorila, ze maju zakazane ist von, ked silno fuka.

zuzanaete
22. mar 2023

A este k ochrane dietata. Mala som spoluziaka na zakladke, ktore rodicia prilis chranili, nemohol nikam chodit. Zahynul pri havarii po skonceni ZS. Soferoval jeho otec. Tolko ho chranili az ho neuchranili.