Prečo dieťa v škôlke pozoruje ostatné deti?
Dieta v skolke väcsinu casu stoji pri policke s knihami a pozoruje odtial ine deti. Ucitelky to komentuju, ze tam vystoji dieru. Co si myslite, preco to moze robit?
Môj syn to mal podobné pri nástupe do škôlky. Len on pozoroval z parapety. Strach, úzkosť. Nevedel sa zapojiť a ani nechcel. Chcelo to čas a trpezlivé učky, ktoré nemali potrebu podobných komentárov...
Pani učiteľky by ho mali zapojiť a nie blbo komentovať.
@pribinak 5 rocne a v skolke od 3 rokov
A to sa začalo nejak teraz ?
Kedy to začalo? Prečo ho nezapoja do hry? Ako sa správa, keď ma niečo robiť?
@kavasmliekom Od zaciatku chodenia do skolky.
A prečo to nikto nerieši? Ja by som sa pýtala na dôvody, aj na všetko, dieťaťa, aj učiteliek.
Môj takisto,sedí na kresle alebo na lavičke. Chodíme aj k psychologicke. Šikanoval ho spoluziak
moj to robil na zaciatku, je taky pozorovatel, ale ked sa trocha otukal, tak sa zapojil. trvalo to par tyzdnov, nie roky. ako to riesite za tie roky?
To 3 roky to dieťa takto stojí pri poličke? Dvom ste mali byt u psychológa a asi aj zmeniť škôlku
Veď to musí byt strane pre to dieťa
🥺🥺🥺🥺
Čo sa Dialo za 3 roky?
Ako sa sprava na ihrisku? Alebo s kamaratmi? S detmi z rodiny? Nik vam neodporucil poradnu?
Je to tvoje dieťa alebo iné? Od koho vieš, že tam stojí celý čas? Naozaj celých osem hodín? Alebo proste len niekedy, keď je toho naňho veľa, tak si ide oddýchnuť k tým poličkám a len pozorovať?
To vážne toto? Akože dva roky dieťa podľa učiteliek väčšinu času stojí pri okne a nič iné a teraz sa tým začnete zaoberať? Čo ste všetci robili doteraz?😮🙈
Ucitelky 2r komentuju ze vystoji dieru? Pozeram ze dnes uz moze robit ucitelku ktokolvek.
Zmenila by som skolku, hned, kym je cas.
Je to tvoje dieťa? Či prečo to riešiš?
Učiteľky trápne 😳 ved sú všelijaké deti.V každej triede sa najd3 bojazlive dieťa.
Môj syn do škôlky nechodil ale bol takáto povaha tiež .robil to dlho neviem či až do 5 rokov nepamätám ale tak približne ...veľmi rád chodil medzi deti na ihrisko do knižnice ale nehral sa s nimi len pozoroval... Podľa mňa je to spôsob ako spoznávať svet.. iný ako bežne by človek čakal ale funguje.. postupne časom sme ho učili zapájať sa ..od mala bol bojazlivejsi...hodilo by sa mu keby mal staršieho súrodenca ale žiaľ je najstarší ... Ale postupne pomalycky sa začal zapájať keď mal 6 našiel si kamaráta a odvážil sa chodiť aj na krúžok ale len s kamarátom .. je to v pohode podľa mňa a tie komentáre učiteliek sú nemiestne
Admin zial zmenil nadpis. Idea je ale v texte - dieta stoji na rovnakom mieste.
Dieta asi bude introvert alebo uzkostlive. Preto len pozoruje, lebo je bud A, paralyzovane strachom/obavami; B, je si neiste v novom prostredi; C, pozoruje, lebo niektore deti (hlavne introverti v novom prostredi alebo pri kovych ludoch) potrebuju doslova preskumat tie ostatne deti - evolucne podmienene - aby zistili, ktoremu mozu doverovat, ktore su pren predvidatelne, s ktorymi moze kooperovat (hrat sa, rozoravat sa,…). D, vsetko dokopy (velmi casto).
Toto obdobie moze trvat rozne dlho, pani ucitelky su ale velmi neprofesionalne, svojim spravanim navyse dietatu robia len zle. Miesto “hlupych” reci (to sa u pedagoga ani neda inak nazvat a to som mierna) by mali vo veci aktivne konat. Mrzi ma aj za dieta tato situacia, ktora ide krasne a pohodovo vyriesit, ale od toho su tam tie pani ucitelky.
neodpovedáš na otázky čo ti tu baby položili ... to sa zmenilo teraz? dieťa tvoje?
@zuzanka.zuzu Ako som uz pisala vyssie, ale zopakujem Ti: deje sa to od nastupu do skolky, takze od veku 3 roky do cca 5 rokov.
A co sa urobilo pre to, aby sa dietatu nejako pomohlo?
A dieťa je inak v pohode, vyhovuje mu to tak, nebadať na ňom nejaký strach, nepohodlie, rado chodí do škôlky? Niekde som čítala, že takto sa často správajú introverti. Oni sú s tým úplne Ok, vyhovuje in to tak, nechcú sa hneď zapájať, možno časom, keď sa samy rozhodnu. Problém je to skôr pre okolie, ono to nechápe a tie poznámky úplne mimo. Veď, ak im tým nič nespôsobuje, nech sa zaujímajú, ponúknu im možnosť sa zapojiť, no akceptujú jeho povahu. Pokial je to teda nou a nie niečim inym.

Vek dieťaťa? Koľko už chodí do skolky? Vie samé povedať čo sa deje?