Prečo ma syn začal fackovať?
Odkedy som ho par x skusila dat doobeda do skolky, zacal ma len tak bezdovodne bars kedy fackat. Hrame sa a z nicoho nic pecka, ideme cistit zuby co ma rad a bam, poskusala som vsetko aj veci, za ktore sa hanbim aj tatino mu dal na rit a nic. Prosto akoby si vo mne nejak vypusta emocie alebo momentalne nervy.
Neviem ako to zastavit. Ci to ignorovat. Alebo mu to urobili v skolke a hneva sa, ze ho tam nosim. Je mi to luto.
Mala by si mu to všetko vracať, ibaže nie plnou silou. Zistí, že to nie je príjemné a prestane.
Pýtala si sa ho aký ma k tomu dovod?alebo čo pri tom cíti?
Mala by si mu to všetko vracať, ibaže nie plnou silou. Zistí, že to nie je príjemné a prestane.
Tatínek bije svoje dítě? Co čekáš od svého dítěte? Vždyť je to jasné.
@anonym_e26833 myslíš vážně?????
@anonym_autor Dospely tatino sa neviem ovladat ale ocakavate to od maleho dietata🤦♀️
Boze, skoda, ze deti moze mat fakt kazdy podpriemerne inteligentny dement.
Otec trieska decko a potom sa divime, ze ono robi to iste....hm hm hm. Vies o tom, ze je rok 2025 a deti sa nebiju? Povedz to aj "otcovi roka". Deti fakt moze mat kazdy a tak to aj vyzera...
@anonym_autor Dítě neví, co se sebou. Je třeba smutné, že musí do školky, že vás ztrácí. Není mu to příjemné. Neumí ještě vyjádřit to, co cítí, dělá to blbým způsobem, ale dává vám to najevo. Přiznej mu emoce, že víš, že je smutný, že ho chápeš. mluv s ním. Kolik mu je, tři nebo pět?
Ahoj autorka, Ja len z vlastnej skusenosti, moj syn bol doma po skolke agresivny, hral sa ze cita rozpravku plysakom a potom na nich zacal kricat a posielat ich do kuta... a bol ako z retaze odrthnuty.
Mali sme v tej skolke problemy potom som ho radsej prepisala do druhej, ta zmena bola na neroznanie, doma sa spraval normalne, agresia prestala....
Este len teraz zacal chodit, sledujte ho a potom uvidite.
Spytaj sa ho, ktore dieta dava v skolke facku? A komu ho dalo?
Mozno by som to zacala tak, ze mamka mala v skolke spoluziacku, ktora kazdeho fackala pripominas mi ju, aj vy mate v triede niekoho??
Este napis, ze je to len tapnutie po plienke a vlastne to vobec nic nie je a maly to ani neciti...pod, daj. Cakam len na to. 100% to napises.
dosledne zabranovat, chytat ruky a opakovat, ze sa to nesmie. laskavo, ale prisne. bez smiechu, bez zabavy, proste nech vyciti, ze prekrocil hranicu. bez nasilia a bez kriku. nie je to lahke, mna to strasne vytacalo a nie vzdy som sa ovladla a zostala pokojna, ale musis. otec nech ho nebije. a trocha chapavosti, nastupil do skolky, velke zmeny, kolektiv, ktovie, co sa mu tam cely den deje (nemyslim nic strasne, ale pre dieta je aj milion miniveci typu "chcel som toto auticko" a "nepodarilo sa mi nakreslit psa" hrozne velke veci). drzim palce.
@anonym_autor ked to robi tatino jemu, bude to robit aj syn druhym.
Otec trieska decko a potom sa divime, ze ono robi to iste....hm hm hm. Vies o tom, ze je rok 2025 a deti sa nebiju? Povedz to aj "otcovi roka". Deti fakt moze mat kazdy a tak to aj vyzera...
@luccys akože v roku 1985 sa dieťaťu dalo po zadku a dieťa ako bol rok dlhý, bolo poslušne, vedelo, čo druhýkrát nespraví...a teraz v 2025 je čo z masla? Či z inej maternice? (slušne napísané) mám si na kolená klaknúť a prosiť ho, aby nebol maminku, lebo aj ocko sa na to už nemôže pozerať? A to nič, zlatko moje, vypustí svoje emócie, veď si uľav, o 5 rokov mi aj napľuj medzi oči, len preto, že som si dovolila sa opýtať, prečo trieskaš dverami...
Na len 3-4 roky, prvykrat je to moment prekvapenia … ale ak sa to opakuje, tvoje reflexy by mali byt rychlesie a chytit mu ruku a dorazne povedat nesmies, nepustat a opytat sa preco to robi. S kludom ale dorazne.
Keď ťa udrie, rýchlo od neho odíď. Fuj, si zlý, nechcem ťa.
@papena no este lepsie reakcia toto...3r dieta ma byt nalepkovane, ze je zle a mama ho nechce?...takto emocne manipulovat dietatom?....co potom z takeho vyrastie? ......totalne zla rada
....stale treba len konanie riesit...toto a toto bolo zle. Dieta je vo svojej bytostnej podstate dobre.
Premýšľam niekedy nad správnosťou výchovy voľnej a láskavej verzus prísnej s pravidlami, ale tiež laskavej. Keď to dieťa ma právo si vyberať, stále riešime jeho emócie (nie ostatných), ma sa iba hravo učiť, nebiť negatívne hodnotené. V akom veku sa tá hranica zlomí a ono bude musieť aj v robote zamakať, aj urobiť čo sa mu nechce, aj vypočuť si, že urobilo chybu a veru aj myslieť na niekoho iného ako na seba.
@anonym_autor musis mu v tom zabranit, chytit ruku, ze to sa nesmie.
s tou skolkou...no mozno kopiruje...
...spominam si, ze prvy syn ked prisiel zo skolky, tak bol otrasny...robil zle mensiemu 2r, agresivny. V skolke bol mily, zlaty, poslusny a doma si tu energiu takto vypustal. Druhy syn chodil do skolky s revom, tam sa vyplakal pri postielke a potom bolo ok, domov siel nateseny.
Premýšľam niekedy nad správnosťou výchovy voľnej a láskavej verzus prísnej s pravidlami, ale tiež laskavej. Keď to dieťa ma právo si vyberať, stále riešime jeho emócie (nie ostatných), ma sa iba hravo učiť, nebiť negatívne hodnotené. V akom veku sa tá hranica zlomí a ono bude musieť aj v robote zamakať, aj urobiť čo sa mu nechce, aj vypočuť si, že urobilo chybu a veru aj myslieť na niekoho iného ako na seba.
@papena Pardon -nebyť
@luccys akože v roku 1985 sa dieťaťu dalo po zadku a dieťa ako bol rok dlhý, bolo poslušne, vedelo, čo druhýkrát nespraví...a teraz v 2025 je čo z masla? Či z inej maternice? (slušne napísané) mám si na kolená klaknúť a prosiť ho, aby nebol maminku, lebo aj ocko sa na to už nemôže pozerať? A to nič, zlatko moje, vypustí svoje emócie, veď si uľav, o 5 rokov mi aj napľuj medzi oči, len preto, že som si dovolila sa opýtať, prečo trieskaš dverami...
@anonym_9f6124 tohle je velký úlet....
@papena nechci tě? Co tím řekneš dítěti? Že ho budeš mít ráda jen, když bude poslušné? To n emyslíš vážně.
Akože, vrátiť späť facku, dieťaťu? Ste normálne niektoré? 🙄....A to matka nie som...čo tak mu chytiť ruku a povedať,nie! Mama sa nefackuje!
A dívať sa do očí.
Akože, vrátiť späť facku, dieťaťu? Ste normálne niektoré? 🙄....A to matka nie som...čo tak mu chytiť ruku a povedať,nie! Mama sa nefackuje!
A dívať sa do očí.
@zuzanita1609 Podstata věci je zjistit, proč to dělá. Má nějaké důvody - ale pro něj důležité.
@papena nechci tě? Co tím řekneš dítěti? Že ho budeš mít ráda jen, když bude poslušné? To n emyslíš vážně.
@berenika39
@berenika39 pochopí, že v tejto chvíli sme skončili. Takto nefungujeme. Ak má to dieťa 3 roky, už nie je také malé a malo by byť nasmerované aj k tomu, aby sa ospravedlnilo. Poznám ľudí, ktorí do 6 rokov svojich deti tvrdili, že ešte sú malé. Všetko ospravedlňovali. Deti majú nad 10 rokov, sú problémové, lebo v škole už nie sú pupok sveta. Ale v tomto prípade to určite súvisí s nástupom do MŠ. Situácia sa časom vyjasní.
@papena vies, existuje aj tretia moznost, nielen volna vychova, kde je dieta na piedestali a riesi sa len ono a jeho pocity, alebo prisna vychova s bitkami/fackami alebo aj vetami, ako si uviedla (fuj, si zly, nechcem ta - toto je fakt drsne a som sokovana, ze to odporucas povedat 3r dietatu, ja by som to nepovedala ani dospelemu cloveku). tretia moznost je, mozes byt laskava, dosledna a zaroven si drzat hranice - su veci, ktore sa nerobia, a komunikujem to primerane veku, inak 3r a inak 7r - tomu bez problemov poviem, ze prave prekrocil moju hranicu, a on uz ma chape. jasne, ze dieta ma vidiet, ze aj ja mam emocie, ze ma niekedy aj vytoci, ze nevladzem, som podrazdena, ale idealne ked mu aj vysvetlim, co a preco sa deje (napr. dnes som mala blby den, som unavena, boli ma hlava - vsimaj, ze hovorim o sebe a nenalepkujem jeho). a nie, dieta sa nemusi len hravo ucit, ma aj svoje povinnosti a aj tie "neprijemne", ktore sa mu nechce plnit. a co sa tyka chyb, robime ich vsetci a dieta by podla mna malo vediet, ze "chyba je nasa kamoska".
@papena "Fuj si zlý, nechcem Ťa" je najväčšie dno...toto povedať škôlkarovi, tak ma zaustení pobyt u všetkých psychologov v dospelosti a matka o problémy celé detstvo a márne bude hľadať, kde sa stala chyba...
@enmery To pisala nejaka tetula zaseknuta v r.1974 a vobec, tieto novoty, pche...kedysi sa dalo dieta vyplakat, ked neposluchalo na slovo, dostalo po hube a podobne vychytavky..a "dobre" bolo...
@papena samozrejme, že aj dieťa má mať hranice a primerane veku ako píšeš zamakať. Ale nikdy štýlom "si zlý" - v práci, kde by sa šéf takto ku mne správal, že za chybu by mi hovoril, že som zlá, či neschopná, či hocijaký osobný súd, by som nezostala. A už vôbec nie dieťaťu nechcem ťa.
@anonym_autor Dítě neví, co se sebou. Je třeba smutné, že musí do školky, že vás ztrácí. Není mu to příjemné. Neumí ještě vyjádřit to, co cítí, dělá to blbým způsobem, ale dává vám to najevo. Přiznej mu emoce, že víš, že je smutný, že ho chápeš. mluv s ním. Kolik mu je, tři nebo pět?
@berenika39 trpela som v škôlke ako pes. Neznášala som tam asi všetko ...deti jedlo učiteľky. Prerevala som deň aj ráno. Ale v živote by som si už ako malé decko nedovolila dať facku nikomu
@zuzanita1609 čo tak mu chytiť ruku a povedať,nie! Mama sa nefackuje!
čiže otca môže fackovať, brata a kamaráta tiež, len mamu nie?
a len tak na okraj a nič v zlom... keď budeš mať svoje deti, potom si spomeň na niektoré diskusie na MK 😀
ja, ako vždy, sa neanonymne zastanem anonyma
@anonym_e26833 pretože to, čo napísala, vôbec nie je nič šialené. veď tomu dieťaťu nemáte dať takú, že mu hlava odletí. úplne jemne to vrátiť, aby pochopilo, že to je nepríjemné nielen teda jemu, ale aj mame (otcovi, bratovi.....).
u nás nezaberalo nič na to, že ma hryzla. z ničoho nič. do tváre, do ruky.... no... párkrát som chytila, dôrazne povedala, nič nepomohlo. raz som hryzla nazad, ten moment prekvapenia v očiach, že "čo to bolo"? potom rev, lebo ako si to mama mohla dovoliť? a odvtedy bol pokoj. nikdy v živote ma už nehryzla. doteraz žijeme spolu, ešte nie je plnoletá a všetko je v najlepšom poriadku. nemá žiadnu traumu z toho, že dostala nazad naozaj mierny hryz...
inak, dievčatá, teraz bez rýpania sa opýtam: mám povedať dieťaťu, že je dobré, keď ma udrelo? 😀 v tej chvíli je predsa zlé, nie? urobilo zlú vec. rovnako dospelý, keď vrazí facku inému dospelému, v ten moment je to zlé, že? či? to len tak - trošku filozofie 😉

Rozplakat sa???Ukazat mu tym zrkadlo,ze ta to boli???