Prečo moje dieťa v škôlke ignorujú?

4. feb 2025

Ahojte chcem sa opýtať či nemáte skúsenosť s takou situáciou že dieťa v škôlke ignorujú ostatné deti. Keď sa hrajú snaží sa zapájať do hry ale oni ho úplne ignorujú ako keby tam nebol. Sledujem to lebo mám škôlku kus od domu tak vidím keď sú vonka ako ho ignorujú. Je mi to strašne ľúto keď to vidím. Čím to môže byť? Zmení sa to vôbec niekedy?

pribinak
4. feb 2025

Porozprávala si sa s učiteľkou!?

zooeynka
4. feb 2025

Toto musi ucitelka usmernit

autor
4. feb 2025

@pribinak dnes sa jej nato idem opýtať

autor
4. feb 2025

@zooeynka ďakujem poobede sa sňou porozprávam

kiki68
4. feb 2025

Ucitelky co robia, aby to dieta viac integrovali do kolektivu? Lebo ked toto vidim ako ucitel, tak tu Heu viac organizujem a zapojim take deti, co du prave vhodni kamosi a cakam kedy to kde prirodzene klapne. Nas syn tiez potreboval kopec pomoci, teraz je na tom super, ma kamosov, len ide do triedy a uz ho volaju deti k sebe. A hned vidim ako sa hraju spolu a potom sa doma on hra tie ich rozne somarinky ( policia, macky, budovanie nejakej drahy prekazkovej), ale bolo to pol roka trpezlivej roboty jeho uciteliek.

michaela789
4. feb 2025

Och, až mi srdce stislo. 💔 Ja som to našťastie nezažila ale mám vo svojom okolí dievčatko, ktoré takto odsuvali. Bolo jednoducho nepriebojné, kde ho postavili tam ostalo, nestíhalo spracovávať tú interakciu.
Ako píšu baby hore, vyriešila to učiteľka aktívnym zaťahovaním do aktivít detí. Keď videli, že pani učiteľka sa s ňou kamaráti, kamarátili sa aj deti... Stačilo im ísť príkladom.

autor
4. feb 2025

Dievčata ja som plakala ked som to videla, hrali nahanacku obhadzovali sa snehom a on behal za nimi a ked prisli k nemu obisli ho ako keby tam nebol snazil sa zapajat asi tak 20min. Potom pochopil ze ho maju na haku tak sam stal na rohu ihriska a len sa pozeral. Ucitelky? Tie stáli a rozpravali sa samozrejme ze deti ich nezaujimali.. poobed ked po neho pojdem tak sa snimi idem porozpravat, uz chapem preco tak nechce chodit do skolky. Ma tam jedneho kamosa ale ten ked vypadne tak dovidenia je smutny nechce tam ist. Aspon uz mi doslo preco je to tak…

mogaa
4. feb 2025

Chodí tvoje dieťa do škôlky prvý rok? Nastúpila neskôr ako iné deti čiže už do zabehnutého kolektívu? Spýtaj sa učiteliek v čom môže byť problém, ale ak je dieťa nepriebojné a skôr introvert, tak kamarátstvo sa vynútiť nedá....ale záleží od rôznych okolností, napr.dieťa mohlo robiť ostatným deťom zle a tie sa s ním teraz nechcú hrať alebo naozaj nové dieťa v zabehnutom kolektíve....

autor
4. feb 2025

@mogaa je to nové dieťa v zabehnutom kolektíve, nastúpil v januári, je to elokované pracovisko kde je 20detí samozrejme už druhý rok tí istý spolužiaci. Ale on je kamarátsky snaži sa zapájať len oni ho nejako neberú medzi seba.

kiki68
4. feb 2025

Toto je smutne, ja keby to vidim ako ucitelka, tak sa zapojim. Zjavne mizerna kvalita personalu. Neviem na co sa teda robia caviky so vzdelanim, ked nedokazu uplatnit nic, co sa v tej pedagogike ucia. Ja som s mojimi hravala vsetko mozne, presne pre toto, aby tam ti novi a introverti nezostali v rohu. Kvakat s kolegynou mozem, ked su vsetci ok a naozaj nikomu nic nechyba. Ved dospely clovek je tam prave na toto, vies aj tu socializaciu, nielen, ze sa neprizabiju

hyta
4. feb 2025

Toto je mi veľmi ľúto. Chúďatko malé, od toho by tam mali byť tie učiteľky, aby nové dieťa vtiahli do kolektívu. Určite sa s nimi porozprávaj a držím palce tebe i malému.

katka533
4. feb 2025

Urcite by som oslovila ucitelku, aby pomohla

luccija
4. feb 2025

Ešte to chce čas je nový, ale smutné.

autor
4. feb 2025

Dakujem dievcata za podporu velmi pekne. Dnes to budem riesit s ucitelkou a uvidime ci sa nieco zmeni

kacenka205
4. feb 2025

Daj potom vedieť... Mne je veľmi ľúto takých odstrkovanych deti... Toto by nemali deti zažívať ... :(

mogaa
4. feb 2025

Učiteľka môže dohliadnuť aby sa dieťa zapájalo pri spoločných aktivitách, prípadne ak sú vnútri tak ho viac zapájať...ale vonku? nuž tam deti behajú a hrajú sa kto chce s kým chce.....iba ak by bola spoločná aktivita, tam ho vedia zapojiť...ale ak sa hrajú každé dieťa ako chce a s kým chce, tak s tým nespraví ani učiteľka nič....nemôže povedať 2chlapcom ktorý sa naháňajú , aby sa naháňali aj s ním.....to chce len čas a aby sa chlapec oťukal....

skriatocekk
4. feb 2025

držím mu palčeky ❤

kiki68
4. feb 2025

@mogaa ale moze sa nahanat s nimi a zapojit aj toho placheho. Ved nie je z cukru, tie deti potom inak reaguju. Alebo moze styri deti dat dokopy a pomoct trosku pri hre.

samik88
4. feb 2025

Ahoj ,aj u nás je to podobné. Nastúpil síce v septembri ,ale asi po dvoch mesiacoch z ničoho nič nechcel chodiť do škôlky. Vravel mi,že sa s ním deti nechcú hrať a že ho jeden aj bije. Potom som sa dozvedela ,že ten chlapček bije aj iné detičky. Raz som ich videla cez plot keď boli vonku a naozaj sa s ním chlapci nechceli hrať ,neviem prečo ,lebo na ihriskách s tým nikdy nemal žiadny problém. Učiteľky si ich vôbec nevšímali ,rozprávali sa v kruhu 4 medzi sebou. Tiež mi bolo z toho veľmi smutno. Obidvom našim učiteľkám som potom pripomínala aby ho viac zapájali. Ale to ako hrach na stenu hádzať. Už som to aj chcela riešiť s riaditeľkou,ale potom sa začal hrať s dievčatami. Tak som to nechala tak. Uvidíme čo bude ďalej.

mogaa
4. feb 2025

@kiki68 no už vidím teba ako učiteľku ktorá má na starosti 20detí a naháňa sa so štyrmi....

lenuska1907
4. feb 2025

Ahoj, chcem sa len opytat, vadi mu to ? Lebo nasa bola taka ze ONA sa od ostatnych davala nabok, rada sa hrala sama. Uz je v skole a a hra sa tak max s jednym dievcatom. Ucitelke to az bolo luto, ze je vacsinou sama, ale ked sa jej opytam tak ze v skole bolo super a kamosky ma :D

kiki68
4. feb 2025

@mogaa ja som to teda robila, ako hlavne na 20 deti su min 2 vonku. Ked uz…

banalu
4. feb 2025

@lenuska1907 ved pise, ze 20 minut behal za detmi a ked pochopil, ze sa s nim nechcu hrat tak smutne sam stal... tak asi mu to dva krat prijemne nie je.
Je predsa ine ak sa dieta samo nezapaja a a ine ak sa chce zapojit a ine deti ho neberu medzi seba.

autor
5. feb 2025

@lenuska1907 vadi mu to ano, ked prisiel zo skolky strasny plac zase hodinu trvalo kym sa ukludnil potom som sa ho pytala na skolku tak mi povedal ze on je smutny lebo sa snim nikto nehra.. on sa snazi zapajat alebo bez uspechu to je une

autor
5. feb 2025

S ucitelkou som este nebola kedze vcera poobede tam bola uz iba jedna a nemala na mna cas, takze sa chystam dnes. Aj som sa ho co to popytala a povedal mi ze sa snim v skolke hra len ***** a ked on nieje v skolke tak je smutny lebo sa snim nehra nikto… takze dobre ze som sa aj nerozpravala snou vcera lebo toto som od neho zistila az poobede ze to nieje len vonka ale aj dnuka v skolke… hodinu plakal dievcata po skolke co to potreboval dat von zo seba chudacik… som zvedava ako to idu riesit

mogaa
5. feb 2025

no učiteľka ho môže zapájať do aktivít, ale ak sa dieťa s niekým hrať nechce, tak donútiť sa nedá, to vieš aj sama....

anetkaadamko
5. feb 2025

Chuďátko malé. Ty si taký problém nemala, keď si bola v škôlke?
Lebo ono sa to často tiahne až do školy...Možno je citlivý, neistý...

hyta
5. feb 2025

Chúďatko malé, je mi ho veľmi ľúto. Taký drobec a už ma prežívať stresy. Držím palce, aby si sa v škôlke stretla s porozumením.

kacenka205
5. feb 2025

Ako si dopadla ? Myslím na vás...

autor
6. feb 2025

Tak ucitelka mi povedala ze ona by si nevsimla ze sa s nim deti nehraju a tym ze je novy tak chodi raz tam raz tam ze nieje s nikym stale, nema tam stabilneho kamarata ziadneho ale ze ked vidia ze je osamoteny tak za nim deti posielaju… kde je pravda vedia len oni teda podla mna