Presun v rámci materskej škôlky
Riešili ste niektorá presun dieťaťa z jednej triedy do druhej v rámci tej istej MŠ? Prosím ozývajte sa len tie, ktoré máte reálnu praktickú skúsenosť. Ďakujem.
Tak zalezi aka je situacia. Moja teraz v septembri nastupovala do statnej skolky, dovtedy chodila do sukromnych jasli. Prijali ju spolu s jednou spoluziackou z jasli (nasa suseda), ktora je mladsia o 6 mesiacov. Moja mala ist do triedy 2 a susedka do triedy 1. Normalne sme sa spytali riaditelky, ci sa da zariadit aby boli spolu. Najskor bola proti, ale neskor mi napisala email, ze si to rozmyslela a vysla nam v ustrety. Nerobili sme vsak ziadne naliehanie po tom ako prva odpoved bola nie a ze oni take nerobia v skolke.
tak nemôžu len tak presunúť jedno dieťa z triedy do triedy...teoreticky sa dá urobiť výmena detí, ale s tým by musela súhlasiť aj mamička druhého dieťaťa čo presunú....každá trieda má len určitý počet miest, nemôžu len tak vziať jedno dieťa a presunúť ho do inej triedy.....takže len výmena a na tú musí byť dôvod.....samozrejme s ňou musí súhlasiť aj tá druhá mamička ktorej dieťa presúvajú.....a žiadna mamička si nedá presunúť dieťa, len preto že tvojmu sa v inej triede nepáči....

A aky je dovod?u nas v skolke kde som pracovala sa vymeny z dovodu, ze ma tam kamarata, alebo ta ucitelka mu je sympatickejsia sa nemohli robit.Vymena sa spravila, ked bolo dieta male a sikovne tak ho dali do starsej triedy