icon

Preventívne opatrenia pre deti po príchode zo škôlky

25. feb 2025

Ja zatial klop klop, od septembra chodi do skolky, ani raz nebol chory. 🙏 Stale, ked pride zo skolky, ide si umyt ruky a davam physiomer do nosa a po 10s vyfuka + hned sa prezlecie. A vitaminy C, D, probiotika a sem tam omega 3.

ukgirls
25. feb 2025

pride umyje si ruky prezlecie sa a tym to hasne ...este chora nebola a to uz bude mat 11.. aj bakterie vedia budovat imunitu ;)

autor
25. feb 2025

@ukgirls Davas nejake vitaminy?

ukgirls
25. feb 2025

nie... ma dost v strave .. ale doma neprekurujem, nechodi nababusena a na noc nieje ani radiator nikdy zapnuty ...

ina2405
25. feb 2025

Umyje si ruky a prezlečie sa.

bolarazjedna
25. feb 2025

Wow baby, to také existuje? Ze dieťa chodí do škôlky pol roka a ani raz nebolo choré? No moje dieťa ešte ma len 2,5roka, ake chorý už bol niekoľkokrát, tak sa dopredu bojím, čo bude od septembra... A to veľmi ami nechodíme do kolektívu (teda ihrisko ano, ale napr detske herne nie)

jazula
25. feb 2025

Žiadne 🤷‍♀️. Resp ruky umyť, vyzliecť vrchnú vrstvu, nech sa doma neuvarí a Imunoglukan+ vit C. Ale to nezávisle s príchodom zo škôlky….

viestta
25. feb 2025

Nic netreba prehanat. Tym, ze chodi do skolky stretava sa s cudzimi virusmi a bakteriami, na ktore si organozmus vybuduje imunitu. Kym nema ine zdravotne problemy, treba dat organizmu sancu sa s nimi zoznamit a vybudovat voci nim imunitu. Takze bezna hygiena staci. Umyt ruky, prezliect do domaceho.

jazula
25. feb 2025

@bolarazjedna Neboj, buduje imunitu teraz 🙂. Moja je druhý rok v škôlke (chodila od 2r4m do malého kolektívu, teraz prvý rok štátna), plus som ju dala tento rok prvý krát zaočkovať proti chrípke a je to neporovnateľné s minulým rokom…zatiaľ mala 1x sopeľ a 1 deň teplotu, klop klop. Minulý rok šla z jedného sopľo-kašľa do druhého…

kavasmliekom
25. feb 2025

Ruky si umyvame, keď prídeme z vonku, sa prezliekame, jeme ovocie, zeleninu, v zime vit d, cely rok vit C. Žiadne spreje do nosa nedávam. Len keď su nachladené

andrejka1974
25. feb 2025

Jednoducho si umyje ruky a prezlečie sa moje deti mladšie boli odchované na zimnom štadióne , kde syn trénoval hokej takže majú imunitu skvelú choré nie sú vôbec a nikdy neužívali žiadne vitamíny

soraya25
25. feb 2025

Ja vyzlečiem rovno do pracky dávam, a hneď aj osprchujem vlasy opláchne .. veď ritkou sada aj na skolkarskx záchod atd

henka123123
25. feb 2025

Ja nerobim nic..ani sa neprezlieka...davam rybi olej a probiotika ale to davam kazdy den.ci je alebo nie je v skolke

fiafia
25. feb 2025

@soraya25 to vážne? Sprcha, vlasy hneď z príchodu?

euka210
25. feb 2025

Moji jedia aj vitaminy a... siedmak bol chory min.uz 3x od sept., tretiak nejmenej len 1x. Je to o imunite.

radkaradix
25. feb 2025

Len si umyje ruky. Chory byva tak normalne, asi raz az dvakrat rocne.

tortelinka
25. feb 2025

@bolarazjedna existuje, dokonca majú 13 a 10 rokov

oblecenie99
25. feb 2025

Vie, že si treba umyť ruky hneď po príchode domov. Dostáva mackov (multivitamin) a D z DM. Všetky ostatné veci sme už vylucili, od špeciálnych céčok po imunoglukany, potreboval si proste vytrénovať imunitu "na ostro". Neprezliekam ho, a to v Tom oblečení aj sedí v buse, pravda, na sebe má v zime zateplené nohavice navyše. Vyzlieka sa pred kúpeľom či sprchou, a potom si dáva čisté pyžamo.

bosorkabb
25. feb 2025

Nerobím nič. Teda umyť ruky je základ to nerátam. A chorý nebýva skoro vôbec. Raz ročne minulý rok, dcéra rovnako.

lesankavh
25. feb 2025

Konvičkujeme😀to je aj podľa nášho imunologa TOP vec 👍dieťa sa stretáva celý deň s baktériámi a vírusmi a usadzajú sa mu aj v nose.
Soľným roztokom sa dostane všetok bordel von z nosa,odporúčam 😀

ysseba
25. feb 2025

Ďakujem za informáciu.
Inak ja som bola doteraz v tom, že po príchode domov od hocikadiaľ si dieťa (aj dospelý) bežne umýva ruky a prezlečie si oblečenie za domáce. A nie že je to niečo waaw s čím sa treba pochváliť akoby si objavila teplú vodu.

autor
26. feb 2025

@lesankavh Ano? Preplachnes komplet nos? Ja som mu robila, ked bol mensi, ale infekcia sa prepukla viac. Mam povit, ako keby sa mu to dostalo nizsie, odvtedy nemam odvahu 😅🥲

lesankavh
26. feb 2025

Preplachujem 5 ročnej aj 3 ročnej,ráno keď vstanú aj poobede keď prídu zo škôlky .Normálne konvičkou ✌️

emma022
26. feb 2025

Autorka, aké probiotiká davaš?

autor
26. feb 2025

@emma022 probiofix imun striedam s biogaia

nikijezikova
26. feb 2025

Detom dávam sirup na imunitu Rinimun + ockovanie proti chripke
Staršia dcéra školáčka už má vybudovanú fajn imunitu syn je druhý rok v škôlke a prvýkrát som bola na ocrke na konci januara

emma022
26. feb 2025

Ďakujem, probiofix dávam tiež, aj c,d, imunoglukan, a neviem, čo ešte pridať. Mám 3 ročné dvojičky, prvý rok chodia do škôlky, ale viac sú doma ako tam. Najhoršie je, že sú choré na striedačku, jedna vyzdravie, druhá začne sopliť-kašlať, na palicu to je

natalka13
26. feb 2025

Kazdy sa doma prezlecie a umyje si ruky.
Ak nema pestru stravu treba dodat vitaminy aj dospelemu, inak uplne staci D.

okm221
3. mar 2025

Ahoj, ja dávam ráno pred nástupom imunoglukan +č a d. A pred odchodon z domu striekam panaviral... Pi príchode sterimar baby do nosa a umyť ruky.. Zatiaľ nám to zaberá.. (bývali často chori)