icon

Problém v škôlke

tajka1986
17. máj 2016

Maminky poradte prosim co robit. Dcerka mi druhy mesiac chodi do skolky. Zvlada to tazko a chodi na cely den. Problem je ten,ze ma soplik,bez kasla a teploty,u lekarky sme boli,dala jej Pamycon kvapky a povedala ze kludne do skolky moze ist,dokonca mi odmietla dat ocr,kedze ma dychanie ciste a iny problem okrem soplikov neni. Lenze...ucitelke v skolke sa dnes povrackala,nechcela nic jest a ucitelka usudila ze to preto ze je chora(ja si myslim ze to bolo skor od nervov ze musi byt v skolke kedze tam nerada chodi) A ucitelka mi dnes povedala,ze zajtra sa moze stat ze mi ju nevezme. Teraz neviem co mam robit. Ci sa vadit s ucitelkou,ci ist pre papier k dr. a ziadat razitko s podpisom ze je zdrava vhodna do kolektivu ci co...nechcem zo seba robit debila,doktorka jasne povedala ze problem nevidi a potvdenie sa dava az po 3dnoch nepritomnosti v skolke. Tak fakt neviem co robit. Doma malu len tak nehcem nechat kedze takyto stav sa moze opakovat castejsie a ja si nemozem dovolit kvoli"pocitu ucitelky"byt kazdy tyzden doma. Prosim poradte

adula12
19. máj 2016

@dai ta operácia u zhruba 4r je v plnej narkoze či ako? Koľko ste boli v nemocke? Bolelo ho niečo hneď potom? Ja ho nechcem tryznit chudacika.

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 a nie prestať nemôžem, lebo neviem z akého dôvodu mi ty stále dokola omieľaš, že chcem nakaziť tehotné a iné osoby! robíš zo mňa, neviem z akého dôvodu nezodpovednú osobu a matku.
prečo? pretože mám dvor a výbeh pre svoje deťi? pretože po 10tich metroch mám lúku, les, kone.......
prečo? fakt mi vysvetli.
pretože si na začiatku zle čítala a je ti to blbé priznať? fakt nechápem.
preto stále dookola keď to šplechneš sa zas a znova pýtam : aké? keď so žiadnymi moje dieťa nebolo v styku. lebo,to že je vonku, neznamená, že trčí v nákupnom centre či MHD.

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova ja len tvrdim ze nikto z nas netusi aky je druhy odolny..ja som nastvana ze som nevyhodila svagra..nlebo som pocuvla tu blbost ludi okolo seeba sak teploty nema..nic mu nie je..
a moje deti na are do dvoch dni desta noci boli na pristrojoch..preto ja uvazujem inac --.nepustam chore deti nikde ..dokonca sme neboli pozriet miminka v rodine..lebo zo skolky deti mohli mat nieco v sebe co este neprepuklo..a keby sa mimi nakazilo tak by som to nerozchodila......
ja som alergicka na podcenovanie infekcii
na are som, videla 14 rocneho po angine..v kome
mojej kolegyni zomrel syncek lekarka povedala ze lahka angina..isteze do 24 hodin ..meningitida..mal 6 rokov..na are mi povedali ..ze ani sami netusia co su toto za virusy momentalne..ze su velmi agresivne....preto ja tvrdim chore deti sedte doma..pretoze..aj ked je dieta polochore ma mensiu imunitu.-.a este sa na neho mozu nabalit dalsie hovadiny s kolektivu....a je mi jedno ci so mnou suhlasis stejne mam svoje skusenosti

dai
19. máj 2016

@adula12 cely zajrok trval asi 30 minut a malinky bol uspaty len tym rajskym plynom, nedostal narkozu... do nemocnice sme prisli na 8mu rano, asi o 10tej som si ho odniesla na salu ( predtym mu dali s vodickou nejake oblbovaky ) a okolo 10: 45 mi ho uz priniesli - bola som cely cas pri nom odkedy sa prebral - chvilku plakal ale inak v pohode - o 15tej v ten isty den sme yz boli doma... nemal ziadne komplikacie, 2 tyzdne nemohol do skolky ale ako pisem bol uplne v pohode...

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova ok si ty ale osoba, necitala som o konoch..neviem nezatajujem...

dusika11
19. máj 2016

@dai riesim a bojim sa ..a ani ti nehovorim ako som sa bala ked mi nonstop maly hovoril ze ho boli hlava..ja na neurologiu..potm ocne..a tak az orl..tam mu nic nenasli tak opat ina lekarka..a ta ze kde sme boli zmerala sluch..ze nepocuje dobre na jedno ucho..ja som si aj vsimla ze ked je na odrazadle tak proste nic..ide..no jak hluchy..normlane mi odlahlo..berieme lieky..a dake kvapky pomaha..v lete na leicenie
kazdopadne som rada ze sa mate lepsie..a ze vam to doapdlo dobre....
gramatiku aine blbosti u mna neries od kedy musim pisat zapisnice a ine blbosti tak vo volnom case som sa rozhodla pisat ako mi ruka narastla...priznavam

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 piaty krát sa mi už fakt nechce.....
prečo stále počuješ, len to čo chceš?
5ty krát:
pobyt dieťaťa vonku - NEROVNá SA POBYT V KOLEKTíVE

dobrú noc
prajem, menej zlých skúseností a možno jeden víkend niekde na chate na lazoch, kde pochopíš, čo chcem povedať.

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova mna na lazy nedostanes...ja to nemam rada...iba tak k moru do dobrej destinacie..co pri sucastnej situacii tak skoro nebude..som snob..no snobik...dobru noc

alaguema
20. máj 2016

@katarinamarkova pozri, mali sme obrovské šťastie na skvelú pediatričku. Dôverujem jej a ak mi takú informáciu poskytne, tak ja na ňu dám. Ty rob, ako chceš, ok? 🙂 Nie, u jej syna sa vírus neprebudil, ale zbytočne ti budem niečo vysvetľovať, keď ti evidentne nejde o to, aby si info prijala, ale aby si ju spochybnila. Myslíš si, že vieš lepšie, než ona - matka a lekárka, čo jej synovi bolo? Ako fakt...na to sa nedá povedať už nič 😎

alaguema
20. máj 2016

@sisaka no áno...asi bude problém v tvojej pamäti, ako sama priznávaš. A samozrejme, je to aj o rozdielnych skúsenostiach. Možno skutočne sú tie tvoje neporovnateľne lepšie v Kanade, ako na Slovensku. Moje sú veľmi podobné v rôznych krajinách.Preto som aj napísala, že ľudia sa v zásade veľmi nelíšia. Žili sme vo viacerých európskych krajinách. Možno tá kanadská mentalita je naozaj niečo úplne iné a naozaj vo veľkom kontraste k slovenskej mentalite a možno je aj tvoj prístup tam iný a logicky je teda aj iná odozva. Mohli by sme o tom polemizovať do večera, ale nechce sa mi 🙂 Ozvala som sa, lebo mi tvoj opis Slovenska, s ktorým súhlasia tvoji známi a rodina, prišiel veľmi negativistický. Plus naznačuješ, že tvoji virtuálni známi, ktorí to vidia inak, žijú asi na nejakom inom Slovensku, ktoré ani nie je reálne, skrátka že je to nejaká idealizácia patriotov. Na to spomínaš parky plné výkalov...stále nevieme, kde také parky na Slovensku sú. Keby tvoj opis čítal nejaký cudzinec, tak by sem pravdepodobne radšej ani nešiel. Takže neviem, kde vidíš nejaké prekrúcanie, veď si to po sebe prečítaj.

ajana1
20. máj 2016

@dusika11 a ty si aj pamatas ze za komancov chodili deti od 6 mesiacov do jasli a povinne. A ze ti skolsky lekari boli skor masiari a cela ludi ma este doteraz z nich traumu?

dai
20. máj 2016

@alaguema uz som nechcela pisat ale neda mi... preboha ved aj tu na mk je plno tem o tom ako psy znecistuju parky a mamicky sa nemozu hrat s detmi v pieskoviskach etc. ... ja netvrdim ze v inej krajine sa take nenajdu... ale teraz mi uz tie tvoje prispevky naozaj pridu uplne zidealizovane... hlavne ze v inych temach sa pomaly vkuse mamky stazuju na susedov, svokry, sestry, ine mamky, skoly, ucitelov, socialne zazemie etc. ... ja ked to tychto tem napisem ze to nie je az take zle tak som vzdy zbita pod zem ze tomu nerozumiem lebo zijem v Ba tak sa nemam co vyjadrovat... a teraz zrazu v tejto teme sa ideme bit do prs ake je tu vsetko super...
ved trosku objektivity - Slovensko je urcite krasna krajina a ja napr. by som sa nechcela vystahovat, kedze len tu sa citim doma, AAALe to predsa neznamena ze si tuto krajinu budem idealizovat... preco neprebrat zo zahranicia to pekne a nespravit si tuto krajinu lepsou? napr. my s muzom sa snazime momentalne zakladat urcite zaujmove komunity - vec ktora v mnohych krajinach super funguje - ludia s podobnymi zaujmami si pomahaju, posuvaju sa dopredu, nezavidia si etc. ... - opaet, netvrdim ze v nejakej mikrokomunite v hornej dolnej to nefunguje, fakt ale je ze vaecsina Slovakov toto v hlave nema - v prvom rade sa pozera na seba, potom na seba, a potom niekde vzadu je mozno spoluobcan... Vidis aj tu na konovi ze najskor sa v duchu modreho z neba ci ako sa to vola vo velkom pomaha a nasledne kolkokrat sa ta ista dobrosrdecna pomoc obrati proti cloveku ktory ju dostal - Lebo nastupi zavist, nedovera, otazky preco on a nie ja etc. ... zazila som tu uz nejake 3 spontanne zbierky ktore vytvorili akoze dobrosrdecne zienky a nakoniec tie iste zacali utocit na zenu ktora ich o to ani neprosila stylom co s tymi prachmi spravila, nech im predlozi ucty etc. ... proste nefunguje nam ta dobrocinnost este v hlavach - ja sama sa ucim, snazim sa stopovat to co ma naucili za komunizmu ( heslo kto nekradne okrada vlastnu rodinu fungovalo asi v kazdej rodine, ja som teraz nahliadla trosku do vnutra 1nej SR firmy a bola som zhrozena ze sa tu bez uplatku naozaj nepohne nic etc.... proste tych veci je milion ktore by sme sa mohli ucit... )
pride mi to stale chore vyhanat inych ludi len preto ze maju iny nazor na vec ako ja... teda ja ztejto stranky som asi takto sa vyjadrilo len voci petrovi - lebo tam uz mam podozrenie na poruchu nejaku... ale inak nech ma ktokolvek akykolvek nazor, akokolvek ma napadol, urazil etc. ... hallo? ved ma pravo na svoj nazor , to ze ja s nim nesuhlasim je moja vec, nic viac....
Osobne si tiez napr. myslim ze v Kanade funguje milion veci ktore su u nas len v plienkach, tak preco nepocuvat sisaku - mozno pride s nejakymi dobrymi napadmi...hm?

alaguema
20. máj 2016

@katarinamarkova ešte doplním - nikde nepíšem, že dieťa po kiahňach musí byť zavreté vo vnútri a ani sa nepohnúť. Kľudový režim je aj sedenie na slniečku, alebo malá nenáročná prechádzka po lese, čo sme aj robili. A napíšem ti aj prečo verím našej lekárke a nejak som si tú informáciu neoverovala, ani nijak inak neriešila. Lebo sme sa u nej stretli s neskutočným prístupom. Chodíme k nej málo, deti nebývajú choré, obvykle len prudko infekčné veci schytajú...ako napr. spomínané kiahne. Ale zakaždým, keď sme tam, pani doktorka hovorí s dieťaťom, pýta sa ako sa cíti, či nebol nejaký stres, či je všetko v poriadku, odporučí vhodnú stravu (s tým som sa ešte nestretla), prípade bylinky a suplementy, predpisuje veľmi málo liekov, len ak sú nevyhnutné, okrem klasickej medicíny vyštudovala tradičnú čínsku medicínu a miluje svoje povolanie a miluje deti, úplne to z nej sála. Preto ak mi niečo povie, tak viem, že to hovorí v najlepšom záujme mojich detí a nemám dôvod to spochybňovať.

dai
20. máj 2016

@alaguema myslim ze katarina zareagovala na tvoj prispevok len preto tak ako zareagovala lebo ma dost vyrazny podton v style ze ostatni to robia zle... Inak moja pediatricka je zena s cez 20rocnymi skusenostami, neustale sa vzdelavajuca, v spravani zvysnom presne taka ista ako ty popisujes ( malu 5rocnu mi napr. preockovala asi na 5ty krat ked sa uistila ze pomaly ani vratnik na nasej recepcii nie je chory... komunikacia s detmi je uplnou samozrejmostou, detto vie vela o homeopatikach, je otvorena komunikacii o ockovani, netlaci na pilu etc. ... ) - ale napr. mne toto odporucanie nedala - povedala mi ze deti mozu mat normalny rezim ked sa uz citia dobre...

sardinka335
20. máj 2016

@dai zaujmove komunity to je super napad, inak existuje to uz davno len ,,v ružovom,, v cirkvi. Tu v BA je x stredísk kde sa stretavaju rodiny, manž. pary a deti. Mamateyova, Miletička, Trnavka su take najväčšie v BA kde su komunity rodin a mládeže. Inak zbierky su tam uplne bezna vec na konkretnu potrebu pre niekoho z komunity.
Nazor nech ma sisaka aky chce, zatial prišla len s pindaním tak to si moze nechat, na to nikto nie je zvedavý na taky nazor na ktory ma pravo. Uz sa neposerte z tých práv fakt ...ach no ale my slovaci sme velmi negativisticky naladení, vykrikovat v krčme a za internetom vieme všetci ale urobit niečo konkretne hoci aj male a na pohlad ,,bezvyznamne,, to uz nie. Ved to ma urobit mesto, urad a neviem kto....no keby som čakala kym nam mestska čast dvojka pride vyčistit okolie tak to sa načakam. Nie raz som videla ako ludia upravuju svoje okolie, mnohí aj zbieraju tie hovna..(niektorí zial nie a to mam chut to ist zobrat hodit mu to do schranky) ...to nikto nepochváli, neocení, to si nikto nevšimne ked ludia zveladuju ...ale nadavat bude kazdy a vypalovat zobaky a špaky hadzat pod balkon...

alaguema
20. máj 2016

@dai tak v prvom rade, ja som nikoho nevyháňala zo stránok. Napísala som, že večne ufrflaní ľudia, ktorí tu nevidia nič dobré, by logicky mali hľadať niečo lepšie. Po ďalšie - ja si Slovensko naozaj neidealizujem, veď som tu nežila vyše 15 rokov, čo myslíš, prečo asi? Sú určite aj lepšie fungujúce krajiny, veď čo si budeme nahovárať. Ale toto, čo vy tu píšete o závistlivých a neprajných ľuďoch (nad rámec toho, čo je bežné inde vo svete), to som ja nikdy takto nevnímala. Ja osobne to pokladám za predsudok, ktorý ľudia veľmi radi šíria a podporujú vždy, keď sa im stane niečo zlé. Tak si aspoň pomyselne kopnú do celého národa. V moje rodine nikto nekradol ani za socíku, ani po ňom. Áno, poznala som takých, ktorí kradli. Poznám takých aj teraz - hovoríme im naša vláda. Ale registrujeme aj veľa korupčných afér v zahraničí. Áno, u nás sa toho viac ututle. Ale to je zas na inú diskusiu. Ako som písala vyššie, zažila som, že ma v zahraničí okradli. Že ma obťažoval chlap. Ale zažila som aj to, že ma niekde uprostred ničoho, na púšti v nejakej osade, zavolala rodina berberov domov na obed. Nikdy v živote som tých ľudí pred tým nevidela a zrazu som sedela u nich doma a jedla. Boli neskutoční. Raz mi úplne nezištne pomohol v dosť komplikovanej situácii úplne cudzí človek v Grécku.V Londýne sme stretli au pair, ktorú vyhodila nejaká šialená ženská na ulicu bez toho, aby ju zaujímalo, že to dievča nemá kam ísť, bez jedla, bez peňazí, proste mladý človek na ulici. Spala potom samozrejme u nás. Ľudia sú proste rôzni, dobrí, aj zlí všade na svete. Kauzy na MK veľmi nesledujem. Ale zapájala som sa už do rôznych zbierok aj na SK. Nepresvedčíš ma, že ľudia na Slovensku sú horší, než ľudia na západe. Mám dva roky po 40-tke, veľa vecí za sebou a v niektorých už úplne jasno 🙂

alaguema
20. máj 2016

@dai ani naša toto odporúčanie nedávala. Veď som o tom písala...kým sa to nestalo jej synovi. Vtedy sa tomu venovala do hĺbky, nejaké štúdie si pozháňala. Odvtedy to odporúčanie dáva. Dala som to sem len pre iné mamy. Kto chce, nech sa tým riadi, kto nie, nech sa tým neriadi. Naozaj na tom nemám žiadny záujem, ani na tom nejdem založiť politickú stranu 😀 Fakt nechápem, na čo to toľko riešiť.

dai
20. máj 2016

@sardinka335 ano, tie komunity su, ale presne ako pises - vaecsinou spadaju pod cirkvi a su ladene s tym charitativnym cielom... ja myslim skor aj zaujmove komunity kde charita je uz len taky bonus ( viem ze aj take su ale vaecsinou su tam napr. mamicky, alebo dochodcovia ... u nas mame teraz citatelsku komunitu a komunitu priatelov mesta - tam su architekti, ludia co chcu skraslovat mesto a tak... vtej citatelskej zase citame rozne knihy a potom ich diskutujeme - take pionierske kruzky kvazi🙂 ale clovek vela ludi z ineho prostredia stretne, problemy zrazu vidi z inych perspektiv a podobne...)
- tiez nemam rada ufrflanych ludi a krcmove riesenia... preto prave chcem menit veci a hladat riesenia... a aj sa inspirovat ak niekde je nieco funkcne...
@alaguema ja mam velmi skaredu skusenost z dediny kde som prezila detstvo - tam naozaj neviem ci existuje 1 normalny clovek ( urcite teda existuje ale asi ja nemam to stastie ho stretnut ) - proste to tam fakt fungovalo tym kradnutim, korupciou a heslom ked mne zdochne koza tak susedovi nech 2... a nic sa tam nejak nemeni... a potom naozaj tento kon ma velakrat utvrdzuje v tom ze napriek tomu ze ja uz v tej realite nezijem ( co casto v diskusiach dostavam pocitit ) tak ostatni ano...
inak suhlas ze ludia su aj taki aj taki... ja som skor pisala o spolocnosti ako takej - ze napr. ta miera korupcie u nas je nenormalna - moj muz pracuje casto s tymito analyzami a veeelmi zle je slovensko na tom - niekde na urovni africkych krajin , kauzy sa u nas neriesia, vymozitelnost prava viac menej ziadna etc. .... proste ako spolocnost nefungujeme ( ked uz to grecko uvadzame ako priklad - aj ked teda okrem tej srdecnosti maju greci vela inych nie prave pozitivnych vlastnosti :-/ v mnohom je ta krajina za nami... ALE ked s niecim nesuhlasia dokazu sa zato postavit ako krajina - je jedno ze sa to tyka len napr. 20% spolocnosti - bojuju vsetci... a toto mi strasne u nas chyba☹ ked sa to netyka mna tak tam je velky nezaujem az apatia... ( cest vynimkam... ) )

sardinka335
20. máj 2016

@dai pozri to nie je LEN o charite..je to stretavani sa, traveni spolu volneho času so spoločnými zaujmamy. Charita je tam samozrejmost. Mozeme aj knihy citat nie je to tematicky ladene to je pravda, tak ale vzdy lepšie taketo riešienia ,,zivota,, či uz tematikce ,,kruzky,, alebo stretnutia na platforme cirkvi ako krčmy a bez zaujmov takze fajn. Ja ,,poznám,, klub priatelov cestovania, patri tam jedna moja známa a je to fajn...pači sa mi to, treba podporit volnočasove aktivity a všetko rozumné čo ludi posuva, rozvíja len my osobne to skor preferujeme rodinne - teda nie je kazdy budeš zit ,svoje, kruzky a zaujmy - gro je rodina aj ked samozrejme neda sa držať muza na retazi to ani nie je ciel 🙂 moj muz je potapač takze ustupky su u nas samozrejme, podporujem ho, bez podpory sa to robit neda, ale zase on to vie aj ocenit. Len uz začal hovorit aj o kurzoch potapania pre decaky...no...tak mozno sa prekonam a pridam aj ja bude to zase ,,rodinne,, 😀 😀 😀

betunka39
20. máj 2016

ak ma iba sopliky, skus sa popytať na alergologiu,može to byť prechodna lergia na niečo čo teraz kvitne, alebo niečo ine. MOJA MALA MALA STALE SOPLIKY A V šKOLKETIEžUčITELKA STALE, žE JE CHORA. nAKONIEC NáM ALERGOLOGIčKA ZISTILA hit-HISTAMINOVU INTOLERANCIU, ODKEDY DRžI DIETU TAK NEMA SOPLIKY.

alaguema
20. máj 2016

@dai tak ale podľa jednej dediny predsa nemôžeš súdiť celý národ. A už vôbec nie podľa nejakého fóra. Toto tu je veľmi pokrivený odraz reality. To môže slúžiť len ako zábava, keď je menej práce na stole 🙂
Čo sa týka korupcie a celkovo politického povedomia, teda aj schopnosti sa zmobilizovať a bojovať za seba a svoju krajinu, tak v tomto smere sme na tom biedne, to úplne súhlasím. Najprv som chcela napísať, že je to ale téma sama o sebe, ale potom mi vlastne napadlo, že ono to možno aj úplne tesne súvisí s touto témou, ktorú tu rozoberáme. S tým negatívnym sebaobrazom nás slovákov. Ak sami seba pokladáme (alebo väčšina z vás to robí) za takých druhotriednych ľudí, ktorí sa iným nerovnajú v tom, ani v hentom a sú takí a onakí...tak aj tá morálka a motivácia je potom na bode mrazu. Ako sa má krajina zjednotiť, ak tu vládnu také nálady, ak sami seba hodnotíme ako podpriemer v porovnaní s inými? Veď my si za to vlastne ani sami nestojíme. A opäť - kde je nezáujem a apatia? Všade? Nie. My sme tu teraz v obci riešili jednu vec a zapojilo sa kopec ľudí, ktorí sa vôbec nemuseli, nič z toho nemali ani oni, ani obec. Ale urobili sme správnu vec. Nikto to ale nerobil s tým, že áále tak my sme takí nanič ľudia, tak ale spravíme to. Nie. Robili sme to preto, lebo sme si povedali, že toto treba urobiť, lebo nie sme neandertálci, ale kultivovaní ľudia.

ajana1
20. máj 2016

@sardinka335 to potapanie by si mala skusit 🙂 fakt je to nezabudnutelny zazitok a zvlast ak potapas v teplom mori plnom priserok 🙂

katarinamarkova
20. máj 2016

@alaguema ono vieš, je dosť neobjektívne podávať info za realitu a fakt - info, ktoré si niekde sprostredkovane od manžela počula, nejasné info, ktoré ti on nejasne podal a ty si ho prezentovala ešte nejasnejšie.
jediné čo si mi uviedla, bolo, že tvoj manžel počul od vašej doktorky, že jej syn mal na základe kiahňového vírusu problémy s nervami. preto som ti písala, že na základe týchto nejasných info hádam ako to asi je. to že ty si na základe týchto nejasných info robíš 100% diagnózu, ktorej hovoríš, nejaký problém s nervami lebo manžel to počul od doktorky, nekomentujem.

alaguema
20. máj 2016

@katarinamarkova vieš čo? Nechaj to už tak preboha. Nevieš naozaj kedy prestať? Niečo som počula od manžela? Si normálna? Tak mi to doma porozprával a riadili sme sa tým. Ty si urob ako len chceš. Dala som to sem preto, že niekto nad tým možno pouvažuje a možno sa niekto v budúcnosti vyhne problému a ty si tu teraz na tom dva dni leštíš ego??? Ako fakt nechápem niektoré osoby.

sardinka335
20. máj 2016

ale uz kašlite na to! Moj syn išiel po necelých 2tyzdnoch do školy s opadavajucimi chrastami, snad nebude vymeškavat a doma sa nudit a gemblit. Všetko zavisi od toho ako to prebieha, 2 prve dni po vysype mal teplotu no tak take decko ma byt doma a dajme tomu aj další den ked uz tu teplotu nema, moze mat oslabenu imunitu a byt unavene. Pár dni vylezat chorobu doma neni na škodu - nehovorim sediet doma mesiac ked decku nič neni. Zase 100% studeny odchov doma nepotrebujem....ze hybaj do školy nech sa deje čo sa deje.

katarinamarkova
20. máj 2016

@dai @alaguema
je super že máte rovnako ako ja, doktorku, ktorej veríte a dôverujete.

alaguema
20. máj 2016

@sardinka335 ale vieš čo...keby som tu niekomu dávala návody na život, ale napíšem jednoduchú skúsenosť našej pediatričky a odporúčanie, ktoré podala na jej základe a nájde sa nejaká dáma, ktorá to proste neznesie, že niekto to urobil inak ako ona a proste bude točiť do nepríčetna, lebo nepripojíš ani relevantnú štúdiu, ktorá by potvrdzovala tvoje slová, aby sa madam odborným okom na to pozrela 😀 Ako fakt žasnem, akí zaťatí sú niektorí ľudia. Veď netvrdím, že nevyhnutne musia byť komplikácie...aj som to napísala, aj pediatrička to tak povedala, že je to ojedinelé, preto sa o tom asi ani veľmi nevie. Len to materinské ego je niekedy také prerastené, že to nevie stráviť asi...

katarinamarkova
20. máj 2016

@alaguema moje ego je v poriadku 🙂
len nemám rada, keď ľudia spravia fakt a realitu z niečoho, čo spostredkovane a už vôbec nie jasne, ale len tak že možno asi takto nejako, niečo, ani neviem čo by to mohlo byť......ale počula som, tak je to tak.

sardinka335
20. máj 2016

@alaguema vieš čo neviem presne o ake odporučanie sa jedna - to mi nejako ušlo, nestiham sledovat všetky prispevky, ja osobne tiez dam na lekarku, verim jej. Ziadne lieky do nas mermomocou nepcha. Kazdopadne uznavam kludovy rezim, stači par dni, nech aj 2 dni nech si telo oddychne.

alaguema
20. máj 2016

@katarinamarkova Veci, ktoré sa dozvieš sprostredkovane už nie sú faktmi a realitou? Jedna perla za druhou. Myslím, že to môžme ukončiť, ok? Snáď si si už dokázala, čo si potrebovala. Dík.