Problémové dieťa v škôlke
Ahojky. Chcem sa spytat na vas nazor, pripadne radu. Dcera ma 4 roky, chodi do skolky. Tiez je tam jedno dievcatko 4,5 rocne, ktore robi neskutocne zle, nielen jej, vsetkym 22 detom v triede. Ine doma nemam, len Ema ma pokusala, udrela, postipala, ked sa spytam, kto ta uci plut, stipat, kopat a vyplazovat jazyk, co doma praktizuje na mne, tak uz viem, aku odpoved mozem cakat - Ema. Je to dieta, ktore ma len mamu, zije s nou, s prababkou, praprababkou, a nejakym ujcom, tam ine neni, len kur..., pi..., bitky, nadavky, alkohol a ona to tam vsetko pochyti, ved si to viete predstavit. Mamka s nou nejde na prechadzku, nehra sa s nou, len ju vypusti na dvor a ked robi zle, zderie ju jak hada. Nadava jej. Ona to potom robi aj v skolke. Bavila som sa o tom s ucitelkou, ona povedala, ze sa ju snazia drzat od deti dalej, ze ona jednoducho medzi ne vleti, urobi zle a ide prec. Hyperaktivita jak vysita. Som sa o tom bavila aj s jej mamou, ze sak boli aj u doktora, dal jej lieky, z ktorych bola agresivna. Viem, ze je to vo vychove, ale s tym ja nic nemozem spravit. Vcera napr.moju len tak pokusala. Chcela som poziadat o pomoc kuratelu, ale neviem, ci s tym nieco spravia. Ci urobia nejaku kontrolu a poziadaju o nariadenie dohladu. Uvazujem aj o tom, ze poziadam riaditela skoly, pod ktoru skolka patri, o jej vylucenie zo skolky, pretoze je nezvladnutelna a viem, ze ucitelky by to len uvitali. Preco musi trpiet 22 deti, kvoli jednej?
@betina1984 no pokial nezastupuje v ramci VPP starostu tak to je jedno 😝

vyhodit to dieta zo skolky, ani presun tvojho dietata inde nie je riesenie. To dievca potrebuje akutnu pomoc. TAkze treba tlacit najma na riaditela, ucitelky, socialny odbor a ostatnych, aby tomu dietatu pomohli. Ved je to len jedno dieta, nie skupina. Je jasne, ze jej spravanie je vysledkom absolutne zleho rodinneho prostredia a vychovy, o to viac potrebuje zazit aj nieco pozitivne, mozno keby sa jej ucitelky viac venovali, poradili sa s psychologom ako na nu atd. A ked zacne chodit do skoly? zae sa tam mozu znova stretnut...
Na druhej strane tvoje dieta tam dostava skolu zivota. Ja som nieco velmi podobne zazila na vlastnej kozi, bola som dlhodobo obetou agresivneho spravania (tiez) dievcata, viem to pochopit aj z tejto strany... ale to dievca dodnes strasne lutujem... (mna to aj celkom posilnilo, aj ked teda idealne si toto obdobie v skolke samozrejme predstavujem inak)