Problémy so začlenením 4,5-ročného syna v škôlke
Mamičky, prosím o vaše skúsenosti a rady. Môj 4,5 ročný syn chodí do škôlky druhý mesiac, pričom pred mesiacom sme menili škôlku. Učiteľky mi hovoria, že posledné týždne „vystrkuje rožky“ – akoby sa nevedel začleniť medzi deti. Keď sú deti v skupinách, on pobehuje od jedného k druhému, berie im hračky, alebo niečo zbúra. S mladšími deťmi sa vie hrať pokojne, ale so svojimi rovesníkmi to nejde.
Doma sa vie sústrediť na jednu aktivitu, rozprávame sa, hráme sa, chápe, keď mu niečo vysvetlím. Dokonca ho to už aj trápi, raz kvôli tomu aj plakal. Učiteľky vravia, že keď po ňom skríknu ( stop uz stacilo ) , na chvíľu sa upokojí, ale o pár minút robí to isté.
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Je to „len“ obdobie zvykania si v kolektíve alebo by som to mala riešiť aj s odborníkom (psychológ, špeciálny pedagóg)? Ako mu pomôcť, keď ja v škôlke nie som a chcem, aby tam chodil rád a mal kamarátov?
Ďakujem za každú radu. ❤️
Pani učiteľkám si hovorila o jeho problémoch? Alebo len čakáš kedy im prerastie cez hlavu?

@mama4444 už dávno si ho mala riešiť s odbornikmi. Prispievas pravidelne. problémy so synom riešiš pomaly od roka ak má pamäť neklame. Menili ste skolku- zrejme problém nenastal až teraz.