Problémy učiteliek s obliekaním deti v škôlke
Ahojte,
Stretli ste sa niekto s tym,ze by ucitelky mali problem s obliekanim najmensich deti cez zimu v skolke?dcerka teraz nastupuje do skolky a zostala som nemilo prekvapena,ked mi ostatne mamicky povedali,ze zbytocne budem chystat dcere veci na von do skrinky(oteplovacky alebo nohavice do dazda)lebo ich do toho neoblecu🤷♀️🤬!v triede nemozu byt deti len v pancuchach,vraj je to nehygienicke,chlapci musia mat bud sortky alebo daco ine na pancuchach,dievcata sukienky alebo saty.a ked idu von,tak si sortky davaju dole a ucitelky az vtedy pochopia ze im treba daco dat navrch 😯vraj oni nemaju cas striehnut kto co mal na sebe ked prisiel.cize ked dam dceru do triedy v leginach alebo teplakoch bez pancuch,tak ich tak aj vychystaju von🤦♀️ teraz som na pochybach,co jej tam obliekat aby neochorela..je to dedinska skolka,maju tu cudne zastarale zvyky ktore su pre mna nepochopitelne..
Stretli ste sa s takym niecim?ako obliekate vase 3r deti do skolky?
Dakujem
No ja neviem ale moja dcéra aj sama vie že si ma obliecť gate zo skrinky keď idu von. A aj keď prídem po ňu tak sama si ich hneď oblieka bez toho aby som jej niečo musela povedať 🤷🏼♀️
@thereisabear bohuzial nie.prihlasky sme podavali asi do vsetkych skolok v okoli,aj sukromnych,tento rok bol silny a bolo obrovske mnozstvo deti.sukromna,ktoru som mala vyhliadnutu a naj sa mi pozdavala a mala super recenzie,sa nam vsak v septembri vyjadrila ze vzali prioritne 3 rocne a ak sa behom roka uvolni miesto,tak sa ozvu.tam vsetko ficalo ako ma,deti mali predpisane na von gumenne nohavice a oteplovacky,toto im vzdy viselo v predsieni na vesiaku spolu s gumakmi..tu take cosi neexistuje ..
Ja chapem,ze ked je deti v triede vela,neda sa stihat..ale dohliadnut aby deti nesli von ked je -5C bez capice alebo riadne oblecene je snad zaklad.a to tu deti nechodia nejako luxusne vymodene,teplaky,leginy,mikiny.. tak mi nic ine nezostava len vydrzat,a kontrolovat ci chodi oblecena🤷♀️
Mam pre teba úžasné riešenie... Kúp jej kombinézu... Dokonca pri takých maličkých je to oveľa oveľa lepšie.. Len nech má zips medzi nohami, keby bol urgent.. A vlastne máš po problémoch 😉
U nás to tiež tak bolo. Ze nemôžu byť v pančuškach, ze je to "spodné prádlo". Ja som odmietla dávať decku kratasy navrch lebo ad 1 je s tým viac roboty, ad 2 vyzerá ako debil a ad3 ma na genitaliach 3 vrstvy (slipy pančuchy kratasy), čo je vo vyhriatej triede naozaj nezdravé. Povedzte to učiteľkam takto.
Vyriešila som to.tak, ze dávam ponožky a legíny aj synovi. Bud také pancuskoidne z jeej design alebo normálne Lindexove vzorované legíny. A na to keď d idú von tak si sám oblečie softshellky. Kd bol mensi pomohli mu.
Overal.je skvele riešenie.
je uplne normálne že v škôlke nemôžu deti pobehovať len v pančuchách, veď ani do obchodu či von ich neberieš len v pančuchách....na svoju otázku si si odpovedala sama - daj dieťaťu pančuchy a sukňu/šortky a keď pôjde von v skrinke má oteplovačky.....treba si uvedomiť že v škôlke je 20detí a 2 učiteľky, takže ich nemôžu obliekať pol hodinu lebo kým posledných oblečú, tí prví budú spotení a tak pôjdu von.....
Za daľšie, pokiaľ viem väčšina škôlok má na stránke napísané že dieťa sa má vedieť samo obliecť.......jasne že pomôžu, ale obliekať 20detí je nemysliteľné
Inak zaujímalo by ma či tvoje dieťa vie rozprávať, veď vie, že v srkinke má ešte jednu vrstvu.....
na vlastných očiach som videla, keď prišlo dievčatko len v pančuchách k stolu obedovať a bola predškoláčka... O to horšie. Tie pančuchy, keď sú na objemnejšom dieťati presvitajú... Naozaj je to ako keby boli v gaťkách. Treba aj to pochopiť... Pani učiteľky sa nemusia pozerať na deti v slipách a gaťkách.. Ani deti nemusia mať takýto pohľad.. Naozaj je to dôstojnešie s kraťasmi či sukničkou, netreba za tým hľadať cielené prehrievanie niekotej časti tela... A niekedy je potrebná aj foto dokumentácia...
nie, nie je to normalne. Ucitel ma zodpovednost za dieta pocas pobytu v skolke, ked rodicia zabezbepecia vhodne oblecenie na von, nie je dovod ho dietatu neobliect. Kazdy sudny clovek predsa musi vediet, ze ist von v zime v leginach alebo v teplakoch nie je normalne, zvlast to ma vediet ucitelka. Pokial ako rodic dietatu das veci na von do skrinky,t ak mu ich maju obliect. Zialbohu si u vas v skolke robia evidentne co chcu - uz len ten prikaz aby rodicia chodili o hodinu skor pre deti, napriek oficialnym otvaracim hodinam. To je nonsens - treba sa ale oficialne stazovat, nie tu na MK ale prislusnemu uradu.
Co sa tyka dietata - 2,5 rocne je malinke, no skuste si doma nacvicit obliekanie vonkajsieho oblecenia a hoci je dietatko male, skus pripominat ze aby si nezabudlo obliect vrchne nohavice ked pojdu von. Moje deti tiez nenosili vzdy len pancusky, ale casto tak ako aj ty pises - leginy a na to oteplovacky alebo nohavice na von. Nikdy sa mi nestalo, ze by ucitelky deti neobliekli. Hoci mi obe chodili do sukromnych MS, ale to predsa nie je o tom ci platim 400 eur za skolku za mesiac alebo 40.
@oktoberka tak to je brutal. Ja netvrdím, že si vymýšľaš, ale teda u nás ešte prosíkali, aby sme dali deti do škôlky, aby nemuseli zas zatvoriť.
@elizabet173 keď si ale vezmeš akú veľkosť majú 2.5 ročné deti, to je skorej zázrak nájsť otepľovačky ako kobinézu... Moja bola vždy väčšie dieťa a vtedy mohla mať - 110/116 alebo 98/110,veď to sú takí pidi lidi..
A ty čo si nesvojpravne decko? Reagujem NATO, že učiteľky vyzvedaju ktorí rodičia pracujú a či naozaj resp.aby si vyzdvihovali deti skôr atď atď ..lebo učiteľkám sa pracovať nechce.
Ak máš podozrenie na takéto správanie tak sa ohrad že prekračujú všetky medze. Dôrazne povedz kde je jej miesto a keď ich to nebaví nech idú pracovať do továrne. Jasne dá sa to povedať aj slušnejšie resp. napísať list riaditeľke rodičia že máte podozrenie za zneužívanie situácie ohľadom covidu atď. Čo to tolerujete? Raz by si uzemnila učiteľku ale aj iné mamy neboj nepýtali by sa ako klebetne babky ....ako chces chrániť svoje dieťa keď sama sami sa neviete v škôlke postaviť proti takýmto praktikám.
Učím v škôlke a predškolakov kontrolujem, či náhodou neostalo niečo v skrinke. Taktiež keď prídeme dnu, všetky skrinky zasa kontrolujem, či tam nehodili niečo mokré až sa im to vysuši, kým pôjdu domov. Malé deti pomáhajú obliekať u nás aj upratovačky.
A ešte nedávno na FB som zachytila diskusiu jedna mamka sa pýtala na jednu škôlku ako si spokojní rodičia, deti ....keď sa zdvihla vlna kritiky na učiteľky neboj nie je to ľahostajné ani riaditeľovi, určite sa to dostalo ku konkrétnym osobám. A keďže dedina je mala každý každého pozná a na Slovensku si vždy dáme záležať čo si o náš sused myslí aj dane učiteľky museli zmeniť správanie.
Naopak ak napr na FB danu škôlku personál chvália určite je to dobrý pocit pre dané učiteľky. Tak skúste aj takto keď nie ste spokojný miernu kritiku na škôlku aj je pravdaže oprávnená a pravdivá. Bez urážok a vulgarizmov , konštruktívne.
Až sa mi nechce veriť čo píšeš🙂mamičky o učiteľkach v toho narozpravaju.Ano deti nemajú behať v pancuskach .Čo píšeš za hlúposti, že učiteľky nemajú čas striehnuť kto v čom ráno prišiel veď otvorím skrinku Tomaska a vidím, že tam má oteplovacky.Normalne mali deti pančušky a na tom leginky chlapci, alebo tenké tepláky, alebo ponožky a tepláky a, keď sme išli von dostali softshelove nohavice, alebo oteplovacky..nikto nenúti, aby dievcatko malo šaty a sukne veď prečo nemôže mať tepláky?
Deti musia chodiť von denne za každého počasia občas, keď lialo sme neboli ani pod strieškou, ale boli v triede.
Nemysli si, že učiteľky nemajú inej roboty ako nechať naschval deti ochorieť tým pádom v 90% ochorie aj učiteľka🙂tieto emotívne výlevy nemám rada, ak to je tak u Vás, treba sa sťažovať a nie, že všetci o tom rozprávajú a všetci s radosťou tam daju dieťa, lebo nikam ho nezoberú.Mate riaditeľku, zriadovatela....neverím, že idú von deti v legínach.Jedno pozitívum si na tú škôlku nenapísala a hlavne také veci nehovor doma pred dieťaťom.
Toto naozaj zalezi od uciteliek. Mne raz volala ucitelka, ze ci moze zobrat syna von, lebo ma iba tenke teplaky a niektore deti maju uz oteplovacky. Potvrdila som jej, ze je to ok a podla mna je este teplo na oteplovacky. Takze u nas kontroluju, ci si dieta oblieklo veci zo skrinky.
U nas v škôlke to iste. Cim je starší je to lepšie lebo je šikovnejší. Mam dvoch chlapcov. Starší konci škôlku a mladsi nastúpi ďalší rok. V prvom ročníku sme mali tiež problém s ucitelkou. Raz mi vynadala ze som syna obliekla moc, ďalší krat slabo... Pytala som sa jej co mu mam obliecť aby bola spokojna... Lebo tiez problém co i len pomôcť obliecť deti lebo ved ony ich maju na starosti dve ucitelky 23 deti. Ale od toho su aby im pomohli a ci idu von o 5 min neskôr sa nic nestane. Pancuchy som zrusila, začala som davat spodarky a to uz nevadilo. Naucil sa ze ked idu von, ma si dat teplaky a na to oteplovaky. Minulú zimu to bola kombineza. Ono problém bol aj v tom, ze ked rano mal pančuchy a na to sme dali kratase, po príchode z vonka mu tie kratase nedali ani on a nebol zrazu problem. Ale vyriesila som to tak, ked nie je velka zima, dostane teplaky a potom si da len oteplovaky. A ked vonku uz mrzbe, ma spodarky, na to si da teplaky a oteplovaky uz sam. Neviem ake to bude s druhým synom, dufam ze problémy nebudu. Držím palce.
A este doplním. V prvom ročníku syn bol skoro stale chorý, nechápala som prečo. Ked som ponho isla boli vonku a doma sa vyzliekal sam. Raz som isla skor ponho nez odisli von a videla som ze mal pančuchy stiahnuté na bedrach, tielko vyhrnute pod pazuchami tricko ako tak... Išlo ma poraziť. Pýtala som sa ucitelky, prečo mu nepomôže ho zapravit, ved vidiet ze je rozgajdany a ona ze nema čas a nie je jej povinnost kazde jedno dieta kontrolovať a obliekať. Nechcela som aby ho obliekala ale aby mu pomohla zapravit tielko do pančúch, to zaberie 15 sekúnd. Synovi som to vysvetlila, trénovali sme doma kym bol chorý a uz to bolo potom lepsie. Ucitelka v druhom pol roku odisla, dostala výpoveď pretože vela rodičov sa na nu stazovalo. A to bola staršia pani, ktora si riesila len svoj make up a nechtiky. Druhá učiteľka mlada baba co som necakala, bola mila a starostliva ako ucitelky za mojho detstva.
@evelyn226 v 90% škôlok pomáha buď upratovačka, alebo niekto z kuchyne pri obliekaní.My sme mali o polku menej detí a bola to fuška deti mali často topánky, že ja som mala problém mu tam dať nohu nie to ešte sám.Nehovoriac o oteplovackach pretiahnuť nohy dole cez gumu a pod. .Deti sa vôbec nevedeli samé obliecť ani čapicu, lebo všetky česť výnimkám všetky obliekajú rodičia ak vo veku 4,5 r.
Ale nazakasat tričko na to sme si dávali pozor.A kým si obliekla 4 deti ostatné stali spotené v overaloch a čakali, takže treba deti čo najviac učiť samostatnosti.A to, čo píšeš chápem boli deti čo už pri 7 stupňoch chodili oblečené ako na lyžovačku pár x sa prebehli po dvore a boli tak spotené, že po príchode sme museli tričká sušiť.
U nás tiež pomáhala aj upratovačka s obliekanim, normálne som dávala malej bud len pančušky alebo tenké legíny a na vrch mala oteplovacky cez zimu alebo nejaké oteplene nohavice v skrinke!
Ale bežne aj chlapcom kamošky kupovali čierne leginky tenké a ponožky mal!
Ale u nás majú v triede tých maličkých detičiek max 12 a málokedy bolo aj tých detí reálne 12 v triede! Učiteľky max chceli, aby sa deti vedeli obuvat a s oblečením im vždy pomahali
A overal je podľa mňa pre dievča dosť neprakticky, keď sa jej bude chcieť cikat, tak kým ju z toho vyzlecu, bude dávno pocikana

A nemáte možnosť dať dcéru do inej škôlky? Bohvie čo tam ešte nefunguje a ani o tom neviete, pri takom prístupe učiteliek...