icon

Pustili by ste štyriročné dieťa na oslavu?

28. nov 2024

Ahojte, dcerku pozval spoluziak na oslavu narodenin, okrem nej tam bude cca 10 deti, rodicia toho spoluziaka pozvali len deti, bez rodicov. A mne sa to moc nepozdava, kto mi zaruci, ze ich budu strazit, ze sa nic nestane? Som podla vas moc uzkostliva? Ja deti nespustim z oci, aj ked niekde sme, stale ich jednym ockom strazim.
Dcerka sa uz tesi a ja neviem, co robit.
Rodicov toho spoluziaka poznam len trocha, porozpravame sa v skolke a tak, su fajn, ale to je vsetko.

simca06022011
28. nov 2024

@zic nie biele? mame bielu a tie pohlady ked stojime dcere pred skolou su na nezaplatenie :DDDD

ysseba
28. nov 2024

Ako ju strážiš v škôlke? Aký je v tom rozdiel okrem toho, že v škôlke je cca 20 detí a tu bude 10 (aj to isto niekto ochorie, takže ani toľko ich nebude) - a teda menej detí sa aj ľahšie ustráži. Nevidím dôvod prečo by som sa o dieťa mala báť...

simca06022011
28. nov 2024

Inak ja som robila dcere oslavu s kamoskami zo skoly, v 1triede, 6 ich bolo..a uz to bolo dost...a to su VELKE deti uz. Skoro som prisla o rozum a bola som rada, ze si nik krk nevykrutil :D Vooobec mi to nepride take v pohodicke.. to ked sa rozbesia male deti.. ved to je kamikaze

5violets
28. nov 2024

ano, pustila. Sama take oslavy robim a moje deti chodia. V tomto veku su tie deti este zlaticka. Natotalku sekaju dobrotu 😀 je to pre ne nieco nove, tesia sa na to a "boja sa", ak nieco vyparatia, ze nabuduce uz nepojdu. Taketo oslavy trvaju aj tak 2-3 hod. max.4. Deti zjedia tortu, nejake obcerstvenie a pojdu sa hrat do izby. Pre tie deti budu hracky oslavenca nieco nove a zaujimave. V tomto veku som deti len obcas kontrolovala, nebolo treba im ani robit program (mali zaujimavejsie veci v detskej izbe 😀). Najviac casu dospelemu zaberie dvihat telefony uzkostlivym rodicom, odpisovat im a posielat fotky 😅 A 10 deti v tomto veku je tiez v pohode. Horsie to je od tych cca 8rokov. tam sa deti uz delia medzi chlapcov a dievcata, skupinkuju, handrkuju sa, behaju, vrestia.Tu fakt vyberame, koho pozveme. A max.5 deti. Su to pekne spomienky pre vsetky deti- oslavencov aj navstevy

em4life
28. nov 2024

Mne sa stalo, že sa na oslavu dopozvali aj mamy synovych kamarátov a doniesli aj ich sestry. Bolo mi to divné, keďže ja si neviem predstaviť ísť so synom na oslavu.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@5violets presne. Ja som pozvala ako dieťa kamaratky a jedna robila hluposti.

pribinak
28. nov 2024

@tanyan to bola super reklama 🤣

kris_tin257
28. nov 2024

Syn má 5 rokov, doteraz všetky oslavy čo bol prítomný (3x) boli aj s rodičmi, ani raz sme deti nenechávali tam, vždy sme tam boli aj my.

danieli
28. nov 2024

Nepustila ak nepoznam dobre rodicov, v tomto veku sme na oslavy chodili s detmi, tie sa hrali a my pomahali rodicom oslavenca alebo len potichu sledovali, spoznali sme lepsie rodicov a deti, ale chapem, ze ani toto nemusi kazdemu vyhovovat, je to nakladnejsie, no my sme tam boli realne vsetci rodicia, ale nepustila by som, 4-rocne dieta nie je dost zrele, aby si vedelo zastat svoje potreby, nepredvida rizika a ja skutocne neverim inym rodicom pokial ich lepsie nespoznam a naviac ak oni dobre nepoznaju moje dieta, skolka je ina, ucitelka moje deti pozna a ja ju, viem, ze to bude v poriadku

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@kris_tin257 no ak.ma ten chlapcek 10 deti pozvanych a malli by tam.byt i rodicia, tak tam.bude 22 ludi.minimalne.. to by musela byt vila alebo v nejakom kulturaku..

laurita285
28. nov 2024

@thirstymonk vieš o tom, že peďák je s najväčšou pravdepodobnosťou tréner tvojho dieťaťa alebo strýko tvojho dieťaťa? Nie je to žiaden podivínko s mastnou hlavou, ktorý si honká v blízkosti detského hriska :D

kris_tin257
28. nov 2024

@terezkaarthuramax naposledy sme to mali v detskom kútiku v OC, deti boli v detskom kútiku a my rodičia vo vedľajšej miestnosti kde bolo občerstvenie, balóny a darčeky, deti tam bolo tak 8-10
Stále nejaké dieťa pribehlo že chce cikať chce piť alebo sa čosi stalo buchlo sa a podobne

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@thirstymonk zial ja som zazila na dedene u známych u ktorych sme pre rekonstrukciu v nasom byte byt museli, zle zaobchadzanie od jedneho z tych znamych. Chytal ma na tych miestach a povedal mi ze to chce so mnou robit!

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@laurita285 zial to musím potvrdit co pises.. ale nestrasme zbytocne autorku

beronsche
28. nov 2024

Mňa len prekvapuje, že mnohé prispievatelky nevidia rozdiel medzi škôlkou a súkromnou akciou.
Ako odhliadnuc od toho, či by ste dieťa pustili, či nie, ono to rozhodne nie je porovnateľná situácia.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

Autorka a kebyze sa s nimi niekde stretnes a spoznas ich lepšie? Lebo ak sa dcerakA teší.. ale je to tazke rozhodnutie to viem hoci nemam deti. Sama mam mamu ktora ma dost strazila.

ivanakal
28. nov 2024

V zahranici je toto uplne bezna vec. Ja by som pustila. Neviem ci osobne predstavit, naco by som tam bola aj ja, kedze ich osobne moc nepoznam. Deti nech sa zahraju same. Aj ked napr. len na chvilu, ale nemam s tym problem. A ked mala chce ist, nech ide.

anketkarka
28. nov 2024

Nepustila. Je to veľa detí a rodičov nepoznáš. 10 4ročných detí je veľká zodpovednosť. Rodičia si zrejme neuvedomujú túto zodpovednosť, preto si trúfnu na taký počet. Nepustila som ani staršie, keď som poznala rodičov ako ,,zodpovedne" pristupujú k svojim deťom. Odniesli sme len darček po oslave. Bezpečnosť môjho dieťaťa mi je prednejšia a viem slušne a diplomatický odmietnuť pozvanie.

betulinka1
28. nov 2024

My sme Nastatie letný a ak oslava max 5 deti a robili sme na dvore, protomnost jedneho rodica povinna, lebo bolo kupanie v bazene a teda vazne by som si taku zodpovednost nezobrala. Ale kamoska robi bezne, maju zimne dieta a mavaju vela deti. Pekne su tam aj s muzom a vacsinou zavola nejake dve kamosky maminy. Vymysli im nejake aktivity dopredu a nespúšťajú ich z oci. Kazdy rok povie nikdy viac a aj tak to spravi dalsi rok znova 🤣🤣🤣. Ved sa kludne porozpravaj s tou mamickou, ze co planuje a ci nepotrebuje pomoc. Ale myslim si, ze ked mas doma cudzie deti, davas pozor este viac.

viky7
28. nov 2024

moje dieťa by samé v tom veku nešlo.. a aj oslavy, na ktorých bola, boli s rodičmi.. ale teda počas škôlky, keď dcéra mala oslavu s kamarátmi, automaticky sme pozvali aj rodičov.. keď tak spätne uvažujem, brala som to vtedy tak nejako samozrejme...

hederamonstera
28. nov 2024

@belllinka nemusis zasa prehanat paneboze, to uz tu fakt clovek nemoze napisat svoj nazor??? Ty si pusti aj od roka, niekto iny to ma inak

earlgrey
28. nov 2024

Nepustila a nech si každý myslí čo chce...

jaass
28. nov 2024

Pusti ju a ty oddychuj 🙂 4 ročne deti sa vedia pekne zahrať a rodičia oslávenca určite budú davat pozor čiže sa neboj. Podľa mna majú oni stresy, že musia davat mega pozor 😅

dzescebuly
28. nov 2024

Nie,nepustila ani náhodou 🤷

belllinka
28. nov 2024

@hederamonstera iba ma zaujíma pohľad úzkostlivých matiek, že kedy je asi tak vhodný vek

malav
28. nov 2024

Porozpravaj sa s rodicmi oslavenca, ci im naplanovali nejake aktivity alebo nechaju, nech sa hraju sami, ci budu na nich len oni dvaja alebo bude este nejaky dospelak (babka, teta, ujo...) a podla toho sa zariad.
Ak budu mat planovane aspon dake aktivity a ak tam budu este ini dospeli, tak na tie dve hodinky by som pustila.

hederamonstera
28. nov 2024

@belllinka preco by som mala byt uzkostliva? Si normalna? Co ta na tom tak poburuje??

belllinka
28. nov 2024

@hederamonstera čo sa zavzdušňuješ? Kľud 🙂 Iba sa pýtam. Ale asi neodpovieš, že

dzescebuly
28. nov 2024

@hederamonstera keď napíšeš iný názor ako má prípadná väčšina na mk tak je to zlé 🤦zakladateľka témy sa normálne opýtala a niektoré mamky majú potrebu rýpať,nič si z toho nerob

hederamonstera
28. nov 2024

@belllinka ty tu urazas, sa spamataj