Pustili by ste štyriročné dieťa na oslavu?
Ahojte, dcerku pozval spoluziak na oslavu narodenin, okrem nej tam bude cca 10 deti, rodicia toho spoluziaka pozvali len deti, bez rodicov. A mne sa to moc nepozdava, kto mi zaruci, ze ich budu strazit, ze sa nic nestane? Som podla vas moc uzkostliva? Ja deti nespustim z oci, aj ked niekde sme, stale ich jednym ockom strazim.
Dcerka sa uz tesi a ja neviem, co robit.
Rodicov toho spoluziaka poznam len trocha, porozpravame sa v skolke a tak, su fajn, ale to je vsetko.
Nie, nepustila.
Ja by som nepustila. Pre mna 4 rocne je male dieta. Keby som nepoznala rodicov, co su zac, tak to uz vobec.
@belllinka nejde o úzkostlive matky. 4 ročne deti sú hlave, nezodpovedné, neschopné posúdiť zatiaľ v podstate žiadne následky svojho konania. Nehovoríme o školákoch, ale o 4rocnych deťoch. Tak sa tu nepustaj do matiek,ktore by v takom veku deti zatiaľ nikam nepustili. Autorke sa divím, ze sa vôbec toto pýta na fóre. 4rocne dieťa sa teší na všetko. Tymto sa ako matka neriadim, som za dieta zodpovedná.
vsetky tri moje deti v takom veku bezne chodili na oslavy. vedeli sme, kde sa oslava kona a takisto sme vzdy ucast potvrdili sms-kou / whattsApp spravou, cize mali na nas kontakt keby cosi. A zase vacsinou tam este rodicia mali na vypomoc napr. babku, tetu... nikdy sa nic nestalo, detom sme vysvetlili, ze maju pocuvat maminu oslavenca a ze ich prideme vyzdvihnut o tej a tej hodine.
A vies co? z poslednej oslavy bol syna vyzdvihnut manzel, dieta spokojne, vesele, rozjasene a kym sa manzel lucil a dakoval, syn zbadal za miestom oslavy bager a isiel si ho pozriet. to bola sekunda, manzel sa otocil a syna nikde, snad 10 min ho hladal po celom parkovisku, no nervyyy, uz hororove scenare v hlave. Takze vidis, na oslave ho ustriehli a manzel, co mal jedno dieta strazit, ho neustrazil. Syn dostal vychovnu prednasku a zaracha na dve najblizsie oslavy, kam ho pozvu, aby sa poucil.
Nie, nepustila by som. Ale ja vseobecne neuznavam tieto oslavy cudzich deti. A tiez nie som za oslavovanie kazdeho prdu.
Ked budu mat 15, no dobre, nech. Ale 4 , 6, 10 rocni? Naco???
@simca06022011 Biele iba v mestach. 😀
Nie nepustila, tak 6r už áno, ale 4r je ešte malé. Netreba porovnávať škôlku a oslavu.
@belllinka nepovažujem sa sice za úzkostlivu matku, ale podľa mňa tak 6-7r..
Aj keď pripúšťam, že sa neexistuje jedno všeobecne platné pravidlo, keďže je to individuálne a záleží najmä od konkrétnej situácie (kde to je, akí ľudia tam budú, atď.)
Ono to totiž nie je tak, že "určite budú dávať pozor", to je len predpoklad založený na tom, ako by sme sa zachovali my.
Poznám aj rodičov, ktorí by rozhodne pozor nedávali.
@belllinka ja sa za úzkostlivú matku nepovažujem, ale 4-ročné dieťa by som k cudzím ľuďom samé nepustila. Veď to nie sú kamoši, len sa pozdravia v škôlke, nepozná ich. Ty by si svoje 4-ročné dieťa dala hocikomu s kým sa zdravíš, hej? 😃 A nie, škôlka s učitelkami a nejaká súkromná akcia s rodičmi, ktorých nepoznám nie je pre mňa to isté. Ak som teda preto úzkostlivá, ok, dobre vedieť. 😃 Za mňa je ok vek 7-8 rokov - ak je dieťa zodpovedné.
@elanor Načo?? No asi to tým deťom urobí veľkú radosť, že môžu mať oslavu s kamarátmi, hlavne v tom veku 4-10 rokov. V 15-tich sa ti už na nejaké oslavy yvykašlú.
@lalala94 áno, si predstav, že dala, moje deti chodili na oslavy už v škôlke a rodičov som poznala iba zo šatne, ale deti sa kamarátili. A nikto tam nemal problém pustiť dieťa na oslavu.
@belllinka Pozri, to si ty, každý je iný ale nie je dôvod navážať sa do matiek, ktoré by svoje dieťa nepustili. Vyjadrila si svoj názor tak ako aj ostatné matky a keď už ty nechápeš, prečo by iné nepustili, tak nechápeš, zbytočne sa nad tým pohoršovať. A aj keby sme boli úzkostlivé matky, to je náš problém, ty nie si, výhoda pre teba.
Na detské oslavy sa pozývajú len deti. Máme ich dosť za sebou. Rodičia dieťa privezú a odchádzajú. Prídu keď im povedia.
A keďže bežne moje deti chodia tak jasné že by som pustila.
Aj moje mali oslavu a bolo cca 10 detí ktoré pozvali. Bola prítomná animatorka.
Ak poznam rodicov tak na hodinku dve ano..ale ozaj su to este malicke deti obdivujem rodicov ze sa na to dali. u nas tieto oslavy zacali az v prvom rocniku to uz sa da s detmi rozumne dohodnut co.mozu a co nie
áno, pustila by som a áno, z môjho pohľadu si prehnane úzkostlivá
Ku cudzím ľuďom, ktorých nepoznám, neviem ako žijú, kto sú - čo sú, by som dieťa nepustila.
@belllinka takym malym urobi radost aj kolac z cukrarne, ci obycajne ihrisko. Tam nepotrebujes umelo vymyslenu oslavu s dalsimi xy cudzimi detmi.
Aj tak je to robia, len preto, aby sa rodicia ukazali, ze nato maju, ale skor opacne, nemaju, tak zobru darceky pred decko od cudzich.
Na oslavach malych deti, si akurat len rodicia honia ega.
@glade22 toto je dobry pohlad na vec
Dcéra keď mala 5 rokov, tak chcela deti z triedy....tak som mala v dome 21 deti....a úplná pohoda.... samé sa prehrali... neskôr prišli rodičia....sedeli sme aj s rodičmi na terase.... všetkým sa páčilo.... poslední hostia odchádza o 22 hod.... doteraz sa na tú oslavu spomína
Určite by som nepustila svoje dieťa k niekomu cudziemu bez môjho dozoru rodiča...nie ste úzkostlivá ale práve naopak starostlivá....4- ročné maximálne v rodine ...
Musela by som tých rodičov poznať. A nie, že sa ráno pozdravíme v šatni. To neznamená, že ich poznám.
Vo Francuzku daju v pohode 2 operkam aj 10-12 deti na cele popoludnie alebo zavolaju deti a matka oslavenca si to ustrazi, nikto z toho nerobil problem. Deti spokojne, rodicia tiez.
Ked chce ist, tak nech ide, ak to zvladne. Moji v takom veku by nechceli bezomna ist do neznameho prostredia. Vacsi uz nemali problem.
Moja má 3,5r, neviem si predstaviť, že by som ju o pol roka mala pustiť samú na oslavu. Stále je to trdielko bez pudu sebazáchovy, nevie odhadnúť, čo už je nebezpečne vysoko na lezenie bez istenia a podobne. Skočí odhocikiaľ hocikam a rodičia oslávenca nemôžu mať tiež oči všade… Možno ak by som mala tichučké poslušné dieťa (ako som bola ja), ale mám malý tajfún 🤣.
Oslava alebo normálne deň v škôlke je niečo iné, tam sú učiteľky školené a preberajú za dieťa zodpovednosť.
Ak ich nepoznáš dobre, išla by som s nou a hotovo. Skus sa s nimi dohodnut

Asi pustila. Ale mat doma 10 kusov 4rocnych detí to su tí rodicia celkom psychicky zdatní :D