icon

Riaditeľka v škôlke - intrigánka

evulienkaevicka
29. jún 2022

Ahojte, budem vdacna za rady, chlapca mi prijali minuly rok do skolky o par mesiacov skor, za co som vdacna, cely rok bol uzasny, taky vztah s triednou aj druhou ucitelkou sme mali, ze sa mi ani nesnivalo o tolkom stasti, no triedna ma poprosila, ze riaditelka uz dlhsie rozbrojuje kolektiv, intriguje celkovo medzi nimi, no vyslovene nasu triednu nici...ci jej nepomozeme podporit mailami, aby mohla mat tuto triedu aj dalej, (ci nenapiseme riaditelke chvaly atd na triednu), fakt uzasna ucitelka, co ich vsetko naucila, autorita, laskava, no sen...A vcera mi volala triedna, ze jej zobrala buduci rok ta intriganka triedu, dala jej starsich a nasich vypiplanych prvacikov si berie ona, strasne som smutna, pytam sa, ci sa da aj nieco s tym urobit, podotykam riaditelka ako pedagog cele zle, ukricana, bez citu, pocut ju aj k nam domov ako krici na deti..Nasa triedna place, miluje svojich prvakov, my tiez...Nechat to tak? ci? asi dat maleho do inej skolke nie je velmi realne, kedze su plnky ....

Strana
z2
evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@anjelicek26 ano, mas pravdu...necham tak.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@evulienkaevicka no som zmanipulovana, mas pravdu. Riaditelku ako pedagoga som pocula kricat aj ja vela x...a moj syn nemal praveze este so ziadnou problem, aj je oblubeny, aj on miluje vsetky..

janetinka27
29. jún 2022

@evulienkaevicka no trosku sa to mozno pokazilo tymi extra chvalami. mozno keby rodicia nerobili nic, riaditelka by ju tam nechala. prilis tlacit na veci nie je dobre, najma ak ma riaditelka jesitnejsiu povahu

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@janetinka27 to bola chyba sakra...vlastne sme to my rodicia pokazili...:(

janetinka27
29. jún 2022

@evulienkaevicka mozno to tak nebolo, ktovie, mozno by ju prehodila aj tak.

pribinak
29. jún 2022

@evulienkaevicka môj syn mal v malkacskej triede učiteľku, úplne slniečko, deti ju milovali. Ucitelka taka ktorá brala svoju prácu ako poslanie a mala naozaj krásny vzťah k deťom

Potom ju syn dostal aj v predškolskej triede a čo ti poviem ? Pani učiteľku sme počuli kričať až von
Inak sa správajú maličké deti a inak predskolaci, to je niekedy rozdiel aj 4 roky. Tie deti už majú nacvičené svoje ťahy, už sa im rysujú osobnosti, začína sa v plnej krase u niektorých prejavovať to čo deti vidia a zažívajú doma a samozrejme už idu na povrch u niektorých deti aj nejaké diagnózy

Praca s maličkými a veľkými je veľmi rozdielna a preto sa robí aj cirkulácia učiteliek, Aby učiteľky nevyhoreli

Toto čo predviedla pani ucitelka je vysoko neprofesionálne

Ak necháš syna v tejto MS, daj si pozor aby si svoje negatívne názory na pani učiteľku nepriniesla aj na syna a nepokazila mu vzťah ktorý ešte ani nemal šancu si s ňou vytvorit

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@pribinak myslis s riaditelkou? oki, mas pravdu, kedze je ale info tajna, nema sa ju syn ako dozvediet...

janickacrazy
29. jún 2022

@evulienkaevicka no netráp sa tým, uvidíš ako bude. my sme toto riešili na ZŠ, lebo po prvom ročníku nám chceli zobrať učiteľku a dať ju do inej triedy, tak sme sa spojili rodičia a písali sme petíciu riaditeľke a bojovali sme ako levy, aby nám ju nechala. Našťastie sa nechala nahovoriť, takisto další rok bol znovu boj, nakoniec ju mali až do 4.ročníka. Ona bola výnimočne dobrá a deti ju zboznovali.

pribinak
29. jún 2022

@evulienkaevicka áno s riaditeľkou

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@pribinak ano, dakujem velmi, pomohli ste mi 🙂

ddaassuullaa
29. jún 2022

Nehladaj chybu v riaditelke, ani v sebe, vo vas rodicoch. Ako na to pozeram a citam, pokazila to ucitelka na celej ciare. Mne pride velmi velmi ulisna, podlizovacna a hlavne manipulatorka. Jej ulohou nie je robit personalnu politiku v skolke, vas do toho absolutne nemala zatahovat, to je tabu a fidli. Vy zo seba robite truhlikov a pisete mailiky riaditelke. Osobna skusenost s takymito ludmi, su najhorsi. Do oci usmevy a vtieranie a za chrbtom kudla do chrbta. Kocky tu uz napisali vsetko - jej pracou je byt profesionalka vo svojej praci, cize s detmi pracovat (podla skolskeho vzdelavacieho programu schvaleneho ministerstvom skolstva, cize tie kreativne prace nie su nic v ramci nadprace). To je vsade, a kde nie, niekde je chyba. Pozri sa na to tak, ze kazdy sa v zivote uci, aj ty. A mozno v skole sa najde rovnaka manipulatorka ucitelka a uz si udrzis nalezity odstup. A ak mas problem s riaditelkou, obrat sa s doverou na miestny.urad, odbor skolstva. Ale.naozajstny problem, nie ten, ktory zasiala spominana pani ucitelka.
Obavam sa dna, ked rodicia zacnu diktovat skolkam, skolam, ako bude vyzerat organizacia vo vychovnych zariadeniach. To nie je predavacka v obchode, ani tovar. Dokonca ani v sukromnom.zariadeni som si nevsimla, ze by rodicia zasahovali riaditelke do procesu takymto intriganskym.stylom

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@janickacrazy takze mi rozumies, moje obavy o dieta, ktore prezilo svoj prvy rok v skolke, kde nemal ziadny doteraz problem, ani plac, ze nejde..

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@ddaassuullaa juj, krasne si to napisala, ale my sme neriesili okrem mailov a pochvaly nic, naozaj ani nic negativne na nikoho, takze sa nicitim uplne ako blbec...

ddaassuullaa
29. jún 2022

@evulienkaevicka necit sa, nemas preco. Ako tu uz baby pisali, neprenes svoj strach z riaditelky ako ucitelky na dieta, aby necakal nieco zle. Deti su adaptabilne, zase budu mat o rok viac, s povodnou ucitelkou sa stretavat budu aj nadalej, mozu sa s nou pomojkat😉 cize nejdu do cudzieho. Nech sa nenaplnia obavy🍀😉

pribinak
29. jún 2022

@evulienkaevicka pozri, pozitívna spätná väzba, ktorú ste na pani učiteľku napísali je úplne ok. Nemyslím si, že ste niečo pokazili

Ale myslím si, že by ju vymenila tak či tak. Proste cirkulácia je úplne bežná vec v MS. A je aj nutná.

Ak by mali 3-4 roky tu istú učiteľku, o to ťažšie by di mnohe deti zvykali na novú učiteľku v škole a jej prácu/, komunikáciu

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@pribinak ano, nevedela som to...a teraz som uz ovela kludnejsia, mozno to aj bude od cele.

aspinka
29. jún 2022

V prvom rade nemám dobrý pocit ani z vasej oblubenej triednej ucitelky. Je to neprofesionalne, aby zatahovala rodicov do ich interných zalezitosti a este ociernovala svojho nadriadeneho. Ona by sa mala podriadit rozhodnutiu riaditelky a nerobit este rozbroje nielen v kolektive, ale aj s rodicmi. Ja som tiez ucitelka mam deti, ktore si vediem od 3 rokov mam ich druhym rokom i ked rodicia kazdy rok lobuju, aby nam zostali vzdy diplomaticky poviem, ze by som bola stastna keby som si ich odviedla az do skoly, ale rozhodnutie je na pani riaditelke. A ak vam riaditelke ako vasa buduca ucitelka nesedi nemajte predsudky este ste ju nezazili a dali ste len na reci. A chcem vas upozornit, ze vas caka v buducnosti mnozstvo ucitelov na zakladnej skole a vsetkym rodicom nevyhovies a posielat maily, alebo sa stazovat a vymahat si svoje tiez nie je riesenie. Moja rada nemopntujte sa do toho a berte to tak ako bude... aj deti si musia zyvkat na roznych ludi, rozne zmeny a vacsinou tie deti, ktorym rodicia zametaju cesticky su aj tak vzdy nespokojne zo vsetkym a cakaju co im rodicia vybavia 😉

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@aspinka ano, dakujem necham to tak a presne nepatrim a ni nechcem patrit k rodicom, co detom dlazdia cesticky...to ved sa ani nikde nespomina 🙂

dominika7990
29. jún 2022

@evulienkaevicka prídeš mi viac citovo naviazaná na tu učiteľku než tvoj syn 🙈 nechápem čo riešiš nepreživaj to tak. Keď ako píšeš tvoj syn s riaditeľkou problém nemá prečo ho ty tam hľadáš? Ešte ju ani nevyskúšal a už obviňuješ riaditeľku z intrigárstva. Ze na niekoho kricala? Neviem veď keď dieťa zle robí nech nakriči. Veď tam je 20 deti pomaly a nech si každé robí čo chce a neposlucha tak si to môže rovno hodiť 😂 a súhlasím s názorom hore. To že vás triedna zaťahuje do interných veci škôlky mi príde cez čiaru.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@dominika7990 keby si citala pozorne, nie ja ju z toho obvinujem, je tym znama...ale dakujem aj za Tvoj nazor 🙂

alja20
29. jún 2022

@evulienkaevicka uff no neviem toto je vrcholne neprofesionálne ani vo sne by ma nenapadlo take nieco riesit s rodicmi deti kt.by som mala zverene ako ucitelka...pracovne vztahy medzi nimi nepatria do usi rodicov je to interna zalezitost

saraxyz
29. jún 2022

@evulienkaevicka led pisrs, ze nema tvoj syn s nikým problém, ma ho s riaditelkou?

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@saraxyz nie, vobec...len tiez pisem, ze som ju videla, ako krici vkuse na decka plus pocula od mamiciek aka je atd.

saraxyz
29. jún 2022

@evulienkaevicka ak ho on nema a ma rad vsetky ucitelky, tak ty neries ucitelku. Ako baby vyššie pisali, zmanipulovala ťa. Tvoj syn je a bude v pohode (si myslím) s hocikym. A pohlad na riaditelku mas odkedy? Kedy si to zacala vnimat, ze je ukricana a pod. Lebo aj mne sa stavalo, ze mi niekto povedal nieco na druhu osobu a ja som ten nazor prijala za svoj. Az casom som sa naucila robit zavery az ked ja zazijem aky je daný človek. Koľkokrát mi dcera otvarala oci, ked zo xantipy sa vyklula milá pani. Skus pozrieť na riaditelku ocami Tvojho synčeka. Mozno niečo iné uvidíš 😉

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@saraxyz aj on mi povedal, ze krici, pocula som ju par x, plus klebety mamicky a ona ucitelka...ta mi vcera popvedala, ze deticky lutuje..

saraxyz
29. jún 2022

@evulienkaevicka krici. A aj sa jej bojí?

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@saraxyz to nepovedal, asi nie.

evica17
29. jún 2022

@evulienkaevicka no u nás na ZŠ, je učiteľka,ktorá je všeobecne známa že je prísna,rodičia ju nemajú radi,nechcú by učila ich deti. Deti neviem ako sú na Tom. Ale pravda je že naučí a aj čo poznám jej vlastné deti,sú úžasné vychované a to isté sa snaží vstupovať aj deťom čo učí.

slavomira236
15. júl 2022

@evulienkaevicka u nás sú celé 4roky tie isté učiteľky no niekedy sa stane že napr ide na materskú príde nejaká iná...syn mal 4roky tie isté dcérka trafila triedu kde sa menia učiteľky aj cez rok z rôznych dôvodov už ich mala 7dem za 3 roky na všetky si zvykla no je to o ničom syn ovládal všeličo možné tie učiteľky sa im venovali poznali ich dobre dcérka je to po ničom a do toho korona až tento rok dostali v januári super učiteľku ktorá tam dúfam bude aj v septembri

slovakboy
1. okt 2022

@evulienkaevicka verím ti, že riaditeľka taká je. Veľa riaditeliek škôl aj škôlok nevedia narábať s frčkou, ktorú dostali a keďže často nemajú prirodzenú autoritu ani nevedia stmeľovat kolektív, nevedia sa vysporiadať s kritikou, tak zneužívajú moc. Najhoršie je to na dedinách. Vzťahy ako na Farme.

Strana
z2