Riešenie oblečenia v škôlke počas daždivého počasia
Ahojte maminky, zatiaľ nemáme škôlkara ale čaká nás to. Zamýšlam sa nad jednou vecou, či viete skúsené, čo už deti v škôlke mate poradiť. Na jeseň a jar býva mokro, my chodíme von stále a prakticky celé toto obdobie má syn na sebe softshellové nohavice alebo tie nohavice do dažďa. Nič iné. Vždy sa vonku trochu zamokrí alebo zašpiní od blata. Dnu nosí tepláky alebo pančušky. Ako sa to rieši v škôlke? Cez zimu chápem, asi dám pančušky dnu a na to si navlečú softshellove nohavice keď pôjdu von. Čo však pri počasí kedy je moc teplo na pančuchy pod softshellovymi nohavicami? Dovolia sa deťom prezliecť z tepláčkov do softshelloviek? U nás vidím deti zo škôlky vonku v tomto počasí v teplákoch, ale čo potom vonku robia? Nie sú celé mokré, keď je mokrá tráva a blato?
@anonym_autor normalne ich v skolke prezliekaju. Vsetky deti maju tasku s vecami na von zavesenu pri menovke a to im ucitelky oblecu.
Do skolky ide v teplakoch, v skrinke ma take tenke sustaky, ktore si moze dat na tie teplaky, plus vzdy rano prinesieme navyse gumaky, ak ma byt mokro. Ono aj ked sa zamokria, tak maju mat nahradne oblecenie v skrinke
@anonym_autor moje dieťa nosí mikk line termo súpravu celú jeseň/ začiatok jari. Občas aj v zime, keď je teplo. Pod tým má tenké legíny (Nie je vždy čas na to, aby sa dieťa prezliekanie z teplakov do iných nohavíc). Pogumované oblečenie má syn nezateplené.
Môj ďalší horkokrvný syn nikdy nemal problém s tenkými legínami + termo nohavice. Na vrch tela však nenosil už mikinu, dal si zvyčajne len tričko a bundu.
Takže nerobila by som si z tohto moc vrásky, deti tam majú zvyčajne len legíny/pančuchy v triede.
@anonym_autor Das rozne variacie oblecenia do skrinky, u nas v skolke pani ucitelky proaktivne to oblecenie podla pocasia a potreby v ramci dna menia. Mame tam vsetko od sofshelliek po prsi plaste, gumaky a pod. 🙂
Ďakujem baby, určite sa ich spýtam pani učiteliek ako to funguje, len už nakupujem veci, ktoré vydržia aj do škôlky, tak ma zaujímalo, čo je najpraktickejšie.
A ešte otázka, s akými pančuchami ste spokojné? Ktoré sa nezošúchajú rýchlo na kolienkach?
V nasej skolke ucitelka preferuje aby mali teplaky, pancuchy v tom sa nehraju..maju normalne teplaky a ked idu von na vrch nieco.
@anonym_autor ak je teplejšie tak dávame tenké teplacky/legíny a do skrinky letné tenké softshellky. Keď chladnejšie, dávame zateplené
Ďakujem baby, určite sa ich spýtam pani učiteliek ako to funguje, len už nakupujem veci, ktoré vydržia aj do škôlky, tak ma zaujímalo, čo je najpraktickejšie.
A ešte otázka, s akými pančuchami ste spokojné? Ktoré sa nezošúchajú rýchlo na kolienkach?
@anonym_autor V pancuchach sa nehra, to je spodne pradlo. Maju teplaky. Ked idu von natiahnu si softshelove nohavice
To ste ma prekvapili s tými pančuchami, ja kupujem také hrube z tchiba, aj také legínové, ale stale su to pančuchy a prišlo mi to ako uplne super vec do škôlky, že na to šikovno v chladnom počasí navlečie softshellove nohavice. Na teplaky softshellove nohavice nenatiahne, príde mi to taký zbytočný krok navyše.
To je naozaj takéto niečo považované za spodné prádlo a nesmú to deti mať?
https://www.tchibo.sk/products/191064925219/det...
To ste ma prekvapili s tými pančuchami, ja kupujem také hrube z tchiba, aj také legínové, ale stale su to pančuchy a prišlo mi to ako uplne super vec do škôlky, že na to šikovno v chladnom počasí navlečie softshellove nohavice. Na teplaky softshellove nohavice nenatiahne, príde mi to taký zbytočný krok navyše.
@anonym_autor To sa spýtaj vo svojej škôlke či môžu alebo nemôžu mat pancusky .. v niektorých škôlkach to naozaj prekáža , inde vôbec . U nás to dokonca prízvukovali že kľudne nech deťom nechajú pohodlne pancusky v triede a von sa niečo natiahne
Akurát u nás minule riaditeľka hovorila jednej mamičke o pančuchách v ktorých dieťa nechavala v triede. Vraj to nie je moc vhodné len pančuchy. Dievčatám na to aspoň sukňa a chlapcom kraťasy. Predsa nie sú len v triede. Chodia aj do jedálne cez chodbu.
Nas ma Matschhosen, alebo Matschanzug, pod tym ma normal nohavice/ termoleginy a zateplene gumaky. Mokre to bolo len ked sa vyvalal 15 minut v hlbokej kaluzi. V skolke to nosia tiez len takto. Zatial problem nebol. Tieto veci maju predpisane doniest a maju ich stale tam
@anonym_autor To sa spýtaj vo svojej škôlke či môžu alebo nemôžu mat pancusky .. v niektorých škôlkach to naozaj prekáža , inde vôbec . U nás to dokonca prízvukovali že kľudne nech deťom nechajú pohodlne pancusky v triede a von sa niečo natiahne
@domka222 ja len stále nevidím rozdiel medzi legínami pre chlapcov a tými hrubými legínovými pančuchami z tchiba, na ktoré som dala link. Že čo robi jedny vhodnými a druhé nevyhodnými. Veď leginy su ešte tenšie, tie mi syn za chvilku zoderie na kolenách. Ja nemyslím tenučké pančuchy aj cez chodidlá, ale takéto legínové hrubé na ktoré šikovno navlečie sofshellove nohavice na von.
@sisa0818 áno, určite sa spýtam. Dobre že som sa tu vás opýtala, vôbec mi nenapadlo, že by niečo takéto mohlo byť nevhodné.
A takéto niečo baby vhodné je? https://www.nextdirect.com/sk/sk/style/su147315...
@domka222 ja len stále nevidím rozdiel medzi legínami pre chlapcov a tými hrubými legínovými pančuchami z tchiba, na ktoré som dala link. Že čo robi jedny vhodnými a druhé nevyhodnými. Veď leginy su ešte tenšie, tie mi syn za chvilku zoderie na kolenách. Ja nemyslím tenučké pančuchy aj cez chodidlá, ale takéto legínové hrubé na ktoré šikovno navlečie sofshellove nohavice na von.
@sisa0818 áno, určite sa spýtam. Dobre že som sa tu vás opýtala, vôbec mi nenapadlo, že by niečo takéto mohlo byť nevhodné.
A takéto niečo baby vhodné je? https://www.nextdirect.com/sk/sk/style/su147315...
@anonym_autor v hrubých pančuchách/leginach bude dieťaťu teplo v triede, väčšinou tam majú fakt teplo. Skôr by som volila tenké legíny a ak pančuchy, tak si na ne môže dať kraťasy. Môj nosí tenké legíny z tchiba a vrchnú vrstvu obmieňame podľa počasia. Buď tenké alebo zateplené softshelky.
@anonym_autor v hrubých pančuchách/leginach bude dieťaťu teplo v triede, väčšinou tam majú fakt teplo. Skôr by som volila tenké legíny a ak pančuchy, tak si na ne môže dať kraťasy. Môj nosí tenké legíny z tchiba a vrchnú vrstvu obmieňame podľa počasia. Buď tenké alebo zateplené softshelky.
@merrysa a nezoderie ti ich? Ja čo som kupovala rôzne značky tak vydržali maximalne mesiac, hneď diery na kolenách.preto som začala kupovať tieto hrube pančuchové leginy. Doma mu v tom teplo nebýva a nezoderie ich tak ľahko.
@merrysa a nezoderie ti ich? Ja čo som kupovala rôzne značky tak vydržali maximalne mesiac, hneď diery na kolenách.preto som začala kupovať tieto hrube pančuchové leginy. Doma mu v tom teplo nebýva a nezoderie ich tak ľahko.
@anonym_autor nezodral vôbec žiadne zatiaľ 🙂
Je teda nevidím rozdiel medzi legínami a pančuškami pre chlapcov. Dávala som klasické hrubé Tatrasvity a nikomu to nevadilo.
Moj ma v skrinke softshelky a ucitelka mu ich dava ked idu von..dnu ma klasicke lindex leginy alebo teplaky...a na zimu ked je sneh namiesto softshelovych davam take oteplovackove gate zateplene..tak zas to mu dava..moji nenosia pancuchy
@anonym_autor u nás to nikdy nikto neriešil, čo som obliekla, to mali, kľudne aj také tenké legínky do vnútra, na to už potom len gate na von. A samozrejme, že im dovolia sa prezliecť.
@anonym_autor v škôlke je to zväčša dosť prekurene, takže v takýchto teplých legínach sa tam uvari
@anonym_autor tieto som dávala , keď sme išli na svah a dcéra bola mladšia a nehýbala sa toľko. Na to som dala oteplovaky
Toto by som dovnútra určite nedávala, veď sa v tom uvarí. Sú to extrémne teplé legíny
Tenke nezateplene sofshellky, ja preferujem bez napletu dole (lahsie navlecu, vyzlecu), maju unuo, lahko natiahne na leginy. Pančuchy nenosia, obidvaja v prechodnom období maju leginy, tensie alebo zateplene a na to navlecu softshellky
A ked je chladnejšie tiez mikk line termo gate, lebo flisove softshellky sa pomalsie obliekali
Dávam synovi legíny z lindex alebo sinsay také neutrálne farby a na to sa úplne v pohode natiahnu softshellky. Zatiaľ nezateplené, keď sa ochladí viacej tak oblečiem podšité fleecom. Mám aj tenšie aj hrubšie legíny podľa teploty, ale v škôlke je dosť teplo, hrubšie som mu dávala zatiaľ len párkrát, keď boli dni kým sa ešte nekúrilo a mali “chladnejšie”
@anonym_autor na teplaky navliect softshelky
Dakujem za rady. Skúsim tie legíny. Na teplaky mu softshellove nenavlečiem, skúšala som, ešte sa mu aj pri obliekani vyhŕňajú a irituje ho to. Musela by som asi kupit úplne široké.
@anonym_autor moj syn nosil normalne pancuchy u nas to nebol problem
Tiez som tu citala ze spodne pradlo tak prve 2 dni som mu dala kratasky na nich na treti den mi ucitelka hovorila ze uz ich nemam davat ze zbytocne to zdrzuje ked idu von musi zobliekat potom pridu zas obliekat potom zas dolu pred spankom a zas hore po po spanku. Takze bol v pancuchach 3 roky v zime..a co sa tyka dier na kolene moj tolko teplakov znicil ani nepocitam a to mal next lindex takze leginy by znicil este skor..

@anonym_autor ahoj kľudne mu daj do skrinky tie softshelky a v triede môže mať teplaciky alebo niektoré Maminy dávajú legíny ale môj malý to nechce a keď idú na dvor von tak sa prezlečie ale povedz pani učiteľke aby mu pomohla a niektorý rodičia nechávajú aj gumáky a prídu deti normálne v topánkach a keď je vonku blato tak si dajú gumáky tie softhelky