Riešenie problémov so vzdorovitým správaním
Dobrý deň , mám skoro 3 a pol ročného a už niekoľko týždňov je už nezvladatelny …. Všetko mu vadí , dám mu mikinu začne ju trhať že je zlá a reve na cely byt úplne na silu …. Keď ide spat stále kričí že má zlý paplon alebo vankúš a takto to je aj hodinu čo reve že ma zlý paplon alebo vankúš , nepomáha nič , napravím mu aj 1000 krát ten vankúš aj aj tak je zle , spi sám v izbe a okolo 1-2 v noci príde si ku mne ľahnúť a zase to iste reve že má zle všetko , vankúš , paplon , tričko aj niekoľko hodín …. Stále mu všetko vadí …. Začne sa aj bit mna alebo seba …ja sa snažím najprv pekne vysvetlit aj všetko ale potom aj zakričím ale nič nepomáha ….takto je skoro cely deň že mu niečo vadí , stále si niečo nájde ….to chápem že keď mu na niečo poviem nie alebo že nie je tak ako on chce že chytí nervy že to je to obdobie ale ostatne veci ??? Ešte zvykne kričať a plakať že ho všetko svrbi aj to chytí amok z ničoho nič …. Pozornosť má , hrám sa s ním a venujem sa mu … neviem prečo to robí …nemá niekto nejakú radu ? Hlavne čo mu mám povedať alebo spraviť čo mám keď chytí amok že ma zlý paplon alebo vánkús to ma už veľmi vytáča … už sa nevieme ani vyspať .
spracuva zmeny (skolku napr.) a takto si to riesi, bud pri nom a snaz sa byt trpezliva. (viem, ze je to na nervy) ono to prejde, len si nasiel takyto ventil svojich celodennych pocitov.

Skus si ho pritulit ..postiskaj ho a pritakavaj mu.Mozno chce byť dôležitý, chce mať pravdu..byt vypocuty..ukáž skus si ľahnúť k mamke a ta prikryjem s mojim paplonom...a takto mu pritakavaj uvidíš,že sa skľudní viem, chce to nervy zo železa ale on pocíti bezpečie. Môj v noci spi len pod mojim paplonom zo spánku vie,že ho prikryjem s jeho a prehadzuje sa až kým ho neprikryjem s mojím. A mam pokoj spi jak babatko 😄