Riešenie sporov so škôlkou kvôli nachladnutiu dieťaťa
Prosim o radu. Poobede som vyzdvihla dceru zo skolky, davala mi ju ina pani ucitelka s tym, ze nasa pani ucitelka odkazala, ze dcera nech nechodi zajtra, lebo ma zelene sople. Podla mna je dcera uplne zdrava, mne sa vobec nezda chora. Ked som sa malej pytala, ci mala sopel v skolke, tak ze ano, ale len raz si vyfukala nos. Nechcem sa hadat s pani ucitelkou, ale tiez sa mi nechce byt doma so zdravym dietatom. Chodite v takom pripade po potvrdenie k lekarke alebo prinesiete dieta na silu do skolky aj za cenu konfliktu? Dcera je predskolacka a toto sa mi stalo prvykrat. Vzdy vzdy ju necham doma ked je chora, tak sama neviem co robit. Dakujem
pracuješ? ak nie, že si napr. rd tak nechaj dieťa 1-2 dni doma .
ak pracuješ tak dones dieťa do mš s tým že dieťa je zdravé aj za cenu konfliktu.no skrátka uč. zas potrebuje znížiť stav detí v triede.
v mš to na mne ani neskúšali, ale skúšali na inej škole kde chodila dcéra s diagn. pas - ale p. uč som poslala do čerta a dieťa do školy doniesla. ani necekla a viac neskúšala.
pracuješ? ak nie, že si napr. rd tak nechaj dieťa 1-2 dni doma .
ak pracuješ tak dones dieťa do mš s tým že dieťa je zdravé aj za cenu konfliktu.no skrátka uč. zas potrebuje znížiť stav detí v triede.
v mš to na mne ani neskúšali, ale skúšali na inej škole kde chodila dcéra s diagn. pas - ale p. uč som poslala do čerta a dieťa do školy doniesla. ani necekla a viac neskúšala.
@anonym_0038ae pracujem, ale viem si zajtra zobrat HO, o to nejde. Ale prave sme doma dcera ani nezakasle ani z nosa jej nic nejde. U nas zavreli cast tried pre choroby uciteliek a zriadovatel nam pisal, ze bude prisny ranny filter. No mne sa moje dieta zda uplne zdrave. Toto sa mi stalo 1x, ze ma upozornili. Pritom ja som jeden z tych rodicov, co hned nechava dieta doma a este aj do uplneho doliecenia, tak som z toho trochu vyvedena z miery a neviem co robit.
@anonym_autor Ja mám deti veľké, ale stalo sa pár krát, že učiteľka povedala,že má soole má ostať doma a nakoniec vysvitlo ,že plakal. Inokedy som musela deň dva nechať doma a nikdy nič nebolo.
@anonym_0038ae pracujem, ale viem si zajtra zobrat HO, o to nejde. Ale prave sme doma dcera ani nezakasle ani z nosa jej nic nejde. U nas zavreli cast tried pre choroby uciteliek a zriadovatel nam pisal, ze bude prisny ranny filter. No mne sa moje dieta zda uplne zdrave. Toto sa mi stalo 1x, ze ma upozornili. Pritom ja som jeden z tych rodicov, co hned nechava dieta doma a este aj do uplneho doliecenia, tak som z toho trochu vyvedena z miery a neviem co robit.
@anonym_autor potrebujú znížiť stav, aby mohli zatvoriť MŠ.
Aspoň to povedia takto. Mne stále volajú do prace. Akoby si človek len tak mohol vziať pol dna a ísť domov. Spočiatku som si to 2-3x zariadila a išla. Nakoniec doma dieťaťu nič nebolo. Odvtedy poviem ze sa mi nedá uvoľniť z prace ze musí vydržať aspoň dokiaľ skončí staršia dcéra vyučovanie a mladšiu vyberie
zajtra pošli dieťa do mš že mu nič nie je. zriaďovateľovi by som napísala list kde by som ho upozornila na praktiky v mš. samozrejme dopíš že pracuješ a nemáš možnosť len tak z ničoho nič zostať doma pri akože chorom dieťati.
Ja ked mam moznost zobrat si HO, tak ho 1 den necham doma a pozorujem a ked nic dalsi den ide do skolky.
Stava sa to zriedka, ze nam volaju, tak to riesim takto.
@anonym_autor potrebujú znížiť stav, aby mohli zatvoriť MŠ.
@anonym_081268 komu pomôže zníženie stavu a zatvorenie škôlky? Zamyslela si sa nad tým? Učiteľky si predsa musia čerpať dovolenku, či sa im páči alebo nie, či si myslíš, že sedia doma a beží im plat? Okrem toho tie najmenšie deti si ledva na škôlku zvykli, už konečne neplačú, keď zatvoria škôlku, tak pôjdu po jej znovuotvorení odznova.
@anonym_autor nechaj si ju zajtra doma, odsleduj si ju a keď nič, tak ju vo štvrtok zanes do škôlky a učiteľke povedz, že jej kľudne prinesieš potvrdenie od lekára, že je zdravá, A pripomeň jej, že najinfekčnejší je sopeľ v začiatkoch, ten riedky priesvitný
@anonym_081268 komu pomôže zníženie stavu a zatvorenie škôlky? Zamyslela si sa nad tým? Učiteľky si predsa musia čerpať dovolenku, či sa im páči alebo nie, či si myslíš, že sedia doma a beží im plat? Okrem toho tie najmenšie deti si ledva na škôlku zvykli, už konečne neplačú, keď zatvoria škôlku, tak pôjdu po jej znovuotvorení odznova.
@anonym_autor nechaj si ju zajtra doma, odsleduj si ju a keď nič, tak ju vo štvrtok zanes do škôlky a učiteľke povedz, že jej kľudne prinesieš potvrdenie od lekára, že je zdravá, A pripomeň jej, že najinfekčnejší je sopeľ v začiatkoch, ten riedky priesvitný
@anonym_2ca375 Pracovala som v MŠ viem ako to chodí a učiteľky si nečerpajú dovolenku ak je zatvorenie MŠ nariadené z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, učiteľky ktoré majú PN ostávajú PN a ostatní zamestnanci sú jednoducho doma, lebo im to bolo nariadené. A áno beží im plat.
@anonym_2ca375 Pracovala som v MŠ viem ako to chodí a učiteľky si nečerpajú dovolenku ak je zatvorenie MŠ nariadené z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, učiteľky ktoré majú PN ostávajú PN a ostatní zamestnanci sú jednoducho doma, lebo im to bolo nariadené. A áno beží im plat.
@anonym_08126 nie, nebeží im plat, veľmi sa mýliš, bolo to tak jedine počas covidu, kedy im bežalo myslím, že 85% platu. Za posledných 30 rokov to nikdy tak nebolo, ak to v niektorej školke robili, tak to nebolo zákonné. Mohli si alebo čerpať dovolenku, alebo nadčasové hodiny, Nezavádzaj tu prosím
@anonym_08126 nie, nebeží im plat, veľmi sa mýliš, bolo to tak jedine počas covidu, kedy im bežalo myslím, že 85% platu. Za posledných 30 rokov to nikdy tak nebolo, ak to v niektorej školke robili, tak to nebolo zákonné. Mohli si alebo čerpať dovolenku, alebo nadčasové hodiny, Nezavádzaj tu prosím
@anonym_2ca375 tak to robili nezákonne, lebo počas chrípkových si dovolenku nečerpali
Normalne by som dieta odniesla do skolky. Nasa Dr. ani nevystavuje take potvrdenie, lebo skolka nema narok to ziadat. Vystavia max. po chorobe.

Mám tiež takú skúsenosť, ale moja dcéra mala údajne zápal očných spojiviek... čo nemala. Išla som k lekárke , vyšetrila ju a dala potvrdenie že môže byť v kolektíve.