Dobry vecer mam jednu otazku..moja mala ma dva a pol roka a chcela by som ju dat na zapis do skolky ...s jej otcom sme sa rozisli ( neboli sme manzelia)pred porodom sudom mame stanovene ze mala je u mna ,vyzivne plati ,stretavanie mame urcene dohodou avsak on ju od porodu videl prvy tyzden a tam to zhaslo ...ziadny zaujem nic...vyzivne plati ale inak vobec nekomunikujeme mala ho nevidela ani raz ....proste je zapisany iba v rodnom liste a plati vyzivne nic viac...otazka znie ...na ziadosti treba vypisat oboch rodicov a treba oba podpisy...samozrejme ze do skolky zavolam a budem sa informovat ...skor ma zaujima ci je tu niekto kto mal podobnu skusenost a ako to riesi v tychto pripadoch..treba s nim komunikovatt alebo oznamit to byvalemu ked sa o malu vobec nezaujima? dakujem
Na prihláška myši a byť podpisy oboch rodičov, tak isto obaja dostanu rozhodnutie o prijatí dieťaťa. Ak sa nevedia rodicia dohodnúť, ktorú skolku bude dieťa navštevovať rozhoduje súd. Všetky riaditeľky by mali poznať zakon o Správnom konaní, podľa ktorého sa riadi prijimanie deti do škôlky a školy.
@katherine24 ako si to prosim ta nakoniec doriesila. Kym nieje povinna dochadzka podpis oboch netreba, ale ako nahle su predskolaci, uz podpis otca potrebny je.
@katherine24 zo zákona je potrebný podpis oboch rodičov. Riaditeľky, ktoré to nevyžadujú porušujú zákon. Treba si naštudovať legislatívu. Nedáva to logiku ale je to tak.