Skúsenosti s prijatím dieťaťa do škôlky mimo trvalého bydliska
Dobry den, prosim Vas ake mate skúsenosti ci beru dieta do skolky aj mimo trvaleho bydliska matky, alebo je s tym problem? Dakujem
Štandardné to býva, že musia uprednostniť s trvalým pobytom, ale ak nenaplnia kapacitu vezmú aj ostatné deti.
Zalezi od mesta a skolky, u nas v mestskej casti maju bodovaci system a trvaly pobyt rodicov je jednym z kriterii pre prijatie. Takze bez trvaleho pobytu je to narocnejsie, niekde az nemozne.
Ano, aj u nás. Stahovali sme sa pred časom z bytu do domu v inej mestskej stvrti, a pre prijatie syna do školy sme museli menit TP.
@simonka40 zalezi od oblasti a skolky
Mne rovno povedali ze pokial nie je skolka spadova a nie je tam zmena bydliska dieta mi nevezmu do skolky ( toto som dostala ako odpoved v 3 statnych skolkach)
Dieta ma skolku sukromnu kde s tym nemali problem ale teda vybavovala som to vo februari uz

záleží od konkrétnej škôlky ...ak je to niekde na dedine tam sú radi že naplnia kapacitu, vo väčšom meste kde je viac prihlášok ako miest, tak tam si škôlka nastavuje kritériá a jedno z nich môže byť trvalý pobyt....