Spia vaše 4-ročné deti cez obed v škôlke?
Nasa si dobre pospi v skolke do cca. 14.15hod.a doma mame problem zaspat,aj do polnoci, ako je to u Vas? 😐
Syn Nespal a ja som nespala cele 3 roky v skolke ani jediny raz
spáva aj teraz ako predskolacka cca 2-3x za týd´žden
Môj v škôlke spal sem tam prvý rok čiže od cca 2,5roka do 3,5roka. Potom už vôbec, len sa rozčuľoval že tam musí ležať. A ak náhodou spal, tak bol problém večer zaspať a samozrejme ráno vstať
@maddie1711 toto ja riesim, zaspi tam bez problemov, pridem tam o 14,30hod.a este sa niekedy len obliekaju rozospate, potom doma do polnoci nemoze zaspat, znicena je na druhe rano nie len ona,ale aj ja ,mame 4r aj 3mes.
ano, spi v skolke kazdy den. vecernu rutinu zaciname o 19tej - sprcha, pyzamo, citanie, rozhovor, o 20:00-20:30 zaspi. rano vstava pravidelne o 6:00.
Treba ju poobede unavit.
@maddie1711 toto ja riesim, zaspi tam bez problemov, pridem tam o 14,30hod.a este sa niekedy len obliekaju rozospate, potom doma do polnoci nemoze zaspat, znicena je na druhe rano nie len ona,ale aj ja ,mame 4r aj 3mes.
@lenjaja84 popros ucitelku nech ho budu skor ak sa da
Treba ju poobede unavit.
@anonym_2c215d unavy mame dost, chodi aj tancovat, no aj napriek tomu sa jej nechce spat, ked som ju tam nechala doobeda, par dni, spala lepsie a skor aj rano sa citila lepsie...neviem ako to vyriesit
@lenjaja84 spia aj v škôlke, aj doma. Aj predškolák si rad pospi v škôlke, aj keď nemusí. A doma už o 21,30h spia, veľakrát aj ja s nimi.
@anonym_2c215d unavy mame dost, chodi aj tancovat, no aj napriek tomu sa jej nechce spat, ked som ju tam nechala doobeda, par dni, spala lepsie a skor aj rano sa citila lepsie...neviem ako to vyriesit
@lenjaja84 zaveď večer rutinu, najesť, žiadna telka, knižky alebo iné tiché hry, okúpať a do izby, stlmiť svetlo, nemusí spať ale von už nepôjde.
Dcéra má 5 a áno spáva v škôlke. Doma potom zaspí o cca 20:30 až 21:00. Každé dieťa má iné spánkové potreby. Ale teda z toho co píšeš sa javí akoby nechávali deti spať dlho, či? Ja keď prídem po dcéru o 14:30, tak už sú deti hore, olovrant je zjedený a decká sa hrajú.
Ale teda dôležité je aj to samotné zaspávanie večer. Keby som s malou v izbe, tak zaspáva dlho, máme večernú rutinu, tú dodržiavame a proste, keď sa ide spať, tak sa ide spať. Niekedy sa prevaluje 15 minút, neikedy hodinu ale čas večierky je pevný.
Neviem ako to je u vás, možno sa skus pozrieť na to ako to u vás večer prebieha.
@lenjaja84 ak mate vecer zavedenu telku moze to byt problemom. Skus kuknut na fb spankove poradenstvo tam to riesi
@lenjaja84 áno aj náš 5 ročný spí v škôlke a aj doma, keď je cez obed. Ich budia myslím okolo 2. Aj doma keď spí, sa väčšinou sám zobudí okolo 13,45-14,00. A večer zaspí okolo 9.
@lenjaja84 moje spávalo, večer bez problémov o 20,30-21,00 zaspalo, ale je ranostajom, takže o 5.30 hore. Zo škôlky sme išli na ihrisko, tam sa vybehal, potom domov, večera, chvíľu sa pohral, ale už len také kľudné hry, lego, stavebnice, sprcha, zuby, rozprávka a spať. Telku sme nepúšťali vôbec, až keď bolo v posteli. O koľkej ráno vstáva? Keby si ju budila skôr?
Ano spi aj ked uz sa stane, ze niekdy nie - chodi spat o pol osmej - niekedy sa uklada aj hodinu, ale do 9tej spi vzdy. No vstava o 5tej - pol siestej. Aj cez vikend.
Ak sa nejakym zazrakom zobudi o 7dmej tak nespi na obed - ale to je skor vyninka ako pravidlo.
Treba ju poobede unavit.
@anonym_2c215d to je vtipna rada... asi by to nikdy nikoho nenapadlo, unavit dieta, aby spalo. Moja starsia ked v skolke zaspalala, tiez v noci nespala. Zobudila som sa v noci o jednej a ona sa v izbe hrala, svetlo zapnute. Pockala, kym my zaspime a vstala. A to sme lietali po vonku po skolke ako sialeni. Unaveni sme boli akurat my rodicia.
Môj 5 ročný syn počas týždňa v škôlke spí a počas víkendov nezvykne a nevidím žiaden rozdiel. Chodieva večer spať približne o pól 9-9.
Ano, spi, aj ako predskolak. Vecer bez problemov zaspi medzi 20:30 - 21:00.
Áno máme tento problém keď sa stane že zaspí škôlke ale to je málo vedsinu aka byť chorá ale áno robí nám to problém ale moj mu dieťaťu urobí problém zaspať j keď v aute zaspi na 5minut proste mu stačí nočný spánok na obed nepsi od roka a pol len výnimočne pri dlhej ceste nad 3 hodiny ale tomu prispôsobujem čas že ju ráno zobudím skôr .alebo pri chorobe inak nespí počas dňa
Ale keď vstáva normálne cca 6:45tak pohode ide večer spať o 21:30 .
@lenjaja84 Náš 4-ročný tiež väčšinou spáva v škôlke, vstávajú o 14:00. Večer na ňom vidím, že sa mu tiež veľmi nechce, ale keďže sme v posteli vždy najneskôr do 20:30, nejako do polhodinky zaspí.Ale je to veľký rozdiel oproti víkendom, kedy ho cez deň spať nedávam, vtedy večer pekne odpadne.Držím palce, aby sa to zlepšilo, niektoré deti proste majú energie na rozdávanie.
Rovnako ako u vas, a to ja vstavam 4:40 do roboty a on este o 23: 30 skace po posteli a robi kotrmelce. Potom rano ho muz spiaceho prezlieka, preklada do auta, a "odnasa "do skolky. Ale podla uciteliek inej cesty niet. Tak cakam ake rady dostanes🙈

Môj v škôlke spal sem tam prvý rok čiže od cca 2,5roka do 3,5roka. Potom už vôbec, len sa rozčuľoval že tam musí ležať. A ak náhodou spal, tak bol problém večer zaspať a samozrejme ráno vstať