Staršie dieťa je choré. Môžem poslať mladšie do škôlky?
Ahojte, neviem čo robiť prípadne s kým sa poradiť. Staršie dieťa dnes chytilo horúčky, nekasle. Mladšie dieťa je úplne zdravé, hravé. Neviem či môžem poslať mladšie dieťa do škôlky. Detská lekárka chodí do ambulancie neskoro, po 9:00.
@renatka100 mozem sa spytat odkial mate toto pravidlo? Dokonca deti, ktore maju doma surodencov v karantene, mozu chodit do skoly. A to viem na 100%, lebo to uz mesiac riesime na pracovisku.
horucka neznamena koronu ... my sme z 3 surodencov a nikdy sme neboli vsetci naraz doma ked jeden ochorel ... takze za mna chore doma zdrave normalne do skoly/skolky ...
@yanina1983 momentálne je, bohužiaľ.
@nikaeli trosku si ma vystresovala, ja tiež už týždeň priesvitný sopel, pokašliavanie a teplota do 36,2. A viem, že som bola s viacerými pozitívnymi v 1 triede hodinu zatvorená. Len som sa utešovala, že keď nemám teplotu, nemôže to byt korona. No čo už, po testoch budem múdrejšia.
@hettinka ja som teplotu ani nemala.. teda mala - asi hodinu 37.2° a potom už nič.. až do stredy som si myslela, že mi jednoducho stekajú hlieny na priedušky a potrebujem ATB, ako vždy - u mňa to takto býva každú jeseň po návrate do školy (teraz dupľom po materskej a 3 rokoch doma), no namiesto vyšetrenia som putovala na testy a bum, pozitívna.. absolútne som to nečakala 😥
@hettinka dr na mňa hystericky vyskočila, že ju ohrozujem, pritom som s ňou hodinu predtým volala a povedala, že mám prísť, že priedušky nie sú sranda.. a keď som vošla dnu, vystrčila ma za dvere, že sa mám vrátiť až keď budem mať negatívny test 😠 a dnes je už nedeľa a priedušky ma stále bolia (a samozrejme nemám žiadne lieky, len vitamíny s paralenom)
@majkappp ale oni nevedia ci ma alebo nema koronavirus, to vie zhodnotit lekar alebo test...presne takto sa to potom roznasa, zial
páčilo by sa ti,ak by takto poslala do školky dieťa iná žena? odpovedz si a podla toho sa zariaď...aký máš problém to mladšie nechať doma,prepánakráľa? a si si 100% istá,že to choré nemá koronu?...
to,ze sa surodenci nenakazili pri inych chorobach,neznamena,ze sa nenakazia teraz.covid je pomerne nova choroba o ktorej stale vela nevieme a aj to,co vieme treb abrat s rezervou. podla info od mojej doktorky je infeckny clovek uz cca 4dni pred prejavenim priznakov.naviac podla priznakov sa neda povedat ci ide o covid alebo nieco ine-jedine po PCR testoch. ved su viaceri uplne bez priznakov. s tym sa neda nic robit,ak sa na to nahodou nepride. preco ale nekonat,ked sa nieco robit da?najma ked ide o nieco take dolezite a pritom tak jednoduche... akokolvek ja kvoli vlastnej pohodlnosti ohrozovat ostanych nebudem a nia to nerobim.ano, nemusi to byt covid ale co ak je?presne kvoli takemuto pristupu sa virus siri. lekari nerobia planovane vysetrenia a operacia napr. aj preto,ze ti,co mali ostat doma (aj ked nielen oni) - prispeli k takej situacii. aj obycajna "chripka" lekara vyradi z prace. keby sme kazdy boli zodpovedni, nepozerali len na pollitikmi zbuchane pravidla,ci vlastne nazory ale spravali sa ludsky a ohladuplne,vyzeralo by vsetko inak. staci keby zacal kazdy sam za seba. neodsudzujem ale je mi z toho smutno, som sklamana a aj sa bojim o svoje dieta (ma chronicku obstrukciu pluc). je fajn,ze o tom aspon uvazujete-ale napr.keby boli obe deti chore, to jedno predsa niekam neodlozite ale zmobilizujete sa snad. maminy to mame tazke najma v takych situaciach ideme casto za hranicu sil. co mama,ktora ma napr. 3-4 deti a ziadnych starych rodicov?konajme tak ako by sme chceli,aby sa spravali ostani voci nam. to by uplne stacilo. prosim,nechajte dieta doma. mozno ho tym i ochranite pred moznostou nakazy od deti v skolke napr.....
@renatka100 ani lekár to bez testu zhodnotiť nevie. Korona ma tak široké spektrum príznakov, že vyhodnotiť to je bez testu skoro nemožné. Niekoho len boli hlava, iný má kasel, sopel, hnačky, vracanie, teplota môže byt aj nemusí... takze bohorovne vyhlásiť, že je zo “len sopel” a nie korona, nemôže dnes nikto.
Možno nás plošne testovanie dost prekvapí.
@janinah a v čom vidíte problém vy? Že by išlo zdravé dieťa do škôlky?
@yanina1983 už môže byť v inkubačnej dobe choroby...
Určite nie, nedokázala by som byť sebecka.
@janinah vsak druhemu dietatu nic nie je!!! Preco by malo zdrave dieta ostat doma?
@matus7030 deti, ktorých súrodenci majú karanténu znamená že čakajú na test na koronu alebo sú pozitívne a majú karanténu?
A myslím, že asi ráno zavolám do škôlky čo mi povie pani riaditeľka keďže názory sú tu rôzne. Aké majú v škôlke nariadenia/odporúčania. Nechcem v žiadnom prípade šíriť nákazu (akúkoľvek).
Este by som mala otázku. Staršie dieťa s horúčkou sa pred chvíľou začalo smiať . Má 5,5roka a pred spaním už malo len cca 37,2°C a po asi hodine spánku som počula že sa smeje. Trvalo to pár minút. Prišla som k nemu a pýtam sa čo sa deje. Objal ma a po chvíli sa začal smiať znova. Oči mal dohora a tak do blba akoby pozeral. Potom som sa ho spýtala nech mi ukáže 2 prsty. Ukázal 5 a pozeral na mňa. Mohli to byť halucinácie? Nemá nejakú extra teplotu ani teraz. Max 37,5 má odkedy spí. Zvykne sem tam zo spánku niečo krátke povedať ale nie niekoľko minút sa smiat.
@malabrunetka moja to robila zo spanku :D proste spala s otvorenymi ocami a smiala sa ..obcas i odpovedala a hned zas zaspala ...
Moje deti od seba ochoreli vždy
@maminkasisa štvrtok okolo obeda mi nič nebolo, šla som na nákup, na poštu.. štvrtok podvečer ma už štípal nos, o hodinu či dve hrdlo a o siedmej som totálne odkvecla (čo inokedy vydržím aj do jedenástej).. piatok som už ležala s boľavým telom..
po týždni mi vyšiel pozitívny test
@nikaeli och, Boze...co na to povedat...😳😰...toto je zodpovednost ludi v praxi, ved ma "len soplik a urcite nema covid"...A potom sa ludia este aj odmietnu dat testovat, ze vsak naco...Ja doma tehotna s autoimunitnym ochorenim, dalsi astmatik, kardiak a cukrovkar. Vsak v pohode. Kym sa to netyka jeho osobne...Je mi zle uz z tohto sveta, fakt 😑
Moje deti ak boli choré teplotu nemali ani raz .skús to vydržať a nechať aspoň zajtra doma mladšie a zavolaj dr ..ja som mala tiež dieťa staršie doma lebo bolo choré ( psí kašeľ - keď vie že sa nemá napiť studenej vody keď je udychčana a upotena a aj tak to urobila ....2 týždne doma a mladšie chodila bez problémov .učiteľka nemala problém ešte staršej triedna poslala úlohy po mladšej ..
@malabrunetka toto by som povedala že je zo spánku .😀 To keby si videla moju tak sa počuraš od smiechu 😂 keď nejdú do školy majú dcéry dovolené do 9 Max do 9:30 ale mladšej sa vybijú baterky a zaspí a jed ju zobudím až ide sa vyčítať a že sa ide do postele tak ide a dáva dole legíny a ide čítať a to kľudne aj v obývačke minule tak v kúpeľni 🙈
@renatka100 to mas odkial? Aj deti co su v karantene ako trieda, ich surodenec a rodicia mozu chodit do prace aj skoly
@malabrunetka moj ma 4.5roka a okrem smiechh vnoci spieva aj po nemecky ci rozprava sa aj sa hada s niekym o kom sniva. To ze ho davam vnoci cikat rano nikdy nevie.
Cize, podla vacsiny z vas, ak mi ochorie napr.dieta tak mam trcat doma, aj moje druhe a tretie dieta aj manzel zivitel rodiny lebo covid? Dakujem. Tak to radsej budte doma vy a my co chceme pracovat budeme tvorit hdp. Raz to dostaneme vsetci, skor ci neskor, je to virus, ten len tak neodleti.

@nikaeli prajem skore uzdravenie. nevtipkujeme, ale zas svet nie je len korona. ine choroby sa nevytratili. a ked kazdy priznak co sa mi objavi mam povazovat za koronu, tak to som cely rok doma. chapem, ze sa citite zle a vdaka niekomu nezodpovednemu ste sa nakazili, ale mozno aj nie. mozno vas nakazil bezpriznakovy v obchode, to nezistite.
ja napriklad potrebujem ist na gastro aj endokrinologovi a nic, kvoli korone mam teraz trcat doma a nedat sa vysetrit aj ked to potrebujem. takze tato korona ma dve stranky.