Sú všade na dedinách škôlky v lete len 2 týždne?
Ahojte maminy,idem sa spýtať,bývali sme v meste,bude rok ,čo sme na dedine.starsi syn 5rokov chodí do škôlky do mesta,kde máme cez prázdniny prázdninové škôlky plne 2mesiace.avsak tu na dedine je škôlka len 2tyzdne z dvoch mesiacov .
Ostala som prekvapená,vôbec som netušila ,že na dedinách to takto chodí.mam totiž 4mesacnu dcéru a rozmýšľali sme ,kde ju dáme do škôlky,keď bude mať 3roky a táto info ma zarazila,že škôlka funguje v lete len 2tyzdne.nrnemam babky k dispozícii a toľko týždňov voľná v lete nepripadá do úvahy.je to na všetkých dedinách takto?dakujem
U nás vôbec,pretože sa nenazbieral dostatočný počet detí ....na porazenie

@brna1989 tiež si myslim,ale bohužiaľ,nie vzdy je to možné! A vela je takych starych rodičov,že taktiež pracuju! Nie ako keď som ja bola malá,babka uz pracovať nemusela
Ja si to neviem predstaviť,momentalne som
sice doma,muž pracuje od 6 do 18, kazdy den! Škôlka je tu do 16.30,ťažko je nájsť také zamestnanie,aby som ju bola schopná do škôlky dat a aj ju z nej vybrat,nemam nikoho kto by mi s tým pomohol
@brna1989 no... Ona napr.robi len 6 hodin a zarobi viac nez ja...ale zas..ovlada vyborne 2jazyky a s deckami (ma 3, z toho jedno s diagnozou) chodi na taku chatu, co maju a ako jej cas dovoli, tak robi cez den, zvysok v noci...alebo ked pride muz..
Ja viem, ze to nie je jednoduché.. ja som od 10bola sama doma, ked som mala 12, nechali mi aj sestru.. ale inak sa nasi museli prestriedat aj s pracujucimi babkami, aj pocas nasich chorob.. a ani ja to zas nemam ruzove.. tabory si drahe, ked to das este krat dva... :/ A nie kazdy chce/môže byt ucitel...
Sem-tam vziat dieťa do práce.. my mame napr.aj detsky denny tabor, ktory som zatiaľ nestihla vyuzit, lebo sme boli bud na dovolenke alebo som to nestihla..
Ked si bude hladat pracu, pytaj sa okrem.ineho aj na benefity, ktore ponukaju, resp.sleduj, ci to nahodou nemaju v ponuke vo výhodách..aspon tyzden je vykryty..
Už vidím ako mi niekto vezme s nadšením 3 deti keď ma co robiť s dvoma svojimi. A dúfať od pracujúcich starých rodičov ktorí sú radi ze žijú a ráno vstanú do prace aby si kvôli mojim deťom brali dovolenky a ešte ma brat dve deti. Neviem no.
@6mia6 presne si to.vystihla...cudzi clovek,ci kamoska,esre k svojim.dvom.na den,dva zoberie dalsie dve....ale na tyzden???ci.viac?ved si chce so.svojimi naplanovat volno,atd.
U nás 2tyzdne
U nás v dedine nie je otvorená vôbec cez prázdniny.
@fiffinkaa čo sa Vám moze len snívať ?
Ja by som tuto prácu nerobila nieže by som deti nemala rada .
Stačí mi keď je Rodičovské a sedím tam 2, 3 hodiny a počúvam tých rodičov ?!?!
A premýšľam čo to musí byt za deti ?!
Mám dosť , koľko x dlhé debaty na chodbe moje dieťa ? Neexistuje !?
Ja by som to nezvládla .../
Obdivujem túto prácu ktorá nieje zaplatená a ohodnotená . Či Mš , ZŠ .
@lenadka vieš,teraz na novo skoro všade zvačšuju školky,ale ja som nosila z mesta deti do jaslí na dedine,pretože v meste bol plný stav a som ozaj rada,že nejaký starosta,niekto z dediny si nepostavil hlavu,že kvoli mne sa ich dieťa tam nedostalo,na toto náš primátor tiež pozabudol,ale on má na sukromné jeho ženu to trápiť nemusí ,kam a s kým mu budu chodiť deti do školky či školy .Handlovu poznám ,mám tam rodinu ,viem aká je tam situácia ,nič moc ale povedia ti,chod von,nesed doma ,ako Kramár,že možeme lietať....
@brna1989 u nas bola vzdy cele prazdniny zatvorena.. Da sa to riesit prazdninani u babky a dennymi tabormi
@brrrrrciatko A kto babky nema? Mna by stáli pri dvoch deťoch denne tábory cca 1680-2100Eur. A to nerátam cele prázdniny. Sice zarobím nadpriemer a muz ani nehovorím. Ale to by som radšej zostala doma.
@brrrrrciatko no ,nedá sa to tak riešiť každému ,každý nemá babky ,alebo babky dedkov doma,ťažko pracujuci a mnohé ženy su aj tu také,čo sa musia ešte aj o nich starať ,invalidi,,alebo su aj take maminky ,kde babky nejavia záujem o vnukov ,babka ide na welnesko a s.ere ti na deti..denne tabory pri deťoch si tiež všetci nemožu dovoliť ,žijeme v takej dobe ..že nie každý si taký luxus može dovoliť , niektorí rodičia to ozaj nemaju jednoduché
Aj u nas na dedine je otvorene len 2 tyzdne a potom sa mame starat sami.. Nastastie mame babku ktora mi deti postrazi cez prazdniny ale aj tak musime mat s muzom kazdy inak dovolenku lebo inak neviem ako to vykryt a aj babka si potrebuje trosku oddychnut pretoze ma nonstop 3 vnucata na starosti.. Keby jej nebolo tak fakt neviem ako to poriesime..
U nas su spojene asi 3 dediny.a cely mesiac bola u nas normalne otvorena a druhy mesiac bude v druhej dedine otvorena,kde si rodicia na ten mesiac museli napisat prihlasku ako keby tam chodili stale a riaditelka ich musela zobrat.papierovacky aj rodicom aj riaditelkam aby toho nemali malo.
@brna1989 prázdniny poriesis dodatocne alebo sa to samo vyrieši. Ja som sa prázdnin vždy bála a ono sa objavilo kopec iných možností 😊 Aj na denné tábory vieš uplatniť rekre poukaz, tvorivé dielnicky v okoli, pár dní sa prestriedas s mamou najlepšej kamošky alebo sa dohodnete s babkou dcerinej najlepšej kamošky na prispevku za starostlivosť. Je na nezaplatenie ísť do školy s kamoškami zo škôlky, ak bude chodiť do inej škôlky môže sa jej štát že bude votrelcom v zabehnutom kolektíve.
Nečítala som všetko, tak neviem či sa to už písalo, ale MŠ musí byť cez leto zavretá kvôli hygiene 4 týždne. (komplet sa čistia priestory, hračky, všetko . Vnútorné, vonkajšie úpravy..) aspoň nám to tak bolo vysvetlené.
@staalienka to je ok...veď nikto nechce aby boli otvorené celé 2 mesiace...ale aspoň tie 2 týždne by pomohli....kto zamestnaný si môže toto dovoliť ????? Dokonca som včera citala, že deti čaká 92 !!!! dni voľna tento školský rok a to vraj nie sú zarátané sviatky...no hruuuuuza...
@dada7701 chápem. U nás je MŠ otvorená celý júl. Potom kvôli tej hygiene je zavretá. Ale zasa to treba brať aj zo strany učiteliek. Celý rok nemôžu čerpať dovolenku kedy chcú, pretože je ich treba v MŠ. Oddýchnuť si je možné len cez prázdniny. A ešte k tomu ak majú aj oni deti, tiež to nie je med lízať..
@staalienka Ale veď nepíšeme aby bola skolka otvorená cele prázdniny! Syn keď chodil do škôlky tak sa vystriedali zberne, mohla si dat do inej a len posledný augustový týždeň uz nebola ziadna. Minulý rok uz neboli 3tyzdne a tento rok uz sme mohli dat len do spadovej skolky,ktora bola otvorená 3tyzdne. Ostatni zamestnanci myslíš ze mozu cerpat dovolenku cele prázdniny? Tak nedavno to bolo mozne vykryt a zrazu nie. No ked sa .... v mestskom zastupiteľstve vydarí...to je cele. A este riaditelka jednej skolky napisala otvorený list mestu a rodičom-v skratke-ze si mame uvedomiť že skolka je najkrajšie obdobie dieťaťa a mame si ho aspon cez prázdniny uzit-perfektna rada-nad zlato.
@evittam ale veď ja nepíšem, že má byť otvorená celé prázdniny! Sama som napísala, že aj naša MŠ je otvorená. Čítajte pozornejšie.

@brna1989 ono ak das do sukromnej na cely mesiac ta suma by mala byt nizsia ako by si davala cca po tyzdni. U nas tusim 250 bolo. Ak myslis mestsku skolku statnu, obecnu tam sa zrejme len na dva mesiace prihlasit neda. A to co investujes na priplatkoch pocas roka, ak by ste chodili riadne, treba prepocitat ci nebude viac ako ta sukromna za dva mesiace.