Syn spadol v škôlke a zlomil si ruku
Syn spadol v skolke,lepsie povedane skakal z boku zo smyklavky,ucitelka to nevidela,prislo pre nu az druhe dieta a ona mi povedala ze syn spado,l ked sa nahanal.Ruku ma zlomenu,3 tyzne sadra a potom rehabilitacie.Nemam k tej ucitelke uz vobec doveru.Co byste robili? ☹
@billam Si ucitelka? Je to ich robota, stale mozu ist robit nieco ine ked nie su schopne plnit svoje pracovne povinnosti. Predpokladam ze debata s dalsimi ucitelkami nie je uvedena v ich pracovnej zmluve. To je akoby si napisala ze je normalne ked postarovi obcas vypadne nejaky ten list z kapsy - ved ich musi tolko vela rozniest, taska je tazka a cesta dlha ... Samozrejme ze za celu karieru sa omylu vyhne tazko, ale mala by urobit aspon vsetko pre to, aby k nicomu nedoslo.
ved je to chalan, chalani vymyslaju hovadiny a predpokladam ze si za svojho zivota este co to polame, je to uplne normalne, ja by som bola radsej keby sa moj syn nahanal a vymyslal a pri tom si zlomil ruku, ako by nanho mal stale niekto hulakat toto nerob, tamto nerob, sed na zadku aby sa ti nic nestalo...
@kvetinka211 nie, nie som učiteľka, pretože by som to nezvladla! To je trosku od veci prirovnanie k postarovi 🙂
@kikina84 este nemáš dieťa v škôlke, nemáš ani poňatia, co je to vôbec prísť do škôlky a počuť ten krik...ak máš všeobecný problem s ucitelkami v materskej škôlke, tak zváž, či vôbec daš malú do škôlky...
Tazko povedat ci sudit. Nebola si tam, nevies presne, ako sa ot stalo. Chapem tvoje pocity, ze stracas doveru..asi by mi bolo rovnako a zrejme by som v histerii aj vzala dieta zo skolky. Ale ked sa na to pozries triezvym rozumom- maju strasne vela deti a je ich malo na ne. Take nieco sa moze stat a stavat bude. Kamaratke tak maly spadol zo smyklavky a zlomil si v dvoch rokoch nohu. Ale nikoho neobvinovala, hovorila, ze sa to skratka mohlo stat aj jej..a to bola ucitelka na dakych 7 deti iba...
Neboj, malemu sa to zahoji a ked bude velky , bude rozpravat frajerkam, ze si uz ta skoro zlomil ruku🙂 no a ty sa uz len modlit mozes, aby to zostalo len pri tej ruke🙂
Môjmu synovi v škôlke kamarát pri obede vyklbil ruku v lakti nechápem ako sa mu to podarilo, len mi zavolali na nikoho som sa nehnevala, jednoducho sa to riešilo aj s rodičmi jeho aj s riaditeľkou a bolo to hlásené ako úraz takéto veci sa jednoducho stávajú občas a nie je to tím, že by učiteľky nedávali pozor proste deti sú živé aj my sme mali ruku potom v sadre a zvládol to aj vystúpenie robil spolu s deťmi, nenechali ho bez vystúpenia netreba z toho robiť tragédiu
@aluli chapem teba, ze sa trapis a mozno hnevas, lebo je to prirodzene... chapem syna, ze vystrajal, lebo je to normalne... chapem aj tu ucitelku, lebo nie je superman... Co by som robila? asi nic... lebo nemas istotu, ze v inej skolke alebo pri inej ucitelke by sa to nestalo.
Taketo situacie proste asi vzdy budu. Pamatam si zo skolky, ze tych urazov bolo aj vtedy dost a ked si uvedomim, ze blbe urazy sa stavaju aj vtedy, ked stojim pri vlastnom dietati na meter od neho a pozeram sa na neho, tak si uvedomujem len bezmocnost a ani ziadna super ucitelka mi nepomoze...
@kikina84 aj ja som si zlomila v škôlke ruku ako dieťa, v živote našich nenapadlo, to ,aby stratili dôveru v učiteľa,alebo aby sa dokonca šli sťažovať či podobné blbosti. Presne si pamätám ,že som sa naháňala pred škôlkou okolo studne ,spadla som a bolo, nikomu som nič nepovedala,a ked naši pre mňa prišli len som plakala,že ma bolí ruka a bola zlomená, proste stalo sa a myslíš, že keby ma učiteľka okríkla ,že by to pomohlo - asi na dve minúty a pokračovala by som v tom dalej a stalo by sa to možno o 5 minút neskôr, vidím ,ked prídem do škôlky ,a 1 učiteľka je na vyše 20 detí - že jej to vôbec nezávidím -a ani by som to nikdy nerobila a to nemám ani ja ľahkú robotu - som zdravotná sestra , takže viem čo je to zodpovednosť za iných a nalietaná som po smene ,že ledva dvíham nohy .tak asi tak.........
Moj syn mal tiez uraz mal puknutu klucnu kost mal to zafixsovane obvezom. Spoluziak vo skvolke ked isli spat ho dako stiahol z lehatka tak ze mu ublizil. Ucitelka akurat pomahala pri preobliekani 2 dietata tak nevidela co sa deje. Ospravedlnila sa mi . Aj toho doticneho mamina. Mam 3 deti a oci vsade nemam aj ked sa snazim aby som ich ustriehla a ucitelky maju strazit 20 deti staci ze 1 dieta ju zabavy a uz sa moze stat nestIe. 🙂 😉
Ulohou ucitelky nie je davat pozor na deti...., materská skola je skolou, a tak ako zakladná škola ma funkciu, tak aj materská škola.Najdôležitejšia je, ale bezpečnosť detí v materskej škole a s tým s vami- mamičky súhlasím, je potrebné zabezpečiť bezpečnosť detí a ucitelka sa ma v case pobytu vonku venovat výlučne detom a realizovať edukačnú činnosť.
Ak je na menšom dvore- areáli naraz 80 detí- tak je niekde problém (organizacný), lebo pri tomto pocte je naozaj problem bezpečnosť detí zabezpečiť a uz vobec nie vychovno-vzdelávaciu činnosť, akú by mal mať pobyt vonku v materskej škole.
V školskom poriadku MŠ by malo byť stanovene kedy deti, ktorej triedy sa na nom pohybuju, tak, aby ten počet detí nebol na ukor bezpečnosti- tzn. deti 2,3-4 rocne su v areali, predskolaci napr. na vychádzke, na blízkom ihrisku a pod. a starsie deti prichádzaju do areálu MS, ked uz mladsie deti napr. obeduju, samozrejme je potrebne zohladnit specifiká a podmienky konkretnej MS, ale 80 deti v malom areáli určite nie..., taktiež by tam malo byt upravene aký počet dospelých je pri akých činnostiach v sulade s legislativou a ake cinnosti deti mozu realizovat- napr. hry v piesku, bicyklovanie- vozenie na odrazadlach, kolobezkach, drobne starostlivost o zelen- polievanie, sportove hry, pozorovanie a pod.
K autorke temy... chápem Vás plne, to co sa stalo, mate plne právo mať obavy o bezpecnost Vášho dieťaťa v MS, mali by ste dostat presne info ako sa uraz stal, pri akej cinnosti, kto mal pedagogický dozor a pod. (nemam presne info ci ide o sukromnu MS, statnu, ci len sukromne zariadenie nie v sieti MS SR- toto su podstatne info). ale v materskej škole zaradenej v sieti- by ste mali byt oboznamena so záznamom o uraze, v sulade s Metodickým usmernením č. 4/2009-R
z 11. februára 2009 k zavedeniu jednotného postupu škôl, školských zariadení a vysokých škôl pri vzniku registrovaného školského úrazu a pri evidencii nebezpečných udalostí nájdete tu http://www.minedu.sk/rezortne-predpisy-vydane-v.... Jednoznacne ak zaznam o uraze dosial nepredlozila skola, musi tak v najblizsom case urobit. Taktiez tie urazy sa vsetky hlasia aj na webovu aplikaciu MS SR do 7 dni, takze musia tak urobit. Blizsie vsetko najdete priamo v usmerneni.
Uraz sa v MS moze stat, aj ked ucitelka sa venovala výlučne detom, aj doma sa rodicovi stane. Dolezite je, ale prešetrenie ako sa to stalo, kedy, pri akej cinnosti a kto je za to zodpovedný a ak sa stal uraz dolezite je aj zabezpečiť opatrenia, aby sa takato situacia nezopakovala, resp. eliminovat rizika. /teda detom vysvetlit pravidla spravania na smyklavke- ako sa smykat bezpecne, chodit po schodoch hore v jednom smere a nie bocne a pod./
To co sa stalo Vášmu syncekovi je mi uprimne luto, a zelam skore uzdravenie, chápem vase obavy, ale mozno sa pani ucitelka prave venovala inemu dietatu, nemusela komunikovat s inými ucitelkami. Nechcem to cele teda zlahcovat vase dieta ma uraz, skuste pockat na spisanie zaznamu, ak ste presvedcena o tom, ze nebol adekvatny dozor, bezpecnost dietata mate pravo to napisat do zaznamu o uraze. Ak sa tak nestane zvazte podanie staznosti riaditelovi skoly v krajnom pripade ak si to mozete dovolit zmenu školy.
môj syn mal tiež úraz v škôlke, resp. dva. prvý krát zlomené priehlavkové kosti ( dúfam som to dobre napísala ). Nohu mal v sádre tuším 4 týždne a 5 dní po nástupe do škôlky ďalší úraz, zlomená ruka. v prvom prípade sa mi učiteľka veľmi ospravedlňovala, že vraj sa šťuchli s iným chlapčekom v umyvárke a ten mu prisadol nohu. Bola som rada že sa nič horšie nestalo, malý to znášal ve*ľmi dobre. Samozrejme sme spísali zápis o úraze, ktorý je povinná každá škôlka hlásiť. Toto bola súkromná škôlka.V druhom prípade si privrel ruku do brány keď boli na dvore. Učiteľka sa mi tiež veľmi ospravedlňovala, keď som pre neho prišla, ale vraj mu na to dali obklad a má to v poriadku. Ale keďže malý stále plakal , tak sme šli na pohotovosť a opäť sádra. na druhý deň som zašla za zástupkyňou, že sa stal opäť uraz........a že žiaľ si už nemôžem dovoliť zostať opäť 3 týždne doma, že by som bola rada keby trošku viac dohliadli, aby si tu ruku neudrel.... a že treba zase spísať záznam.....no a keď som prišla pre malého tak na otázku, ako bolo v škôlke, mi odpovedal, že pani učiteľka (zástupkyňa) mu stále hovorila, že to si určite zlomil doma........no a to ma vytočilo príšerne a tým sme okamžite ukončili pobyt v súkromnej škôlke. A zlatý klinec bolo, keď pani riaditeľka sa pokúšala do zápisu vsunúť vetu, že dieťa nerešpektovalo učiteľa. Podotýkam, že malý dovŕšil práve 3 roky. To ma strašne nahnevalo a keďže mi nemáme úrazové poistenie, nechala som si to všetko pekne zaplatiť z ich poistky, ktorú musí mať každá škôlka uzavretú.
Je to každopádne nepríjemná situácia, v ktorej ťažko posúdiť kto je vinný.Každá matka,ktorá je trochu sebakritická a pozná svoje dieťa vie posúdiť či dieťatko svojím správaním nemá podiel viny na tom čo sa stalo.Na druhej strane učitelka je v prvom rade zodpovedná za bezpečnosť detí, a bohužial neobstojí ani argument, že aj ona je len človek a nemôže mať oči všade...a pod argumenty. Ja ako matka by som sa k danej veci postavila nasledovne:v prvom rade viem aké správanie možem očakávať od svojho dieťaťa a určite by som mu dohovorila ako sa nemá správať na šmýkale a prečo,v druhom rade by som si od pani učitelky zistila či vobec vie ako sa to stalo a kde vlastne v tom čase bola ona,nakolko len a len ona je naozaj zodpovedná za deti .A čo sa týka vašej dôvery voči učitelke, myslím že to naozaj musíte vedieť iba vy sama,žiadna mamička ktorá tu prispela nepozná ani vaše dieťatko ani pani učiteľku.Ak do školky chodí už minimálne od septembra tak predsa musíte vedieť a dobre poznať aká je pani učitelka, či jej možete dôverovať aj po tejto nepríjemnej udalosti.
Tiez si myslim ze to urcite nieje chyba ucitelky...ja si spominam ked som ka bola v skole na prvom stupni to boli pravidelne zzlomene ruky, nohy, rozbite hlavy a ucitelka to proste nemala sancu ustriehnut. Hold slovensko je v tomto dost pozadu. Tuna v usa byva vacsinou na dve ucitelky 12 deti co sa da v pohode ustrazit. Ale jedna ucitelka 20 deti to je hotovy blazinec.
Ale keď vám viacerým tak vadí, že učitelky klebetia, nie je namieste tu na nich kydať kde je problém, ísť sa o tom porozprávať s riaditelkou, či by sa nedalo zefektívniť stráženie detí.
A tú zlomeninu, by som si najskôr vydiskutovala s učitelkou, či ho nemohla ustriehnuť, či môj syn dostatčne zvažuje riziká, alebo jednoducho koná dosť bezhlavo, ako napr. môj mladší 😀.
Tak ako tu uz bolo x-krat spominane, ucitelky maju iba 2 oci. A pomerne caste (aspon u nas), ze ak sa nieco stane, tak je dieta vo vzdialenosti do 1 metra odo mna 🙂 .... Ja mam tiez akcne dieta, a viem, ze vylezie kam sa da....
Co by bolo triesenim v tomto pripade? Postavit "plavcicku vezu" ako v Baywatchi, a tam bude hliadkovat ucitelka, a s amplionom v ruke bude upozornovat deti, a hlasit kolegyniam "na zemi", ked sa co deje, kedze ma vyhlad?
Aj keby tie ucitelky mali oci vsade, tak ak dieta pada zo zmyklavky, tak ucitelka nie je superman, aby tam bola v okamihu, a zachytila ho.
Zial, je to tak. Stalo sa, co uz. Ja si ako tak ustrazim jedno dieta ( nie vzdy 😝 ), ale ak je ich na jednu 20.....
A bezpocnost? Maju odstranit smyklavky? Aj keby sa deti hrali na zelenej luke s plysakmi, tak sa mozu zrazit, a ups, uz je pri nahanacke hrca, a pod....
Ked som ja bola mala, okolo pieskoviska v skolke, sme mali pniky zo stromov, na sedenie. A ja som po nich skakala, a uz aj som mala rozrazenu peru, uplne rozseknutu, museli to zasivat. A mamina vobec nehystercila. Stalo sa. (Akurat teraz by som sa mozno pozastavila nad tym, ze pne s ostrymi hranami tam nemali co hladat.)
Takze moj zaver znie: aj keby bola par metrov od neho, a videla to na vlastne oci, nezabranila by tomu. Ci chcete, aby nad kazdym dietatom drzala jedna ucitelka "ochranne kridla"? (ci iba nad tym vasim 😕 ?)
@aluli ak spísali záznam o úraze, zavolali ti, prípadne išli s dieťaťom na ošetrenie, tak by som zrejme nerobila nič. učiteľka nie je spiderman, aby bola všade.
u nás, síce v škole, po spísaní záznamu o úraze, ošetrení a následnom vyplnení tlačív pre poisťovňu, škola vyplatila mamičke aj odškodné za úraz.
detom sa jednoducho urazy stavajú často, či už na ne niekto dospely dohliada alebo nie ... syn ked mal asi rok si zlomil nohu tak, že nou nechtiac kopol nejako nakrivo do dverí- a to som bola v tej istej miestnosti ... dcera si zlomila nohu v škole- na telocviku sa zrazila so spolužiakom ... druha dcera zas teraz na horolezeckom kružku ked nakrivo spadla z kruhov - a to bola aj tyzden v nemocnici lebo jej ruku operovali .... nikdy mi nenapadlo niekoho z toho obvinovať, jednoducho urazy sa detom stavajú - a aj dospelým .... učitelka v školke by som nechcela byť ani nahodou, a absolutne chapem, že nemohla byť všade - ved tie deti sú ako krdeľ bĺch, matka má často problem ustražiť jedno- aj tak sa mu čosi stane, tak chapem že učiteľka neustraži nepretržite tych detí 30...
@kikina84
ja sa tiež ozvem a nie som učiteľka ... predstav si, že my sme úraz mali a vôbec som dôveru v učiteľky nestratila ... bola som prvý deň v pôrodnici s mladším synom a 3 ročná dcéra sa na dvore bláznila so spolužiakom, spadli tak nešťastne, že chlapcovi zašívali hlavu a dcéra si ju "len" udrela, lebo mala hrubú čapicu .... po týždni mal ísť manžel pre mňa a volá mi, že príde neskôr, lebo dcéra si narazila v škôlke nos, museli ísť na chirurgiu, či ho nemá zlomený
ja to beriem, stane sa, je mi ľúto toho dieťatka, ale toto isté sa môže stať aj doma
😝 😝 😝
@aluli odpovedam na Tvoju otazku - moj syn si rozrazil bradu v skolke pocas pobytu na dvore. Ucitelka mi okamzite zavolala, podala vysvetlenie, presne popisala situaciu a spisali sme zapis o uraze. Ze sa stal uraz nebola chyba ucitelky ale zlomyselnost problemoveho chlapca, ktory syna podkopol a on nestastne spadol a rozrazil si bradu. V danom okamihu som tam nebola - mozem pochybovat o pravdivosti opisanej situacie - nepochybujem, pretoze som par krat bola na skolskom dvore, ked boli deti vonku a obdivujem pani ucitelky v nasej skolke, ze sa tak venuju detom. Napriek tomu vsak nemaju oci vsade a konkretne problemovy chlapec nerespektuje ucitelky (asi chybu treba hladat aj u rodicov), napr. deti maju dovolene na preliezke vyliezt len na tretiu priecku, dany chlapec aj po mnohych napomenutiach toto nerespektuje. Ja som este synovi dorazne vysvetlila, ze ked chce behat, tak nech nelieta blizko preliezok, hojdaciek. A dorazne, myslim dorazne. Tvoj syn skocil zo smyklavky. Vie, ze sa neskace zo smyklavky? Pretoze mnohe deti (ako som svedkom na ihriskach) pouzivaju smyklavky na vsetko mozne len nie na smykanie. A rodicia sa ani nepozeraju, co ich deti stvaraju.
Este par slov k urazom - nasa skolka v zimnej sezone chodi raz do tyzdna na klzisko. Chodim s ucitelkami, pomaham s vozenim deti na klzisko, pri korculovani. Povodne mali chodit 3 skolky. Zostala len nasa. Opat obdivujem nase ucitelky, ze maju tu odvahu podstupit to velke riziko urazu (bez pridania jedineho centu k vyplate) a vziat deti na klzisko, poobuvat, hodinu s nimi korculovat, zasa prezliect, prezut a navrat do skolky. Je pohodlnejsie zostat v skolke, sadnut na lavicku a klabosit. Okrem klziska maju v lete plavanie a dalsie akcie ako vylet, divadla, kniznicu... Chodievam fotit, takze pani ucitelky poznam a musim povedat, ze pre nich to nie je zamestnanie ale poslanie. A patri im obrovske DAKUJEME!
to sa stava. aj v nasej skolke. nerobila by som z toho taku vedu. a uprimne deti v tomto veku su ako odtrhnute z retaze. je zazrak ze si v skolke len lamu ruky. ja mam dost ked idem do interieroveho ihriska a doslova musim robit ochranny stit mojmu krpcovi lebo starsie deti by ho asi prizabili.
bohuzial stava sa....a uraz sa stane aj doma,ked obaja rodicia sedia pri dietati...casto vidim,ze sa nieco deje a uz nestihnem ani zakricat-skratka sekundy 😒
jasne,ucitelky su tam od toho,aby davali pozor,ale tiez su iba ludia
moja mamka bola ucitelka...a videla som v akom stave chodila domov,totalne K.O.....obdivovala som ju,lebo casto zaskakovala za kolegyne a mala na starosti dve triedy cca 35-40ziakov(a to bolo za sociku)...a pamatam ako raz mala veeeelky problem s jednou papalasskou mamickou,LEBO si dcera v piatok pred svadbou,na kt.mali ist ostrihala ofinu-teda zastrihla...ked to mamka zbadala,zobrala noznice(malicke na papier),kt.nebadane vybrala zo skrinky....a to,ze chodila po "kobercekoch"na KNV a kde kade...to radsej nerozvadzam....verim,ze aj teraz su mamicky a mamicky 😝
a co tak sledujem vo svojom okoli,najviac "recnia"take,kt.by mali byt najviac ticho 😠
ale chapem,ze clovek sa v prvom momente nahneva na ucitelky...ved mame strach o svoje deti...
Ja som stravila v nasej skolke 10 minut - mala nebola v skolke lebo som ju chcela plne preliecit, boli sme na prechadze a videla deti na zahradke tak som ju tam pustila a 10 minut som tam pobudla - nekecali sme s ucitelkou. Davala som pozor na moju malu a mala som dost - tych 10 minut a vravela som si ze toto by som robit nemohla. Moja mamina bola ucitelkou v jaslickach. A moj brat mal v skolke natrhnuty nos a druhy krat uplne dohora vykrutenu peru co spadol v skolke na rovnej zemi.
ono sa ľahko píše maminke ,ktorá má jedno dieťa,keď je s ním vonku,jedno ustráži,ale nech sem maminka napíše ,keď bude mať 2 ,3 detičky či to bude také ľahké,keď jedno bude utekať tam a druhé tam a ja sama som povedala,že by som učiteľku nemohla robiť,alebo by som nemohla mať svoje deti,inak by som skončila v Pezinku a stále som názoru,že nemôžeme rodič detičky stále vodiť za ručičku a upozorňovať nech nespadnú,nech sa nebuchnú lebo to potom s nimi nemôžeme chodiť ani na ihriská lebo by sa nedajbože buchli,nechajte deti žiť...aj keď sa to niekedy končí úrazom...
Ja si myslím, že učiteľky by mali dávať väčší pozor - nehovorím, že nedávajú, ale vieme ako to mnohokrát vyzerá - radšej sa riešila klebety ako sledovanie detí ... no na druhej strane je tiež pravda, že deťúrence sú živé potvorky 😉 a často krát je ťažké, pri akejkoľvek snahe zabrániť úrazu ☹
Mňa by skôr zaujímalo, prečo klamala, pretože ak klamala, uvedomovala si, že urobila chybu a snažila sa to zakryť 😠
Pretože, napríklad u nás v škôlke nehrozilo, aby deti na preliezačkách boli bez dozoru!!!
Čo ti určite odporúčam, je spraviť zápis o úraze a po skončení liečby, do ktorej sa ráta aj rehabilitácia by som škôlku žiadala o odškodnenie, proste nech ti zaplatia úraz a celú liečbu!!!
Každá škôlka a škola má poistenie, ktoré si musí platiť práve preto, ak sa stane niečo ako Vám. My tiež momentálne riešime niečo podobné, ale v škole a tiež žiadane o odškodnenie.
garantujem ti,že toto sa mohlo stať,aj keby si pri tej preliezke stála ty..nám sa to stalo 😒 kvôli tomu by som na učiteľku nezanevrela a určite by som sa nesťažovala....ja by som ani náhodou si nevzala na starosť 20 či koľko cudzích detí a ešte za ten plat...učiteľky si vážim a pri takýchto situáciách používam zdravý sedliacky rozum a nerobím zbytočnú paniku
My sme vcera isli s dcerkou s manzelom 2 domov a obaja sme postupne pridrziavali tazke zelezne vchodove dvere do panelaku. Ani jeden z nas si nevsimol, ze nase dietko si strcilo do tych dveri ruku (este aj nestastne na strane pantov), a tie dvere sa zabuchli - lebo sme ich pustili v domneni, ze ved dieta je dnu. Napriek tomu, ze jej neustale opakujeme, ze si nema pchat ruky do dveri, vopchala. Dvere sa zavreli a bol plac a krik. Bali sme sa, ze to ma zlomene, tie dvere su naozaj dost tazke a zelezne. Nastastie to studena voda "spravila". Chcem tym povedat, ze sme tam boli 2, par cm od nej, a stalo sa. Naozaj je tazke ustrazit viac deti pohromade, najma na detskom ihrisku, ked sa kazde v inu stranu rozbehne - aj keby ucitelka videla, neda sa byt na 2 miestach naraz.
@miruuska nech sa páči, pozývam ťa do škôlky, aby& si si vyskúšala, aké je to mať na starosti dvadsať detí na školskom dvore, kde polovica detí nie je z domu zvyknutá na to, že si nemôže robiť, čo chce. Neber to ako urážku, ja túto prácu milujem, nemenila by som, ale naozaj ty nemôžeš posúdiť, či tá učiteľka kvákala s druhou, alebo nie. Stačí pár sekúnd, kým jednému drobcovi zaväzuješ šnúrku na topánke a druhý vylezie tam, kde by ťa ani nenapadlo, napríklad na sedadlo trojkolky a postaví sa na ňom - jasne, že sa ničoho nedrží...toto konkrétne sa stalo mne, našťastie som stihla dobehnúť.
Inak napadlo ťa, že veľa krát je tá učiteľka na dvore sama? napríklad, keď je na triede s riaditeľkou, kolegyňa je chorá? Naštvala ma tá poznámka - nech to nerobí...vôbec si danú učiteľku nezastávam, kto čítal viaceré príspevky, tak vie, že nestojím automaticky na ich strane, skôr naopak. Ale ešte že máme v ostatných povolaniach samých dokonalých ľudí....drobca mi je ľúto, dúfam, že sa mu rúčka skoro zahojí.
@kikina84 som učiteľka v materskej škole a môj syn prišiel so zlomenou rukou, stalo sa mu to na hodine telesnej v základnej škole, presne to isté sa mohlo stať na zápase, keby som sedela v tej telocvični na lavičke. Búchala by som si hlavu o stenu?
Inak môj manžel, manžel učiteľky v materskej škole, ktorý za mnou chodil a videl, čo deti dokážu za pár sekúnd, tiež robil ródeo z toho, že má malý modrinu, keď ho priniesol z jasieľ. O pár dní sa treskol o pračku a mal modrinu tiež, strážil ho manžel. Iba som na neho pozrela a povedať sme si nemuseli už nič. Opakujem, že sa učiteľky nezastávam, kto moje príspevky na koníku pozná, vie, o čom píšem, ale v tomto prípade naozaj nie je učiteľka všemocná. Jasne, že mohla tomu zabrániť, keby nebola s deťmi na dvore, ale išla s nimi na prechádzku, čo deti až tak nemajú radi, ale zase by tu vznikli nové témy - prečo sa deti na ihrisku MŠ nehrajú...
Na takýchto témach sa fakt bavím......Zhrňme si fakty. chlapec spadol, lebo robil niečo čo nemal, mohol sa aj naháňať a vrámci toho vyliezť na tú Šmykľavku. učiteľka sedela na lavičke...neviem či sama, v tom prípade by sa asi nerozprávala sama so sebou...a aj keď sedela, určite nie chrbtom k deťom, možno jej len ďalšie šantiace dieťa clonilo vo výhľade....učila som do materskej na ZS, druhý stupeň, deti chcú chodiť po výletoch, na kúpaliská, chcú mať rozchody vo veľkých mestách atď. rodič má doma o svoje dieťa strach, ale neviete si predstaviť, čo je to ustrážiť 25 detí v puberte, keď vlastní rodičia si niekedy nevedia s nimi rady, ale my to musíme proste zvládnuť alebo ako sa hovorí, vykryť....chcem tým povedať, že ustrážiť také malé deti je ešte asi 100x náročnejšie ako tých puberťákov, to by som vážne nechcela robiť a obdivujem tie ženy....a keď sa občas ako hovoríte zakecajú, určite nestrácajú kontrolu nad deťmi, musia to korigovať.....keby každú sekundu po tých deťoch bľačali, toto nerob, hento nesmieš, tak by ste zas vypisovali, že vaše deti sú terorizované a nič nesmú......zamyslite sa niekedy nad svojou večnou nespokojnosťou....úrazy sú nepríjemné, trápia každú matku, a zaručene aj učiteľku.....a takto dám ja otázku do fóra. vaše dieťa má ísť na školský výlet, od rána mu je zle od žalúdka, dáte mu obed a vypravíte ho do busu. a učiteľka, poraď si. a dieťa ešte v ten večer odchádza z výletu rovno na pohotovosť, v poslednej chvíli operované na slepé črevo. celý deň som venovala len jemu, a čo ostatné deti? čo by mali z toho dňa, keby som tam nemala kolegyňu?! kde je vtedy sebakritika?

@billam ale ved to je jedno kolko maju deti..ale ten pozor treba na tie deti davat jednoducho...ja som z mojej malej nespustila oci odkedy sa narodila..pomali ani nežerem cele dni,len aby som ju mala na ociach..a viem ze je takze strazit viac deti..mala som tu cest..ale nikdy by som si nedovolila sa pri nich zakecavat a smiat sa na cele hrdlo 15 minut a ani sa len neotocit co robia ostatne deti..to je velky rozdiel..treba rozlisovat o com sa tu bavime..respekt vsetkym ucitelkam v skolkach,,ale len za okolnosti ze si robia dobre svoju robotu!!