Synova záľuba prekáža učiteľke v škôlke
Ahojte, dnes ma v škôlke prekvapila učiteľka nečakanou pripomienkou. Prekáža jej, že syn obľubuje hrdinov od Marvelu- Spiderman, Batman, Ironman atd. Vraj pri všetkom, čo robia,stále spomína svojich hrdinov. Ja na tom nevidím nič zlé, nie je agresívny, nie je zlý, len ho jednoducho baví niečo iné ako jeho "kamarátov". Ale nie je to len o tom, jeho baví všetko, aj zvieratá,aj dinosaury, náradie... Rád plastelínuje, kreslí,číta, zaujíma ho naozaj všetko. Nechápem, prečo by mal byť problém v tom, že momentálne ho viac zaujímajú spomínané postavy hrdinov... Naozaj ma to nahnevalo, pretože o tom hovorila ako o niečom zlom. Mala som sto chutí zobrať ho rovno domov. Ale to sa ľahko povie, zobrať ho, keď sa do škôlky začal konečne tešiť a chodí mi tam bez problémov. Myslíte si tiež,tak ako učiteľka, že je to nejaký problém? Myslím si, že je zbytočné stresovať dieťa zakazovaním podľa mňa úplne normálnej veci.
He,to mi pripomenulo moje detstvo.nasi hovoria ze ucitelky neboli nadsene z toho ze sledujeme so segrou ninja korytnacky..nasi to za nic zle nepovazovali a nechali nas ten kresleny serial pozerat..s cistym svedomim ti mozem povedat ze ani jedna,sme neboli a niesme nasilne,zle a noze mam len v kuchyni na potraviny 🙂 Ucitelku si nevsimaj.upozorni ju ze ty si rodic a az bude tvoj syn bit ine deti v mene superhrdinu tak nech ta upozorni,inak nech nebrani rozvijaniu jeho predstavivosti lebo sa budes na nu stazovat.ved je to preboha normalne..dievcatka chcu byt princeznami,morskymi vilami a pod a chlapci akcnymi hrdinami..ona ako pedagog by to mala vediet!naco chodila do skoly? Ak mas predsa pochybnosti porad sa s detskym psychologom..ale vravim,ze je to v pohode
no, este ze do skolky nechodi moj syn, ten cely den rozprava len o "malych kovovych autickach" a svojom imaginarnom kamosovi Kobosovi.. "kde je moje male kovove auticko?" "pozri co robi moje male kovove auticko", "hojdam kobosa" atd.. 😀 😀
podla mna je uplne normalne, ze deti v urcitom veku sa zameraju na jednu vec ktora ich bavi a venuju sa jej naplno.. co ine uz maju v takomto veku riesit?
nechapem ako je mozne, ze niektore ucitelky vobec nerozumeju detom..
@david93 tak väčšiu sprostosť som už dávno nepočula.....lego je jednou z najúžasnejších hračiek, ktoré poznám.
@luckahol každá doba so sebou prináša svojich hrdinov aj rozprávkových. Keď tvoj syn nie je orientovaný len na týchto hrdinov a baví ho aj čokolvek iné, povedz pani učiteľke, nech rešpektuje výber tvojho syna. Možno bude argumentovať, že v súčasných rozprávkach a príbehoch pre deti je priveľa násilia. Áno je. A v klasických rozprávkach nie je? Vlk zožral Červenú čiapočku aj babičku, vlkovi rozpárali brucho, ježibaba Jankovi nožíkom skúšala na prste, či je dosť tučný, ježibabu na lopate šuchli do pece a spálili, Snehulienka zjedla otrávené jablko....vždy je to hra dobra a zla, dospelý by tu mal byť na to, aby dieťaťu vysvetlil to, čomu v deji neporozumel, ideálne by bolo, keby rozprávku videl skôr ako dieťa. Určitým spôsobom jeho výber ovplyvniť môže, ale niečo prikazovať, alebo zakazovať 😖 😖 😖 😖 prinieslo by to viac zla ako dobra a dieťa by sa mohlo cítiť menejcenné voči kamarátom, lebo by ani netušilo, o čom rozprávajú. Ja by som sa iba pani učiteľky spýtala, či je s tým nejaký problém v škôlke, ak nie, jedným uchom dnu, druhým von - bez medzipristátia.
@luckahol Batman nie je od Marvelu ale DC comics ! Len na opravu 🙂 a podľa mna je to super záľuba bude chcieť byt tiež hrdina ! 🙂
A môj synátor doniesol Spidermanov, Ironmanov a neviem akým "...nov" práve zo škôlky 😅
@dominikav123 Vďaka za opravu, aj keď to tu nie je také podstatné 🙂
@luckahol
Učiteľka má evidentne nejaký problém. Žijeme v USA a vôbec si neviem predstaviť že by som takúto kravinu mala riešiť s učiteľkou (myslím že by si to nedovolila)
Ak sa na to cítiš, zožeň synovi kostým jedného z jeho obľúbených hrdinov a pošli ho tak do škôlky 😀 Alebo aspoň nejaké tričko. Učiteľka to nerozdýcha 😠
Prajem pevne nervy, veď to je take milé keď majú deti niečo obľúbené.
Nas si mysli ze je rytier 🙂 ja zvyknem byt kon a otec drak...mece ma povolene pouzivat len doma alebo vonku ale do skolky ich neberie. Podla mna sa tam ale na rytiera hra
Ale nikto sa nestazoval ;) on zas chodi doskriabany,raz aj kusnuty a zase sa nestazujem ja...deti...
Ucitelke odkazat nech radsej po veceroch kuka markizu a nepremysla nad robotou...a v robote ked ma cas riesit taketo koniny nech si vypyta zo 3 deti do triedy viac,asi je nevyuzita...
@luckahol
Tak potom je čas na kostým...ale taký fest autentický. A pravidelne dávať učiteľke darčeky v podobe nakreslených hrdinov s tým že syn to nakreslil pre ňu, s láskou 😀 . Ja by som šla s tou učiteľkou do takejto "vojny" 🙄
Nemám rada keď ľudia iným ľudom znepríjemňujú život kvôli maličkostiam len aby ukojili svoje ego apod.
@luckahol synovmu ucitelovi v skolke zase prislo divne, ze mojho syna zaujma bager, traktor, zvierata a ostatni chlapci sa bavia o spiderman, batman.... som mu jednoducho povedala my to doma nepozerame, nekupujeme zaujima nas nieco ine. Preco by si ho mala brat domov a rozculovat sa? Povedz ano, teraz ho to zaujima o pol roka sa moze bavit o raketach...
Normálna vec podľa mňa. Veď aj my sme mali ako deti svoje. Pred takými 16-17 rokmi keď som ja chodila do škôlky boli Pokémoni. To myslím že nikomu nevadilo ale. V tom čase bol v kurze Divoký anjel všetky baby sme to sledovali hrali sme sa na tých hlavných hrdinov. To už myslím tak pofidérne pozerali po nás. 😀 😀
@luckahol ahoj... podla mna vsetci skolkary riesia nejakych hrdinov... skus sa rozumne s tou ucitelkou porozpravat, netreba veci riesit s horucou hlavou... brat maleho zo skolky? prosim ta, preco? maju tam len tu jednu ucitelku? ako dlho to robi? lebo teda co ja si pamatam okrem par postaviciek co boli in ( tie sa menili podla toho ktora rozpravka prave letela ) tak stale boli moderny rozni spidermani a pod. ... u mojej malej a u syna - nikto to nikdy neriesil - je to uplne normalne...
@david93 lego a dielo temného? Sa riadne smejem 😀 😀 a zneužívanie detí je koho dielo? Už zachádzam asi ďaleko ale čo tu idú pedofili vyprávať o tom čo je dobré a čo zlé.
@luckahol Nas ma uz par mesiacov zase zalubu v Batmanovi! Cakam,kedy sa niekto ozve,ze mu to vadi,ale dufam,ze nie. Sice vravi,ze temnota a tak,ale on chce zachranit ludi a svet,takze ja to skor vnimam pozitivne,kedze chce potrestat zlych.
Aj ked priznam sa,ze niekedy mi to aj lezie na nervy,zvlast,ked sa chce stale hrat len na to a ja mam byt ta zla a akoze bojujeme. No minule bol ucitel,potom zas policajt,nastastie to nie je stale len o tom.
Kolko to u vas trvalo,ta zaluba? Aby som sa vedela cca pripravit.
Nas uz inak zhaluzil,ze sme si my dospeli kukli tie filmy o Batmanovi,co su pre dospelych.🙂 ale priznam sa,ja radsej nejaku komediu ci romantiku.🙂
Vieš čo trvalo to asi tak pol roka. Potom s tým začali aj iní chalani v škôlke tak ho to prestalo fascinovat. Začal sa skôr zaujímať o transformerov, ninja korytnačky, každé chvíľku, už to strieda podľa nálady, ale nič ho tak nedrží ako vtedy ten spiderman.

@luckahol tak pokial nie je agresivny..neviem preco to riesi..
Nas ma tiez taku zalubu,dokonca vraj ked vyrastie,bude superman a bude zachranovat ludi a pod.. Jeho kamos zas povedal ze ked bude velky,bude batman.. Dcerka je zas zavislacka na hello kitty a macky ako take...tiez osobne nevidim dovod na zakazovanie,ak tym neohrozuje seba ci okolie.
Ono tie postavy su na trickach a kade kde,uplen sa tomu vyhnut neda..
Mozno sa este raz v klude porozpravat s ucitelkou ze ste radi,ze sa ua do skolky tesi,ze preco jej to prekaza,ci nejak ohrozuje deti nevhodnym spravanim alebo kvoli comu. Prip.sa da spojit aj s riaditelkou ak by to vyustilo do nejakych utokov.