Synovo pomalšie tempo a možný nástup do školy
Ahojte. Syn narodeni 31..1.2019.. od septembra by mohol ísť do školy. Má problémy s grafomotorikou no cvičíme každý deň takže zlepšenie do septembra bude určite. No ma trosku pomalšie tempo keď ma niečo urobiť.. napríklad vyfarbovat alebo robiť proste niečo podľa zadania učiteľky.
Ci sa to zlepší neviem no možno ani nie.. ja som totižto bola rovnaká.. aj psycholog mi vtedy povedal ze mi všetko dlho trva urobiť, vyrata, nakreslit a podobne.. dnes už to je ok ale v škole to šlo celý čas so mnou..
Je aj hanblivy. No keď sa " oťuká " tak uz nie. Skôr len nový ľudia zo začiatku.. vtedy sa hanbí najviac..
Vie nakreslit postavičku,píše vie prvú a poslednú hlášku.. ovláda počítanie do 30, množstvo kde je viac kde menej, prvé posledné miesto.. pozná 3 basnicky,, tvary.. A podobne..
Možno budeme trochu bojovať na začiatku no ja si myslím ze to zvládne.. prosim bez otázok na test zrelosti. Vyšiel pol na pol a mam sa rozhodnúť. Najväčší problém bol ta pomalost.
No pani psychologička necháva deti rok v predskole sa hrozne hlúposti podľa mňa takže naozaj sa chcem rozhodnúť ďalej sama.. no zaujímalo by ma ci aj iné dietatko je pomalšie a hanblive a ako zvládlo hlavne ten prvý ročník..
Ako.... co na to pani ucitelka?? Dat dieta do skoly a nechat ho tam "trapit" iba preto aby si si ty nieck dokazala je hlupost. Prepac. Ale v skole sa maka a idu rychlistou 2 pismenka cize "8 tvarov"( velke, male,tlacene, pisane za tyzden). Naucit sa rizpiznavat, citat pisat je zahul. Prva trieda nie su len ciarky a obluciky. Mam 3 r syna a vie 30 basniciek mozno aj viac aj pocitat.....a to si nemysljm ze je nejako nadpreimerny. Urcite by som sa poradila s odbornikmi- inak sa budes trapit aj ty aj dieta. Nieje nic prijemne ked je dieta vo vsetkom posledne a stane sa z neho outsider triedy. Daj mu cas nic nestrati iba ziska. Nevidim na tom nic zle ani strasne ak dieta potrebuje cas.
Ja by som ho nedala ak sa dá vybrať. Trápil by sa a nestíhal.
my sme dali odklak na odporucanie psychologicky a aj tak sme sa v 1r trapili v skole
Musíš zvážiť to, že prvý ročník je veľmi ťažký. Jednak je to obrovská zmena pre tie deti, musia dávať pozor, sústrediť sa na hodinách. Naučiť sa čítať, písať. Veľké a malé tlačené písmenko, veľké a malé písané všetky sú iné. Do toho matematika. Ja som len oči otvárala keď nám učiteľka povedala že deti v decembri budú čítať knihu. A oni išli fakt takým raketovým tempom, že fakt v decembri tú knihu čítali.
Viem že normálne aj 5ku známkovala už v 1. ročníku. Ono to fakt dá zabrať pokiaľ sa tie deti do toho dostanú.
@kacena4 a aký ste mali problém kvôli ktorému bol odklad ?
rec
Ja som išla do škôlky hrdá, že malý vedel pred psychologičkou všetko, lebo som sa mu venovala a je fakt šikovny. Odchádzala som zo slzami v očiach. Na druhý deň mi povedala jeho učiteľka že to nechápe, lebo je naozaj šikovný. Napriek tomu, že nám povedali že do školy ešte nie, my sme ho dali a má skoro samé jednotky ( až na dve dvojky).
Podla popisu nevidim dovod, preco by nemohol ist. Mam prváčku a verte, ze tempo bolo uplne pomale, pani ucitelka velmi trpezliva, kazde pismenko tisickrat cvicili, aj citanie velmi pomaly isli. Tempo kazdy zvladal.
Na zapise sa pytali na farby, tvary, cisla a priestorovu orientaciu: dole, hore, vpredu...
Skúsila by som ho otestovať ešte inde. Neviem, kde ste boli. Štátne cppp navrhujú odklad všetkým narodeným od mája k decembru 2019. Ostatných posielajú. Častokrát bez ohľadu na schopnosti. Effeta v Nitre robí napr. dobre posudky. Učiteľky v škôlke čo na to? Aj oni by ho mohli vedieť porovnať s rovesnikmi... A hlavne by som dala na materinsku intuiciu.
Kvôli pomalosti nie. Je to povahová črta. Môj síce mal odklad,ale aj tak je stále pomalý. V škôlke sa na to furt sťažovali učiteľky a prišiel do školy a zrazu patrí medzi najlepších z triedy,ale pomalý je stále 😁.

Áno, veľa detí je hanblivých, najmä pri nových ľuďoch, ale keď sa oťukajú, sú úplne v pohode. Učitelia sú na to zvyknutí, že prváčikovia potrebujú čas. 🙂