icon

Taška do 1. triedy

kristin16
30. jún 2020

Žienky, prosím Vás o Vás názor. Mame doma budúceho prvaka. Vybrali sme pre neho tašku TOPGAL, ale teraz rozmýšľam, ze ci je nutná taka draha taška keďže mu ju budem nosiť do školy aj zo školy ja. Aký máte názor, príp. skústenosti vy? Ďakujem.

Strana
z2
bbeccy
Odpoveď bola odstránená
kristin16
autor
1. júl 2020

@bbeccy ok, nechajme to radšej tak 😉

majamat
1. júl 2020

@veronikasa uplne suhlasim. mame 3r tasku Topgal, aj s peracnikom, ktory jediny preziva, ostatne nevydrzia, da sa oprat v pracke. je fakt super. vahu tvori vypln. no inu by som nechcela. taska vydrzala vsetko a dcera ju aj tak musi nosit vs kole medzi triedov a druzinoou, ci na obed a pod. aj ked vahu tasky robi hlavne vypln.
asi by sa tamti hore mali zamysliet nad tym, co decka vlacia. teraz v 3r sme mali tusim aj 8kg taskua vraj by dieta nemalo nosit viac ako 1ú10 svojej vahy ( ak si dobre pamatam )

kristiii
1. júl 2020

@majamat presne tak, môj nosil tiež už ako tretiak bežne 6-kilovu tašku a to stále neváži ani 30 kíl (už ide do piatej, ale tento rok som už preistotu ani neskúšala vážiť).

majamat
1. júl 2020

@kristiii no je to zufalstvo, aj my sme vlacili a stale sa nic nezmenilo. moja ma 25kg. podla toho pravidla by mala nosti 2,5kg.

amelia000
Odpoveď bola odstránená
kristin16
autor
Odpoveď bola odstránená
amelia000
Odpoveď bola odstránená
kristin16
autor
1. júl 2020

@amelia000 súhlasím. Fakt netuším co sa udialo.

katrinka8
2. júl 2020

@drakvak - nie je to celkom pravda, dcéra v prvej triede mala tašku cca 6 kg a nemala zbytočné dosky ani nič iné, čo nepotrebovala. Aj keď tie dosky by ju z biedy nevytrhli, keďže na všetko Pracovná učebnica, Pracovný zošit + obyčajný zošit.... Keďže vážila asi tak 20 kg, tak jej taška vážila cca 1/3 jej váhy. To je ako keby dospelý o váhe cca 60 kg nosil denne do práce 20 kg tašku...

drakvak
2. júl 2020

@katrinka8 Prečo ste ako rodičia žiakov neoslovili triednu učiteľku, aby ste s ňou dohodli systém odkladania školských zošitov v škole? Sama učím na 1.stupni a naozaj nechápem, z akého dôvodu to prváčka prenášala domov? Moji žiaci nosia domov len šlabikár, písanku, kde majú písať D.Ú. a matematiku len, ak majú D.Ú. Všetky moje kolegyne v škole to tak robia, som prekvapená, že inde vôbec prváci majú také množstvo pracovných zošitov na 3-4 predmety? 🤔 Pravdupovediac, aj z praktických dôvodov to odkladáme v škole, lebo napríklad ANJ raz do týždňa a potom polovica by nemala v škole PZ, ak by som im to dala domov 😉

katrinka8
2. júl 2020

@drakvak - oslovili, niektorí rodičia s tým nesúhlasili, takže sa to neujalo - lebo presne 1/2 detí by večne nemala pomôcky, keby to jedna časť detí mala v škole a iná doma... V škole im ostávali vlastne len výtvarná a telesná + náhradné čisté zošity v zakladačoch.

kristin16
autor
2. júl 2020

@katrinka8 presne aj u nás to je takto 🤷‍♀️

montemotherone
11. júl 2020

@kristin16 ak ju budeš nosiť ty tak asi fakt nie... Inak ja som pri dcére riešila Topgal, ale teraz som synovi vybrala nórsku Beckmann https://www.zdravybatoh.cz/sk/p/skolska-taska-d...
Úúú a to je iná trieda ako Topgal 😍 Som maximálne spokojná. Presne toto som hľadala a za tie peniaze to dúfam aj bude stáť 😄

montemotherone
11. júl 2020

@drakvak samostatnosť dokonca patrí už aj k škôlkarovi 🙈 ...ale veľa rodičov s detí robí bábatká 😰 ideálne do 30tky.... Inak môj ide teraz do prvej a v škole to majú tak, že prvý týždeň môžu ísť rodičia až do šatne, ale potom len pred vstup do školy 😉 Som zvedavá ako to ten náš zvládne. On je samostatný, ale hanblivý 🙈 a trochu bojazlivý kým sa na určitom mieste neokuká. Tak uvidíme 😏

miroslava112
21. máj 2021

@montemotherone prosim vas a kupovali ste tasku topgal pre prvakov alebo rovno 2-4rocnik lebo maju to na stranke rozdelene a neviem sa v tom akosi vyznat.Dcera je vysoka tak neviem lre ktoru sa rozhodnut

makova333
21. máj 2021

@miroslava112 ja som kupovala 2-4. Moj je vyssi.

majamat
21. máj 2021

@miroslava112 ja som kupovala pre prvakov,a le nei uplne tu najmensiu. ta ma vysku 37cm a my sme kupili tu druhu najmensiu, co ma 39cm. no ak dieta nie je uplne male, moze mat aj vacsiu.

hipuska
21. máj 2021

@kristin16 ja by som nekupovala drahu. Jednak, ju bude mať max do 3 ročníka (niežeby nevydržala, ale dieťa bude chcieť novú) a jednak ju budeš fakt nosiť. Kúpila by som niečo na styl belmil. A potom do 4 teho ročníka ruksakovy typ. Z druhej ruky - do 15 e zozenies peknu tašku. Tento rok boli aj málo nosené do školy, kvôli situácii aká bola.

Strana
z2