Učiteľka má v triede vlastné dieťa
Materská škôlka má tri triedy, v každej dve učiteľky. Napriek možnosti presunu má jedna pani učiteľka vo svojej triede svoje vlastné dieťa.
Je nejaké pravidlo, prípis (zákon určite nie), ktoré by takúto situáciu zakazovalo - neodporúčalo?
@trnavacka nemyslim si ze si furia.... je to podla mna to najorsie co moze byt!!! a keby sa dalo, hned by som bola za taky zakon! mala som 2 kolegyne co mali vlastne dieta a trpelo to dieta - 1.bolo to pre nho hrozne ked videl ako jeho mamicka berie na ruky cudzie dieta, 2. trpeli druhe deti- preco oni nemohli mat mamicku v triede tiez??? 3. ta kolegyne bola par krat na pokraji zrutenia ked uz nevedela dat rady s vlastnym synom.
Je to horor !!! Bud to matka prezenie a to dieta fakt trpi tym ze matka nechce robit rozdiel medzi svojim a cudzimi ( ak sa to vobec da) ale proste nejde to, aby ucitelka dokazala pristupovat k vlastnemu ako k cudziemu!!! Prajem kazdej jednej mat tuto osobnu skusenost a potom tvrdit ,,preco nie?"
ja som tiež učiteľské dieťa 🙂 a nebola to veru výhra mama bola na mňa veľmi prísna aj na mňa nakričala pred spolužiakmi keď som nevedela na to si veľmi dobre pamätám a potom som sa pred nimi hanbila viac ako keby to urobil nejaký iný učiteľ 😖 taktiež mám pedagogickú školu a teraz po materskej si hľadám prácu učiteľky v MŠ mám 3 ročnú dcérku a tiež zvažujem či budem lobovať že kôli pohodliu aby som sa nemusela preháňať pre ňu do inej škôlky a strácať čas či ju nedám do škôlky kam by ma zobrali..malá zatiaľ do škôlky nechodí..len 2 krát do týždňa ju dávam do súkromnej nech je v kolektíve,keďže ju kôli plnému stavu do štátnej nezobrali...neviem asi do jednej škôlky so mnou by som ju dala ale do triedy asi nie...
Čo riešiš??? Nie je to zakázané a ani neviem, prečo by malo byť...a tiež nechápem, prečo Ti to vadí 😕
@trnavacka neviem teda o žiadnom zákone a asi je to len na riaditeľke, ale pokiaľ nejde o jednu jedinú triedu v dedine, alebo dieťa teda nemá chorobu nejakú špeciálnu, prečo chce učitelka svoje dieťa pri sebe, tak si tiež nemyslím, že je to vhodné, aby učila svoje dieťa... jasné že bude uprednostňované.. a aj ja ako matka by som nebola s tým velmi spokojná, lebo ak sa náhodou dostanú deti do nejakého konfliktu, tak by mohlo dôjsť zo strany učitelky aj k diskriminácii... sú to malé deti a rodičia majú v tomto období ešte tendenciu slepo brániť svoje deti... v škole je to iné, tam sú možno učitelia na svoje deti prísnejší, ale tam sú už deti aj rozumnejšie a chcú zapadnúť do kolektívu.... nehovoriac, ak už máš indície, že učitelka svojmu dieťaťu dovolí viac než iným deťom, tak to je sila.... nie, toto by nemalo byť... je to fakt ako už bolo vyššie napísané "konflikt záujmov" 😉
určite žiadny taký zákon neexistuje a prečo by aj mal? Mala som svoje deti tiež vo svojej triede, aj keď nie po všetky roky, skrátka tak, ako to vyšlo. Nikto vrátane mňa nerobil nikdy rozdiel medzi mojimi deťmi a ostatnými. Keď prišiel niekto cudzí, nezistil, že sú to m oje deti, kým ma neoslovili - mama. Nechápem, v čom je problém? V našej škôlke mali svoje deti vo svojej triede aj ostatné kolegyne, upratovačka, kuchárka. Ináč nikdy by ma nenapadlo riešiť, že jedna predavačka je dcérou vedúcej predajne a pod.
Ahojte. Ja osobne rozumiem prečo sa to autorka témy pýtala 🙂. Moji synovia chodia do tej istej malej škôlky. Sú v triedach oddelene. Medzi tiredami je mala triedicka, ktorá ich dve triedy spája dverami. Starší syn má milú, mladú učiteľku, ktorá má v mladšieho triede synčeka- to znamená.- ona učí predškolákov, a malý je v triede pre 3-4 ročné deti. Ale- napriek tomu, že sa snaží, stáva sa, že malý uteká k nej do triedy, vonku keď padne, ona uteká k nemu, lebo plače. Medzi tým nedáva riadne pozor na ostatné deti. Keď sa deti prezliekajú, jej synček uteká k nej, a má mu pomôcť s prezliekaním. Medzi tým, nedáva pozor na roztatárenú triedu predškolákov. Berte to takto: ak by Vaše dieťa v škôlke padlo a dosť sa zranilo, zatial čo pani učiteľka utešovala svoje dieťatko ktoré padlo, nezostali by ste objektívne. Viem, že nehoda sa môže stať, ale myslím, že každá z nás by učiteľke viac vyčitala okolnosti ako som popísala. Ak padne naše dieťa, plače a udrie sa, každá matka prestane vnímať svet okolo seba. Učiteľky ak aj dieťa polutujú, kútikom oka stále sledujú zvyšok. Matka sa ale sústredí len na svoje dieťa, akýkoľvek profesionál je. 🙂 . Myslím si, že ani jedna matka by nemala mať v triede svoje dieťa-a spoň kým to nie je dosť veľké, aby si nevynucovalo prítomnosť matky, a kým nechápe, že mama je jeho učiteľka. Inak vnímam učiteľky na škole, ináč učiteľky v MŠ- tam sú deti ešte príliš malé na to, aby ich mohli pustiť čo aj len na chvíľu z očí 😉
No ja si myslím, že ak by padlo akékoľvek iné dieťa, tak by k nemu bežala a tým pádom "nedávala pozor" na iné deti. Ak by ju požiadalo iné dieťa o zapnutie bundy, tak by mu pomohla. Sú chvíle, kedy nemôže mať oči aj na chrbte. Tak to chodí. Je neobjektívne tvrdiť, že v tom momente "nedáva pozor" na iné deti.
ja osobne som mala skusenost, ze som v skolke mala v triede vlastnu dceru... ☹ a teda vobec to nebola vyhra ☹ Bola cela hotova, ked videla , ze okrem nej sa tak isto venujem aj inym detom.....a naopak ine deti chceli aby som sa im venovala ako malej... taktiez deti vnimali to ze moja dcera ma cely cas pri sebe mamu a oni nie ☹ ked sme boli von na prechadzke mala si ziadala max. pozornost.... mala obdobie ked trucovala a vtedy som sa venovala viac malej lebo som proste musela... taktiez ked sme boli na prechadzke a stretali sme sa s triedou kde bol moj syn....ten spustil plac a on chce ist za kazdu cenu so mnou..... Proste uz nikdy..... a ak by ma to zase tahalo ist do skolky.... tak urcite nie do tej kde chodia moje deti.... Takze ja osobne si myslim ze to nie je ziadna vyhra ani pre matku... ani pre dieta ☹
Poznám rodinu, kde nielen mama mala v triede oboch svojich synov, ale k tomu bol ešte otec riaditeľom tej ZŠ. 😂 Chalani sú už dospelí, a doteraz spomínajú, že rodičia boli na nich 10x prísnejší, ako na iné deti...

@digysa to som mala tak prepnute pismo na pc nebol to zamer ... a chcela som naozaj vediet preco to riesi lebo aj u nas to tak bolo a nemala s tym ani jedna mamicka problem tak preto ..( myslim to ze mala ucitelka svojho syna v triede )