Učiteľka v škôlke núti dieťa jesť
Zdravím, všetky mamičky predškolákov.Syn má 5 rokov navštevuje MŠ v našej obci.Je to len doobedná škôlka.Do decembra bolo všetko Ok, syn chodil do školky rád.No od januára je to hrozné, plače, nechce ísť, vyjednáva a dnes sme dospeli k tomu, že tam nechce chodiť preto,že pani učitelka ich núti jesť.Jednému chlapčekovi je z toho každe ráno zle a vracia.Môjmu synovi to úplne znechutilo celé papanie a aj chodenie do škôlky....Neviem ako to riešiť nemámte niekto podobnú skúsenosť???
nehnevajte sa, nemám síl čítať túto diskusiu, lebo mi je z toho zle!!!!! Som učiteľka v materskej škole - učiteľka V ŽIADNOM PRÍPADE NESMIE DIEŤA DO JEDLA NÚTIŤ!!!! Ani sa mu ničím vyhrážať, alebo ho prehnane chváliť za to, že zjedlo a ono chúďa sa tým žgá, len aby ho pochválila! Maminy prečo im toto dovolíte?! Veď to je týranie!!! Predstavte si jedlo ktoré neznášate a niekto ho do vás nasilu pchá.....Učiteľka má deti motivovať a naučiť ich, že jedlo je prirodzenou súčasťou života a niečím, na čo sa môžme tešiť a nie sa toho báť. Pani učiteľky zjavne žijú v hlbokom socializme. Vééééééľmi dôrazne by som pani učiteľku upozornila, že to nesmie robiť a ak by mala ešte nejaké prihlúple argumenty (škôlka nemá peniaze na vyhadzovanie stravy - veď ju platí rodič) tak by som jej povedala, nech si preštuduje metodiku, keď už u nj absentuje zdravý rozum... Maličké deti si musia na nové jedlá zvyknúť, veď v každej rodine sa ináč varí a chvíľu to potrvá, ale tým, že bude deti nútiť dosiahne celoživotný odpor k niektorým jedlám. Viem, o čom píšem, ja taký odpor k niektorým jedlám mám vďaka jednej "milej" pani učiteľke do dnes 😝 😝 😝 😝 Keď ju niekedy stretnem, mám chuť po nej skočiť a nažgať ju nejakým jedlom ako kačicu.
@mimkaz Ahoj.ked toto čítam spomínam si na svoje detstvo bola som hrozný jedak AK doma aj škôlke učiteľky má vždy nútili zjesť všetko a ked sa tak nestalo sedela som tam este pol hodinu sama v jedálni a hrabala sa v tom s plačom nechcela som tam chodiť nemám na škôlku dobre spomienky no na ten podnet ucky vyhlásili že som podvýživena mama má vzala lekarke a kazdy deň do mňa pchala ryby tuk z ktoreho som sa povracala zakaždým stale som nebola dostatočne stavana podľa tabuliek no puberte zmena tak som sa zagulatila ze bol zase opačný problém:D
@vinifred tak to je ale ina kategoria🙂 moju raz tak pobadali a potom 2 dni vracala,ale stacilo povedat nech to nechaju na nu a je to ok. Ja som zazila aj rodicov co trvali na tom ze musi vsetko zjest - priznam sa ja som ho nenutila lebo mi ho bolo luto..dala som mu zjest polovicu a ostatne som nechala na nom. A zazila som aj takych co balili z domu a to boli 3 druhy jedla dokola lebo "on ine nezje"
@mimkaz Necitala som vsetko. Nebola by moznost brat ho este pred obedom zo skolky domov a najedol by sa doma? Svokra mi hovorila, ze to tak riesila, lebo jej tiez decka nexceli v skolke jedavat. Z takehoto nutenia mozu byt iba blbe nasledky a problemy este aj doma :( Jak pise aj @fuska . Ja takto nezjem paradajkovu polievku (ale nutila ma stara mama, nie v skolke) a demikat do mna tiez ani heverom nedostanes (to zas nutili na zakladke).
@mimkaz Taktiez mam podobny problem :( Uz som sa aj porozpravala s ucitelkami , ale ako vidim nepomaha to. moj maly , teda uz je predskolak ma problemy s ranajkami.. Nutia ho , ze ak nespapa chlebik, tak musi vypit salku caju.. vzdy ked dopija posledny dusok tak sa im tam povracia.. ja som z toho na nervy.. neviem ako im to mam vysvetlit, ze jeho brusko najlepsie vie, kedy ma dost .. :(
@zelinka1 z pohaldu psychologa nie je najvhodnejsie nutit deta papat...psychosomat nasledky...a moj syn je prikladom...nutili hp jest, nutili spat a maly sa zacal tak zajakavat, ze som skoro umrela od lutosti...a to som specialny pedagog ...a teraz? po kozultacii s dalsou spec ped.som ucitalkam povedala ze nech ho nenutia a ked ho nechalil s dalsim dietatom v jedalni a odisli s triedou p.ucitk na druhy den som to po zacvat ezurivosri mojho mm doma, riesila....ze sak ta, nebol sam...ie a s kym???s kamosom...a co by sa stalo keb rozbili tanier a doreazali jeden druheho, ked vy za nich zodpvedate???ze sak kucharky ta boli...na 2.den ani mi nekukl ni jedn ado oci.....ale nemsu ho nutit...som najhorsia matka ale co uz...a to sme od sept opn stop ksalavy a soplavy a v kolektive od 1,5n roka....NESMU HO NUTIT: ber to ako konzultaciu s psychologom a spec pedagogom v jednom...drzim palce 🙂
@svatava74 dakujem velmi pekne za reakciu... Fakt som z toho uz uplne na nervy.. Aj ja si totizto pridem ako najhorsia matka... lebo vkuse s nimi nieco riesim.. Ale ja len chcem aby moje dieta netrpelo.. Nema byt pre neho skolka terorom ale miestom kde rad chodieva..Bohuzial zatial to tak nieje..A vzdy ked sa nieco deje, hladaju chybu doma. ci je doma vsetko ok.. ale pritom my sme usporiadana rodina a snazime sa s manzelom co najlepsie vychovat syna.. Je bojazlivy, zapaja sa do aktivit, iba ak ho ucitelka posunie do toho, ze je bojazlivy.. Ja to vsetko ako jeho matka viem.. Ale co mam robit? Ved kazdy clovek je iny .. a s tym jedlom som to dnes zase riesila.. a aj som si to odkontrolovala pocas dna potajomky 🙂 takze zatial je to ok a maly ani nevracial 🙂 tak som zvedava co to bude dalej .. 😉
@kuriatko84 reagujes na 8 rokov starú temu

@ellahop, @benyse, @adka31 - babuľky, keď aj nečítate celú diskusiu, prečítajte si v rámci nej aspoň príspevky od zakladateľky. už písala o tom, že učiteľka a riaditeľka sú tá istá osoba. deťom je v škôlke podávaná iba desiata, keďže sa jedná o doobednú škôlku a snaha o rozhovor už bola. 😉 malý nemá problém s jedením ako takým, ale má problém ak sa pred ním poblinká kamarát, ktorého učiteľka núti jesť (ak mám pravdu povedať, mne by to pokazilo chuť do jedla na dlho, takže sa mu nečudujem).