Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@janickacrazy urcite to treba riesit s riaditelkou 🤐
@luciade Vidím, že to nemá zmysel. teroristu si tu prvá spomenula ty, fabulovať si začala tiež ty. Ak nechceš, nepíš, čo ti povedala. Potom sa však nediv, že si môžeme čo to domyslieť. Ale fakt nechápem, čo tu teraz riešiš. Pekný deň aj tebe a veľa šťastia na lepšie pani učiteľky. Sú aj také.
@luciade Apel na teba. Povieš nám, čo ti teda učiteľka povedala? Ja som sa vždy snažila ku svojim zverencom chovať tak,a by ma aj po rokoch s láskou pozdravili, aby som nezranila ich city, nikdy som na dieťa ruku nezdvihla, nevyhrážala sa tmavou komorou a podobné lahôdky. Ak som niekedy jednala necitlivejšie, nemala som problém sa dieťaťu ospravedlniť. Súdiť ma však môžu len moji žiaci
@abbey1 Ano, ale som pisala o SEBE, co SO a co NIE SOM, ze nie som terorista vo vztahu k dcere... Ked to tu napisem, rozbehnem zase nekonecne dotahovacky a na to nemam chut, toto tu mi stacilo. Pisala som , ze sme to poriesili a ucitelka bola uprimna a ze jej doverujem, dcera zrejme tiez, pretoze dnes isla do skolky dobrovolne bez akychkolvek problemov.
Mamicky, osobne uz koncim tuto debatu, kto by chcel vediet viac, nech mi prosim napise internu postu. Je potrebne si vsak precitat celu diskusiu od zaciatku (konkretnej osoby a problemu), lebo potom casto dochadza k chybnej interpretacii a nezhodam.
Ako sliepky v kurníku... môj názor učiteľky je taký, že tu vôbec nejde ani o vás, ani o to, čo si myslíte, ani o to čo považujete za správne alebo nesprávne. Dokonca nejde ani o učiteľky, ktoré na vaších deťoch použijú akékoľvek násilie ale ide práve o VAŠE DETI a o to, že akékoľvek fyzické násilie páchané na nich je dávam do úvodzoviek "NEPRÍPUSTNÉ" Tak sa spamätajte... veď ani v Reedukačných domovoch (polepšovniach) deti nebijú ani nevyužívajú žiadne fyzické tresty.
@fajnzienka no tak ale odpúšťať vraj treba a aj deti to treba učiť..
inak trefna poznamka s tymi polepšovňami... ani tam si to nedovolia, tak ale prečo by si to nedovolili v škôlke keď matky tak rady odpúšťajú....
Tu sa bavite o cirkevnej skolke? Ci som zle pochopila? Ked cirkevna tak beriem spat..tam su schopni podla mna vsetkeho:-P
JE JEDNO či CIRKEVNÁ, či NECIRKEVNÁ akýkoľvek fyzický trest je ZAKÁZANÝ ... a tie hlupane, čo bijú deti, tak by vôbec nemali čo v škôlke robiť..... všetko sa dá riešiť inak, sama mám okrem učiteľstva MŠ, učiteľstva ZŠ aj špeciálnu pedagogiku... a tú by mali mať všetky učiteľky bez ohľadu na to, kde učia... práve tu je dosť veľká časť venovaná tomu, aké metódy a prístupy využívať, ak sa dieťa správa neprimerane.... prečo napríklad nezbijú dieťa, ktoré ráno keď príde do škôlky plače? (veď tiež sa jeho správanie vymyká norme) a naopak dieťa, ktoré je dominantnejšie a naťahuje sa s iným dieťaťom o hračku, učiteľka udrie? Veď kde sme... všetko sa dá riešiť INAK než fyzickým trestaním.
@mirkakab Jasné že nemá to by bola čudná alergia keď odtlačok od prstov má na krku.....
@zuzkat1 Pýtam sa jej. Už sme si sadli a porozprávali sa. Ale ona raz povie Dominik a raz Andreas...Vysvetlila som jej, že sa nebudem hnevať, keď nepočúvala pani učiteľku. Nechcem jej zas vnútiť aby povedala na učiteľku...
Neplače, ona by mi to ani nepovedala, len ja som si to pri obliekaní všimla....
Ja sa len jedného bojím, že sa mi bojí povedať, že nechcela papať alebo že nepočúvala...
@stellasss Myslím, že učiteľka by jej neublížila, skôr to vyzerá ako udreté najakou hračkou, odtlačky po prstoch tam nevidím, ale určite to je udreté, žiadna alergia... ale možno sa jej to stalo v zápale hry s deťmi, keď ju nejaké dieťa udrelo, alebo prudko chytilo... a ona si to v tej chvíli neuvedomila :( neviem.. ale vizerá to ako buchnuté
Akurat my sme riesili chlapceka,rocneho,ktory vsetky deti hryzol az do krvi..boli sme zufali,spolu s ucitelkou,mala ma kraasny otlacok jeho zu ov a boji sa ho velmi..az to dnes vyriesila-chvalabohu,spokuziacka..kusol ju,tak mu to vratila..ano,nie som za bitie,nqozaj,ale kazde jedno dita rano plakalo,ucitelka mala na sebe zavesenych 8deti,lbo sa toho certika bali...mqly sa rozplakal a je pokoj....takisto,keby mi teraz ucutelka povedala,ze capla malu po ruke,levo..a dala by padby dovod,podakujem sa...ja mam sice stastie,ze mam vcelku kludne dieta,ktore pochopi povacsine,ze je zle,ked zvysim hlas,ale dostala uz aj odo mna-rozumej capla som po zadku..verim,ze ucitelka by ju necapla len tak bz nicoho,v tomto jej diverujem...skor keby mi ju zavrela do nejalej tmavej miestnosti,to by som risila tvrdo....zda sa mi to vrutalnejie ako dat po rucke,ked robi nieco nebezpecne..
@stellasss prosim ta, decka sa biju ! a maju silu poriadnu... mne raz v skolke rozbil kamarat hlavu nejakou drevenou hračkou 😀 nechtiac... a bezne sa tam decka klbčia, kopu, hryzu a v dobe, v akej zijeme teraz, este viacej.... dieta ma sily dost a keby to bola ucitelka, tak ti to mala uz povie...
@stellasss - segrin maly ma 2 roky a ten, ked je zlostný stipe kohokolvek, kto je poruke. Ked stisne moju dvojrocnu malu, ma tam viditelne otlacky jeho prstov. Jeho totiz musime odtrhnut, lebo inak cely cas drzi ako maly buldog 😀. Za ten cas vyvinie sily veruze dost. ... a to že nevie meno....ako moj syn - ten tiez pletie, kto co robil - raz dusan, raz martin, raz lea ci laura, kto sa ma vysomarit z toho. Napr. s kym si sa dnes hral? S Dusanom... potom sa bavime dalej a ked sa vratim k Dusanovi s otazkou: ako ste sa s Dusanom hrali? ...Ale mama, ved ja som sa nehral s Dušanom dnes, to minule....apod.
@alja20 no to so fakt zvedavá, aké opatrenie by mala riaditeľka urobiť. Možno by mala učiteľka vedieť, čo sa stalo, keď má dieťa z jej triedy také stopy na krku, ale z vlastnej skúsenosti viem, že nie je v ľudských silách odsledovať úplne všetko, najmä, ak sú deti na dvore. Stačí, ak sa učiteľka zohne zaviazať jednému dieťaťu topánku a čo sa stalo medzi ďalšími dvomi deťmi sa už dozvie len od detí. A najčastejšie za to nikto nemôže 😉 😉 😉 😉 . Mne ale nepripadá, že by dieťa malo na krku odtlačky prstov, veď to by ju musela škrtiť 😠 😠 😠 , lebo odtlačky sú z oboch strán, neviem si predstaviť, ako by mohla mať otlačené prsty na krku od nejakého úderu z oboch strán. A myslím si, že keby ju udrela učiteľka, tak by to dieťa povedalo, bálo by sa ísť do škôlky. Nechcem si týmto absolútne zastávať učiteľku, to ani náhodou, väčšinou som tu na MK na strane matiek a nie učiteliek, lebo aj ja som matka. V tomto prípade mi ale stopy na krku pripadajú skôr ako od bundy, keď sa deti naháňajú a keď jedno druhé nemôže chytiť, tak ho chytí za kapucňu. Ja by som zajtra spýtala aj detí.

@timea7 A napokon, kedze si ucitelka, ja som myslela, na tie chyby, ktorych si sa dopustila voci detom v skolke, a kludne nam napis nieco zaujimave zo svojej praxe, ako ste poriesili, ked ste dietatu nejako ublizili.