icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

svetllana
31. mar 2014

Išla by som najprv za učiteľkou, ktorej sa to týka...určite treba počuť aj jej verziu, nielen synovu ;o) Buď spravodlivá, daj jej šancu ozrejmiť svoj čin..A capnutie po ruke..nuž, ja si to nepredstavujem nijak dramaticky, malý je podľa mňa viac v šoku z toho aktu prekvapenia ako od "bolesti". 😉

a2303
31. mar 2014

Ja by som si najprv overila fakty.. Ale ja by som z capnutia na ruku a zadok určite nerobila drámu.. A ak by to bol môj malý a potvrdilo sa, že vyvádzal alebo ohrozoval správaním iné dieťa, tak by som mu ešte aj doma vysvetlila, že to sa nerobí a dostal po ruke preto a za to... Dnešná generácia detí si myslí, že môžu všetko a trest sa nedostaví, ale že žiadny a hlavne, že im rodičia kryjú chrbát... a potom sa čudujeme, že 20 ročný fagan dobije dôchodcu pre 20 eur... Alebo treba ísť do škôlky a zostať tam celý deň a skúsiť, aké je to zvládnuť minimálne 20 detí, ktoré prišli z bavlnky a myslia si, že môžu všetko.. Treba myslieť aj na to, že je to škôlka s pravidlami a aj s inými deťmi.

elanor
31. mar 2014

boze dievcata, vy ste fakt jak navedene... odkedy je preplesk po zadku, alebo bac po ruke fyzicke nasilie??? prosim vas neplette si dojmy s pojmami....

miesto toho aby ste citali a riadili sa tzv. modernymi vychovnymi metodami a psychologickymi pseudoblabolmi, radsej zacnite pouzivat zdravy "sedliacky" rozum...

a zistite, ze cela tato diskusia je vlastne mlatenie prazdnej slamy.
Pretoze na jednej strane je tu par normlych a na druhej par... ... no proste tych inych, a kazdy si mysli to svoje. A nikto nikoho nepresvedci o opaku. Cize naco to tu budeme dalej riesit?

niki101988
31. mar 2014

@elanor súhlasím, s Tebou, dnešné matky si nechávajú deti vyliezť na hlavu a potom sa čudujú čo im z nich rastie 😀

katka0905
31. mar 2014

ano, su tu rozne nazory na capnutie, ci je to vhodne, pripustne, nepripustne... to si netrufam hodnotit, kazde dieta je ine a plati nan nieco ine, v inom obdobi vyvinu. Zaraza ma ale, ze ked uz sa cosi stalo, tak preco ta ucitelka nepodala vysvetlenie rodicom z vlastnej iniciativy pri odchode dietata zo skolky alebo trebars pisomnym odkazom ci telefonatom? To by bolo korektne jednanie. Ci sa spoliehala na to, ze maly na to snad zabudne.. ? Na jej mieste, keby mi z hocijakeho dovodu vyletela ruka, to proste oznamim rodicom hned v ten den, takze ostavaju mi len dve moznosti: bud si syn vymysla a prehana to, alebo ucitelkine pocinanie je podozrive.

sisi1978
31. mar 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

mamičky, mamičky, neviem či nesnívam....z niektorých príspevkov mám dosť zmiešané pocity....nemali by ste k uvedenej záležitosti zavolať policajtov?....alebo napísať sťažnosť ministrovi školstva?....prepánajána kde žijete?....čo takto si pozametať pred vlastným prahom a detičkám doma pekne hodiť po presmradenej ritulke??? poniektorým by sa zišlo aj viackrát....a to nehovorím o tom, že mi jedna baba povedala....učím v škôlke už nejaký ten piatok a to čo poniektoré vychovávate doma nemôžem nazvať inak ako zasrani... u nás nie je problém zažiť ak trojročný chlapec kopne do učiteľky v prítomnosti matky....mamička sa tvári že to nevidí,možno doma kope ju a usmieva sa pritom....u nás nie je nič nezvyčajné ak škôlkar napľuje druhému dieťatu do taniera....u nás denne škôlkar častuje učiteľku slovnou zásobou, ktorú určite nemá od učiteliek zo školky typu choď do pi.... ty krava..., zabijem ťa ty šľapka, ty kur... a podobne.... nehádžem všetky deti a všetky matky do jedného vreca, samozrejme....ale múdre mamičky poraďte keď viete, ako sa zachovať k týmto "detičkám", k týmto anjelikom, ktoré doma samozrejme nič také nerobia....doma sú to najlepšie deti...keď viete, že nepomôže slušne dieťaťu dohovoriť, keď mu poviete to sa nesmie, to sa nerobí a ono vám vyplazí jazyk a povie strč sa niekam.....poviete to rodičom a tvária sa prekvapene a neveria vám jedno jediné slovo....áno som pedagóg a musím zvládnuť každú situáciu, ale takisto som aj človek....kde je rešpekt, kde je úcta k staršiemu?....každá z vás si myslí, že dám dieťa do škôlky a tam ho vychovajú....vychovávať majú rodičia a nikto iný....toľko môj príspevok k téme: učiteľka zbila moje dieťa... aj keď ktovie, či nejaká bitka vôbec bola...

alexandra1104
1. apr 2014

@zuzkat1 no nema na to pravo nemoze to tebe by sa lubilo keby ti niekto dieta byl

maslenka47
1. apr 2014

@aliza sa mi zda, ze ty si zase jedna z tych, co vychovala 100ku deti s roznymi povahami. Moje dieta (ale aj ja a moj manzel) je taka povaha, ze kym je zaujaty nejakou cinnostou, tak proste nevnima. Mozes si rozpravat a vysvetlovat kolko chces.

Teraz si predstav, ze si ucitelka v skolke, mas na starosti nech len 5 deti a nejaky takyto chlapcek objavi elektricku zasuvku/horuci hrniec/cokolvek, cim si potencialne moze ublizit. Samozrejme je tym zaujaty, lebo to este v zivote nevidel, nevnima ta (nie preto, ze by bol zly/nevychovany, ale preto, ze to ma v povahe) a ty ako ucitel mas na vyber v podstate tieto moznost:
A) kludne a trpezlivo vysvetlovat dietatu (ktore ta nevnima, lebo ma svoju "robotu"), ze svojou aktualnou cinnostou moze ublizit sebe alebo ostatnych az kym to neprestane robit alebo kym si neublizi (zatial co ostatne deti robia bohvie co...) alebo kym neublizi INEMU dietatu
B) nechat dieta, nech same pride na to, ze cinnost je nebezpecna (nech ho elektrina kopne, nech sa obleje horucou vodou, nech si strihne noznicami do prsta, ....)
C) naziapat na dieta, aby si vsimlo, ze sa s nim rozpravas (na mojho to obcas funguje)
D) capnut po ruke/po zadku, tiez aby si ta dieta vsimlo, ze sa s nim rozpravas
E) zamedzit mu v cinnosti napriklad premiestnenim dietata na bezpecne miesto, napriek tomu, ze sa zubami/nechtami/krikom brani
F) mozno mas nejaku dalsiu, rada sa necham inspirovat

Takto ti poviem, za A) ta zrejme nepochvalia rodicia ostatnych deti, za A) ak si dieta ublizi a B) ta nepochvalia rodicia nezbednika, ved preda nie je mozne, aby v skolke dopustili, aby sa stal uraz; za C) a D) ta nepochvalia taki "pacifisti", ako si ty a E) podla mojho nazoru daleko viac traumatizuju zazitok pre dieta ako ktorakolvek z inych moznosti.

ifkael
1. apr 2014

Aj trojrocne deti si zvyknu vymyslat, spytala by som sa najskor v skolke...

ifkael
1. apr 2014

U nas v skolke je chlapec- bije deti, ucitelky... Nikto si s nim nepomoze, lebo mamina citala, ze deti treba "nechat tak, nezasahovat do vychovy" - co asi znamena vyrastat na divoko....

Po zadku mu dat nemozu.. To by ste ako riesili?

Pochvalou? Sedenim v kute?

Jeho nebije nikto, odkial to ma, ze moze byt vsetkych?

celasapremenim
1. apr 2014

@ifkael ja by som sa dohodla s ostatnymi rodicmi a stazovala sa najprv na vedeni skolky a potom na ministerstve, neexistuje, aby jedna hlupa matka sikanovala celu triedu
inak ten chlapcek za to nemoze, ked mu nedaju mantinely doma, tak to potom takto vyzera, pyta si ich
a nejde ani o to, aby ho niekto bil, ak ma agresivne sklony, to sa da riesit velmi pekne psychologicky, ale rodicmi

juliana77
1. apr 2014

@janickacrazy Vysvetlenie treba hľadať u učiteľky, a capnutie po ruke nie je bitka a určite to malo svoj dôvod, zrejme tu ruku mal niekde kde je nemal mať. Píšeš, že si myslela, že biť deti je zakázané, no nie je to ani povolené, ale kto povoluje deťom skákať učiteľom a dospelým po hlave?? Nerob z capnutia po ruke násilný čin, a kontaktuj sa s učiteľkou, čo určite zvládneš aj sama a netreba tam hned posielať manžela.

ifkael
1. apr 2014

@celasapremenim moji chalani chodia obaja do triedy- ho upratali ako surodenci drzia spolu :D

jahodka8
1. apr 2014

@a2303 Pre takéto mamičky je najlepšie riešenie, aby si deti vychovávali doma sami, urobia si to podľa seba a nemusia sa obávať, že bude na ich dieťa niekto zlý. Ved načo mala dieťa, ked ho dá na celý deň do škôlky a sťažuje sa?

blankaj
1. apr 2014

Keď bola moja malá malá a niečo vyviedla, zvykla som povedať "no, zabijem ju ?". Prestala som s tým, hned ako mi začala vykrikovať po meste, v obchode a pod., keď niečo vyviedla "mamí, nezabi ma, prosím, nezabi..." 🙂

mamakaja
1. apr 2014

NEMOZE SA ANI DOTKNUT TVOJO DIETATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nech mala dovod akyklvek,ale dopředu ti poviem urob skolke vietor zober ho odtial ale nic sa nestane riaditelka sa postavi na ucvitelkinu stranu....mam skusenost,zober malého !!!!!je maly zvykne si kdekolvek ak si není na dedine s jedinou skolkou...

juliana77
1. apr 2014

@mamakaja Odporúčam stráviť jeden den v škôlke s deťmi.

Skutočne si myslíš, že capnutie po ruke je dôvod na ofuky v škôlke, zobrať odtiaľ dieťa, dať ho možno do inej dediny, ak nie je v meste a čo ak sa to zopakuje???

nana85
1. apr 2014

@janickacrazy ahoj,do ktorej skolky chodi tvoj maly?

vka
1. apr 2014

nech učitelka vysvetli čo a prečo deti maju tak neskutočnu fantáziu že možu prehanať ....bola som svedkom že otec nezvládnutelného chlapca v šatni učitelke povedal že ma príkaz mu dať na zadok...
určite komunikovať

zuzkat1
1. apr 2014

@alexandra1104 ak by si citala poriadne vedela by si ze moja uz parkrat dostala po zadku od ucitelky- a pravom.

@katka0905 moja ked dostala po zadku tiez mi to nie ucitelka povedala...nic podozrive na tom nie je

terezka1947
1. apr 2014

@juliana77 no,tak toto je super napad.....a nebolo by zle,keby si kazda mamicka povinne musela odsediet den-dva v skolke a pozorovat,co sa tam deje....asi by mnohe nereagovali tak akcne 😀

marcah
1. apr 2014

@juliana77
@mamakaja tiez si myslim ze touto reakciou strapni jak seba tak aj maleho a zivot mu urcite neulahci
myslim ze to ako teraz mamina zareaguje je aj dolezitou sucastou vychovy, pretoze ked sa postavi proti ucitelke a da to malemu najavo, maly hned pride na to ze on moze vsetko a ucitelka nic a deti dokazu toto velmi pekne zneuzivat
mamina by sa mala pokusit najst spolocnu rec a pristup s ucitelkou ....

cobhan
1. apr 2014

nie je zbila ako zbila. To capnutie po ruke by som nejako neriesila, len by som sa spytala na jej verziu udalosti, pripadne ju upozorni, ze si to do buducnosti nezelas. Ja som osobne za nazvime to kontaktnu vychovu, ked si zasluzi, tak pride ku kontaktu jej zadku s mojou rukou. Nasa ma takmer 2 roky a obcas je takyto zakrok nutny.
Ale spat ku skolke...nasa chodi do skolky v Irsku (toddler room takze deti o 1 do 2.5 roka), su tam 3 ucitelky na cca 10 deti a v decembri sme si pre nu prisli a mala rozbity nos, modrina, urevana, 3 mesiace sa potom bala chodit do skolky a vsetko preto, ze ju nejaky spoluziak buchol hrackou do tvare a co bolo nahorsie tak ziadna ucitelka mi nedokazala povedat, ze co sa tam vlastne stalo. Az ked som sla za riaditelkou, tak sa ukazalo, ze vsetky 3 zrovna vysvetlovali nejakemu inemu spratkovi, co moze a co nemoze robit a zvysne deti boli bez dozoru.

terezka1947
1. apr 2014

@marcah velmi pekne a rozumne napisane

zuzkat1
1. apr 2014

@terezka1947 moja v skolke dava do pozoru o hlavu vyssich chalanov🙂 najvacsi grazlici ju jej naj partaci... Prvykrat dostala po zadku ked skoro zdrhla zo skolky s jednym chlapcom...

alexandra1104
1. apr 2014

@zuzkat1 tak kazda mama je ina

juliana77
1. apr 2014

@terezka1947 Strácam sa v dnešnej výchove a v prístupe rodičov k deťom, nie som za otlkanie, ale rešpekt by deti mali mať, ten žiaľ nemajú, skôr majú rodičia pred deťmi.
Nebudem to radšej rozoberať, ale pravda je, že voľakedy učiteľka vyťahala nezbedníka za ucho, následne aj mama s otcom, dnes to je vyťahanie za ucho od učiteľky, ked jej fakt povolia nervy, potom ofuky v škole, napomenutie učiteľky, nie žiaka, ktorý skoro nechtiac vyhodil spolužiaka z okna, to treba riešiť učiteľku, ved čo si to dovoľuje, ona má len učiť a doháňať výchovu za niektorých rodičov.

zuzkat1
1. apr 2014

@alexandra1104 to je pravda-vacsina je zial nekriticka..

juliana77
1. apr 2014

@marcah Mamina by si mala spraviť radšej kávu a neriešiť niake capnutie po ruke, ktorý určite bolo opodstatnené.

vejula
1. apr 2014

Ach jo... Fakt každá minca ma dve strany... Rozumiem aj to, že rodič nechce, aby hocikto vztiahol ruku na jeho dieťa, kedže na to skutočne nema právo. Ale už rozumiem aj učitelkám, ktoré su tiež len ludia a ic hpráca je neskutočne ťažká.Je iné postarať sa doma o 2 - 3 deti, ktoré poznám, ako o 20 detí s rôznou výchovou.
Mám 2x do týždna tanečný kružok so škôlkarmi. Od vtedy obdivujem učitelky v škôlke. LEbo to, ako ma niektoré deti ignoruju, neposluchaju, utekaju, nepočuvaju.... To je brutal. Nehovorím, že všetky deti, stačí že sa na jednom kružku najdu 2 - 3 detičky, ktoré akoby nemali uši a človek ma čo robiť, aby počas toho, ked s ostatnými tancuje, nevytopili triedu, či cez vetračku nepovyhadzovaALI VšETKY LOPTIKčky z okna... A to som s ními 2 hodiny tyždenne a občas musím predychavať... Takže skuste sa baby ozaj vcítiť občas aj do tych učiteliek, že to važne nemaju lahké