Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
Rozhodne to preber najskor s ucitelkou...mozno to nie je az take, ako sa Ti to v prvom momente javi...
@elanor No ťažko určiť kto je zo starej školy , keď máš anonymný profil... S takými názormi je to asi lepšie....
Ja mám tri deti a 45 rokov... Pri najstaršom synovi sa nám stalo ,že dostal os nervóznej učiteľky facku a ruku na líci mal aj po obedňajšom spánku 😠 😠 😠 😠 😠
Musím povedať ,že najviac ma nahnevalo ako sa s ním manipulovalo... A učiteľka ho presvedčila ,že je zlý a zaslúži si to lebo vyrušoval....
Následky si niesol dosť dlho... Mal s učiteľov strach aj v škole....a nebolo ľahké odstrániť to z jeho podvedomia.
Učiteľka mala z toho problém a do MŠ sa po RD už radšej nevrátila.....
Môj brat dnes už 40 dostal v škôlke s papučou do "súdružky učiteľky" Zo starej školy a začal sa pomočovať....
Nikdy sa neprikloním k názoru CAPNÚŤ ÁNO ALE VIAC NIE, lebo hranica je veľmi vratká.....
Moji rodičia boli super stará škola , ale nikdy by netolerovali aby sa nás niekto dotkol a po skúsenosti s bitkou brata sme boli k tomu vedení aby sme to nedopustili a ak by sa v škole niečo podobné stalo doma to povedali....
Mne chcel dať raz učiteľ- alkoholik facku .... Mala som 10 rokov a ja som mu povedala pred celou triedou ,že na to nemá právo a ponesie si za to následky....Napriek tomu ,že som mala problémy kvôli chodeniu na náboženstvo už nikdy nikomu facku v triede nedal... A dovtedy to používal bežne....
No musím napísať, že i napriek tomu ,že moji rodičia nikdy takúto "Výchovnú pomoc učiteľov" netolerovali a ukázali nám ,že sme deti , ktoré si zaslúži dôstojné jednanie, tak vyrástli z nás slušný ľudia, za ktorých sa nikdy nemuseli hanbiť..... Dali nám do života výchovu a zásady , ktoré žiadna bitka nenahradí.....
@zuzkat1 tak men by sa nepacilo keby mi dieta capal niekto
@alexandra1104 Ano to som pochopila🙂
@zuzkat1 bitkou sa nic nevyriesi...moj ked dovadza na ihrisku sa zobereme a ideme prec.preco by som ho tam mala bit a ponizovat.? Nas tiez neprepleskne sef v robote,ze ano?
@marissenka bitka nie je capnutie... To su 2 rozne veci...a ty mas 1dieta,ucitelka ich ma 20 a viac... Moja dostala ked skoro zdrhla zo skolky... 2Hykrat ked behala s kamaratom napriek tomu ze uz xkrat jej bolo povedane ze ma sediet... Vsetky deti sedeli,len oni 2ja nie... Atd.
@marissenka dospelí ľudia by už mali byť vychovaní, že, trochu porovnanie od veci.
@terezka1947 súhlas 😉
@lulka12 no tak to co pises ty, s tym bratom, to uz by som asi dovod hladala niekde inde...
neverim, ze ked normalnemu decku plesnes, tak sa z toho psychicky zruti, a zacne sa pomocovat, bat a podobne.
mam dvoch starsych brachov, a kazdy z nas si niekedy zasluzil poriadny vyprask, a teraz myslim ze naozauj poriadny (nie len dake plesk, ktore sa riesi v tejto diskusii), a na ziadnom z nas to nezanechalo ziadne stopy, ani vtedy ani teraz. Nikto z nas sa nebal chodit do skolky ci skoly a nikto z nas sa nepomocoval. nebol dovod. Pretoze sme si boli az velmi dobre vedomi co sme spravili a tu "nakladacku" na zadok sme si plnym pravom zasluzili...
netvrdim ze deti treba otklat za kazdu blbost, to nie. je vela situacii ked sa to da riesit inak, dohovorom, a pod. Ale su situacie ked to proste inak nejde. Deti si musia uvedomit kto je autorita, a ze si nemozu dovolit vsetko, ze jednocho su urcite hranice cez ktore sa neda ist...
@juliana77 Dospelý si trúfnu do detí len z pozície fyzickej prevahy... To je na tom dosť smutné.... Neviem či by si učiteľka trúfla do fyzicky zdatného jedinca....
@zuzkat1 Predsa nemôže tolerancia fyzického útoku rásť s úmerou k počtu detí , ktoré sú pedagógovi zverené....
Čiže tam kde majú 10 detí môžu capnúť , tam kde 20 aj varechou , tam kde sto aj zbrane treba porozdávať aby to ustáli.... 😠 😠 😠 😠
Tak toto som ani nemala citat !!!! :-/ no mna vy nezaujimalo ci by ju len po rucke buchla,zadku !!! Ja by som to maximalne razne riesila !!! Hned by som nabehla do skolky a stazovala sa!! Nema pravo bit dieta nato ma skolu !!! A ked sa nevie ovladat,nema pevne nervy!!! Nema tam co hladat !! Moze robit upratovacku !! Strach dar dieta do skolky ☹ milujeem tie mamicky ze vraj robime dramu !!!!!!!! Ci b*ha ked je vam jedno ze vam hoc kto tlcie dieta tak si spravne vlastnu diskusiu s nazvom NEROBI MI PROBLEM KED UCITELKA SKOLKE ROZDAVA VYCHOVNE !!! nech upozorni nepocuvne povie nam a my si uz porozpravame vysvetlime ze sa to nerpbi !!!!
to je otrasne ked si dovili ucitelja udriet dieta. neviem si predstavit ako si reagovala keby jej sef urobil to iste a za nedodrzanie pravidiel ju udrel...
ahoj, necitala som celu diskusiu pridam len svoj nazor, resp. skusenost. mam 3,5 rocneho syna, chodi do skolky a viem ze nie je anjelik, raz ked mi ucitelka hovorila ze sa s chlapcami bili povedala som jej aby mu nabuduce trochu capla po zadku. nebudem syna zastavat ze je neviniatko ked ho poznam.
ja som ako mala tiez obcas dostala po zadku ( v puberte aj facka padla) ale teraz ked mam sama dieta chapem rodicov, a urcite si nemyslim ze som bo,a tyrana, alebo ze by som tyrala svojho syna.
Myslim , ze autorka v prispevku ma doma volnu vychovu , dieta jej skace po hlave a v skolke dostalo mierny sok z toho , že su aj nejake mantinely a nemoze si robit co chce 😉 uz len to je chore , ze skolka ma vychovavat deti OMYL rodic ma vychovávat dieta 😵 takze vlastne debata o nicom 😝 V maleho skolke je tiez tolko takto vychovavanich deti a rodicia sa ich doprosuju v satni aby sa konecne obliekli a diktuju im co budu robit a ostatnym detom robia zle a dohovaranim to nejde sem - tam aj riaditelka da takymto detom po zadku alebo ruke ale ona rovno oznami rodicom pre co a za co dostali spratkovia . Len je smutne , ze vacsinou sa na to stazuju rodicia ktori aj po vybrati dietata zo skolky sa mu nevenuju ani doma a potom takto tie deti zobru o pozornost , ktoru nemaju ani doma 😢
PS: capnutie po ruke a zadku nie je fyzicke nasilie
@elanor Moja z teba mám dojem ,že pri zvládaní svojich dvojičiek používaš telesné tresty a tu si snažíš nájsť ospravedlnenie ako správne zvládaš výchovu.....
Nemusíš mať obavy k stavu môjho brata sa vyjadril odborník... Doporučil zmeniť učiteľku a to sa aj stalo... Pomočovanie pri normálnej učiteľke s ľudským prístupom odoznelo
Ja som tiež dostala doma aj od rodičov...Bolo to asi 2 krát za život, keď situáciu nezvládli v pokoji ale skôr sa snažili o ovládanie svojích emócii ako by sa ventilovali na deťoch....
Preto nikdy nedovolili aby nám ubližoval niekto iný....Myslím si ,že fyzický útok na dieťa je prejavom slabosti dospelého človeka, ktorí nevie reagovať v pokoji....
Tam treba začať a nie u detí.... 🙂
lulka12 telesne tresty , nie je capnutie po ruke ani zadku dieta po tomto akte reve len preto , ze nie je po jeho voli a nie preto ze ho to boli je len urazene a do 15 min si to nepamata tot vsio
@jadodka a v ktorej škôlke?
@cherries no nesuhlasim celkom, podla mna tie deti maju pozornost, toto nie je sa doprosovanie pozornosti dietatom. Je to podla mna pravy opak, dieta ma kopec pozornosti od rodicov a ked niekde sa musi o nu podelit tak sa nevprace do koze, rodicia za dieta vsetko robia a to potom nie je schopne sa na poziadanie ani len obliect... vidim to na dcerke, do 2,5+roka sme ani nevedeli ze ma otca, robila vsetko so mnou a sama, vedela sa obliect, najest, obut a ked som chcela aby pockala, tak pockala.. teraz... otecko jej skace zrazu okolo zadocku, nemusi sa obliect, najest sama (ja som totiz macocha, co sa dietatu nevenuje a ako to ze sa ma 3 rocna vediet obliect?? ) a ani nic ine a ked to od nej chceme tak sa hadze o zem, alebo nas preplieska...
Obsirnejsie este k diskusii: tiez prisla z jasliciek ze teo ju uhryzol (uhryzol, ale trhala mu hracku z ruky... ), ze ju jaja potrestala lebo robila zle (sadla si na 5 minut na tresnu lavicu) a dokonca vcera z mojej zachrannej akcie kedy skoro nabrala zarubnu bolo "mama ma buchla o stenu"... pritom iba som ju chytila, len sme si neskoro vsimli, ze dieta sa nepozera kam ide :P A vedela by som o "zvellicovani" hovorit donekonecna. Jasne povie mi aj pravdu, ale to musi byt klud a musim sa jej oklukou na to opytat napr. ked sa rozpravame pred spanim. A ked urobi nieco zle a za to dostala trest tak jej pekne zopakujem za co to bolo a nech mi teraz nefnuka... drzat dieta v izolacii a v bavlnke a potom ho v 18tke vypustit do realneho zivota, to musi byt sranda... sa necudujem, ze tolko dospelych deti ma potom problem s autoritami napr aj v praci
Z druhej strany, ucitelka vam tiez z nosa nevypadla, tiez su to ludia a zasluzia si aku taku uctu, aj od RODICOV. Deti vyvadzaju, su nezbedne a treba ich aj vychovavat, kazdy vravi ze to sa v skolke/skole nerobi. A kde potom?? Kolko hodin tyzdenne to dieta stravi v kolektive a kolko doma? Ucitelka si zasluzi aby ju rodic preplieskal v kabinete za zlu znamku, za to ze nebude dieta prosit aby sa prisposobilo? Ak je to problem, vzdy mozete dietatu najst specialnu skolu / skolku.. alebo vlastneho ucitela, co bude mat na starosti iba jedneho maznacika ;)
@lulka12
moja ano mas pradvu mam dvojicky, ale 3mesacne, takze iste uznas ze ziadne tresty nepouizvam, natozto telesne. Co bude, ked bdu mat 3, 5, 10 a viac rokov, neviem. Mozno ich capnem ked nebudu posluchat, a mozno ich iba poslem ddo kuta premyslat o tom co vyviedli. Neviem.
Iba momentalne hovorim co si myslim. ako budem o par rokov reagovat sama naozaj neviem. zistim az to pride...
Samozrejme som nechcela spochybnit psychicke zdravie tvojho brata, ak to tak vyznelo, prepac, nemala som to v umysle. Iba si myslim, ze dovod mohol byt aj inde. Resp. to mohla byt daka kombinacia niecoho, proste si nemyslim ze to bolo len a vyhradne tou bitkou. Ok, mohlo to byt osobou ucitelky, mozno na nom "sedela" a dala mu to pocit uz dlhsie, a preto to malo nasledky take ake malo, to uznavam. ale naozaj si nemyslim ze jedno pleskutie moze sposobit take nasledky samo o sebe.
@zuzkat1 Moja otázka ...Čo s dieťaťom, ktoré si už na capnutie zvyklo a nerešpektuje ho .... Potom aký trest nastúpi... Tvrdší a potom zas aký...
Dieťa s ktorým sa takto narába si zvykne...Nie nadarmo platí...
VIAC MÚCH CHYTÍŠ NA MED AKO NA OCOT.... a tak pochvalou, odmenou a dobrou motiváciou vždy dosiahneme viac.... Ak u detí aj u dospelých......
@monyka92 Nádherné bábo, a veru máš pravdu, nemala si to čítať, zbytočne si sa rozčúlila.
Mamičky, ktoré sú fixované na verziu vlastných detí, ktoré sa vo svojom veku priam kúpu vo fantázii, by si mali nechať deti doma a zásadne ich ovplyvňovať len vlastnou výchovou.
Deti, ktoré ešte len ledva chodia a poriadne ani nerozprávajú problémy nerobia v škôlke. 😉
@janickacrazy ja by som sa ucitelky spytala, alebo deti, ci je to pravda. mas pravdu, male deti neklamu
@cherries Ja nemám doma vobec žiadnu volnú výchovu, neviem odkial si na to prišla, netvrdím, že moj malý je nejaké ideálne dieta, čo celý den poslúcha na slovo, ale posledný pol rok je už celkom v pohode, vačšinou poslúchne na slovné upozornenie a ked náhodu nie, neriešim to fyzickým trestom, ale to neznamená, že si robí čo chce. Okrem toho ja sa malému venujem doma a vela, on chodí do školky len na pol dna, takže zvyšok dna trávi pekne doma so mnou, čítame si knižky, je velmi zvedavý a stále sa vypytuje na nové veci. Podla mna je jedno, či je to len capnutie alebo bitka, je to stále fyzické násilie voči dietatu a učitelky si to nemožu dovolit.
@janickacrazy a co si vlastne zistila dnes? ci si to nechala tak?
Veľmi by ma zaujímalo koľko máš rokov ... Lebo keby si už mala aj výchovné skúsenosti okolo svojich detí a aj by si zistila s čím sa môžeš v škôlke a v škole v dnešnej dobe stretnúť , tak by situ tak benevolentne k téme neprispievala.....
Možno o tri roky budeš uvažovať inak , keď natrafíš na učiteľky v MŠ a zistíš ,že tvoj prístup k nim a ich prístup nie je v zhode a budeš mať aj zlé skúsenosti..... Neprajem ti to ale stáva sa .... Potom budem v stave rešpektovať tvoj postoj ak si to aj prežiješ....
@lulka12 aha takze ked spoluziaka zmlati ALE NEZABIJE tak si zasluzi pochvalu.
Tu nikto nehovori o kazdodennom capani,ale o to ze su situacie kedy to proste sadne. Aj ja malej dam obcas po zadku,to neznamena ze ju otlkam... A o zvyku sa teda hovorit vobec neda.a dodam ze podla mojich rodicov som velmi benevolentna.
@elanor Veľmi by ma zaujímalo koľko máš rokov ... Lebo keby si už mala aj výchovné skúsenosti okolo svojich detí a aj by si zistila s čím sa môžeš v škôlke a v škole v dnešnej dobe stretnúť , tak by situ tak benevolentne k téme neprispievala.....
Možno o tri roky budeš uvažovať inak , keď natrafíš na učiteľky v MŠ a zistíš ,že tvoj prístup k nim a ich prístup nie je v zhode a budeš mať aj zlé skúsenosti..... Neprajem ti to ale stáva sa .... Potom budem v stave rešpektovať tvoj postoj ak si to aj prežiješ....

@juliana77 ☹ je to smutne....ja mam skor taky pocit-realita z mojho okolia,co ju tak pozorujem,ze najviac nadavaju na ucitelov a najviac sa "boja" o vlastne dieta rodicia,kt sa aj najviac "boja"vlastneho dietata....a v takom pripade je casto dietatom tyrany ako rodic,tak ja ucitel.....a vsetko je starostlivo zakryte perinkou ochrany detskych prav....len rozmyslam, ci si raz za vychovu nasich deti aj sami podakujeme 😒
lebo ci chceme,ci nie....ina vychova bola zopar rokov dozadu a nemam pocit,ze az taka zla....teraz sa dietatu otvaraju obzory a ma sa mu uz v ranom detsve ponukat a vysvetlovat vsetko.....ale nejako sa zabudaju urcovat mantinely....a toto,podla mna,nie je najlepsie riesenie.