icon

Váš názor na fungovanie učiteliek v škôlke

15. jan 2023

Ahojte,
skusim sa spytat na Vas nazor...
Riesim uz 2 x situaciu, ktora sa mi vobec nepaci.
Dcera chodi prvym rokom do skolky. Ako to vo skolkach chodi tak doobeda idu ucitelky s detmi von.
Uz 2 x nastala situacia, ze mi bolo povedane, ze ucitelky nedavaju extra velky pozor na deti. Pri prechadzke idu ako prve a deti za nimi. Oni sa rozpravaju a nevsimaju si ani co deti robia, kde sa zastavia ani to ze odbehnu...
Vysvetlim:
Moja suseda mala stastie akurat ked zo skolky deti boli vonku aj s ucitelkou. Dcerka spoznala nasu susedku a okamzite utekala za nou a pytala sa s nou domov lebo byva hned oproti a velmi dobre ju pozna.
Ucitelky sa ani nezastavili ani si nevsimli, ze ona odbehla od nich a je pri niekom inom ( pre nich cudzou osobou ) Uz boli pomerne dalej ked moja susedka vysvetlila, ze pridem pre nu poobede ale teraz nech uteka za detmi a pani ucitelkami.
Nakoniec isla za nimi a pripojila sa k nim ale ani raz sa za ten cas neotocili ci su vsetky deti pri sebe.
Suseda sa cely cas pozerala az kym sa dcerka nepripojila k nim opat aby sa nahodou nestalo ze niekam odboci alebo utecie. ( pritom nemyslim si, ze by utiekla ale predsa len ostala sa na nu pozerat )
Druha rovnaka situacia sa stala tentokrat mojej mamine.
Vychadzala z obchodu akurat ked deti prechadzali.
Povedala, ze 2 ucitelky v predu a rozpravali sa a dcerka ako ju stretla tak uz ostala pri nej chce ist domov k nej. Uz nechcela ist za detmi. Uz boli pomerne deti s ucitelkami dost daleko kym ju moja mama odprevadila ku skupinke a oni sa za cely cas neotocili. Az jej bolo luto a do placu ked si uvedomila, ze keby niekto deti cudzi zastavil a ukradol tak si to nevsimnu.
Samozrejme hned to napadlo aj mna. Su to predsa malicke deti....
Uz ked mi toto povedala aj mama dostala som strasne nervy.
Premyslam, ze pocas dna ked budu mat ist von si ich pockam a nasledne ak nastane situacia, ze pojdu vpredu a nebudu si deti vsimat a dcerka si vsimne mna tak ju vezmem domov a pockam ako sa bude riesit situacia.
Otazka: Myslite si, ze to bude v poriadku alebo si tym mozem spravit problem ? Samozrejme, ze konfrontacia by bola aj by som mala dovod preco som takto reagovala.
Doba v akej zijeme je katastrofalna ! A predstava ze sa 2 ucitelky co maju na starosti 20 deti vo veku 3-4 r. nezaujmaju pocas prechadzky ma ide rozdrapit. Nechcem si predstavovat co sa moze vsetko stat....

, ze i

sense
15. jan 2023

Prečo tvoja mama len dcéru pripojila k skupinke, prečo hneď nekonfrontovala učiteľky ze im dieťa odbehol resp ostalo s niekym stat....
Na druhej strane ak si tie dve učiteľky Tále neznamená ze teraz sú všetky učiteľky také. Ja by som sa osobne porozprávala s učiteľka mi a ak by nepomohlo následne riešila s riaditelkou

eternity24
15. jan 2023

Ja by som to tiež riešila s riaditeľkou. U nás v škôlke chodí jedna učiteľka vpredu pred deťmi a jedna za. Teraz majú v triedach aj asistentky, tak niekedy chodia aj tri. Tretia je potom v strede na boku. A tiež som v októbri riešila takú maličkosť v škole, pisala som cez Edupage triednej učiteľke a ta ma pozvala na konzultáciu. Na ktorej boli prítomné všetky učiteľky v dverkynejntriede a aj riaditeľka. Až som bola prekvapená ako vážne to berú. Čiže na vašom mieste, by som písomne kontaktovala riaditeľku (aby ste mali dôkaz) a čakala na jej reakciu.

autor
15. jan 2023

Vsetky dievcence co ste sa zapojili do debaty. Velka vdaka. Nehadajme sa tu pretoze kazda sme uplne ina a ja chapem ze vela z nas moze mat na situaciu odlisny nazor.
Preto sa pytam takto " verejne " aj ked neverejne ako by ste situaciu riesili. Nie som si 100 % ista ci by som spravila dobre ak by som ju zobrala takto z tej skolky. Preto som sa pytala o nazor. Aj ked je to zatial stale prva vec ktorej som naklonena. Ano. niektore pisete, ze jedna ucitelka ide vpredu a druha je vzadu. Takto by to malo byt a fungovat avsak realita tu je ina.
Za riaditelkou zatial moznost nemam ist nakolko skolka obsadzuje miesto na riaditelku novu. Zatial ju " zastupuje " jedna z uciteliek z inej triedy, ktora je akoze poverena konat v niektorych pripadoch za riaditelku.
Premyslam aj nad zmenou skolky.... ale trosku by ma to mrzelo pretoze dcerka nema problem s detmi. Ma tam aj kamaratky ktore spomina castejsie. Jasne, verim, ze by si nasla aj v inej ale vsetky dobre pozname ze lepsie sa nam chodi tam kde to uz pozname 🙂
Uprimne: Prebieha vo mne boj. Je nas vela co mame rovnaky nazor ale zaroven vela co ma nazor na vec iny. To je uplne v poriadku.... preto som otvorena tejto debate pretoze mozno my ten iny nazor pomoze alebo skor vyriesim tuto situaciu.

dominikamacakova
15. jan 2023

U nás na dedine kde som vyrastala majú 15 detí a 4 učiteľky. Dve idú vpredu a dve vzadu a to sa ani neprechádzajú po ceste, ale po lúkach. V meste kde bývam chodia deti v reflexných vestách a učiteľky z každej strany.

fineta
15. jan 2023

Tymto porusuju ucitelky pracovny poriadok, dopustaju sa chyby, ony si to v konecnom dosledku priznaju. Normalne im povedz, ked dovedies dceru do skolky, ze ma Tvoja rodina pocas prechadzky takuto neprijemnu skusenost. Za ten cas, co je dcera v skolke, tak im plne doverujes, ze je v bezpeci a nic zle jej nehrozi. Avsak tymto si zostala zmatena. Poziadaj ich, ci by mohli byť obozretnejsie a ohranicit s kolegynkou skupinu, aby sa nic podobne uz nestalo. Ze by si to nerada riesila s riaditelkou. Ak sa to zopakuje, pis oficialny list riaditelke skolky a pokojne aj na vedomie jej zriadovatelovi. Toto nie je sranda.

gertrudaosem
15. jan 2023

Ako že ty si prídeš ukradnúť decko na prechádzku??? Waaaau 👏👏👏👏👏 čo si za človeka?

A čo by si potom povedala učiteľkám? Že si si ho prišla schválne ukradnúť alebo že to dieťa odišlo samé? Už len tento tvoj prístup je prepáč ale dost bez chrbtovej kosti. Ešte že nie každý koná ako ty. O rozmýšľaní nie je reč. Kto rozmýšľa, spraví inak.

gertrudaosem
15. jan 2023

Dúfam že v práci máš rovnakých ľudí okolo seba ako si ty a môžu sa na tebe schvalne odbavovať

dasim15
15. jan 2023

Ja osobne by som išla hneď za riaditeľkou a vyžiadla by som si spoločný rozhovor aj s učiteľkami aj s ňou. Ak to nepomôže, oficiálna písomná sťažnosť.
Treba sa ozvať, jedná sa o bezpečnoať vášho dieťaťa.

lienka.7
15. jan 2023

Nebrala by som dcéru domov. Ak da toto stane, sla by som s nou kúsok za nimi az do skolky a hneď tam na mieste aj za riaditeľkou s tým, ze toto je min.3x co učiteľky nedávajú pozor na deti.
Plus oficialne-pisomne by som to riešila aj ďalej. Nemam slov.

petamich
15. jan 2023

urcite to treba riesit a porozpravat sa s nimi ale rozhodne nie tak, ze si "ukradnes" dieta - nemyslim si, ze to je dobry napad a uz len tomu dietatu tym nedavas uplne dobry priklad ako riesit problem

my mame skolku (sice sukromnu ale skolku) priamo v dome a teraz casto vidim tie deti, ked sme s malym vonku a maju vsetky rovnake reflexne vesty, drzia sa akoby takeho "rebrika" po dvojiciach a jedna zodpovedna osoba je vpredu a druha vzadu - takze mi tiez nepride okej ak tie z vasej skolky su len vpredu a deti si nevsimaju, staci sekunda a moze sa cokolvek stat

autor
15. jan 2023

@gertrudaosem
Citaj riadne, vsetko a potom pis o rozmyslani.
Alebo necitaj a neries....to ti pojde zrejme aj tak najlepsie.

mondolina
15. jan 2023

v prvom rade to riešiť so škôlkou, čo tu chceš ešte špekulovať?
zoberieš dieťa zo skupiny bez vedomia učiteliek, veď v takom prípade sa volá polícia🤦‍♀️
ja nerozumiem týmto jednaniam za chrbát.

jasminkaj
15. jan 2023

Presne tak ako píše @nikpa Dieťa by som počas prechádzky zobrala a ak si to učiteľky fakt nebudú všímať, NIE domov, ale rovno do riaditeľne 😈

mondolina
15. jan 2023

a ešte...už sa v tej škôlke nejaké dieťa stratilo? lebo to podľa opisu vyzerá, že deti behajú hore dole, a zatiaľ asi bez strát.

autor
15. jan 2023

@mondolina
Mas, pravdu. Minimalne co by som nespravila urcite, ze by som ju zobrala domov.
Tuto naozaj by som spravila chybu. Budem sa s nou prechadzat uplne vzadu az kym sa ucitelky neotocia a nevsimnu si som tam aj ja a nasledne sa konfrontovat.
Nechat tak to urcite nenecham ale tvarit sa ze nic vazne sa nedeje to tiez nebudem. Dcera ma zdravotne problemy. O nich vedia hned od nastupu. Cokolvek sa moze udiat a oni si to nevsimnu. Ani tie deti neriesia ze sa niekto od nich odpojil. Co samozrejme nie je ich chyba a nie su tam ani od toho aby na to deti upozornovali ucitelky.

svetlonos
15. jan 2023

Ahoj,
ja nie len, ze by som isla za riadidelkou, napisala by som staznost na urad, ktory dohliada na skolky! A do novin by som to dala tiez.
Moja mama bola na ihrisku s vnukom. Boli tam 2 ucitelky a s nimi 10 deti (3-6 rocne). Vsetkym detom dali ovocie, len jednemu nie. Sedel dalej od nich. Prisiel k mojej mame a zacal sa bavit s nou a jej vnukom. Ucitelky? Tazky ignor. Povedal jej ako sa vola, kolko ma rokov, kde robi jeho mama.
O cvilku ho odviedla ku vychvavatelkam, isla sa hrat s malym trochu dalej. Opytala sa ich, preco sj jemu nedali ovocie - ze on je taky svojsky, potom mi dali a samozrejme ho zjedol.
Za 10 minut prisli za nou vyplasene ucitelky, ci je Peťko pri nej, ze sa im stratil z ihriska! Nebol.
A tak obe pani ucitelky nechali zvysne deti same bez dozory a hladali ho. Deti teda pustili z dohladu, potom sa jedna vratila. Mama isla dalej na prechadzku. Peťka nasla cestou o 3 ulice dalej - hral sa na parkovisku s kamienkami …
Bola to sukromna ! skolka, chlapec rieseny lekarmi s podozrenim na autizmus. Ucitelky to vedeli aj tak nedavali pozor, lebo klabosili.
Robila som v skolke i jasliach v AT. Vzdy bola jedna ucitelka v predu, jedna v zadu. Nad 20 deti boli 3 dospely.
V inych jasliach, ked dieta odbiehalo od stola, posadili ho do tej vysokej (ikea) stolicky. Samozrejme, ze ho za trest aj odsunuli daleko od ostanych. Tam samozrejme deti od 2,5 roku robia cirkus. Dieta sa prevratilo, otras mozgu. Riesili to sudnou cestou.
Riesila to vychovavatelka, za cenu vypovede. Ona informivala matku, ako k urazu doslo. Dostala vypoved, za sirenie zleho mena skolky 😕 Stalo kej to vsak zato.
V inej skolke deti ucitelka fackala.
Kamaratkin maly skoro 3 rocny - ucitelka bola s nimi sama, zabudla lotu dalej na ihrisku. On odisiel sam na ihrisko. Nemali ho v skolke, teda tiez nechala deti na ulici bez dozoru! Vsimla si, ze tam nie je, hladala ho. Cesta na ihrisko je cestou, po ktorej chodia traktory na pole pravidelne! Po 20 minutach ju napadlo ist sa tam pozriet, Bohu dik.
Kamaratka je mierumilovna, slusna a laskava zena. Ked sa to v ten isty vecer dozvedela - od susedy, ktora na ihrisku bola, takmer onemela. Do skolkyisla az po dvoch dnoch - aby tam niekomu nieco neurobila! Povedala mi to a ona je fakt velmi zhovievava a chapava, ale ze by tam bud riaditelku alebo ti ucitelku minimalne vyfackala poriadne.
Vzdy taketo situacie treba riesit, lebo pokial sa nikto neozve, nic sa nezlepsi! A na co sa ma cakat? Kym sa horsie nestane??
Za ucitelkami by som nesla. Pokial su tak debilne, ze nepoznaju svoju napln prace a chyba im sedliacky rozum - na co by som s nimi stracala cas?
Drzim ti palce nech sa to obrati k dobremu a mozno tam mate druhu lepsiu skolku, tak ho preloz inak.

lalenka33
15. jan 2023

@gertrudaosem a ty si čo za človeka, keď tu denne rýpeš? Toľko upozornení od adminov kolko si už ty dostala ešte nedostal nikto. Mať teba v reálnom živote musí byť ,,výhra"

angel993
15. jan 2023

@gertrudaosem nieee, bude čakať kým sa niečo zlé nestane 🤷🤷🤷

autor
15. jan 2023

@svetlonos
Tak po tomto co si napisala som onemela aj ja.
Toto sa nema stavat ! Este skolka a sukromna....preboha.
VIes co... ked som si toto precitala napadlo ma par veci co sa mi tiez nepacilo ale nepovazovala som ich za extra dolezite riesit. Teraz ale tak premyslam ze treba riesit vsetko a cim skor pretoze ozaj sa moze len nestastie stat.

mondolina
15. jan 2023

preto to treba riešiť hneď a nie čakať

autor
15. jan 2023

@lalenka33
Chudera sa nema na kom v realnom zivote odbavovat tak sa musi aspon takto virtualne 🙂

svetlonos
15. jan 2023

@gertrudaosem
Tiez si ucitelka v skolke, ktora radsej keca ako dava pozor na deti? Preto sa ta to tak dotklo?
Ved ty si sa zamerala len na jednu vetu z prispevku a to jlavne ignorujes. Nejak blbo si to vyselektovala, nemyslis?
Pise to matka, ktora je nasrana a so strachom moze chodit do prace, ci sa jej dietatu vdaka nezodpovednym ucitelkam nieco nestane!
Ona rozmyslala, len ju v hneve napadlo, ze zoberie malu! Ja by som som musela velmi uvazovat, ci si ucitelku zo skolky nepockam a nevrazim jej, zeby jej stena dala druhu!
Vzdy lepsie ako dieta unesene, ci zrazene autom!

autor
15. jan 2023

Myslim tym @gertrudaosem

katulkagajdos
15. jan 2023

Nie je to prvýkrát čo čítam ako radikálne niektoré matky chcu riešiť problem, to naozaj nie je lepšie najprv sa s nimi o tom porozprávať? Ak by sa situácia zopakovala riešila by som to s riaditeľkou škôlky.

mikadooo
15. jan 2023

Ahoj, u nás jedna učiteľka vpredu a jedna vzadu. Ja by som poprosila mamu, aby vzala dcérku. V tomto prípade by si mohla prísť po dieťa normálne poobede a tváriť sa že o ničom nevieš 😉. A pokojne by som ich v tomto nechala, až kým by sa nerozhodli riešiť to políciou, potom by som povedala, že skúsim obvolať ešte muža, mamu, susedku 🤷, respektíve by som sa opýtala učiteliek, či sa nemôžu opýtať deti, či deti niečo nevideli 😉😉😉. Následne by som riešila s riaditeľkou, že ako je to možné, že starká si vzala dieťa z prechádzky a učiteľky si NIČ NEVŠIMLI???? Jasné, že by som povedala, že babke tiež dohovorím, ale takisto by som to riešila s riaditeľkou, že keď si ju nabudúce vezme nejaký ujo, ktorý jej ponúkne lízanku, že potom čo budú robiť? Alebo počkáme na takú situáciu? Je to trochu podpásovka, ale lepšie takto im ukázať, že to nie je ok, ako keby sa do budúcna malo s ktorýmkoľvek dieťaťom naozaj niečo stať...

drakaria
15. jan 2023

U nás ide jedna vpredu jedna v strede a jedna vzadu... Absolútne sa spolu nerozprávame ..takže toto je nanajvýš prúser učiteliek ..avšak dieťa neodlákaj to sa otočí ešte proti tebe ..prečo sa s nimi neporozprávaš ? a ideálne s riaditeľkou ...komunikácia je základ a nie unášať vlastne decko

lucka_ke
15. jan 2023

bude to tvrdenie proti tvrdeniu, ja by som si ich odfotila alebo natočila video ako chodia s deťmi na prechádzku a apotom urobila to čo si písala vyššie, lebo budú tvrdiť že sa to stalo prvýkrát a úplnou náhodou, ešte to otočia proti tebe

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
1gramofon
15. jan 2023

@kacena4 a nie je podraz od nich, že sa nestarajú, keď je to ich práca? Ak by to riešila rovno s riaditeľkou, tak je to len ponaučenie pre nich. Oni si neplnia svoje povinnosti, takže by sa nemali čudovať, ak si ich ani deti neplnia, že? Tiež sú ako deti tieto dve. Ak pôjde za nimi, môže sa stať, že na malú budú nepríjemné, že si zasadnú.
Šla by som za riaditeľkou

1gramofon
15. jan 2023

@kacena4 nebudeš jedna z tých učiteliek, čo sa vykecava? Ako ja verím, že učiteľka z mš dokáže napísať a myslieť si niečo tak hlúpe ako si napísala ty, ale kapanek podozrivé 😁