Váš názor na fungovanie učiteliek v škôlke
Ahojte,
skusim sa spytat na Vas nazor...
Riesim uz 2 x situaciu, ktora sa mi vobec nepaci.
Dcera chodi prvym rokom do skolky. Ako to vo skolkach chodi tak doobeda idu ucitelky s detmi von.
Uz 2 x nastala situacia, ze mi bolo povedane, ze ucitelky nedavaju extra velky pozor na deti. Pri prechadzke idu ako prve a deti za nimi. Oni sa rozpravaju a nevsimaju si ani co deti robia, kde sa zastavia ani to ze odbehnu...
Vysvetlim:
Moja suseda mala stastie akurat ked zo skolky deti boli vonku aj s ucitelkou. Dcerka spoznala nasu susedku a okamzite utekala za nou a pytala sa s nou domov lebo byva hned oproti a velmi dobre ju pozna.
Ucitelky sa ani nezastavili ani si nevsimli, ze ona odbehla od nich a je pri niekom inom ( pre nich cudzou osobou ) Uz boli pomerne dalej ked moja susedka vysvetlila, ze pridem pre nu poobede ale teraz nech uteka za detmi a pani ucitelkami.
Nakoniec isla za nimi a pripojila sa k nim ale ani raz sa za ten cas neotocili ci su vsetky deti pri sebe.
Suseda sa cely cas pozerala az kym sa dcerka nepripojila k nim opat aby sa nahodou nestalo ze niekam odboci alebo utecie. ( pritom nemyslim si, ze by utiekla ale predsa len ostala sa na nu pozerat )
Druha rovnaka situacia sa stala tentokrat mojej mamine.
Vychadzala z obchodu akurat ked deti prechadzali.
Povedala, ze 2 ucitelky v predu a rozpravali sa a dcerka ako ju stretla tak uz ostala pri nej chce ist domov k nej. Uz nechcela ist za detmi. Uz boli pomerne deti s ucitelkami dost daleko kym ju moja mama odprevadila ku skupinke a oni sa za cely cas neotocili. Az jej bolo luto a do placu ked si uvedomila, ze keby niekto deti cudzi zastavil a ukradol tak si to nevsimnu.
Samozrejme hned to napadlo aj mna. Su to predsa malicke deti....
Uz ked mi toto povedala aj mama dostala som strasne nervy.
Premyslam, ze pocas dna ked budu mat ist von si ich pockam a nasledne ak nastane situacia, ze pojdu vpredu a nebudu si deti vsimat a dcerka si vsimne mna tak ju vezmem domov a pockam ako sa bude riesit situacia.
Otazka: Myslite si, ze to bude v poriadku alebo si tym mozem spravit problem ? Samozrejme, ze konfrontacia by bola aj by som mala dovod preco som takto reagovala.
Doba v akej zijeme je katastrofalna ! A predstava ze sa 2 ucitelky co maju na starosti 20 deti vo veku 3-4 r. nezaujmaju pocas prechadzky ma ide rozdrapit. Nechcem si predstavovat co sa moze vsetko stat....
, ze i
A ano pri malickych 2 v predu 2 vzadu plus su na kruckoch snurke a vacsie ucitelka vpredu v strede a vzadu a pred skolaci vpredu a vzadu ale ked ich daju na ihrisko medzi blokmi debatny kruzok a deti sedia na mokrych lavickach su za rohom bez dozoru statna sidliskova skolka nespravime nic racej nevidieť
V poslednej dobe je tu hon na učiteľky rôzneho druhu...
Úprimne,,,neverím...už,len ak by ich hoc kto stretol by mali pruser ako sviňa...(kolegyňu,kuchárku proste hoc koho )a nie,že sa budú takto promenádovat po meste..
Nie som učiteľka ...
Fuha, no chcela by som mať toľko odvahy ako tie pani učiteľky. Mne stačí keď idem sama so svojimi tromi deťmi na prechádzku. Nonstop ich musím mať na očiach.
Ale predpokladám, že u nich nejde o odvahu ale hlúposť.
Zobrat dceru nebadne z prechadky je velmi radikalne riesenie, ale asi by som to urobila a isla rovno za riaditelkou, lebo dohovarat tym ucitelkam je cista strata casu. Ak su tak nezodpovedne a ignorantske, ze je im uprdele bezpecnost deti, tak im bude urdele aj rozhovor s nejakou mamickou. Ak takto hrubo porusuju bezpecnost deti vonku, urcite to nie je lepsie ani ked su dnu.
Tie ucitelky by mali byt vyhodene. Ja by som z toho urobila strasny humbuk, aj s riaditelkou aj ministerstvom, alebo kto je nadriadeny tej skolke a aj do medii by som isla. Nech aj iny rodicia vedia co sa deje s ich detmi.
@zuzi0911
V prvom rade nemam dovod neverit susede a mojej mame.
. Ona naozaj nema dovod si vymyslat. Keby moja mama nebola ovesana 3 taskami z nakupu a bola mladsia tak by ucitelky aj dobehla a spytala sa ich ako " davaju pozor ".
Bola rada, ze vobec dcerku pripojila k detom. Mozno to vela ludi aj vnimalo ze ucitelky su vpredu len nebudu riesit to co ich nepali.
@tenerife0
Presne toto ako prve napadlo aj mna. Len neviem ci by som si nespravila problem ak by som si takto zobrala dceru ale napadlo ma to.
Nezobereš. Odpojila sa bez povsimnutia a to nieje tvoja chyba. Najprv by som to v dobrom volal ucitelke ze nak pockaju ze im dieta chyba a slusne sa spytala ci by nemala byt jedna aj vzadu a keby vyskocila na mna volam zriadovatelovi. Otazka je vsak ako by sa tam dcera mala do konca pobytu tu ma napada anonymny podnet poslat ze deti odbiehaju k cudzim ze si pozorovatel a neriesit konkretny tvoj pripad
Za riaditelkou jednoznacne..toto si nemozu dovolit pri malakoch.
andreatytler volať médiá? myslíš, že toto je téma pre médiá? a treba sa zamyslieť aj nad ďalším fungovaním dieťaťa v tejto škôlke, keď sa to bude takto hrotiť
Ja by som veru pocas prechadzky pozorovala ako sa spravaju ucitelky a ak by boli zas len vpredu a nedavaju pozor na deti, dieta by som vzala a chvilu pozorovala co sa bude diat. Ak by si ucitelky vsimli neskor nieco tak by som im pekne vytmavila slusne ale dorazne
Ak by si vobec nevsimli ze sa dieta odpojilo, vzala by som sama dieta do skolky a za riaditelkou rovno a opisala co sa stalo. A samozrejme by som vysvetlila preco som to urobila, ze toto nebol prvy pripad co nedavaju pozor a ze vlastne na podnet druhuych ludi som takto zakrocila. Toto sa nesmie stavat.
vzala by som dieta a cakal o budu robit, robila by som si svoje a aza par hodina prisla aj za riaditelkou
stazovala by omsa kde sa , ziadne sance by som tymto ucitelkam nedala kedze to robia opakovane!!!!Nemaju co robit na svojom mieste, niekto sa vypvpiple s detskom, strazi si ho ako v oko v hlave aby takato leniva burgyna vsetko potom znicila? bez empatie a citu???
Kde žijem, máme okrem škôlok (na vychádzke vždy učiteľky vpredu aj vzadu) aj
opatrovateľky pre deti do 3. rokov. Majú povolené mať max. 5 detí. Často vídavam takéto ženy s deťmi na prechádzkach. Opatrovateľka vpredu, neustále sa obzerá za deťmi a komunikuje s nimi. Deti sa navyše musia spolu držať na jednom lane.
Jasné, stane sa, že si človek nevšimne, pozabudne sa a nechá v dosahu dieťaťa niečo nebezpečné. Stane sa, že človek občas nedomyslí následky. Niekedy deti vedia vymyslieť tak originálny spôsob ako sa prizabiť, že by to dospelému nikdy neprišlo na um. Ľuda jednoducho robia chyby. Dokonca mi ani nevadí, keď v ohradenom areály škôlky učiteľky kecajú, ak aspoň jedným očkom pokukujú po deťoch. Ale to, čo opisuješ je vážne zanedbanie povinností a ťažko sa verí tomu, že dospelé učiteľky sú niečoho takého schopné a to dokonca opakovane.
Toto je tak veľký prúser, že by som na mieste tvojej mamy vzala dieťa. Prvý telefonát by bol matke dieťaťa, že je dieťa v poriadku. A vzápätí by som telefonovala na políciu, že sa ku mne na ulici prikmotrilo vnúča, lebo ho učiteľky stratili. A bolo by mi jedno, že učiteľky prídu o prácu a budú mať problém sa zamestnať na rovnakej pozícii. Niekto tak nekompetentný by učiteľku robiť nemal, lebo to skončí tragicky.
Čítala som diskusiu nedávno.. a zhodou náhod dnes som sa pozrela z okna ked šli decka zo škôlky kde chodí aj moje dieťa.. ,boli to väčšie detí asi 4-5r cca a to isté.m učiteľky vpredu kecali a deti šli za nimi. Ani raz sa neotocili aby decká skontrolovali... vsimla som si to dnes prvýkrát, inak som videla vždy ze jedna učiteľka vpredu druhá vzadu... Teraz mam zmiešané pocity,tie učiteľky poznám, robia tam uz roky..
@zuzumajko
@uprimnazienka
dievcata, som s malou doma lebo je chora takze este to len riesit budem.
Naposledy sa to udialo min. tyzden v piatok s mojou mamou a v pondelok som to mala v plane nejak riesit ale teraz ako sme doma moc toho nevyriesim.
V kazdom pripade to tak nenecham.
ale vezmem si dovolenku ( aj tak mam kopec dni starej ) a odsledujem si ich ked pojdu vonku. Priblizne viem v akom case chodia a chodia skoro stale pokial prave neprsi takze s tym problem nebude.
Nasledne ked sa toto zopakuje, vezmem si bez oslovenia dceru a budem to riesit dalej.
Ked som citala prispevky aj od Vas, ze ste boli toho svedkom az mi tazko prislo. Toto sa proste nema stavat !
Odmietam zit a pracovat v strese ci sa prave dnes dcerke pri prechadzke vonku nieco nestane.
@lucka_ke Ano media. Nech vsetci vedia co sa tam deje. Ak su taketo hrube porusenia pravidiel na prechadzke odhadujem ze tam toho bude viac.
Ake dalsie fungovanie dietata v tej skolke? To by som musela byt na hlavu padnuta aby som dala dieta spat do tej skolky. Iba ak by sa tam urobili velke cistky.
to nemyslíš vážne že zobrať dieťa domov, aby si to nikto nevšimol. Si normálna? Takto sa to rieši? PRečo si hneď nešla za učiteľkami. To čakáš kým sa ozaj niečo nestane? Miesto debaty na MK si sa mala už dávno porozprávať s učiteľkami. Oni ani len netušia čo sa deje. Majú dávať na deti väčší pozor.
autorka áno spravili by si si problém keby si dcéru zobrala. Takto sa veci neriešia. Síce sa odpojí sama ale si dospelá a máš mať rozum, už keď ho učitelky nemajú a riešiť to hneď.
@kvetinka75
Problem si nespravim ak budem postupovat podla odporucania kompetentnej osoby. Uz som sa na to informovala aj inde. Povedala ake mam prava a co smiem a mam spravit ak to uvidim na vlastne oci.
Uz som okolo toho napisala dost a nemam chut pod kazdy komentar kde mi niekto napise " ci som normalna ze chcem dieta zobrat alebo ukradnut ucitelkam " vypisovat celu situaciu.
Je tu dost mamiciek co by spravilo to iste ale dost co by to takto neriesilo.
V kazdom pripade keby k tej situacii doslo a islo o jej dieta az vtedy by kazda jedna vedela coho by bola schopna.
Presne tak. Je ine radit ked sa nejedna o moje dieta.
Podla mna tie ucitelky deti urcite nemaju. Ako inak by mohla byt zena matka takato ignorantska voci inej matke a vobec sa nestarat o dieta ktore je mi zverene.
A tiez vsetci ti ostatni rodicia co tam maju deti a ziju v blazenej naivnosti ze je o ich deti postarane. Toto sa musi velmi radikalne riesit.
Jedna ucitelka by mala chodit vzdy vpredu, druha vzadu. Toto je nemyslitelne. Treba sa stazovat. Ja by som to tiez tak riesila ako vy a dceru, pokial by pribehla ku mne a nikto si to opat nevsimal, by som zobrala domov. Potom by som isla pre nu do skolky a cakala na reakciu uciteliek, ked ju tam nenajdu, co vam povedia. Povedala by som, ze vasu dceru, potom co sa odpojila od skupiny, stretla susedka a doviedla ju domov a nasledne ste vy isla do skolky, ze ako je mozne, ze sa nieco taketo vobec stalo. Ze ako davaju pozor na deti! Rada by som si vypocula ich argumenty. Absolutne neprofesionalne sa ako ucitelky v skolke spravaju a neplnia si svoje povinnosti tak, ako by mali, obzvlast pri hentakych malych detoch. V celom tomto vidim problem len v tom, ze vasu dceru mozu ucitelky potom nepravom obvinovat z uteku zo skolky, co vieme, ze nieje pravda a vy neviete, ako by sa k nej spravali, ked ostane s nimi sama v skolke. Takze to moze dost zamavat s jej psychikou. Samozrejme, ze oni su na vine, pretoze nesu za deti zodpovednost!
Premyslam, ze pocas dna ked budu mat ist von si ich pockam a nasledne ak nastane situacia, ze pojdu vpredu a nebudu si deti vsimat a dcerka si vsimne mna tak ju vezmem domov a pockam ako sa bude riesit situacia.
Toto nemozes mysliet vazne? Pokial ano si rovnako nezodpovedna ako tie ucitelky. Tento napad je ako z nejakej dost slabej komedie, niekde striehnut ako sibnuta a ukradnut ucitelkam svoje dieta
Ries veci ako dospela zena, s vedenim skolky.
@pribinak Suhlas

Ja by som si počkala dieťa a keby si nevsimli volal by som im kde mam dceru a kontaktovala zriadovatela.