Vylúčenie dieťaťa z adaptačného procesu v škôlke
Ahojte chcem sa opytat dnes po prichode do skolky bolo manzelovi oznamene ze nam synceka vulicia na 3 mesiace a potom si mame znova podat prihlasku. Vraj je spolocensky neprisposobivy ked robia aktivity napr.pri malovani rozlieva vodu, alebo znici vytvor z kociek inak pocuva. Syncek ma 2 roky a 8mesiacov do skolky nastupil 14.9 ked sa nahodne uvolnilo miesto inak ho kvoli veku nikde nevzali. Prvy den ked nastupil (po dohode s p.riaditelkou) bol 19.9 chodil do skolky zatial iba 4 dni od zaciatku na celoddene tak ako nam povedali ze po 14:00 pren chodit. V piatok uz nam oznamili ze bohuzial iba na 4 hodiny od pondelka. Dnes je pondelok a uz oznamili ze ho chcu vylucit. Nerozumiem preco ho uz po 4 dnoch chcu vylucit? Vie mi niekto poradit ako sa mam dnes branit ked o 11:30 pren pojdem. Ja od pondelka uz musim nastupit do prace tak ze s nim doma byt nemozem svokrovci ho zas na cely den nedokazu ustrazit kedze svokra je tazko chora. Prosim poradte ako postupovat 🙏🙏🙏😢
@helka29 ako ti radia kočenky. Podať učitelkám, riaditelke, že máš podpísanú zmluvu o prijatí. V zmluive by malo byť ako dlho trvá adaptačný proces. Povedz,že že ho tam budeš nosiť, nakoľko nastupuješ do práce. Zavolaj zriaďovatelovi a dohodni sa s ním na postupe. Nesmieš sa dať. Máš zmluvu a podľa toho konať. Iba ak by ti dali podpísať že dieťa vylučujú zo škôlky. Písala by som sťažnosť zriaďovatelovi, kopiu riaditelke.
@prasiatko30 nedramatizujem, len som presvedčená, že dieťa má ísť do škôlky v troch rokoch, nie dvojročné. Pre takéto deti sú jasle. Keď ide mamička pracovať, jasle by mala mať automaticky. Mamičkám, ktoré sú doma na rodičovskom a dvojročné dieťa v škôlke by som ho zobrala. To je už naozaj zbavovanie sa dieťaťa.
@gir matka hovori, ze nastupuje do prace - o ake odkladanie ti ide?
@anjelicek26 aj si čítala čo napísala autorka?! Chodí tam 4 deň?!! Nie každý si môže dovoliť opatrovateľku ako vy, jemu nedali šancu si zvyknúť.
@anjelicek26 a vylúčili tieto deti po 4 dňoch?!!
@prasiatko30 odhliadnuc od autorky, o také odkladanie, že mamka v dvoch rokoch dieťa do škôlky a celý rok doma na rodičovskom
ak ti po par dnoch povedali ze ukoncia adaptacny pobyt a maju na to pravo na tvojom mieste riesim psychologa a idem sa poradit
@elizabet173 práve kvôli takýmto pracujúcim mamičkám by sa mali otvárať. Sú škôlky, kde sú zmiešané skupiny. Len si predstav, že je v takejto skupine sú dve tri deti plienkované, uplakané, odmietajú jesť a k tomu sa musí venovať predškolakom. Keby sa tvoje dieťa sťažovalo, že niekto v škôlke plače, kričí, robí naschvál zle, asi by si nadšená nebola. Každý má svoj uhol pohľadu.
Necitala som uplne celu diskusiu, poviem len kamoskin pripad. Aj plakal, aj neposluchal ucitelku a nic nezjedol. To trvalo vyse tyzdna, nasledne dostal moraxellu a je 2 tyzdne doma. Je to dedinska skolka, kde je pomerne malo deti, cize kazde dieta sa pocita... tak ucitelky len zhovievavo, ze skusime, uvidime... zvykne si... naozaj ziadne vyhrazanie vyhazovom. A to riaditelka nema inu robotu, len chodit kukat po triedach, ktore dieta place?? Kazdopadne uz len kvoli takemuto "personalu" by som skolku zmenila. Chces ho tam nechat 4 roky a jedovat sa s takymito ludmi?
@martul opatrovatelke v tej dobe sla polovica mojho platu, nikto nehovori, ze to bolo skvele, ale nastastie len docasne.
@elizabet173 na dedinských škôlkach veľa, zapĺňajú do kapacity dvojročnými
@elizabet173 pretože berú rodičovský z dôvodu starostlivosti o dieťa, ktorú ale presunuli na škôlku. V dnešnej dobe je škôlok málo, neviem o tom, že by sa škôlky zatvárali
@elizabet173 u predškolakov je to skôr rarita. Na budove je nápis Materská škola, nie jasle ani opatrovateľská služba
@elizabet173 poukazujem na nezmyselné zákony ako prijímanie dvojročných detí. Citujem zákon "vo výnimočných prípadoch možno prijať dvojročné dieťa" ale tie výnimočné prípady nikto nršpecifikuje.
@gir nerobia nic protizakonne a ani nikomu nezaberaju miesta, kedze 2r deti su ako posledne, ktore do skolok prijmu.. su len na doplnenie stavu.. tak akoze fakt nechapem ako ti mozu lezat tak v zaludku.. mozno tam, kde ty byvas, je skolok malo... ja byvam v malom meste a poniektore skolky tu maju ozaj problem naplnit triedu.. a nie je tu skolka, ktora by nemala aj 2 rocne deti, skolky su tu vdacne za kazde jedno dieta..
@gir ako si prisla na to, ze by mali byt obmedzovane starsie deti mladsimi? Rovnako ako revu a vyvadzaju 4rocne, revu a vyvadzaju aj 2rocne. A podla skusenosti 2rocne casto aj menej revu, lebo si este naplno neuvedomuju co sa s nimi deje. este v predskolskej triede mi dcera neraz vravela, ako pani ucitelka riesila toho alebo toho loptosa, ze co vyvadzal zase, a oni museli cakat s hrou kym sa to doriesi..
Dlho som robila v skolke a v ziadnom pripade sa neda po dni alebo 4 hovorit o adaptacnom procese. Ten trva mesiac. Cize ak dieta po mesiaci vrieska a nie je mu tam dobre, tak sa zvazuje prerusit adaptaciu. Tiez argumentovat, ze idete do prace, cize ste to planovali. Akoze nemozu len tak nieco rozhodnut. Pripadne hladat ine a lepsie riesenie. Kde nebudu dieta brat ako zataz.

@vevesh pracuješ ako učiteľka?