Dá sa navýšiť minimálna materská?

adris77
6. nov 2017

Dobry den, som otec na materskej, schvalili mi materske vo vyske 5,03 na den.chcem sa spytat ci mate skusenosti ci viem este tu sumu nejako navysit alebo ci viem poziadat este o nejaky prispevok lebo prezit s dietatom zo sumy nieco cez 150 eur mesacne je nerealne. Dakujem.

marlenka222
6. nov 2017

Treba si vyziadat doplatenie ale neviem ci od socialnej poistovne alebo uradu prace,lebo mensia vyska materskeho je doplacana do vysky rodicovskeho prispevku a taktiez vybavit pridavky na dieta na urade prace.

adris77
autor
6. nov 2017

@marlenka222 Dakujem, pekny den..

weeronik
6. nov 2017

na urade prace treba poziadat o doplatenie.ale neviem do akej vysky..

fednaja
6. nov 2017

Na úrad práce tak ako písali baby ale netreba čakať zázraky 🙂

neznamaznama
6. nov 2017

@adris77 Ak sa ti zdá, že je to nízke a máš pocit, že by to malo byť vyššie, tak podaj odvolanie. Ak je to správne, tak choď na ÚPSVaR s rozhodnutím o výške materského a požiadaj o rodičovský príspevok. Budú ti doplácať do výšky RP, čo je teraz myslím 213 €. Ak si na dieťa sám, a máte na úrade normálnych pracovníkov, tak ti určite poradia, či máš aj iné možnosti.

marlenka222
6. nov 2017

@neznamaznama ak mas narok na materske a mas vybavene ze ho aj dostavas, da sa pozastavit nie vsak nahradit rodicovskym prispevkom. Tvoja rada je uplne chybna. Ak ma materske,nemoze poziadat o rodicovsky prispevok. Iba doplacanie do vysky rodicovskeho prispevku. Ano v skutocnosti dostane tolko,kolko je rp ale z materskeho plynu aj dalsie veci ako napr.dovolenka v praci. Cize ma hlupost riesit rodicovsky prispevok,ked ma narok na materske (a dovolenku za obdobie materskeho).

adris77
autor
6. nov 2017

Dakujem dievcata velmi pekne..pomohli ste mi.. 🙂

neznamaznama
6. nov 2017

@marlenka222 Nechápem, čo je na mojej info mylné. Veď píšem, že budú doplácať do výšky RP. Či kde presne sa mýlim?

fokuska
6. nov 2017

@neznamaznama Napisala si "poziadaj o rodicovsky prispevok" - treba poziadat o doplatok, nie o RP ;)

neznamaznama
6. nov 2017

@fokuska To je fakt, ale v ďalšej vete píšem o doplácaní a neviem, mám pocit, že ja so vtedy vypisovala klasické tlačivo, aké sa vypisuje aj pri žiadosti o rodičovský.

marlenka222
6. nov 2017

Tak este raz materske vyplaca socialna poistovna,rodicovsky urad prace. Urad prace ti nemoze dat cely RP ak mas narok na matersku. To su 2 uplne odlisne davky vyplacane 2 roznymi uradmi. 1 ti prizna celu sumu na ktoru mas narok, 2. ti doplaca. Ak mas narok na materske, mas najskor to. Po uplynuti poberania materskeho sa riesi RP. Ak si vypisovala aj ziadost o RP v skutocnosti urad prace neda sumu RP